Παιδες γεια σας.
θελω να ρωτησω κατι. Στο γραφειο εχω ενα δικτυο απο καμια 30 αρια Pc, το οποιο ενόνεται με ένα αλλο δικτυο μεσω ενός switch. Το ενα δικυτο εχει 192.168.220.χχ το αλλο 10.3.10.χ
και εχουν κοινο gateway το switch που εχει και τις 2 πρωτες διευθυνσεις. (ενα cisco).
Απο το καθε pc , μπορω να βλεπω καθε ενα απο ολα και στα 2 ip ranges.
Θελω ομως να μπορω να τα κοντρολαρω ολα απο το σπιτι. Ειτε σαν VPN ειτε με απλα remote desktop.
Αυτο ομως που με ανησυχει ειναι τιποτα hacking και κοπανημα απο το internet.
Σκεφτηκα λοιπον την dsl να την βαλω απευθειας σε ενα νεο pc, που να εχει 2 καρτες δικτυου, και να κανω bridging το ιντερνετ μεσω εκεινου του pc που θα ειναι και firewall και υποτιθεται θα προστατευει καπως.
Εχει καποιος καποια ιδεα να ειναι ασφαλες???
Ευχαριστω!
Εμφάνιση 1-7 από 7
-
09-09-05, 18:48 Απομακρυσμενη Διαχειριση Δικτυου Εταιριας #1
-
09-09-05, 19:08 #2
Αν βάλεις VPN, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνεις όσον αφορά την ασφάλεια, καθώς τα δεδομένα μεταφέρονται κρυπτογραφημένα.
-
09-09-05, 19:15 #3
Αρχικό μήνυμα από Antonis Papadopoulos
-
10-09-05, 20:57 #4
τι ειναι το folding??? οχι δε γινεται να κανω καμια αλλαγη στις IP. γιατι χανεται η ...εγγυηση :-)
Σοβαρα μιλαω δε κανει. Κ εχω κολλησει πως θα τα βαλω σε VPN!
Γινεται να μπουν σε 2 VPN ?? δηλαδη να τα βλεπω απο 2 διαφορετικα μερη?
Οκ το εχω καταλαβει για το VPN, αλλα αφου ταυτοχρονα με το VPN, τα μηχανηματα θα ειναι κ στο internet , δε θα κινδυνευουν??? (αλλοστε απο οτι εχω καταλαβει με internet account θα πρεπει να μπαινω πχ HOL, σωστα? αρα κ τα μηχανηματα θα εχουν και internet παρα του VPN.
Οποτε??
εκτως αν δε το κανω VPN και αφησω μονο ενα pc στο ιντερνετ και απο αυτο μεσω VNC πχ να κανω remote login σε ολα τα pc στο δικτυο.
Κατι ακουσα για bridging με δυο καρτες δικτυου. στη μια ο adsl router και στην αλλη εξοδο για να δινει στο lan .
???
-
10-09-05, 21:07 #5
Αρχικό μήνυμα από Antonis Papadopoulos
-
12-09-05, 22:58 #6
τελικα τι?? ξερει κανεις ολα αυτα που ρωτησα στο τελευταιο μου post?
-
12-09-05, 23:01 #7
απο την στιγμή που έχεις cisco, τότε τα βάζεις όλα εκεί, πέρνεις για το σπίτι μια static και αφήνεις μονο αυτή να περνάει
Αυτό που ρωτάς στο τελευταίο, πάλι το ίδιο δεν είναι;
Αν δηλαδή ο αλλος πάρει πρόσβαση σε εκέινο το μηχάνημα έχει παρει σε όλο το δίκτυο
Παρόμοια Θέματα
-
Απομακρυσμένη διαχείριση με Fritz Box
Από mavros_21 στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-08, 18:56 -
Απομακρυσμένη διαχείριση υπολογιστή (suggestions)
Από pfg στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-07, 14:07 -
Εξοπλισμός και απομακρυσμένη διαχείριση
Από jtsop στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-07, 16:20 -
Απομακρυσμένη διαχείριση LinuxPC
Από dinap1 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 86Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-06, 23:01 -
USR9106 και απομακρυσμενη διαχειριση
Από dracula στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-04, 23:02
Bookmarks