Τυπικά, θα έπρεπε να είσαι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερικού στην ελληνική ΔΟΥ (εκτός αν έχω χάσει κάτι) άρα και να προσκομίζεις κάποια δικαιολογητικά.
Τώρα αν είσαι προβλεπέ με το ελληνικό δημόσιο, δεν πιστεύω πως θα έχουν δικαίωμα να αρνηθούν την επικαιροποίηση. Αλλά νταξ, ποτέ δεν ξέρεις.
Εμφάνιση 8.206-8.220 από 8237
-
11-06-25, 09:28 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8206You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
11-06-25, 09:35 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8207
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Δεν ορίζεται "προβλεπέ με το ελληνικό δημόσιο" γιατί το ελληνικό δημόσιο έχει πολλά κεφάλια. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε πάντως δεν γίνεται στην πράξη.
Οι τράπεζες βλέπουν μόνο την Τράπεζα της Ελλάδος ως αρχή. Την εφορία την αγνοούν. Δηλαδή το ότι η εφορία σε βλέπει ως κάτοικο εξωτερικού δε σημαίνει τίποτα.
Εγώ φέτος χρειάστηκε να στείλω στην Ελλάδα κάπου 25-30 χιλιάδες για αγορά ακινήτου και διάφορες εργασίες και με προειδοποίησε η υπάλληλος στην Πειραιώς ότι αν χτυπήσει καμπανάκι στην ΤτΕ θα μπλέξω και για αυτό με έβαλε να της στείλω προκαταβολικά τα εισοδήματά μου για να τα περάσει στο προφίλ μου και να μη χτυπήσει καμπανάκι.
-
11-06-25, 10:04 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8208
Σύμφωνοι ως προς το πρώτο μισό, αλλά θεωρητικά με KYC από ΑΑΔΕ θα έπρεπε να ξεμπερεδεύει, αν είναι σχετικά τυπικός με το "ελληνικό δημόσιο". Έχω πετύχει τράπεζες στις οποίες δεν περνάει λόγω προβληματικής υλοποίησης, αλλά γενικά εξυπηρετεί. Περιορίζει λίγο τον όγκο της πληροφορίας που αναγκάζεσαι να στείλεις και πετυχαίνει τον στόχο με μικρότερο κόπο.
¯\_(ツ)_/¯
-
11-06-25, 12:10 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8209Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
11-06-25, 12:49 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8210
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Από το μήνυμά σου κατάλαβα ότι όσο έλειπες έγραψες τις τράπεζες, και όχι το δημόσιο (άλλωστε γράφτηκες και ως κάτοικος εξωτερικού που σημαίνει ότι για το δημόσιο ήσουν κύριος).
Οι τράπεζες δεν είναι κράτος. Αν δε χρειάζεσαι τις υπηρεσίες τους μπορείς να τις αγνοήσεις και στη χειρότερη απλά θα στα μπλοκάρουν όλα, που και πάλι, όταν επιστρέψεις αν πας και κάνεις την ταυτοποίηση θα δε δεχθούν ως πελάτη.
Επομένως δεν είναι λάθος η συμβουλή να αγνοήσουμε τις τράπεζες, αρκεί να μην τις χρειαζόμαστε.
Το δημόσιο και την εφορία προτείνω να μην τα αγνοεί κανένας.
-
11-06-25, 12:52 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8211
Καλο ειναι να εχετε μια (οποιαδηποτε) ελληνικη τραπεζα, μονο για αναληψεις.
Κατα τα αλλα απο εμενα εχουνε φαει ακυρο, εχω βρει την υγεια μου με N26 (Γερμανικη) για καταθετικο λογαριασμο και Revolut για συναλλαγμα (και esim) οταν ειμαι εξωτερικο.
Κατα τα αλλα να πανε στον αγυριστο.
-
11-06-25, 13:06 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8212Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
πού θα πάει θα ξεκολλήσει
κι ο κόσμος σα σαράβαλο γι'αλλού θα ροβολήσει
-
11-06-25, 17:29 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8213
Κλασικό λάθος του Έλληνα που βγήκε από τη χώρα και νομίζει ότι χρειάζεται να μην ξανακάνει δήλωση στην Ελλάδα.
Ρώτα και κανένα λογιστή όμως.
Καλό είναι να γίνεται η δήλωση έστω και μηδενική για να υπάρχει ιστορικότητα.
Αν δεν καταλαβαίνεις τον λόγο που χρειάζεται και αυτό, ρώτα πάλι τον λογιστή.Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
11-06-25, 18:21 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8214
Πέρα από το γεγονός ότι είναι ΑΣΧΕΤΟ με το ερώτημά μου (μιας και αναφέρομαι στα εισοδήματα του εξωτερικού, για τα οποία μου ζητήθηκε να προσκομίσω έγγραφα),
υπάρχει υποχρέωση δήλωσης για τους κατοίκους εξωτερικού αν δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα, ναι ή ου;
Αν ου, ποιος ο λόγος να ζητείται από την τράπεζα;
Ρωτάω τον Έλληνα που βγήκε από την χώρα και ξέρει (και) από αυτά.
Τη λογική της "ιστορικότητας" τη καταλαβαίνω, αν και δε συμφωνώ (δες τι έγραψα πιο πάνω), αλλά δεν ξέρω τι συνέπειες θα είχα τώρα αν έκανα μία μηδενική δήλωση, μετά από 6-7 χρόνια μη υποβολής.Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
-
11-06-25, 23:51 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8215
Το κράτος πάντως είπε ότι δεν χρειάζεται. Εγώ έκανα μηδενικές αυστηρά για ιστορικούς λόγους και γιατί παίρνει 5 λεπτά.
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
12-06-25, 02:06 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8216
Εάν δεν έχεις το παραμικρό εισόδημα και τίποτα από περιουσία (σπίτια, αυτοκίνητα, οτιδήποτε τεκμαρτό) τότε δε χρειάζεσαι δήλωση. Η μηδενική δήλωση όμως δεν είναι κακό να γίνεται. Αν πέσεις στο μέλλον σε παράξενο, μπορεί να νομίζει ότι έκλεβες όταν δεν έκανες δήλωση και να σε καθυστερήσει ή/και να σε ταλαιπωρήσει. Η μηδενική δήλωση ελαχιστοποιεί αυτή την πιθανότητα.
-
12-06-25, 06:04 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8217
-
12-06-25, 09:28 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8218
- Περιοχή
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
12-06-25, 10:43 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8219
https://www.kerdoforos.gr/%CE%BA%CE%...E%CE%BB%CF%89/
Φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού – υποχρέωση φορολογικής δήλωσης
"Οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού έχουν υποχρέωση φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα μόνο όταν έχουν πραγματικό εισόδημα (από οποιαδήποτε πηγή) στην Ελλάδα. Σημειώστε ότι πραγματικό εισόδημα θεωρείται και το εισόδημα από τόκους καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών. Δυστυχώς, έστω και ένα cent να υπάρχει από τόκους καταθέσεων, αυτό γεννά την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα. Απ’ την άλλη μεριά, σας συνιστούμε να υποβάλετε προαιρετικά μηδενική δήλωση, έστω κι αν δεν υπάρχει κανένα εισόδημα από στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε πιθανές ταλαιπωρίες και περιττή γραφειοκρατία. Αυτή η σύσταση συνοδεύεται όμως και από μία συμβουλή: προσοχή στα τεκμήρια φορολογικών κατοίκων εξωτερικού, ποια ενεργοποιούνται και πότε."Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
-
12-06-25, 12:29 Απάντηση: Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά #8220Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
Παρόμοια Θέματα
-
Η ποινική ρήτρα 70€ ισχύει μόνο για διακοπή από σύνδεση στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet
Από lpap στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-09, 15:33 -
Απόψεις για πτυχιακή εργασία
Από nn555 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-09, 19:48 -
Προταση απο Πλαίσιο για υπολογιστη!!! Απόψεις και γνώμες!!
Από Hunter 85 στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 50Τελευταίο Μήνυμα: 16-09-08, 19:28 -
LG απόψεις και γνώμες
Από 21century στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-07, 00:45 -
Περι Shareaza Γνωμες, Αποψεις ...
Από giorgosc61 στο φόρουμ ShareazaΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-04, 18:27
Bookmarks