Login Form
IPv6 Ready
Σελίδα 1 από 21 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 306
 1. #1
  Εγγραφή
  30-05-2003
  Περιοχή
  Brussels, Belgium, Belgium
  Ηλικία
  44
  Μηνύματα
  11.707
  Downloads
  23
  Uploads
  0
  Άρθρα
  6
  Ταχύτητα
  20Mbs / 2Mbs - VDSL2
  ISP
  Belgacom
  Router
  Draytek Vigor 2820vn
  Path Level
  Interleaved
  Βλέπω πως blend και yiapap άναψαν φωτιές!!

  Λοιπόν, σήμερα επικοινώνησαν μαζί μου από το Υπουργείο Ανάπτυξης και μου απέστειλαν μέσω φαξ την απάντηση ΟΤΕ στην επιστολή διαμαρτυρίας που υποβάλαμε. Δυστυχώς η ποιότητα του φαξ ήταν πολύ χάλια για να σκαναριστεί και αναγκαστικά έπρεπε να δακτυλογραφήσω την απάντηση ΟΤΕ.

  Το συνημμένο pdf που θα βρείτε εδώ είναι αντιγραφή του κειμένου της απάντησης ΟΤΕ, δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή (ότι δείτε σε bold ή υπογράμμιση είναι αντιγραφή του κειμένου).

  Άφησα εκτός τα στοιχεία της επιστολής (αποδέκτες και παραλήπτες) αλλά το κείμενο βρίσκεται στη διάθεσή μου και μόλις λάβω ταχυδρομικά το αυθεντικό θα το αποστείλω σε yiapap, tormentor και blend.

  Αυτά, εν ολίγοις, διαβάστε το κείμενο και τα ξαναλέμε.

  Και κάτι τελευταίο: Είναι βέβαιο πως τα σχόλια που θα γραφτούν εδώ για το κείμενο ΟΤΕ θα αναγνωστούν από πολλούς επίσημους και μη. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί ή οτιδήποτε το οποίο θα μειώσει το κύρος και την αξία της προσπάθειάς μας.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Απάντηση ΟΤΕ.pdf  

  The Road to Hell is Paved with Good Intentions

  Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

 2. #2
  Εγγραφή
  20-03-2003
  Περιοχή
  Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
  Ηλικία
  47
  Μηνύματα
  21.412
  Downloads
  25
  Uploads
  2
  Τύπος
  ADSL2+
  Ταχύτητα
  11000/1023
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
  Router
  Netgear DGN2000
  SNR / Attn
  4(dB) / 30.5(dB)
  Path Level
  Fastpath
  Και για τα μη μέλη (που δεν μπορούν να κατεβάσουν συννημένα):
  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής της Υπηρεσίας σας και την διαμαρτυρία των 2198 καταναλωτών σχετικά με τα υψηλά πάγια ADSL προσβάσεων θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

  Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρείται μία συστηματική παραπληροφόρηση ως προς το κόστος του ADSL στη χώρα μας, η οποία δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας και έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην εικόνα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

  Το μέλλον στις τηλεπικοινωνίες είναι η ευρυζωνικότητα. Η ανάπτυξη και η διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών αποτελεί βασικό μας στόχο.

  Δύο χρόνια μετά την εμπορική διάθεση του ADSL στην Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ καλύπτει σήμερα όλες τις περιοχές άνω των 7000 κατοίκων. Με τη νέα επέκταση του δικτύου που είναι σε εξέλιξη, θα καλύπτεται μέχρι το τέλος του 2005 το 81% της Ελλάδα (πάνω από το 95%) των αστικών περιοχών.
  • Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας πραγματοποιείται στη συντριπτική πλειοψηφία σε λιγότερο από 5 εργάσιμες ημέρες.
  • Από την αρχή του 2005 έχουν υπερδιπλασιαστεί ο πελάτες ADSL και αυτή τη στιγμή πλησιάζουμε τους 100.000.
  • Οι τιμές που προσφέρει ο ΟΤΕ στην υπηρεσία ADSL συστηματικά μειώνονται.

  Αναλυτικότερα, τα σημεία που πρέπει να γίνουν κατανοητά είναι τα εξής:
  1. Η λιανική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής αποτελείται από 2 μέρη:
  Α. Το κόστος για ADSL πρόσβαση που καθορίζεται από τον ΟΤΕ.
  Β. Το κόστος του Internet Feed πάνω από την ADSL πρόσβαση που καθορίζεται από τους ISPs.

  Το κόστος πρόσβασης, το μέρος δηλ. που αφορά στον ΟΤΕ, μειώνεται συνεχώς τα τελευταία 2 χρόνια: Ο ΟΤΕ μέσα στο 2003 μείωσε κατά 50% τις τιμές πρόσβασης του ADSL, ενώ από 1/10/04 προχώρησε σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών κατά 20%. Για το κόστος σύνδεσης στο Internet αρμόδιοι είναι οι ISPs.
  To συνολικό κόστος της υπηρεσίας σήμερα ξεκινάει από 25 ευρώ το μήνα.
  Τα παραπάνω δύο κόστη ισχύουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου προσφέρει ADSL. Για το συνολικό μηνιαίο ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής υπολογίζονται απαραίτητα και τα δύο κόστη, είτε ο καταναλωτής «βλέπει» ένα συνολικό λογαριασμό είτε δύο χωριστούς.

  2. Η σωστή σύγκριση των τιμών του ADSL μεταξύ χωρών / εταιρειών πρέπει να χρησιμοποιεί και τις παρακάτω παραμέτρους:
  Α. Το έτος λανσαρίσματος της υπηρεσίας σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα η εμπορική διάθεση της τεχνολογίας ADSL ξεκίνησε μέσα στο 2003. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να συγκρίνει τις σημερινές τιμές του ADSL στην Ελλάδα με άλλη χώρα, θα πρέπει να συγκρίνει τις τιμές στις οποίες προσφερόταν η υπηρεσία 2 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση στη χώρα αυτή.
  Β. Τη διασπορά του πληθυσμού που καλύπτει το ευρυζωνικό δίκτυο της κάθε εταιρείας. Η σύγκριση μίας εταιρείας που επενδύει τοπικά σε μία χώρα (π.χ. μόνο σε μία πόλη) με μία που απευθύνεται σε ολόκληρη την επικράτεια δεν είναι σωστή αφού οι απαραίτητες επενδύσεις στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ διαφορετικές (ο ΟΤΕ παρέχει ADSL πανελλαδικά).
  Γ. Την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας. Από τους σημαντικότερους δείκτες ποιότητας είναι το «μοίρασμα» (contention ratio): Το εύρος ζώνης ή bandwidth στις συνδέσεις ADSL παγκοσμίως είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα. Το «μοίρασμα» λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία στο δίκτυο του ΟΤΕ, στο δίκτυο των ISPs, καθώς και στο ευρύτερο Διαδίκτυο. Ο βαθμός «μοιράσματος» καθορίζεται από τη «συγκέντρωση» ή αλλιώς Contention Ratio που εξαρτάται από το εύρος ζώνης της σύνδεσης, το πλήθος των συνδρομητών και το πακέτο πρόσβασης που έχει ο κάθε χρήστης. Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ έχει τουλάχιστον δύο (2) φορές καλύτερο contention ratio από το μέσο Ευρωπαϊκό αποδεκτό.
  Δ. Το κόστος παροχής της υπηρεσίας και κατ’ ακολουθίαν η τιμή στο χρήστη είναι συνάρτηση του αριθμού χρηστών. Όσο αυτοί αυξάνονται, η τιμή χαμηλώνει.
  Ε. Τέλος, όσο περισσότερους πελάτες έχει ένας ISP τόσο χαμηλώνει και το δικό του κόστος.

  3. Η τιμή ενός προϊόντος στις τηλεπικοινωνίες καθορίζεται από δύο βασικές παραμέτρους:
  Α) απαιτούμενες επενδύσεις: Ειδικά για το δίκτυο ADSL, υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση ότι, επειδή χρησιμοποιούνται τα υπάρχοντα καλώδια χαλκού στο τελευταίο κομμάτι του δικτύου (από το χώρο του καταναλωτή μέχρι το DSLAM, δηλ. τον Πολυπλέκτη Πρόσβασης για παροχή ADSL), το κόστος των επενδύσεων δεν είναι υψηλό. Αντιθέτως, οι απαραίτητες επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύου ADSL είναι πολύ υψηλές ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλές γεωφυσικές ιδιαιτερότητες (ορεινοί όγκοι, νησιά) που καθιστούν την ανάπτυξη ενσύρματων δικτύων τηλεπικοινωνιών πολύ δυσκολότερη. Αυτή τη στιγμή, το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ αριθμεί πάνω από 160.000 εγκατεστημένες «πόρτες»-παροχές και καλύπτει όλες τι περιοχές άνω των 7000 κατοίκων (μέσω των πλέον 300 κόμβων). Με τη νέα επέκταση του δικτύου που είναι σε εξέλιξη, μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχουν πάνω από 570 κόμβοι παρουσίας και περίπου 280.000 εγκατεστημένες και προς διάθεση «πόρτες»-παροχές που θα καλύπτουν το 81% της Ελλάδας (δηλ. πάνω από το 95% των αστικών περιοχών). Ήδη σχεδιάζονται για το τέλος του 2005 επιπλέον 200.000 παροχές νέας τεχνολογίας που θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν και υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων όπως Video On Demand, Live Video Streaming κλπ.

  Από την πλευρά τους, οι εναλλακτικοί Πάροχοι στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις αλλά προτιμούν να επενδύει ο ΟΤΕ και να τους μεταπωλεί τις υπηρεσίες του καθώς το απαιτούμενο κεφάλαιο αλλά και το κόστος της προσπάθειας και της απόκτησης τεχνογνωσίας που απαιτούνται για να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα είναι πολύ πιο υψηλό.

  Β) διάδοση στον πληθυσμό: Η σύγκριση τιμών μεταξύ αγορών με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά είναι σαφές ότι δεν βοηθά στην κατανόηση των πραγματικών αιτιών για την αργή ανάπτυξη των Ευρυζωνικών υπηρεσιών και γενικότερα του Internet στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας βασικός λόγος για την άρνηση του πληθυσμού να αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι είναι η αντίληψη ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στο Internet δεν θεωρούνται χρήσιμες (51,52%). Ως δεύτερη κατά σειρά αιτία για την άρνηση των Ελλήνων να αποκτήσουν διαδικτυακή παρουσία είναι το υψηλό κόστος του τερματικού εξοπλισμού (46,50%). Με χαμηλότερα ποσοστά αναφέρεται το κόστος πρόσβασης, η έλλειψη εμπιστοσύνης ως προς τις τεχνολογικές ικανότητες του μέσου καταναλωτή και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η διείσδυση του Internet στην Ελλάδα να μην ξεπερνάει το 17% ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι σχεδόν τριπλάσιος. Επίσης, σε πρόσφατη Πανευρωπαϊκή έρευνα της JP Morgan τέσσερις (4) λόγοι αναφέρονται ως παράγοντες που επηρεάζουν τη διείσδυση του Internet και της Ευρυζωνικότητας. Αυτοί είναι:

  • Η διείσδυση των Η/Υ (PC) στα σπίτια (Ελλάδα: μόνο το 8% των νοικοκυριών)
  • Η ικανότητα μιας χώρας στην απορρόφηση νέων τεχνολογιών (με δείκτες UNDP η Ελλάδα τελευταία της Ευρώπης)
  • Το μέγεθος και η ένταση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος
  • Το κατά κεφαλήν εισόδημα

  Από τα παραπάνω φαίνεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες θα πρέπει να συμβάλλουν με συντονισμένες προσπάθειες στην ανάδειξη του πραγματικού προβλήματος και λήψη μέτρων που ουσιαστικά θα ενισχύσουν τόσο τις προοπτικές διάδοσης του Internet γενικά, όσο και της Ευρυζωνικότητας ιδιαίτερα.

  Ο ΟΤΕ έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σημαντικά ποσά για να κάνει το ADSL προσβάσιμο παντού. Η χορηγία του φθηνού και γρήγορου Internet στους φοιτητές, από την αρχή το επόμενου ακαδημαϊκού έτους αποτελεί απόδειξη της σημασίας που δίνει ο ΟΤΕ στην διάδοσή του και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ένα εθνικής σημασίας ζήτημα.

  Με εκτίμηση.
  Κ. ΣΤΑΜΕΛΟΣ
  ΠΡΟΪΣΤ. Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
  Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 30-08-05 στις 18:44.
  Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

 3. #3
  Εγγραφή
  14-07-2003
  Περιοχή
  @ SNR Land
  Ηλικία
  41
  Μηνύματα
  12.138
  Downloads
  19
  Uploads
  1
  Άρθρα
  1
  Ταχύτητα
  10240/1024
  ISP
  Cyta Hellas
  DSLAM
  Net One - ΑΛΥΣΙΔΑ
  Router
  Pirelli
  SNR / Attn
  11(dB) / 18(dB)
  Path Level
  Interleaved
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Oτε
  Με τη νέα επέκταση του δικτύου που είναι σε εξέλιξη, μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχουν πάνω από 570 κόμβοι παρουσίας και περίπου 280.000 εγκατεστημένες και προς διάθεση «πόρτες»-παροχές που θα καλύπτουν το 81% της Ελλάδας (δηλ. πάνω από το 95% των αστικών περιοχών
  Μήπως να μας ανέφερε και ο κος Σταμέλος ποιό είναι το bw σε κάθε κόμβο και αν έχει ακούσει ποτέ την έκφραση " τιγκαρισμένο dslam "??

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από OTE
  Το κόστος πρόσβασης, το μέρος δηλ. που αφορά στον ΟΤΕ, μειώνεται συνεχώς τα τελευταία 2 χρόνια: Ο ΟΤΕ μέσα στο 2003 μείωσε κατά 50% τις τιμές πρόσβασης του ADSL, ενώ από 1/10/04 προχώρησε σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών κατά 20%
  Συγγνώμη αλλά, αν θυμάμαι καλά, η 384 3εκίνησε από τα 25€+ φπα και τώρα είναι στα 19€+φπα. Το 50% πως ακριβώς βγαίνει?
  Τελευταία επεξεργασία από το μέλος apok : 30-08-05 στις 17:55.
  Together WE stand, devided I fall...

 4. #4
  Εγγραφή
  20-03-2003
  Περιοχή
  Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
  Ηλικία
  47
  Μηνύματα
  21.412
  Downloads
  25
  Uploads
  2
  Τύπος
  ADSL2+
  Ταχύτητα
  11000/1023
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
  Router
  Netgear DGN2000
  SNR / Attn
  4(dB) / 30.5(dB)
  Path Level
  Fastpath
  Παρακαλώ αν δεν έχετε να κάνετε παραγωγικά σχόλια, μην κάνετε καθόλου!
  Αλλιώς θα έχουμε πάλι ένα μαμούθ νήμα με ένα post ουσίας στα 30!

  Θα αρχίσω τα delete!
  Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

 5. #5
  Εγγραφή
  23-06-2003
  Περιοχή
  Μοσχάτο
  Ηλικία
  45
  Μηνύματα
  1.067
  Downloads
  2
  Uploads
  0
  Τύπος
  ADSL Tellas Full
  Ταχύτητα
  12288/512
  ISP
  Tellas
  Router
  SpeedStream
  Πως εξηγεί ο ΟΤΕ ότι ΚΑΜΙΑ χώρα στον ΚΟΣΜΟ δεν έχει ΟΥΤΕ είχε ποτέ αντίστοιχες τιμές; Πως μιλάει για συστηματική μείωση των τιμών με δύο (2) μόνο μειώσεις εκ των οποίων η πρώτη ήταν στην αρχή της εμπορικής διάθεσης;

  Οποιοσδήποτε διαβάσει την απάντηση μόνο ένα συμπέρασμα μπορεί να βγάλει. Ο ΟΤΕ συνεχίζει να εξαπατά τους πελάτες του.
  Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vasper : 30-08-05 στις 18:09.

 6. #6
  Εγγραφή
  28-01-2004
  Περιοχή
  Παγκρατι - Αθηνα
  Μηνύματα
  3.611
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  15.996/935
  ISP
  Net One
  Router
  Speedtouch 780WL
  SNR / Attn
  9,5(dB) / 21,5(dB)
  Πιστευω οτι η απαντηση ηταν απλα η αναμενομενη και τιποτα παραπανω...

 7. #7
  Εγγραφή
  20-03-2003
  Περιοχή
  Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
  Ηλικία
  47
  Μηνύματα
  21.412
  Downloads
  25
  Uploads
  2
  Τύπος
  ADSL2+
  Ταχύτητα
  11000/1023
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
  Router
  Netgear DGN2000
  SNR / Attn
  4(dB) / 30.5(dB)
  Path Level
  Fastpath
  Από την αρχή του 2005 έχουν υπερδιπλασιαστεί ο πελάτες ADSL και αυτή τη στιγμή πλησιάζουμε τους 100.000.
  σε συνδυασμό με το
  Δ. Το κόστος παροχής της υπηρεσίας και κατ’ ακολουθίαν η τιμή στο χρήστη είναι συνάρτηση του αριθμού χρηστών. Όσο αυτοί αυξάνονται, η τιμή χαμηλώνει.
  Πως ακριβώς ταιριάζουν;
  Καταρχήν δεν υπήρχε μείωση κατά 50% αλλά ο ΟΤΕ επέλεξε να κρατήσει την αρχική έκπτωση (τιμή γνωριμίας) πέραν του Οκτωβρίου του 2003.
  Έτσι λοιπόν από τις αρχές καλοκαιριού του 2003 ο ΟΤΕ μείωσε κατά 20% τα τιμολόγια τον Οκτώβριο του 2004 όταν οι συνδέσεις είχαν φτάσει περίπου τις 30-40.000.
  Ο ίδιος λέει ότι μέσα στο 2005 οι συνδέσεις υπερδιπλασιάστηκαν... Γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση του παγίου; Τι είδους "συνάρτηση" είναι αυτή;
  Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

 8. #8
  Εγγραφή
  20-03-2003
  Περιοχή
  Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
  Ηλικία
  47
  Μηνύματα
  21.412
  Downloads
  25
  Uploads
  2
  Τύπος
  ADSL2+
  Ταχύτητα
  11000/1023
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
  Router
  Netgear DGN2000
  SNR / Attn
  4(dB) / 30.5(dB)
  Path Level
  Fastpath
  Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ καλύπτει σήμερα όλες τις περιοχές άνω των 7000 κατοίκων.
  Παρακαλώ αν μένετε εντός των ορίων πόλης με περισσότερους από 7000 ΜΟΝΙΜΟΥΣ κάτοικους, κάντε ένα post εδώ...
  Θυμάμαι πόλεις για τις οποίες υπήρχαν παράπονα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση.
  Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

 9. #9
  Εγγραφή
  20-03-2003
  Περιοχή
  Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
  Ηλικία
  47
  Μηνύματα
  21.412
  Downloads
  25
  Uploads
  2
  Τύπος
  ADSL2+
  Ταχύτητα
  11000/1023
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
  Router
  Netgear DGN2000
  SNR / Attn
  4(dB) / 30.5(dB)
  Path Level
  Fastpath
  Α. Το έτος λανσαρίσματος της υπηρεσίας σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα η εμπορική διάθεση της τεχνολογίας ADSL ξεκίνησε μέσα στο 2003. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να συγκρίνει τις σημερινές τιμές του ADSL στην Ελλάδα με άλλη χώρα, θα πρέπει να συγκρίνει τις τιμές στις οποίες προσφερόταν η υπηρεσία 2 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση στη χώρα αυτή.
  Πόσα χρόνια έχει το ADSL στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Τουρκία τη Γεωργία; Πάνω από 2.5 χρόνια;
  Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

 10. #10
  Εγγραφή
  23-06-2003
  Περιοχή
  Μοσχάτο
  Ηλικία
  45
  Μηνύματα
  1.067
  Downloads
  2
  Uploads
  0
  Τύπος
  ADSL Tellas Full
  Ταχύτητα
  12288/512
  ISP
  Tellas
  Router
  SpeedStream
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap
  Πόσα χρόνια έχει το ADSL στην Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Τουρκία τη Γεωργία; Πάνω από 2.5 χρόνια;
  Τιμές από το 1996 δεν ήταν τόσο ψηλές, όπως οι δικές μας, όταν ήταν η αρχή του ADSL.... στην Αμερική!!! Και τότε ο εξοπλισμός ήταν 100 φορές ακριβότερος.

 11. #11
  Εγγραφή
  23-04-2002
  Περιοχή
  Νέα Ιωνία (Αττική)
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  7.423
  Downloads
  2
  Uploads
  0
  Ταχύτητα
  100/100
  ISP
  Inalan FFTH
  Router
  HUAWEI
  To συνολικό κόστος της υπηρεσίας σήμερα ξεκινάει από 25 ευρώ το μήνα.
  Τα παραπάνω δύο κόστη ισχύουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου προσφέρει ADSL. Για το συνολικό μηνιαίο ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής υπολογίζονται απαραίτητα και τα δύο κόστη, είτε ο καταναλωτής «βλέπει» ένα συνολικό λογαριασμό είτε δύο χωριστούς.
  Στο εξωτερικό δεν υπάρχει λιανική πώληση της ADSL γραμμής στους χρήστες, επίσης πουθενά δεν παρατηρείται η τιμή της υπηρεσίας να είναι ανάλογη ως προς την ταχύτητα σε καμία χώρα η 1Mbit δεν έχει τη διπλάσια τιμή από μια 512.

  Γ. Την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας. Από τους σημαντικότερους δείκτες ποιότητας είναι το «μοίρασμα» (contention ratio): Το εύρος ζώνης ή bandwidth στις συνδέσεις ADSL παγκοσμίως είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα. Το «μοίρασμα» λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία στο δίκτυο του ΟΤΕ, στο δίκτυο των ISPs, καθώς και στο ευρύτερο Διαδίκτυο. Ο βαθμός «μοιράσματος» καθορίζεται από τη «συγκέντρωση» ή αλλιώς Contention Ratio που εξαρτάται από το εύρος ζώνης της σύνδεσης, το πλήθος των συνδρομητών και το πακέτο πρόσβασης που έχει ο κάθε χρήστης. Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ έχει τουλάχιστον δύο (2) φορές καλύτερο contention ratio από το μέσο Ευρωπαϊκό αποδεκτό.
  Και ποιο είναι το Contention Ratio σας κύριοι;;; Και γιατί δεν αναγράφεται πουθενά έτσι ώστε να το ξέρουμε;

  Pc Specs: i7 8700K@5Ghz, 32Gb Trident Z @3200Ghz Ram, GTX 1080 Ti

 12. #12
  Εγγραφή
  20-03-2003
  Περιοχή
  Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
  Ηλικία
  47
  Μηνύματα
  21.412
  Downloads
  25
  Uploads
  2
  Τύπος
  ADSL2+
  Ταχύτητα
  11000/1023
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
  Router
  Netgear DGN2000
  SNR / Attn
  4(dB) / 30.5(dB)
  Path Level
  Fastpath
  Ως δεύτερη κατά σειρά αιτία για την άρνηση των Ελλήνων να αποκτήσουν διαδικτυακή παρουσία είναι το υψηλό κόστος του τερματικού εξοπλισμού (46,50%)
  Ένας Η/Υ για πρόσβαση στο Διαδίκτυο κοστίζει ~ 500€. Μια σύνδεση 1Mbps κοστίζει 145€. Σε 3.5 μήνες η σύνδεση βγαίνει ακριβότερα! Ακόμη και στις χαμηλές ταχύτητες σε 1 χρόνο μόνο η συνδρομή κοστίζει όσο το υψηλό κόστος του τερματικού εξοπλισμού!
  Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 30-08-05 στις 19:14.
  Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

 13. #13
  Εγγραφή
  17-06-2004
  Ηλικία
  37
  Μηνύματα
  4.607
  Downloads
  39
  Uploads
  0
  Άρθρα
  1
  Τύπος
  ADSL Tellas Full
  Ταχύτητα
  906/312
  ISP
  Tellas
  DSLAM
  Tellas - Ν. ΠΑΛΑΤΙΑ
  Router
  Gennet OxyGEN
  SNR / Attn
  24.5(dB) / 61.5(dB)
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από OTE
  Δύο χρόνια μετά την εμπορική διάθεση του ADSL στην Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...
  Δηλαδή??? Η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αποτέλεσε τροχοπέδη για την εξέλιξη του ευριζωνικού δικτύου, ή απλά παρά τους Ολυμπιακούς καταφέραμε να βρισκόμαστε ακόμα σε στάδιο.... (ας μην το χαρακτηρίσω!!!)

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από OTE
  Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ έχει τουλάχιστον δύο (2) φορές καλύτερο contention ratio από το μέσο Ευρωπαϊκό αποδεκτό.
  Ισχύει κάτι τέτοιο??? τότε γιατί δεν δουλεύει τίποτα (σ.σ.: σωστά)

 14. #14
  Εγγραφή
  20-03-2003
  Περιοχή
  Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
  Ηλικία
  47
  Μηνύματα
  21.412
  Downloads
  25
  Uploads
  2
  Τύπος
  ADSL2+
  Ταχύτητα
  11000/1023
  ISP
  ΟΤΕ Conn-x
  DSLAM
  ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
  Router
  Netgear DGN2000
  SNR / Attn
  4(dB) / 30.5(dB)
  Path Level
  Fastpath
  Από την πλευρά τους, οι εναλλακτικοί Πάροχοι στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις αλλά προτιμούν να επενδύει ο ΟΤΕ και να τους μεταπωλεί τις υπηρεσίες του καθώς το απαιτούμενο κεφάλαιο αλλά και το κόστος της προσπάθειας και της απόκτησης τεχνογνωσίας που απαιτούνται για να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα είναι πολύ πιο υψηλό.
  Έχω απορία ΤΙ θα πουν οι εναλλακτικοί Πάροχοι επ' αυτού
  Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

 15. #15
  Το avatar του μέλους Spyrosss
  Spyrosss Guest
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap
  Έχω απορία ΤΙ θα πουν οι εναλλακτικοί Πάροχοι επ' αυτού
  θα πούν οτι το νομικό πλαίσο για τις τηλεπικοινωνίες δεν ευννοεί τις επενδύσεις;

  Αλήθεια αυτό ο νόμος για τις τηλεπικοινωνίες που είναι; Ολο ψηφίζεται και πουθενά δεν φαίνετε.

Σελίδα 1 από 21 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

 1. Μηνύματα: 1
  Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-08, 21:59
 2. Μηνύματα: 13
  Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-07, 11:24
 3. Μηνύματα: 20
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-06, 18:28
 4. Μηνύματα: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-05, 17:33

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
 •  
 • Τα BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
 • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
 • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας