Κατ' αρχάς καλησπέρα.
Έχοντας δει πολλές φορές γκρίνια για την ανυπαρξία ρυθμιστικού utility για το pulseaudio και τη ρύθμιση του surround είπα να κάτσαω να γράψω ένα προγραμματάκι που κάνει αυτ'η τη δουλειά.Δουλεύει με μια ή και περισσότερες κάρτες, μπορεί να κάνει συνδιασμό μεταξύ καρτών και κλπ κλπ.
Από εσάς θα ήθελα λίγο beta testing.Δοκιμάστε όσοι θέλετε το προγραμματάκι και πείτε μου αποτελέσματα (αν είναι δυνατόν και για το input).
Αν κάπου δεν δουλεύει θα ήθελα μια αναφορά από την κάρτα ήχου όπου δεν δούλεψε και το default.pa από το `/.pulse .
Να και το προγραμματάκι.
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.
Εμφάνιση 1-14 από 14
-
17-04-08, 20:05 Pulseaudio configuration utility #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nstamoul : 18-04-08 στις 01:43. Αιτία: Διορθωση του attachment
-
19-04-08, 18:47 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #2
Ειμαι λιγο απληροφόρητος πάνω στο θέμα αλλα το pulse audio εχει γινει standar layer ακομα?
-
19-04-08, 18:50 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #3
Yπάρχουν εργαλεία ρύθμισης του pulseaudio και αυτά είναι το
PulseAudio Manager
PulseAudio Volume Control
PulseAudio Volume Meter (Capture)
PulseAudio Volume Meter (Playback)
Λόγο kde όμως δεν έχω μπορέσει να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω αν υπάρχει τώρα η δυνατότητα εγκατάστασης στο kubuntu του pulseaudio και αν έχουν διορθώσει το bug που υπάρχει με το kde.
-
19-04-08, 20:11 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #4
Έχει γίνει στάνταρ σε μερικές διανομές όπως το νέο Ubuntu και στη Fedora από το 8.
Μετά από μία περίοδο με πολλά προβλήματα (εγώ το τρέχω από τις αρχές του gutsy με μέτρια αποτελέσματα) μπορώ να πώ πως έχει φτάσει σε αρκετά καλό σημείο.#41693
-
19-04-08, 20:12 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #5
ποιες η διαφορες που υπάρχουν? Και για ποιό λόγο στο kubuntu υπάρχει πρόβλημα ξέρεις τίποτα?
-
19-04-08, 20:26 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #6
Το κυριότερο είναι ότι πλέον στο Hardy τα πακέτα είναι up-to-date.
Άλλες διαφορές είναι ότι είναι πιό σταθερό,με περισσότερα modules κλπ.
Τα utiluties που αναφέρεις δεν κάνουν επεμβάσεις εκεί που κάνει το προγραμματάκι που έγραψα εγώ.Ασχολούναι με network pulseaudio servers,με το ποιό θα είναι το default sink ή source κλπ.Εγώ παρακάμπτω το autodetection που κάνει το hal module τους και δηλώνω σωστά (τουλάχιστον όπου το δοκίμασα) πόσα κανάλια θα έχει ο ήχος,όπως επίσης και την πηγή της ηχογράφισης.
Δοκίμασέ το,δεν δαγώνει.Έτσι και αλλιώς έχει επιλογή για backup και restore του αρχικού configuration και το config που κάνει είναι στο home directory.
Πες μου και τί πρόβλημα έχεις στο Kubuntu.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nstamoul : 19-04-08 στις 20:27.
-
20-04-08, 01:29 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #7
Στο kubuntu δεν υπάρχει το pulseaudio και δεν γίνετε να φορτωθεί γιατί στο kde υπάρχει ένα bug από τι είχα διαβάσει και στο kubuntu forum.
-
20-04-08, 01:39 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #8
Εσείς χάνετε
.
-
26-04-08, 12:36 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #9
φίλε το δοκίμασα αλλα δεν φαίνεται να άλλαξε κατι...εχω ενα θέμα και απο τα 4.1 παίζουν τα 2....εκανα και restart τον xserver αλλα τίποτα...
-
28-04-08, 20:59 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #10
Το pulseaudio πρέπει να κάνεις kill βασικά.
Δώσε λίγο το output του ~/.pulse/default.pa.#41693
-
30-04-08, 16:18 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #11
συγνωμη που αργησα να απαντησω!μου βγάζει permission denied.....
-
30-04-08, 19:01 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #12
Ποιό σου βγάζει permission denied?
Δώσε:Κώδικας:cat ~/.pulse/default.pa
-
01-05-08, 03:11 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #13
με gedit που εδινα το εβγάζε αυτό...βλακεια μου..
ορίστε το cat ~/.pulse/default.pa
Spoiler:
-
03-05-08, 13:23 Απάντηση: Pulseaudio configuration utility #14
Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά τώρα το είδα :S
Δοκίμασε να προσθέσεις στη γραμμή :
load-module module-alsa-sink device=surround41:Audigy2 sink_name=Audigy2
το channels=5 ,κάνε restart το pulseaudio και δεν αν διορθώθηκε.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν μου έχουν αναφέρει άλλοι προβλήματα.
http://ubuntuforums.org/showthread.p...97#post4743397#41693
Bookmarks