Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 25
    Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    4(dB) / 28(dB)
    Καλησπέρα,

Έχω openSuse 10.3 και στην ουσία τώρα έχω ξεκινήσει να το χρησιμοποιώ στη θέση των Windows.

Ίσως η ερώτση είναι χαζή αλλά δεν ξέρω από που μπορώ να ξεκινήσω μιας και στα Windows το αντίστοιχο ήταν πολύ ευκόλο να γίνει.

Κάθε φορά που εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα δεν περνάει το εκτελέσιμο αρχείο αυτόματα ΚMenu...Πρέπει να το κάνω κάθε φορά χειροκίνητα? Αν ναι πως γίνεται?

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    Προγράμματα σε μία διανομή linux εγκαθιστούμε μόνο από τα αποθετήρια λογισμικού της διανομής μας (σαν να μας δίνει τις εφαρμογές το windows update, ας πούμε). Νομίζω ότι στο suse αν εκτελέσεις την εφαρμογή yast βλέπεις και τα διάφορες εφαρμογές που μπορείς να εγκαταστήσεις.

Πολλές όμως απαραίτητες εφαρμογές, κυρίως ως προς τα multimedia, έχουν νομικά κωλύματα και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο cd εγκατάστασης ούτε στα κύρια αποθετήρια. Έτσι όποιος θέλει πχ. υποστήριξη εμπορικών dvd πρέπει να προσθέσει έξτρα.

Καλύτερα να διαβάσεις έναν οδηγό, http://en.opensuse.org/HOWTOs http://opensuse-community.org/Welcom...-Community.org το επίσημο forum, http://suseforums.net/
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giorgosts : 06-06-08 στις 21:31.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΛΑΤ.ΔΗΜΟΚΡΑΤ.
    Router
    Linksys Wag200g
    SNR / Attn
    9(dB) / 23(dB)
    Μήπως δεν εγκαθιστάς τα προγράμματα από τον package manager;
    Aim for the top!

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    4(dB) / 28(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giorgosts Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προγράμματα σε μία διανομή linux εγκαθιστούμε μόνο από τα αποθετήρια λογισμικού της διανομής μας (σαν να μας δίνει τις εφαρμογές το windows update, ας πούμε). Νομίζω ότι στο suse αν εκτελέσεις την εφαρμογή yast βλέπεις και τα διάφορες εφαρμογές που μπορείς να εγκαταστήσεις.

Πολλές όμως απαραίτητες εφαρμογές, κυρίως ως προς τα multimedia, έχουν νομικά κωλύματα και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο cd εγκατάστασης ούτε στα κύρια αποθετήρια. Έτσι όποιος θέλει πχ. υποστήριξη εμπορικών dvd πρέπει να προσθέσει έξτρα.

Καλύτερα να διαβάσεις έναν οδηγό, http://en.opensuse.org/HOWTOs http://opensuse-community.org/Welcom...-Community.org το επίσημο forum, http://suseforums.net/
    Δε σε κατάλαβα ιδιαίτερα...Το openSuse έρχεται πέρα από τη βασική εγκατάσταση μαζί και με άλλα προγράμματα...Αν λοιπόν εγώ θέλω να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα που δε βρίσκεται στη διανομή τότε δεν μπορώ να το εκγταστήσω επειδή δεν βρίσκεται στη βασική διανομή? Αν κατάλαβα καλά μου λές να κοιτάξω το http://en.opensuse.org/YaST_Software_Management. Όμως δεν αναφέρει κάτι σχετικά με αυτό που θέλω.

Για παράδειγμα έχω εγκαταστήσει ένα λεξικό αγγλικό και το thundirbird...αυτά δεν βρίσκονται μέσα στη διανομή. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να τα βρω στο Suse Menu. Ακόμα και αν χρησιμοποιώ το Menu Editor για να τα βάλω manual δεν εμφανίζονται στη συνέχεια στο menu.

Αυτό με τα "αποθετήρια" με σκότωσε , Μου θυμίζει τον διαφυλιστή. Η ελληνική γλώσσα είναι όμορφη για φιλοσοφία, λογοτεχνεία κλπ. Τώρα για την Τενχολογία όσο και να προσπαθούμε η επίσημη γλωσσα είναι η αγγλική.

........Auto merged post: simeon.mattes πρόσθεσε 1 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από oDy Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μήπως δεν εγκαθιστάς τα προγράμματα από τον package manager;
    Έρχεται μαζί με τη διανομή του openSuse? Που το βρίσκω?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος simeon.mattes : 06-06-08 στις 22:07. Αιτία: auto merged post

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΛΑΤ.ΔΗΜΟΚΡΑΤ.
    Router
    Linksys Wag200g
    SNR / Attn
    9(dB) / 23(dB)
    Άν θυμάμαι καλά το Opensuse έχει κάπου στο μενού την επιλογή Add/Remove programs το οποίο σε αντίθεση με την προσθαφαίρεση προγραμμάτων των windows, μπορείς και να εγκαταστήσεις προγράμματα. Στο Add/Remove programs λοιπόν θα σου δίνει κάπου την επιλογή να ψάξεις το πακέτο που θέλεις να εγκαταστήσεις. Αν γράψεις για παράδειγμα thunderbird θα σου δείξει το πακέτο του thunderbird το οποίο άν το επιλέξεις για να το εγκαταστήσεις θα στο κατεβάσει αυτόματα, θα το εγκαταστήσει και θα το προσθέσει και στο μενού του KDE.
    Εναλλακτικά μπορείς να δώσεις σε terminal την εντολή zypper install thunderbird η οποία θα κάνει το ίδιο πράγμα.
    Aim for the top!

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    simeon.mattes ευκαιρία είναι να ρίξεις μια ματιά στα links που δίνει παραπάνω ο giorgosts.

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από simeon.mattes Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε σε κατάλαβα ιδιαίτερα...Το openSuse έρχεται πέρα από τη βασική εγκατάσταση μαζί και με άλλα προγράμματα...
    Εκτός από αυτά που έχει το cd ή το dvd, και άλλα 25.000 περίπου στα αποθετήρια (repositories) που υπάρχουν ειδικά για τη συγκεκριμένη διανομή.
    Αν λοιπόν εγώ θέλω να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα που δε βρίσκεται στη διανομή τότε δεν μπορώ να το εκγταστήσω επειδή δεν βρίσκεται στη βασική διανομή?
    Τα προγράμματα ελεύθερου λογισμικού σίγουρα θα βρίσκονται στα repositories. Υπάρχει βέβαια δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τρέχοντας απ' ευθείας ένα εκτελέσιμο (άλά windows) αλλά για λόγους συμβατότητας και για λόγους ασφαλείας δεν συνίσταται. (εκτός βέβαια αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος) Και προτού ξαναρωτήσεις, .exe δεν παίζουν στο linux.

Αυτό με τα "αποθετήρια" με σκότωσε , Μου θυμίζει τον διαφυλιστή. Η ελληνική γλώσσα είναι όμορφη για φιλοσοφία, λογοτεχνεία κλπ. Τώρα για την Τενχολογία όσο και να προσπαθούμε η επίσημη γλωσσα είναι η αγγλική.
    Βάλε τουλάχιστον αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο στον firefox για να γίνει (η Ελληνική) πιο όμορφη και στα μηνύματα του νήματος

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    4(dB) / 28(dB)
    Εκτός από αυτά που έχει το cd ή το dvd, και άλλα 25.000 περίπου στα αποθετήρια (repositories) που υπάρχουν ειδικά για τη συγκεκριμένη διανομή.
    Σοβαρά? Πήγα στο http://en.opensuse.org/Add_Package_Repositories_to_YaST και φαντάζομαι ότι με αυτό τον τρόπο θα καλύψω τις ανάγκες μου.

Τα προγράμματα ελεύθερου λογισμικού σίγουρα θα βρίσκονται στα repositories. Υπάρχει βέβαια δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τρέχοντας απ' ευθείας ένα εκτελέσιμο (άλά windows) αλλά για λόγους συμβατότητας και για λόγους ασφαλείας δεν συνίσταται. (εκτός βέβαια αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος) Και προτού ξαναρωτήσεις, .exe δεν παίζουν στο linux.
    Mιλάς για προγράμματα όπως το wine;

Βάλε τουλάχιστον αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο στον firefox για να γίνει (η Ελληνική) πιο όμορφη και στα μηνύματα του νήματος
    Έχεις δίκιο...Μάλιστα με διορθώνω: διαφυλλιστής, λογοτεχνία, Δυστυχώς στην ελληνική γλώσσα υπάρχει η τάση της απλοποίησή της και της ταύτισή της με την αγγλική. Κάποτε τα ι, ει, οι... είχαν νόημα τώρα ο μόνος ρόλος τους είναι για αναγνώριση της ετυμολογίας μια λέξης, που σημαίνει στην κατάλληλη χρήση των λέξων...ΤΣΠ. Πάντως το αστειάκι ήταν καλοπροαίρετο. Γενικότερα μου αρέσει να ακούω σωστά ελληνικά, καλά θα ήταν βέβαια να μιλάγαμε αρχαία, απλά στην Τεχνολογία, αν και αυτό ελληνικό προϊόν, έχει επικρατήσει τόσο πολύ η αγγλική ορολογία που το fax δεν "λέγεται" (τηλε)ομοιότυπος...

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    1. Μέσω της εφαρμογής wine μπορείς να τρέξεις (μερικά) εκτελέσιμα windows, με πολλή ή λιγότερη επιτυχία.

2. Γενικώς τα εκτελέσιμα αρχεία στο linux πρέπει να τα ορίσουμε ως τέτοια από τα permissions, και εκτελούνται από τερματικό έτσι:
    Κώδικας:
    ./onoma_arxeiou
    Εξ' ου και το δημοφιλές τεχνολογικό site Slashdot που είναι αναγραμματισμός της διαταγής εκτέλεσης

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    4(dB) / 28(dB)
    Βασικά θέλω να ρωτήσω το εξής:

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στα repositories, τι γίνεται; Για παράδειγμα θέλω να εγκαταστήσω το thundirbird, το οποίο και έκανα αλλά δε ξέρω πως θα μου εμφανιστεί στο suse menu. Δεν υπάρχει σε rpm αλλά μόνο σε tar.gz. Μάλιστα στο menu editor ενώ το βάζω σε κάποια συγκεκριμένη θέση μου το βγάζει σε ένα υπομενού που το ονομάζει Νew applications...Είναι βέβαι λεπτομέρια αλλά πως γίνεται να μου το εμφανίζει εκεί..

Επίσης, έχω ένα καλό ελληνικό λεξικό για windows το οποίο μπορώ να το εγκαταστήσω μέσω του wine...υπάρχει μήπως κάποιο αντίστοιχο για linux?

1.
    Εξ' ου και το δημοφιλές τεχνολογικό site Slashdot που είναι αναγραμματισμός της διαταγής εκτέλεσης
    Πολύ όμορφο site, αλλά τι σχέση έχει με τα προηγούμενα και με τον αναγραμματισμό;

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    Βασικά θέλω να ρωτήσω το εξής:

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στα repositories, τι γίνεται; Για παράδειγμα θέλω να εγκαταστήσω το thundirbird, το οποίο και έκανα αλλά δε ξέρω πως θα μου εμφανιστεί στο suse menu. Δεν υπάρχει σε rpm αλλά μόνο σε tar.gz. Μάλιστα στο menu editor ενώ το βάζω σε κάποια συγκεκριμένη θέση μου το βγάζει σε ένα υπομενού που το ονομάζει Νew applications...Είναι βέβαι λεπτομέρια αλλά πως γίνεται να μου το εμφανίζει εκεί..

Επίσης, έχω ένα καλό ελληνικό λεξικό για windows το οποίο μπορώ να το εγκαταστήσω μέσω του wine...υπάρχει μήπως κάποιο αντίστοιχο για linux?
    Εγώ δεν έχω suse αλλά πιστεύω ότι το thunderbird σίγουρα θα υπάρχει στα repos. Κάπου σε ένα μενού πρέπει να λέει για software management ή add applications. Εν πάση περιπτώσει, όλα τα προγράμματα του www.mozilla.com παίζουν χωρίς εγκατάσταση (standalone) (όπως πχ. το μtorrent στα windows). Κατεβάζεις λοιπόν το .tar.gz, αποσυμπιέζεις (με δικαιώματα διαχειριστή) στο φάκελο /opt/ και εκτελείς με τη διαταγή από τερματικό
    Κώδικας:
    /opt/thunderbird/thunderbird
    την οποία μπορείς να την περάσεις και στα μενού αν δώσεις τη διαταγή (run command ή Alt+F2)
    Κώδικας:
    kmenuedit
    Πολύ όμορφο site, αλλά τι σχέση έχει με τα προηγούμενα και με τον αναγραμματισμό;

./ (η διαταγή εκτέλεσης εκτελέσιμου αρχείου) με λόγια είναι dot (.) slash (/)

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    4(dB) / 28(dB)
    Κώδικας:
    /opt/thunderbird/thunderbird
    την οποία μπορείς να την περάσεις και στα μενού αν δώσεις τη διαταγή (run command ή Alt+F2)
    Κώδικας:
    kmenuedit
    Αυτό λέω...το περνάω sto applications->Internet->clients->thunderbird και αυτό μου το βγάζει στο applications->new applications->thundirbird...Γενικά οτιδήποτε περνάω τα βάζει εκεί

Περιοχή
    /boot/vmlinuz
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Zyxel P-661H-D1
    SNR / Attn
    6(dB) / 30(dB)
    Εγώ δεν έχω suse αλλά πιστεύω ότι το thunderbird σίγουρα θα υπάρχει στα repos.
    Αν και εχω αφήσει το SuSE εδω και καιρο ο giorgosts εχει δικιο. Το repos για mozila thunderbird κτλ για την 10.3 ειναι αυτο

Για περισσοτερα repos δες και αυτο

( Αν θυμαμαι καλα στο 10.3 εχει και επιλογη στο YAST για να προσθεσεις επιπλεων repositories)
    Unix is user-friendly. It's just very selective about who its friends are...

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ On Telecoms Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    Router
    Pirelli
    SNR / Attn
    4(dB) / 28(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KernelPanic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και εχω αφήσει το SuSE εδω και καιρο ο giorgosts εχει δικιο. Το repos για mozila thunderbird κτλ για την 10.3 ειναι αυτο

( Αν θυμαμαι καλα στο 10.3 εχει και επιλογη στο YAST για να προσθεσεις επιπλεων repositories)
    Ευχαριστώ, αλλά δεν ξέρω τι να το κάνω. Γράφει mozilla.repo. Αυτό πως ανοίγει?

Επίσεις έχω διαβάσει τις οδηγίες πως να βάλεις τα repositories, ...π.χ. στο software ropository του yast πρόσθεσα

SUSE-Linux-10.3-FTP 10.3, download.opensuse.org/distribution/10.3/repo/oss/

Αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω και τι κάνει...που φαίνεται τι κατεβάζω?

Περιοχή
    /boot/vmlinuz
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Zyxel P-661H-D1
    SNR / Attn
    6(dB) / 30(dB)
    Οταν προσθετεις 1 repos στο συστημα τα πακετα εμφανιζονται στο PMS της διανομής. Αν πας στην προσθαφαιρεση προγραματων μεσα απο το yast θα βρεις τα πακετα που χρειαζεσαι.

(Αν θυμαμαι καλα στις τελευταιες διανομες ειχαν βαλει κι αλλο 1 module του yast με το οποιο μπορουσες να προσθεσεις 1 repository απλα επιλεγοντας το. Νομιζω λεγοταν Community Repositories)
    Unix is user-friendly. It's just very selective about who its friends are...

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. openSUSE 11.0
    Από golity στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-08, 14:48
  2. δημιουργια menu - tree menu
    Από ENTERg στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-08, 21:40
  3. OpenSUSE 10.3
    Από MNP-10 στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-08, 20:37

Bookmarks