Εννοειται οτι ειμαι υπερ (βλ. υπογραφη)
Εμφάνιση 16-30 από 242
-
19-04-08, 12:07 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #16
-
19-04-08, 12:09 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #17
Οποιοδήποτε κλοκάρισμα βγάζει οποιοδήποτε υποσύστημα του υπολογιστή (π.χ. FSB, μνήμες, PCI bus, AGP bus, PCI-e bus, HyperTransport, Intergrated Memory Controller) εκτός ανώτατων προδιαγραφών, είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Κάθε millisecond κινδυνεύεις με απώλεια δεδομένων.
Άσε που μειώνεται και η διάρκεια ζωής του hardware σου.
Θες να αποδίδει περισσότερο το σύστημά σου από τα Windows NT 5.2 (ή 5.1);
- μην βάλεις Vista που ρίχνουν την απόδοση στο μισό
- βάλε Linux -> λειτουργικό με προηγμένο kernel, scheduler, task & memory management, δομημένο εξαρχής (by design) για έντονο SMP και βαθύ multitasking -> αποδίδει το hardware σου 1.5-2 φορές παραπάνωΕπιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
19-04-08, 12:14 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #18Οποιοδήποτε κλοκάρισμα βγάζει οποιοδήποτε υποσύστημα του υπολογιστή (π.χ. FSB, μνήμες, PCI bus, AGP bus, PCI-e bus, HyperTransport, Intergrated Memory Controller) εκτός ανώτατων προδιαγραφών, είναι απλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
στο συστημα της υπογραφης μου εχω αυξηση 34% με χαμηλοτερη ταση(σε επεξεργαστη και μνημες) και εδω και εναν χρονο και ΔΕΝ ειχα ποτε προβλημα εξαιτιας αυτου. και τοσοι αλλοι που υπερχρονιζουν δεν εχουν προβλημα.
οσο για την διαρκεια ζωης η μειωση που θα υπαρξει θα ειναι π.χ. απο τα 10 χρονια στα 6 λεμε τωρα αλλα ουτως η αλλιως η πλειοψηφια που υπερχρονιζει δεν σκοπευει να κρατησει τοσο το hardware της.
Κάθε millisecond κινδυνεύεις με απώλεια δεδομένων.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος razorblade1100 : 19-04-08 στις 12:17.
-
19-04-08, 12:23 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #19
- Εγγραφή
- 19-04-2004
- Μηνύματα
- 6.372
- Downloads
- 2
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 5
Για τα υποσυστήματα έχει δίκιο. Οι μνήμες μου πάνε 800, αλλά τις έχω στα specs τους, διότι σε διάταξη dual channel δεν βλέπω διαφορά πάνω από 3-4% που είναι ανύπαρκτη.
Τώρα, τον επεξεργαστή που κάνει 50$, σκίστου τα πρέκια. Βρες το όριο, και βάλτου και άλλη ψύξη (σιγά 20$ βρίσκεις ωραιότατες που μένουν και για τον επόμενο) για το ξαναξεπεράσεις.
Π.χ. στο δικό μου σταμάτησα στα 3Ghz, γιατί μετά ξεπερνούσα τα όρια του 1333Mhz FSB και δεν το ήθελα.
Αυτο εννοούσε ο Wan, όχι τον επεξεργαστή ή τη GPU.... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
19-04-08, 12:40 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #20
Ενα συστημα που τρεχει default ή stock δεν σημαινει πως ειναι και σταθερο, γιατι:
1. Κακο bios.
2. Κακη τοποθετηση υλικου.
3. Κακοι drivers.
4. Κακο υλικο, προβληματικο σαν μοντελο ή ελαττωματικο το κομματι.
5. Κακο λογισμικο.
6. Μη ενημερωμενο λειτουργικο.
7. Σφαλμα χρηστη (π.χ ματσακονιασμα λειτουργικου).
8. Κακος εξαερισμος κουτιου ή αρκουδες να κατοικουν στην ψυκτρα (συχνο φαινομενο).
9. Ιοι.
10. Πολλοι αλλοι παραγοντες, οπως ας πουμε γηρανση του συστηματος.
Αρα καταλαβαινουμε πως σε εναν κοσμο οπου PC σημαινει ενα συστημα διαφορων συνδιασμων δεν μπορει απο μονο του να αποτελει εγγυηση σταθεροτητας.
Οποιος το ισχυριζεται απλα ειναι εκτος πραγματικοτητος.
Εγγυηση αποτελει η εξακριβωση της σταθεροτητας του συστηματος.
Κατι που κανουν σε πολυ μεγαλυτερο ποσοστο οι γνωστες του αντικειμενου (overclocking) σε αντιθεση με οσους νομιζουν οτι το στοκ ειναι και σταθερο και ετσι νομιζουν οτι εχουν το κεφαλι τους ησυχο.
Σαν επιχειρημα δεν μπορει να σταθει το: Ναι αλλά το στοκ δεν ειναι ζορισμενο αρα ειναι σταθεροτερο μιας και το ηπιο overclocking δεν εχει καμια διαφορά απο το στοκ στο θεμα σταθεροτητα.
Τα λαθη και η αγνοια πληρωνονται.
Οπως θα το πληρωσεις αν παρεις μαπα υλικο.
Οπως και στα επιχειρηματα που εδωσα παραπανω.
Για να εχεις ενα σταθερο συστημα πρεπει να εισαι γνωστης ειτε τρεχεις default, ειτε overclocked.
Καλο θα ηταν οι ασχετοι να μενουν μακρια απο αυτο οπως θα εκαναν και με κατι αλλο που δεν μπορουν να κανουν.
Εξηγηθηκε σε προηγουμενο μηνυμα.
Δεν μειωνεται καθολου οταν ολα ειναι μεσα και πιο κατω απο τα ορια αντοχης τα οποια δινει ο κατασκευαστης και οφειλεις να σεβαστεις.
Αντιθετα οταν σε ενα κουτι στριμωξεις τα παντα και δεν βαλεις εναν ανεμιστηρα εξοδου και περιμενεις απο το τροφοδοτικο να κανει δουλεια τοτε μειωνεις αμεσα την διαρκεια ζωης του υλικου (ακομα και του δισκου ή τροφοδοτικου) επειδη δεν σεβαστηκες καποιους κανονες.
Φυσικα ο ανεμιστηρας δεν κανει θορυβο αφου ουτε που τον καταλαβαινεις οτι γυριζει (εφοσον εισαι γνωστης και διαλεξεις σωστα), εν αντιθεση με δισκους που ακουγονται σαν τρακτερ.
Δεν υπαρχει λογος φοβιας παρα μονο αγνοιας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 19-04-08 στις 12:43.
-
19-04-08, 12:45 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #21
πσσσσ τα ειπε ολα ο patentman.
-
19-04-08, 13:29 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #22
-
19-04-08, 13:37 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #23
Εγω λεω πως η ενημερωση δεν ειναι κακο.
Οπως και το να ακουγονται διαφορετικα πραγματα απο αυτα που ακουμε συνηθως ή απο αυτα που μας αρεσει να ακουμε.
Το αν καποιος ειναι κατα του overclock ειναι δικαιωμα του. Σιγουρα θα εχει ζυγισει τα πραγματα και θα βρηκε πως δεν εχει νοημα.
Οπως και το να ειναι υπερ.
Αλλά το θεμα ειναι να μην υπαρχει μονοπλευρη κατευθυνση σε ενα νημα αλλά ολοκληρωμενη εικονα, θετικων/αρνητικων αλλά και περα απο αυτα, στοιχεια που θα βελτιωσουν την απολαυση ενος συστηματος ειτε ειναι stock ειτε overclocked.
Ετσι αναγκαστικα θα υπαρχουν αντιπαραθεσεις εφοσον υπαρχουν και δυο πλευρες/αποψεις.
ΥΓ. δεν εννοω πως ο WAntilles πηγε το νημα προς την μονοπλευρη κατευθυνση.
Απλα ετυχε και ειπε την αντιθετη γνωμη.
Ισα, ισα το εμπλουτισε με την δικη του αποψη.
Και πολυ καλα εκανε.
Και εν μερη συμφωνω με αυτα που λεει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 19-04-08 στις 13:40.
-
19-04-08, 14:18 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #24
Για μενα που η αξιοπιστια,η μακροζωια και η ευρυθμη λειτουργια του υπολογιστη μου ειναι προτεραιοτητα το overclocking το θεωρω απαγορευμενο.
-
19-04-08, 15:21 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #25
-
19-04-08, 15:40 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #26Για μενα που η αξιοπιστια,η μακροζωια και η ευρυθμη λειτουργια του υπολογιστη μου ειναι προτεραιοτητα το overclocking το θεωρω απαγορευμενο.
Ενα συστημα που τρεχει default ή stock δεν σημαινει πως ειναι και σταθερο, γιατι:
1. Κακο bios.
2. Κακη τοποθετηση υλικου.
3. Κακοι drivers.
4. Κακο υλικο, προβληματικο σαν μοντελο ή ελαττωματικο το κομματι.
5. Κακο λογισμικο.
6. Μη ενημερωμενο λειτουργικο.
7. Σφαλμα χρηστη (π.χ ματσακονιασμα λειτουργικου).
8. Κακος εξαερισμος κουτιου ή αρκουδες να κατοικουν στην ψυκτρα (συχνο φαινομενο).
9. Ιοι.
10. Πολλοι αλλοι παραγοντες, οπως ας πουμε γηρανση του συστηματος.
Αρα καταλαβαινουμε πως σε εναν κοσμο οπου PC σημαινει ενα συστημα διαφορων συνδιασμων δεν μπορει απο μονο του να αποτελει εγγυηση σταθεροτητας.
Οποιος το ισχυριζεται απλα ειναι εκτος πραγματικοτητος.
-
19-04-08, 16:16 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #27
Εγώ είμαι κατά του O/C όταν αυτό αφορά εμένα προσωπικά. Βαριέμαι να κάτσω να διαβάσω και να ασχοληθώ με το τί ζόρι τραβάει η cpu και όταν έχει να κάνει πολλές πράξεις ο υπολογιστής απλά θα περιμένω λίγο παραπάνω (παιχνίδια/συμπίεση κλπ. δεν παίζω οπότε δεν έχω άλλο λόγο για O/C).
Για τους άλλους, όποιοι το κάνουν εν γνώση τους ή σαν χομπίστες καλά κάνουν. Όποιοι παίρνουν καινούργια cpu και τη κλοκάρουν για να παίξουν και τελικά την παίρνουν στο χέρι και κλαίγονται... ας πρόσεχαν.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Xguru : 19-04-08 στις 16:18.
I see dead pixels
-
19-04-08, 16:55 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #28
Πολύ σωστά. Όμως αυτός που έχει εγκατάσταση τόσο χάλια, σίγουρα θα κάνει και ανάλογο overclocking, κάνοντας τα πράγματα σαφώς χειρότερα.
Κρίνοντας με τα ίδια μέτρα και σταθμά, και πάντα μιλώντας υποθετικά, θεωρούμε ότι ήδη υπάρχει ένα σταθερό και σωστά στημένο stock-clocked σύστημα. Σε αντίθετη περίπτωση ο (λογικός) χρήστης θα πρέπει πρώτα να στρώσει την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση πριν σκεφτεί το πιθανό overclocking.
Θεωρώντας λοιπόν ότι ήδη υπάρχει αυτό το υποθετικό σωστό σύστημα, τότε το overclocking μόνο κακό προκαλεί, άσχετα με το αν αυτό το "κακό" είναι εμφανές στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή. Προσωπικά και άσχετα με το αν το όποιο πρόβλημα εμφανίζεται ή όχι, θα έβαζα και στοίχημα ότι αυτό υπάρχει. Κάθε τεχνικά καλά ενήμερος χρήστης, γνωρίζει πως ακριβώς συμπεριφέρονται τα ολοκληρωμένα όταν ο χρονισμός και ακόμα χειρότερα η τάση τους υπερβαίνει τις προδιαγραφές τους. Θα μπορούσα να επεκταθώ σε σελίδες πιθανών προβλημάτων, αλλά δεν είναι του παρόντος.
Και στο κάτω - κάτω, τις περισσότερες φορές το όποιο overclock, ειδικά το συντηρητικό και "σωστό", δεν προσφέρει παρά ελάχιστη "εμφανή" αύξηση του performance, κάτι που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν αξίζει το ρίσκο των "αφανών" προβλημάτων.
Όσον αφορά την ζωή των υλικών, εδώ δεν τίθεται τόσο θέμα στα ίδια τα ICs όσο στα παθητικά (πυκνωτές, rfc κλπ) τα οποία και καταπονούνται και συνήθως είναι χείριστης ποιότητας και ελάχιστων ανοχών για τον περιορισμό του κόστους των motherboards. Εδώ είναι το μεγάλο το πρόβλημα, που πολλές φορές αγνοείται από τους διάφορους gurus του overclocking.
Τίποτα βέβαια δεν είναι κανόνας για όλους αν και θα έπρεπε. Είμαι βέβαιος ότι αυτός που θέλει να κάνει overclocking θα το κάνει και ...καλά θα κάνει αφού αυτό είναι το "πάθος" του. Στο κάτω - κάτω και το κάπνισμα κάνει κακό αλλά εγώ καπνίζω.Άλλο όμως αυτό και άλλο να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν βλάπτει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SSB : 19-04-08 στις 17:03.
SSB
-
19-04-08, 16:57 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #29Όποιοι παίρνουν καινούργια cpu και τη κλοκάρουν για να παίξουν και τελικά την παίρνουν στο χέρι και κλαίγονται
-
19-04-08, 17:13 Απάντηση: Είστε υπέρ ή κατά του overclocking; #30
Overclocking? Eξαρταται.
Με AMD ουτε που θα το ακουμπουσα, και οσες φορες το εχω κανει μονο για περιεργεια.
Ειχα εναν 4000+ που πηγαινε απο 2.1 --> 2.65 και δουλευε σουπερ. Αλλα ουτως η αλλως η δουλεια του συγκεκριμενου cpu δεν ηταν οι επιδοσεις οποτε δουλευε με cool n quiet.
Εναν 5600+ ουτε που δοκιμασα να τον κλοκαρω.
Τωρα εχω εναν Intel 8200 και δουλευει απο 2,66 --> 3,5 σταθεροτατα με 1.2 volt. Aρκετα πιο κατω απο το μεγιστο που μου δινει η Intel.
Οι μνημες τρεχουν στα 900mhz @ 2,15 volt με 4αρια timings.
Eχω κλοκαρει και την gpu, εχω δωσει καμια 100ρα στo core, καμια 200ρα στο shader και καμια 80ρα mhz στις μνημες. Εκει δεν ειναι μονιμο το o/c, φροντιζει το rivatuner
Αν τα κλοκαρω σκετο επεξεργαστη ή μνημες ή gpu δε μου λεει και πολλα.
Ολα μαζι ομως δινουν αλλον αερα στο συστημα και βλεπω αρκετη διαφορα.
Πχ σε πολλα games λαμβανω 10-20% παραπανω frames και σε ενα bench που τρεχω, 3dmark06, κερδιζω 2500 ποντους σε σχεση με το ακλοκαριστο συστημα.
Εχω κανει και ενα τριπλο raid0. Παιρνω τα μεγιστα και απο τους δισκους.
Mπορει να μου πει καποιος ενα τροπο να κλοκαρω και το τροφοδοτικο, οθονη αλλα και ηχεια;
Θα το κανω.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 19-04-08 στις 17:13.
Παρόμοια Θέματα
-
Είστε υπέρ ή κατά της καθιέρωσης της αναγραφής των τιμών στο forum με Φ.Π.Α.;
Από ipo στο φόρουμ Η Γνώμη σαςΜηνύματα: 86Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-05, 03:02 -
Είστε υπέρ ή κατά της προσμέτρησης των λευκών στο εκλογικό αποτέλεσμα;
Από JoeBar στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 52Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-05, 06:51
Bookmarks