Σύμφωνα με την εταιρία δικτυακής ασφάλειας Akonix, οι επιθέσεις μέσω λογισμικού Instant Messaging (IM) σημείωσαν εκρηκτική άνοδο κατά 162% τον Απρίλιο. Η Akonix εντόπισε 21 νέες επιθέσεις με βλαβερό κώδικα μέσα στον μήνα.
Η άνοδος στις επιθέσεις συνοδεύεται από ταυτόχρονη αύξηση στις εξαγορές επιχειρήσεων που προσφέρουν ενοποιημένες επικοινωνίες (Unified Communications - UC) τους τελευταίους μήνες - γεγονός το οποίο δείχνει να μην είναι τυχαίο.
Τα συστήματα ενοποιημένων επικοινωνιών προσπαθούν να φέρουν όλα τα επικοινωνιακά συστήματα των εταιριών σε μία ενοποιημένη πλατφόρμα η οποία βασίζεται στο Internet Protocol (IP) για τη λειτουργία της ενώ στο "πακέτο" συνήθως υπάρχει και κάποια υπηρεσία Instant Messenger.
Αναλυτές του Butler Group καθησύχασαν τις επιχειρήσεις ότι το θέμα των ενοποιημένων επικοινωνιών δεν επιτρέπει νέες μορφές επιθέσεων όμως η Akonix υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο με βάση την τελευταία άνοδο που παρατηρείται. Ο αντιπρόεδρος marketing της εταιρίας δήλωσε σχετικά ότι: "Οι επιχειρήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι η εφαρμογή νέων επικοινωνιών αλλά και των συνεργατικών εργαλείων αυξάνει τον κίνδυνο επιθέσεων όσο οι νέες εφαρμογές γίνονται παράγοντας μόλυνσης".
Πηγή: infoworld
Εμφάνιση 1-15 από 26
-
02-05-08, 06:09 Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #1
-
02-05-08, 08:22 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #2Αναλυτές του Butler Group καθησύχασαν τις επιχειρήσεις ότι το θέμα των ενοποιημένων επικοινωνιών δεν επιτρέπει νέες μορφές επιθέσεων όμως η Akonix υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο με βάση την τελευταία άνοδο που παρατηρείται.
-
02-05-08, 09:16 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #3
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
Επιθέσεις, κενά ασφαλείας, κίνδυνοι, λέξεις που ακούγονται καθημερινά πλέον και σε τέτοιο βαθμό, που σχεδόν... συνηθίσαμε.
Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
-
02-05-08, 10:58 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #4
σχεδον καθε μερα και μια νεα απειλη!αμαν πια
-
02-05-08, 11:02 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #5
Αφού εκατομμύρια ανταλλάσουν μηνύματα και για αυτό γίνονται στόχος επιθέσεων, τώρα ποια πλατφόρμα θα μας θωρακίσει πέρα απο τα επίπεδα ασφαλείας της ίδιας εφαρμογής? Φυσικά εδώ ισχύει ο κανόνας ότι όσο πιο δημοφιλή είναι μια εφαρμογή ή ένα λειτουργικό τόσο θα αυξάνονται οι επιθέσεις..
-
02-05-08, 11:46 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #6
-
02-05-08, 12:03 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #7
...στο ιντερνετ θα μπαινουμε αλλα θα κανουμε backup του backup Ω backup και θα οχειρονόμαστε σαν κρεμύδια!!!
Roy: No, there you go, I just heard it come on. No, that's the music you hear when it comes on. No, that's the music you hear when..I'm sorry, are you from the past?
-
02-05-08, 14:07 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #8
Πλάκα πλάκα έχει γίνει πανικός τον τελευταίο μήνα, εμένα μου έχουν στείλει 3 φορές επαφές μου μηνύματα τύπου "ckeck this out" με διάφορα περίεργα link από κάτω, και επίσης σε 4 άλλους γνωστούς μου εμφάνιζε πολύ περίεργη συμπεριφορά το msn.
Το χειρότερο ήταν που την πάτησε μία κοπέλα και έδωσε κωδικούς κτλ (phishing, ήταν ίδιο το site με το hotmail εμφανισιακά) και τους τρέλανε όλους στο spam.
-
02-05-08, 14:32 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #9
ειδικα με το MSN πολλα περίεργα μηνύματα !!! ( κάνε κλικ εδώ κάνε κλικ εκεί ) , με το skype τιποτα .
-
02-05-08, 15:24 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #10
Αμ δεν είναι μόνο του τύπου "check this out"... Εμένα μου έχουν έρθει και μηνύματα ελληνικότατα (μια φίλη μου στο γραφείο είχε πάθει πλάκα και είχε αρχίσει να πάρει σβάρνα τα τηλέφωνα για να ειδοποιήσει τους φιλους της)
ΥΓ.Αυτά τα έβλεπα σε msn (vista) και σε adium(ubuntu). Περιέργως στο adium στα osx δε περνούσε τπτ.
-
02-05-08, 15:43 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #11
-
02-05-08, 15:59 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #12
Ειναι πολυ απλο ρε παιδια δεν πατας κλικ σε οτιδηποτε σου πλασαρουνε,μικρα παιδακια δεν ειμαστε και χρειαζεται να ξερουμε και 5 πραγματα παραπανω οσον αφορα τη χρηση των Η/Υ.Με ενα καλο λογισμικο προστασιας που ελεγχει τις συνδεσεις που κανεις κτλ ολα ειναι υπο ελεγχο.
-
02-05-08, 16:04 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #13
-
02-05-08, 16:06 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #14
-
02-05-08, 16:10 Απάντηση: Αύξηση 162% των επιθέσεων μέσω Instant Messengers τον Απρίλιο #15
Παρόμοια Θέματα
-
Νεα μοντελα imac τον απριλιο???
Από nikos_000 στο φόρουμ Apple Hardware και SoftwareΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-08, 14:56 -
Ερευνα της ΕΕ δείχνει σημαντική αύξηση στη χρήση του Wi-Fi και των κλήσεων μέσω Διαδικτύου
Από aesir στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-07, 18:25 -
Οι «μάρτυρες» των επιθέσεων αυτοκτονίας
Από cprotopapas στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-06, 22:44 -
Instant Messengers (για ήχο και video)
Από cdokolas στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-06, 22:39
Bookmarks