Ξέρω από φίλο που δουλεύει σε πάροχο τηλεπ. ότι εδώ και χρόνια όλοι οι πάροχοι ζητούν ένα ενιαίο πλαίσιο και σχέδιο για να μπορούν όλοι μαζί να τοποθετούν οπτικές ίνες χωρίς να σκάβει ο καθένας όποτε του καπνίσει.Το κράτος βέβαια περί άλλα τυρβάζει και έχει αφήσει προς το παρόν τα πράγματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.Άντε τώρα να πείσεις το Δήμαρχο Κωλοπετινίτσας να βάλεις οπτική ίνα.Εδώ το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης δεν μπορείς να πείσεις.
Εμφάνιση 16-30 από 105
-
29-05-08, 20:11 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #16-Τύχη είναι όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία.
-
29-05-08, 21:12 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #17
εχω την εντυπωση οτι στην θεσσαλονικη τωρα με το metro βαζουν και οπτικες η κανω λαθος ?
-
29-05-08, 21:25 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #18
Ο ΑΣΕΠ που κολάει;
........Auto merged post: ahepa πρόσθεσε 1 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Πριν λίγες μέρες (όταν ήταν η ανθοέκθεση στην ΕΤ3) έσκαβαν στη Λ. Στρατού. Ρώτησα τους εργάτες και μου είπαν πως ήταν για λογαριασμό του ΟΤΕ να περάσουν οπτικές.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ahepa : 29-05-08 στις 21:25. Αιτία: auto merged post
-
29-05-08, 22:42 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #19
άντε να δούμε και οπτικές ίνες στο σπίτι και να μην το πιστεύουμε...
-
29-05-08, 22:44 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #20
-
29-05-08, 22:54 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #21
Στο Ηρακλεο υπαρχουν παντου 3 χαντακια παράλληλα με απόσταση 40cm το ενα απο το αλλο αλλα εγω πληρωνω 24αρα και κλειδώνει το router στα 12.
-
30-05-08, 01:04 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #22
Πες του φιλου σου να μην λεει ψεματα... Οι παροχοι δεν χρειαζονται το κρατος για να τοποθετουν ολοι μαζι τις ινες τους. Μπορουν να το κανουν και αυτονομα προσλαμβανοντας τον ιδιο εργολαβο ο οποιος θα περασει στο ιδιο χαντακι πολλαπλα καλωδια ή θα σκαψει / επισκευασει το δρομο ταυτοχρονα.
Αντιθετα υπαρχουν κρατικοι φορεις που εχουν δωσει αγωνα για να πεισουν παροχους να περασουν μαζι τις ινες και αυτοι
-
30-05-08, 02:04 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #23
-
30-05-08, 02:22 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #24
-
30-05-08, 03:22 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #25
Οσον αφορα το σκαψιμο γιατι δε μπορουν να περασουν οπτικες ινες μεσω των υπονομων οπως εχει γινει σε πολλες πολεις?
Google it.
-
30-05-08, 08:53 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #26
-
30-05-08, 09:40 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #27...But regardless of what weapons they try to use to effect silence, words will always retain their power. Words are the means to meaning, and for some, the annunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country.
V
-
30-05-08, 09:55 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #28
Τα σκαψίματα πλέον γίνονται με μικροτάφρους. Ένα ειδικό μηχάνημα σκάβει ένα χαντάκι πλάτους 40cm (εξαρτάται το πόσα καλώδια θα μπούν) και περνιούνται οι οπτικές ίνες σε σωλήνες συνήθως Φ40 (και αυτό εξαρτάται)
Εδώ λοιπόν έρχεται στο φώς η Ελληνική πραγματικότητα για το πώς δουλεύει και συνεργάζεται η Διοίκηση αυτής της χώρας. Για να πάρεις άδεια να σκάψεις πρέπει να ρωτήσεις τον Δήμο. Ο Δήμος μπορεί να μην θέλει να δώσει για δικούς του λόγους, επειδή δεν θέλει να χαλάσουν τα πεζοδρόμια ή επειδή ο μαλ....ας που δουλεύει στο γραφείο τεχνικών θεμάτων τα ξύνει.
Όσο αναφορά τα πεζοδρόμια έχω δεί πεζοδρόμιο που σκάφτηκε πρόσφατα για να περαστούν οπτικές ίνες και αν δεν μου το έλεγε ο Μηχανικός δεν θα καταλάβαινα οτι έχει σκαφτεί εκείνο το σημείο. Σε αυτήν την περίπτωση ο εκάστοτε μηχανικός δεσμεύεται απο τους ορους της μελέτης και της σύμβασης γενικότερα την επαναφορά των διαμορφωμένων επιφανειών στην προηγούμενη κατάστασή τους.
Τα έργα για την οπτική ίνα στα σπίτια των καταναλωτών θα ξεκινήσουν απο το τέλος του έτους (άν όλα πάνε καλά) αν και εγώ προσωπικά πλέον με τα 24 MBit είμαι ικανοποιημένος και πιστεύω είναι υπέραρκετά ακόμα και για μελλοντικές βαριές εφαρμογές.
-
30-05-08, 10:02 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #29
Κοίταξε , και με πολύ λιγότερα είμαστε πιστεύω όλοι ικανοποιημένοι αλλά το θέμα είναι να μην υπάρχουν προβλήματα. Εδώ πέρα πληρώνουμε 24 και δεν παίρνουμε πολλές φορές ούτε τα μισά , πολλές αποσυνδέσεις από χίλιους δυο παράγοντες , κλπ.
Ας μου δώσουν πακέτο ftth 10/1 ή 5/5 και θα είμαι από τους πρώτους που θα βάλουν.
-
30-05-08, 10:05 Απάντηση: ΥΜΕ: Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Δημιουργίας Δικτύου Οπτικών Ινών στην Ελλ #30
Στα Χανια, μια απο τα ιδια. Μαλιστα, στο μερος που δουλευω, εχουν τοποθετησει εναν κατανεμητη σαν ΚΑΦΑΟ, οπου τερματιζουν οι οπτικες αυτες. Το συνεργειο του ΟΤΕ μας ενημερωσε οτι θα συνδεσει και την δικη μας ινα στο ολο δικτυο (παιρνουμε μεσω ΕΔΕΤ τωρα).
Anyway, γνωστος, μου ειπε οτι απο τις ινες που περνανε τωρα, μια θα χρησιμοποιηθει για την δικτυωση των δημοσιων κτηριων, σχολειων, υπηρεσιων κτλ, μια ισως χρησιμοποιησει ο ΟΤΕ για να συνδεσει τα ΚΑΦΑΟ με οπτικη, και οι αλλες θα μεινουν στον αερα. Οποτε, αν υπαρχει ενδιαφερον απο εναλλακτικους, θα μισθωνουν τις υπαρχουσες υποδομες απο τους δημους που θα αναλαβουν και την διαχειριση του καθε δικτυου.
Αυτα με καθε επιφυλαξη..
Παρόμοια Θέματα
-
Optronics Technologies: Το πρώτο στην Ελλάδα δικτυο οπτικών ινών σε σπίτια
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 45Τελευταίο Μήνυμα: 31-10-12, 08:57 -
ΒΤ: Ανακοίνωσε τα σχέδια της για εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών (FTTH) σε 10 εκ. σπίτια
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 30Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-08, 13:19 -
ΥΜΕ: Δημόσια διαβούλευση για τις νομοθετικές ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών
Από MNP-10 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-08, 23:31
Bookmarks