Σελ. 2 από 7 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 105
    Περιοχή
    Πατρα
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8M/0.8:home-14 M/0.8:off
    ISP
    OTE:home-FΟRΤΗ:office
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ
    Router
    SIEMENS SL2-LINKSYS
    SNR / Attn
    9/6(dB) / (dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Collective_Soul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ας σκαψουν παντου δεν ειναι αυτο το προβλημα
    Το προβλημα ειναι να γινουν σωστα μπαλωματα και να μην καταρρευσουν οι δρομοι με την πρωτη βροχη
    Ξέρω από φίλο που δουλεύει σε πάροχο τηλεπ. ότι εδώ και χρόνια όλοι οι πάροχοι ζητούν ένα ενιαίο πλαίσιο και σχέδιο για να μπορούν όλοι μαζί να τοποθετούν οπτικές ίνες χωρίς να σκάβει ο καθένας όποτε του καπνίσει.Το κράτος βέβαια περί άλλα τυρβάζει και έχει αφήσει προς το παρόν τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.Άντε τώρα να πείσεις το Δήμαρχο Κωλοπετινίτσας να βάλεις οπτική ίνα.Εδώ το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης δεν μπορείς να πείσεις.
    -Τύχη είναι όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία.

Downloads
    27
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ HOL Full
    Ταχύτητα
    6141/987
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    speedtouch 585
    SNR / Attn
    12(dB) / 33,5(dB)
    εχω την εντυπωση οτι στην θεσσαλονικη τωρα με το metro βαζουν και οπτικες η κανω λαθος ?

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    SpeedTouch 585(i)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsopanos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή η θέση πολύ μου αρέσει... Μακάρι να δω την ανάλογη προσφορά στον ΑΣΕΠ!
    Ο ΑΣΕΠ που κολάει;

........Auto merged post: ahepa πρόσθεσε 1 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimosh Εμφάνιση μηνυμάτων
    εχω την εντυπωση οτι στην θεσσαλονικη τωρα με το metro βαζουν και οπτικες η κανω λαθος ?
    Πριν λίγες μέρες (όταν ήταν η ανθοέκθεση στην ΕΤ3) έσκαβαν στη Λ. Στρατού. Ρώτησα τους εργάτες και μου είπαν πως ήταν για λογαριασμό του ΟΤΕ να περάσουν οπτικές.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ahepa : 29-05-08 στις 21:25. Αιτία: auto merged post

Το avatar του μέλους lamargosx
    lamargosx Guest
    άντε να δούμε και οπτικές ίνες στο σπίτι και να μην το πιστεύουμε...

Το avatar του μέλους shaq141a
    shaq141a Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εδώ ρε παιδιά μια ίνα έβαλαν για να συνδέσουν τα dslams των εναλλακτικών και όργωσαν τους δρόμους σα να είναι χωράφι.

Δε μπορώ να φανταστώ τί θα γίνει αμα θελήσουν να σκάψουν κάθε δρόμο για να φτάσουν στο κάθε σπίτι (ή έστω στο κάθε ΚΑΦΑΟ).

Θα δώσουν άδεια οι δήμοι? Θα σκάψουν ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει ζήτηση?
    Έσκαψαν το μισό Ρέθυμνο για το Δημόσιο δίκτυο οπτικών ινών που ενώνει δημόσιες υπηρεσίες. Μια χαρά. Στο τσακ μπαμ σε 2-3 μήνες τέλειωσαν.

Downloads
    24
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Forthnet - ΚΝΩΣΣΟΣ
    Path Level
    Interleaved
    Στο Ηρακλεο υπαρχουν παντου 3 χαντακια παράλληλα με απόσταση 40cm το ενα απο το αλλο αλλα εγω πληρωνω 24αρα και κλειδώνει το router στα 12.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξέρω από φίλο που δουλεύει σε πάροχο τηλεπ. ότι εδώ και χρόνια όλοι οι πάροχοι ζητούν ένα ενιαίο πλαίσιο και σχέδιο για να μπορούν όλοι μαζί να τοποθετούν οπτικές ίνες χωρίς να σκάβει ο καθένας όποτε του καπνίσει.Το κράτος βέβαια περί άλλα τυρβάζει και έχει αφήσει προς το παρόν τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
    Πες του φιλου σου να μην λεει ψεματα... Οι παροχοι δεν χρειαζονται το κρατος για να τοποθετουν ολοι μαζι τις ινες τους. Μπορουν να το κανουν και αυτονομα προσλαμβανοντας τον ιδιο εργολαβο ο οποιος θα περασει στο ιδιο χαντακι πολλαπλα καλωδια ή θα σκαψει / επισκευασει το δρομο ταυτοχρονα.

Αντιθετα υπαρχουν κρατικοι φορεις που εχουν δωσει αγωνα για να πεισουν παροχους να περασουν μαζι τις ινες και αυτοι

Περιοχή
    Πίσια-Λουτράκι-Κορινθία
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΑΧΩΡΑ
    Router
    Cosmote Speedport
    SNR / Attn
    8,1(dB) / 50(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από shaq141a Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έσκαψαν το μισό Ρέθυμνο για το Δημόσιο δίκτυο οπτικών ινών που ενώνει δημόσιες υπηρεσίες. Μια χαρά. Στο τσακ μπαμ σε 2-3 μήνες τέλειωσαν.

Ναί!...γιά το Δμόσιο δίκτυο ........και τώρα...μετά τις διαβουλεύσεις...θα ξανασκάψουν και θα ξανασκάψουν και...και...και γιά τα υπόλοιπα.
    Νάχουμε δουλειά!

Περιοχή
    Καματερό, Αθήνα
    Downloads
    9
    Uploads
    3
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    99999/9998
    ISP
    OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Router
    RB951G2HnD
    SNR / Attn
    14(dB) / 6(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vessis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναί!...γιά το Δμόσιο δίκτυο ........και τώρα...μετά τις διαβουλεύσεις...θα ξανασκάψουν και θα ξανασκάψουν και...και...και γιά τα υπόλοιπα.
    Νάχουμε δουλειά!
    Ελλάδα φίλε μου... τι το πέρασες , Αμερική ?

Το avatar του μέλους rockstar
    rockstar Guest
    Οσον αφορα το σκαψιμο γιατι δε μπορουν να περασουν οπτικες ινες μεσω των υπονομων οπως εχει γινει σε πολλες πολεις?
    Google it.

Περιοχή
    Πολίχνη Θεσσαλονίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    hAP ax^3-ZYXEL 8623
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από rockstar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οσον αφορα το σκαψιμο γιατι δε μπορουν να περασουν οπτικες ινες μεσω των υπονομων οπως εχει γινει σε πολλες πολεις?
    Google it.
    Επειδή πρέπει να έχεις υπονόμους.... και αν έχεις να τους έχεις χαρτογραφημένους κλπ...

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    139
    Uploads
    7
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    5248/999
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    ΖΤΕ
    SNR / Attn
    11(dB) / 42(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MNP-10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πες του φιλου σου να μην λεει ψεματα... Οι παροχοι δεν χρειαζονται το κρατος για να τοποθετουν ολοι μαζι τις ινες τους. Μπορουν να το κανουν και αυτονομα προσλαμβανοντας τον ιδιο εργολαβο ο οποιος θα περασει στο ιδιο χαντακι πολλαπλα καλωδια ή θα σκαψει / επισκευασει το δρομο ταυτοχρονα.

Αντιθετα υπαρχουν κρατικοι φορεις που εχουν δωσει αγωνα για να πεισουν παροχους να περασουν μαζι τις ινες και αυτοι
    Δυστυχώς, μου φαίνεται πολύ πιθανό αυτό.
    ...But regardless of what weapons they try to use to effect silence, words will always retain their power. Words are the means to meaning, and for some, the annunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country.
    V

Το avatar του μέλους jimaniac
    jimaniac Guest
    Τα σκαψίματα πλέον γίνονται με μικροτάφρους. Ένα ειδικό μηχάνημα σκάβει ένα χαντάκι πλάτους 40cm (εξαρτάται το πόσα καλώδια θα μπούν) και περνιούνται οι οπτικές ίνες σε σωλήνες συνήθως Φ40 (και αυτό εξαρτάται)

Εδώ λοιπόν έρχεται στο φώς η Ελληνική πραγματικότητα για το πώς δουλεύει και συνεργάζεται η Διοίκηση αυτής της χώρας. Για να πάρεις άδεια να σκάψεις πρέπει να ρωτήσεις τον Δήμο. Ο Δήμος μπορεί να μην θέλει να δώσει για δικούς του λόγους, επειδή δεν θέλει να χαλάσουν τα πεζοδρόμια ή επειδή ο μαλ....ας που δουλεύει στο γραφείο τεχνικών θεμάτων τα ξύνει.

Όσο αναφορά τα πεζοδρόμια έχω δεί πεζοδρόμιο που σκάφτηκε πρόσφατα για να περαστούν οπτικές ίνες και αν δεν μου το έλεγε ο Μηχανικός δεν θα καταλάβαινα οτι έχει σκαφτεί εκείνο το σημείο. Σε αυτήν την περίπτωση ο εκάστοτε μηχανικός δεσμεύεται απο τους ορους της μελέτης και της σύμβασης γενικότερα την επαναφορά των διαμορφωμένων επιφανειών στην προηγούμενη κατάστασή τους.

Τα έργα για την οπτική ίνα στα σπίτια των καταναλωτών θα ξεκινήσουν απο το τέλος του έτους (άν όλα πάνε καλά) αν και εγώ προσωπικά πλέον με τα 24 MBit είμαι ικανοποιημένος και πιστεύω είναι υπέραρκετά ακόμα και για μελλοντικές βαριές εφαρμογές.

Περιοχή
    Καματερό, Αθήνα
    Downloads
    9
    Uploads
    3
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    99999/9998
    ISP
    OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Router
    RB951G2HnD
    SNR / Attn
    14(dB) / 6(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα σκαψίματα πλέον γίνονται με μικροτάφρους. Ένα ειδικό μηχάνημα σκάβει ένα χαντάκι πλάτους 40cm (εξαρτάται το πόσα καλώδια θα μπούν) και περνιούνται οι οπτικές ίνες σε σωλήνες συνήθως Φ40 (και αυτό εξαρτάται)

Εδώ λοιπόν έρχεται στο φώς η Ελληνική πραγματικότητα για το πώς δουλεύει και συνεργάζεται η Διοίκηση αυτής της χώρας. Για να πάρεις άδεια να σκάψεις πρέπει να ρωτήσεις τον Δήμο. Ο Δήμος μπορεί να μην θέλει να δώσει για δικούς του λόγους, επειδή δεν θέλει να χαλάσουν τα πεζοδρόμια ή επειδή ο μαλ....ας που δουλεύει στο γραφείο τεχνικών θεμάτων τα ξύνει.

Όσο αναφορά τα πεζοδρόμια έχω δεί πεζοδρόμιο που σκάφτηκε πρόσφατα για να περαστούν οπτικές ίνες και αν δεν μου το έλεγε ο Μηχανικός δεν θα καταλάβαινα οτι έχει σκαφτεί εκείνο το σημείο. Σε αυτήν την περίπτωση ο εκάστοτε μηχανικός δεσμεύεται απο τους ορους της μελέτης και της σύμβασης γενικότερα την επαναφορά των διαμορφωμένων επιφανειών στην προηγούμενη κατάστασή τους.

Τα έργα για την οπτική ίνα στα σπίτια των καταναλωτών θα ξεκινήσουν απο το τέλος του έτους (άν όλα πάνε καλά) αν και εγώ προσωπικά πλέον με τα 24 MBit είμαι ικανοποιημένος και πιστεύω είναι υπέραρκετά ακόμα και για μελλοντικές βαριές εφαρμογές.
    Κοίταξε , και με πολύ λιγότερα είμαστε πιστεύω όλοι ικανοποιημένοι αλλά το θέμα είναι να μην υπάρχουν προβλήματα. Εδώ πέρα πληρώνουμε 24 και δεν παίρνουμε πολλές φορές ούτε τα μισά , πολλές αποσυνδέσεις από χίλιους δυο παράγοντες , κλπ.

Ας μου δώσουν πακέτο ftth 10/1 ή 5/5 και θα είμαι από τους πρώτους που θα βάλουν.

Περιοχή
    Χανια
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ
    Router
    Linksys WAG200G
    Στα Χανια, μια απο τα ιδια. Μαλιστα, στο μερος που δουλευω, εχουν τοποθετησει εναν κατανεμητη σαν ΚΑΦΑΟ, οπου τερματιζουν οι οπτικες αυτες. Το συνεργειο του ΟΤΕ μας ενημερωσε οτι θα συνδεσει και την δικη μας ινα στο ολο δικτυο (παιρνουμε μεσω ΕΔΕΤ τωρα).
    Anyway, γνωστος, μου ειπε οτι απο τις ινες που περνανε τωρα, μια θα χρησιμοποιηθει για την δικτυωση των δημοσιων κτηριων, σχολειων, υπηρεσιων κτλ, μια ισως χρησιμοποιησει ο ΟΤΕ για να συνδεσει τα ΚΑΦΑΟ με οπτικη, και οι αλλες θα μεινουν στον αερα. Οποτε, αν υπαρχει ενδιαφερον απο εναλλακτικους, θα μισθωνουν τις υπαρχουσες υποδομες απο τους δημους που θα αναλαβουν και την διαχειριση του καθε δικτυου.

Αυτα με καθε επιφυλαξη..

Σελ. 2 από 7 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 45
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-10-12, 08:57
  2. Μηνύματα: 30
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-08, 13:19
  3. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-08, 23:31

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks