Καλησπέρα,
Με ενδιαφέρει το σώμα της στρατονομίας και θα ήθελα κάποια πληροφόρηση ή που μπορώ να βρω σχετικά πληροφορίες
1. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα?
2. Ποια τα μειονεκτήματα?
3. Ποιες είναι οι προυποθέσεις για να επιλεγεί κάποιος? (Ύψος, ηλικία, Ι1 ή Ι2 κτλ)
4. Μετά την εκπαίδευση στην Καρδίτσα, ποιοι είναι οι πιθανοί προορισμοί για παραμεθόριο για αυτό το σώμα?
5. Σε ποιες περιοχές έχει κέντρα πέρα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη?
6. Ισχύει ότι αν μένεις Αθήνα, τους τελευταίους μήνες της θητείας σου του κάνεις εκει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εμφάνιση 1-15 από 33
Θέμα: Σώμα Στρατονομίας
-
24-05-08, 23:53 Σώμα Στρατονομίας #1
-
25-05-08, 02:04 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #2
πρωτα απ ολα γυμναζεσαι σε σημειο να μπορεις να πιανεις μεθυσμενους βατραχους..
δευτερον εαν πουν οτι ριχνουν τα στανταρ αυτο παει να πει οτι το υψος πεφτει στο 1.78 και η ηλικια στο 19
πλεονεκτηματα δεν ξερω εαν εχουν εκτως φυσικα απο το βυσμα για να πας στην φρουρα σου..
εαν εισαι ψυχακιας με το θεμα διαλεξε κανα νησι και φυσικα πρωτη πρωτη ροδο σαμο
οσο για το 6 λογικα ναι εκτως και αν φας μπιφτεκι
-
25-05-08, 08:24 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #3
Σε κοβουν σιγουρα για σκουλαρικια και tattoo επιτοπου στο κεντρο κ επισης απο φιλο στρατονομο στην Αθηνα τους τελευταιους μηνες δεν θα ελεγα οτι περνας ιδιατερα καλα..Οπως και να το κανουμε οταν σε τρεχουν-τρεχεις-διπλα απο το σπιτι σου δυσκολα παλευεται..
Για τα υπολοιπα που ρωτας δεν εχω αποψη.
-
25-05-08, 20:09 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #4
μα σοβαρα τωρα θελεις να γινεις καρακολι;
-
26-05-08, 09:34 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #5
καρακόλι εθελοντικά;;;; να κυνηγάς επόπ μετά απο ξενύχτια, χασικλίδες, ΡΠ και ότι άλλο θες αντί να πας να αράξεις σε κανα νησάκι να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;;;
ΥΓ ένα καρακόλι με έγραψε (ήμουν ΔΕΑ) αφού τον έριξα για κάμψεις γιατί δε με χαιρέτησε. αφού έφαγε σφαλιάρες όταν τον ξαναπέτυχα πολίτης (η θεά τύχη τον έκανε πατριωτάκι μου) όταν με βλέπει στο δρόμο 4 χρόνια μετά στρίβει γωνία. η ρουφιανιά δύσκολα ξεχνιέται (έπινα καφέ στις 6.15 σε πλαστικό και το θεώρησε προσβολή στη στολή!!!!)
-
26-05-08, 09:52 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #6
Πλεονεκτήματα: Όταν θα πας μονάδα αυτό που κάνεις είναι να είσαι οδηγός κάποιου "μεγάλου" και να ανεβοκατεβάζεις σημαίες.
Μειονεκτήματα: Τα έχεις "καλά" μονάχα με τους δικούς σου (τους άλλους στρατονόμους) όλοι οι άλλοι σε κοιτάνε με στραβό μάτι.
Προϋποθέσεις: Να είσαι ψηλός και να μην είσαι 9μηνος, Εάν και για το τελευταίο δεν παίρνω και όρκο. Υπήρχε στρατονόμος στη Σάμο που ήταν 9μηνος (το δήλωσε μετά).
Για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα.
Πρόταση δική μου: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυνηγήσεις κάτι τέτοιο μπορείς να την βγάλεις χαλαρά στο στρατό και άλλους τρόπους...Desktop: Kubuntu | Server: Debian testing
-
26-05-08, 10:31 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #7
Αν είσαι στρατοκαβ..ρα τότε είναι ότι καλύτερο! Αν έχεις δίπλωμα μηχανής μπορείς να γίνεις κάτι σαν ζητάς του στρατού!
مفاجأة
-
26-05-08, 10:47 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #8
-
26-05-08, 11:09 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #9
-
26-05-08, 11:31 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #10
χαλαρα ομως βλεπουν χρυσο σημα η καταδρομοσημα και την κανουν με ελαφρα μονο μερικοι και αυτο επειδη οντως εχουν @@ τα βαζουν με βατραχους αλλα η καταληξη ειναι η ιδια ξυλο και ξυλο
-
26-05-08, 12:47 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #11
τέσπα είμαστε εκτός τόπικ.
αυτό που θέλουμε να πούμε στο φίλο είναι οτι η διεύθυνση στρατονομίας έχει πολύ τρέξιμο, πολύ χάλια καθήκοντα και ελάχιστη φιγούρα μαγκιά.
καλύτερα αν θες τρέξιμο > διεύθυνση ειδικών δυνάμεων
καλύτερα αν θες καθήκοντα > λόχοι υποψηφίων έφεδρων αξιωματικών
καλύτερα αν θες φιγούρα-μαγκιά > ένα απο τα πάνω. η πουλάδα-δοκιμόσημο μετράνε. το μπλέ καπέλο του καρακολιού όχι.
-
26-05-08, 13:01 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #12
Αμα ελεγες Αερονομος η Ναυτονομος θα σου ελεγα πειγαινε. Ιδιος στο πρωτο γιατι ειναι ρεκλα εκτος και αν πεσεις σε ΠΜ η ΓΕΑ. Για στρατονομος ειναι πακετακι, ολοι σε κοιτανε με μισο ματι. Οταν ημουν φανταρος πετυχα ενα συμμαθητη μου απο το σχολειο που ηταν στρατονομος και τον ρωτησα τι λεει και εχωνε αβερτα κουβερτα μπηνελικια στους δικους του(στρατονομους) επειδη ηταν νορμαλ το παιδι.
-
26-05-08, 14:07 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #13
-
26-05-08, 18:35 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #14
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την ποικιλία των απαντήσεων,
Καταρχάς, δεν είμαι ούτε στρατόκα... ούτε τίποτα σχετικό.
Το μόνο που θέλω είναι να περάσουν οι μέρες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χαλαρά για να ξαναμπώ πάλι στο ρυθμό της πολιτικής ζωής, της δουλειάς κτλ.
Ο λόγος που προσανατολίζομαι προς τη στρατονομία είναι ότι έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι απο τις καλύτερες ειδικότητες, συνδυάζει χαλαρότητα (με εξαίρεση ίσως την εκπαίδευση στο κέντρο) και μπορείς να επιλεγείς χωρίς βύσμα αρκεί να πληρείς όλες τις τυπικές προυποθέσεις, (1,87 - 26 ετών - απόφοιτος ΤΕΙ - δίπλωμα αυτοκινήτου - κολύμβηση).
Καταλαβάινω απόλυτα ότι σίγουρα θα υπάρχουν και "μάγκες" που έγιναν στρατονόμοι για να έχουν εξουσία και να βγάλουν απωθημένα, αλλά δε δέχομαι ότι ένα ολόκληρο σώμα χαρακτηρίζεται από τέτοια νοοτροπία και ότι δεν υπάρχουν και φυσιολογικά παληκάρια.
Γεια χαρά
-
26-05-08, 18:43 Απάντηση: Σώμα Στρατονομίας #15
δεν θέλω να σε χαλάσω αλλα με το να κυνηγάς μεθυσμένους και να σε βρίζουν όλοι ρουφιάνο δεν περνάνε οι μέρες.
θα σε ρωτίσω κάτι: βρες έναν και ρώτα τον αν έκανε φίλο στο στρατό εκτός απο το σώμα. ΔΕΝ θα βρεις. όλοι τους κοιτάνε με μισό μάτι.
μπήκα μοναχογιός στο στρατό και βγήκα με 2 αδέρφια. μην το χάσεις αυτό φίλε. στο τέλος μόνο αυτό σου μένει.
αν θες να μην βαρεθείς (γυμναστική, εκπαίδευση, αντικείμενο) και θες και ψιλοχαλαρά πας για πεζοναυτης ή αερομεταφερόμενος. αν θες πιο σκληρά ΔΕΑ και λοκατζής.
θες πιο χαλαρά;;; διάλεξε απο τα υπόλοιπα πλην πεζικού. (θες βρόμα και σκοπέτο; => πεζικό)
θες να κοιμάσαι όλη μέρα;;; αεροπορία ή ναυτικό.
πες μου τι θες να σε βοηθήσω.
Παρόμοια Θέματα
-
Σώμα Έρευνας Πληροφορικής
Από bill2003 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 70Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-07, 14:28 -
Σώμα λαπτοπ και οθόνη TFT αυτόνομη..
Από alwaysalone στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 01-07-06, 12:27 -
αναμενεται νεος θριαμβος ΕΛΑΣ+λιμενικο σωμα
Από manoulamou στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-06, 15:43
Bookmarks