Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 26
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Intenet
    Σύμφωνα με την εταιρία δικτυακής ασφάλειας Akonix, οι επιθέσεις μέσω λογισμικού Instant Messaging (IM) σημείωσαν εκρηκτική άνοδο κατά 162% τον Απρίλιο. Η Akonix εντόπισε 21 νέες επιθέσεις με βλαβερό κώδικα μέσα στον μήνα.

Η άνοδος στις επιθέσεις συνοδεύεται από ταυτόχρονη αύξηση στις εξαγορές επιχειρήσεων που προσφέρουν ενοποιημένες επικοινωνίες (Unified Communications - UC) τους τελευταίους μήνες - γεγονός το οποίο δείχνει να μην είναι τυχαίο.

Τα συστήματα ενοποιημένων επικοινωνιών προσπαθούν να φέρουν όλα τα επικοινωνιακά συστήματα των εταιριών σε μία ενοποιημένη πλατφόρμα η οποία βασίζεται στο Internet Protocol (IP) για τη λειτουργία της ενώ στο "πακέτο" συνήθως υπάρχει και κάποια υπηρεσία Instant Messenger.

Αναλυτές του Butler Group καθησύχασαν τις επιχειρήσεις ότι το θέμα των ενοποιημένων επικοινωνιών δεν επιτρέπει νέες μορφές επιθέσεων όμως η Akonix υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο με βάση την τελευταία άνοδο που παρατηρείται. Ο αντιπρόεδρος marketing της εταιρίας δήλωσε σχετικά ότι: "Οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι η εφαρμογή νέων επικοινωνιών αλλά και των συνεργατικών εργαλείων αυξάνει τον κίνδυνο επιθέσεων όσο οι νέες εφαρμογές γίνονται παράγοντας μόλυνσης".

Πηγή
    : infoworld

Το avatar του μέλους razorblade1100
    razorblade1100 Guest
    Αναλυτές του Butler Group καθησύχασαν τις επιχειρήσεις ότι το θέμα των ενοποιημένων επικοινωνιών δεν επιτρέπει νέες μορφές επιθέσεων όμως η Akonix υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο με βάση την τελευταία άνοδο που παρατηρείται.
    αντε να καταλαβει μετα καποιος τι συνομοσιες πλεκονται.

Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Άρθρα
    12
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Interleaved
    Επιθέσεις, κενά ασφαλείας, κίνδυνοι, λέξεις που ακούγονται καθημερινά πλέον και σε τέτοιο βαθμό, που σχεδόν... συνηθίσαμε.
    Jazz is the teacher, Funk is the preacher !

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    σχεδον καθε μερα και μια νεα απειλη!αμαν πια

Το avatar του μέλους 21century
    21century Guest
    Αφού εκατομμύρια ανταλλάσουν μηνύματα και για αυτό γίνονται στόχος επιθέσεων, τώρα ποια πλατφόρμα θα μας θωρακίσει πέρα απο τα επίπεδα ασφαλείας της ίδιας εφαρμογής? Φυσικά εδώ ισχύει ο κανόνας ότι όσο πιο δημοφιλή είναι μια εφαρμογή ή ένα λειτουργικό τόσο θα αυξάνονται οι επιθέσεις..

Το avatar του μέλους lamargosx
    lamargosx Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pan34 Εμφάνιση μηνυμάτων
    σχεδον καθε μερα και μια νεα απειλη!αμαν πια
    και που είσαι ακόμα. Σε λίγο θα φοβόμαστε να μπούμε και στο ιντερνετ

Περιοχή
    Χολαργός
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    30720/2560
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedport W 724V Type Ci
    Path Level
    Interleaved
    ...στο ιντερνετ θα μπαινουμε αλλα θα κανουμε backup του backup Ω backup και θα οχειρονόμαστε σαν κρεμύδια!!!
    Roy: No, there you go, I just heard it come on. No, that's the music you hear when it comes on. No, that's the music you hear when..I'm sorry, are you from the past?

Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Draytek Vigor 2700g
    Πλάκα πλάκα έχει γίνει πανικός τον τελευταίο μήνα, εμένα μου έχουν στείλει 3 φορές επαφές μου μηνύματα τύπου "ckeck this out" με διάφορα περίεργα link από κάτω, και επίσης σε 4 άλλους γνωστούς μου εμφάνιζε πολύ περίεργη συμπεριφορά το msn.
    Το χειρότερο ήταν που την πάτησε μία κοπέλα και έδωσε κωδικούς κτλ (phishing, ήταν ίδιο το site με το hotmail εμφανισιακά) και τους τρέλανε όλους στο spam.
    Και αφήστε τα.. πλατσουρίσματα

Περιοχή
    Guangzhou-China
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    i-Guangdong
    Router
    Xiaomi wifi 3
    ειδικα με το MSN πολλα περίεργα μηνύματα !!! ( κάνε κλικ εδώ κάνε κλικ εκεί ) , με το skype τιποτα .

Το avatar του μέλους shakm
    shakm Guest
    Αμ δεν είναι μόνο του τύπου "check this out"... Εμένα μου έχουν έρθει και μηνύματα ελληνικότατα (μια φίλη μου στο γραφείο είχε πάθει πλάκα και είχε αρχίσει να πάρει σβάρνα τα τηλέφωνα για να ειδοποιήσει τους φιλους της)

ΥΓ.Αυτά τα έβλεπα σε msn (vista) και σε adium(ubuntu). Περιέργως στο adium στα osx δε περνούσε τπτ.

Το avatar του μέλους lamargosx
    lamargosx Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από shakm Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΥΓ.Αυτά τα έβλεπα σε msn (vista) και σε adium(ubuntu). Περιέργως στο adium στα osx δε περνούσε τπτ.
    Ωραία! τώρα έχω δικαιολογία για να αγοράσω έναν mac!!!

Περιοχή
    Αμπελοκηποι Θεσσαλονικης
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    19000-20000/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    SNR / Attn
    6(dB) / 0(dB)
    Ειναι πολυ απλο ρε παιδια δεν πατας κλικ σε οτιδηποτε σου πλασαρουνε,μικρα παιδακια δεν ειμαστε και χρειαζεται να ξερουμε και 5 πραγματα παραπανω οσον αφορα τη χρηση των Η/Υ.Με ενα καλο λογισμικο προστασιας που ελεγχει τις συνδεσεις που κανεις κτλ ολα ειναι υπο ελεγχο.

shakm Guest
    Ε ναι, κάποια στιγμή θα πάψουν τέτοιου είδους επιθέσεις. Απλά υπάρχουν γιατί δεν είναι όλος ο κόσμος ακόμη "εκπαιδευμένος" σε κάτι τέτοια θέματα.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lamargosx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραία! τώρα έχω δικαιολογία για να αγοράσω έναν mac!!!
    Δε το πήγαινα εκεί, αλλά μιας και το έφερες στη κουβέντα

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mpardsu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πλάκα πλάκα έχει γίνει πανικός τον τελευταίο μήνα, εμένα μου έχουν στείλει 3 φορές επαφές μου μηνύματα τύπου "ckeck this out" με διάφορα περίεργα link από κάτω, και επίσης σε 4 άλλους γνωστούς μου εμφάνιζε πολύ περίεργη συμπεριφορά το msn.
    Το χειρότερο ήταν που την πάτησε μία κοπέλα και έδωσε κωδικούς κτλ (phishing, ήταν ίδιο το site με το hotmail εμφανισιακά) και τους τρέλανε όλους στο spam.
    Ειναι ενα συγκεκριμενο wormotrojan που την εχουν πατησει ολοι οι ασχετοι και εχει πηξει το msn. Νομιζω αυτο πρεπει να εχει το μεγαλυτερο ποσοστο επι του 162% για τον Απριλιο.. τρελη διαδοση, lol.

shakm Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MNP-10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ειναι ενα συγκεκριμενο wormotrojan που την εχουν πατησει ολοι οι ασχετοι και εχει πηξει το msn. Νομιζω αυτο πρεπει να εχει το μεγαλυτερο ποσοστο επι του 162% για τον Απριλιο.. τρελη διαδοση, lol.
    ...αφου σε κάποια φάση δεν άνοιγα καθόλου το pidgin γιατί εκνευριζόμουν με το κάθε 3 και λίγο μήνυμα

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Νεα μοντελα imac τον απριλιο???
    Από nikos_000 στο φόρουμ Apple Hardware και Software
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-08, 14:56
  2. Μηνύματα: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-07, 18:25
  3. Οι «μάρτυρες» των επιθέσεων αυτοκτονίας
    Από cprotopapas στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-06, 22:44
  4. Instant Messengers (για ήχο και video)
    Από cdokolas στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-06, 22:39

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία