Καλησπέρα,
Έχω openSuse 10.3 και στην ουσία τώρα έχω ξεκινήσει να το χρησιμοποιώ στη θέση των Windows.
Ίσως η ερώτση είναι χαζή αλλά δεν ξέρω από που μπορώ να ξεκινήσω μιας και στα Windows το αντίστοιχο ήταν πολύ ευκόλο να γίνει.
Κάθε φορά που εγκαθιστώ ένα πρόγραμμα δεν περνάει το εκτελέσιμο αρχείο αυτόματα ΚMenu...Πρέπει να το κάνω κάθε φορά χειροκίνητα? Αν ναι πως γίνεται?
Εμφάνιση 1-15 από 25
-
06-06-08, 19:47 add application in K Menu - OpenSuse #1
-
06-06-08, 21:16 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #2
Προγράμματα σε μία διανομή linux εγκαθιστούμε μόνο από τα αποθετήρια λογισμικού της διανομής μας (σαν να μας δίνει τις εφαρμογές το windows update, ας πούμε). Νομίζω ότι στο suse αν εκτελέσεις την εφαρμογή yast βλέπεις και τα διάφορες εφαρμογές που μπορείς να εγκαταστήσεις.
Πολλές όμως απαραίτητες εφαρμογές, κυρίως ως προς τα multimedia, έχουν νομικά κωλύματα και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο cd εγκατάστασης ούτε στα κύρια αποθετήρια. Έτσι όποιος θέλει πχ. υποστήριξη εμπορικών dvd πρέπει να προσθέσει έξτρα.
Καλύτερα να διαβάσεις έναν οδηγό, http://en.opensuse.org/HOWTOs http://opensuse-community.org/Welcom...-Community.org το επίσημο forum, http://suseforums.net/Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giorgosts : 06-06-08 στις 21:31.
-
06-06-08, 21:20 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #3
Μήπως δεν εγκαθιστάς τα προγράμματα από τον package manager;
Aim for the top!
-
06-06-08, 22:05 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #4
Δε σε κατάλαβα ιδιαίτερα...Το openSuse έρχεται πέρα από τη βασική εγκατάσταση μαζί και με άλλα προγράμματα...Αν λοιπόν εγώ θέλω να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα που δε βρίσκεται στη διανομή τότε δεν μπορώ να το εκγταστήσω επειδή δεν βρίσκεται στη βασική διανομή? Αν κατάλαβα καλά μου λές να κοιτάξω το http://en.opensuse.org/YaST_Software_Management. Όμως δεν αναφέρει κάτι σχετικά με αυτό που θέλω.
Για παράδειγμα έχω εγκαταστήσει ένα λεξικό αγγλικό και το thundirbird...αυτά δεν βρίσκονται μέσα στη διανομή. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να τα βρω στο Suse Menu. Ακόμα και αν χρησιμοποιώ το Menu Editor για να τα βάλω manual δεν εμφανίζονται στη συνέχεια στο menu.
........Auto merged post: simeon.mattes πρόσθεσε 1 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Έρχεται μαζί με τη διανομή του openSuse? Που το βρίσκω?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος simeon.mattes : 06-06-08 στις 22:07. Αιτία: auto merged post
-
06-06-08, 22:13 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #5
Άν θυμάμαι καλά το Opensuse έχει κάπου στο μενού την επιλογή Add/Remove programs το οποίο σε αντίθεση με την προσθαφαίρεση προγραμμάτων των windows, μπορείς και να εγκαταστήσεις προγράμματα. Στο Add/Remove programs λοιπόν θα σου δίνει κάπου την επιλογή να ψάξεις το πακέτο που θέλεις να εγκαταστήσεις. Αν γράψεις για παράδειγμα thunderbird θα σου δείξει το πακέτο του thunderbird το οποίο άν το επιλέξεις για να το εγκαταστήσεις θα στο κατεβάσει αυτόματα, θα το εγκαταστήσει και θα το προσθέσει και στο μενού του KDE.
Εναλλακτικά μπορείς να δώσεις σε terminal την εντολή zypper install thunderbird η οποία θα κάνει το ίδιο πράγμα.Aim for the top!
-
06-06-08, 22:20 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #6
simeon.mattes ευκαιρία είναι να ρίξεις μια ματιά στα links που δίνει παραπάνω ο giorgosts.
-
06-06-08, 23:30 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #7
Εκτός από αυτά που έχει το cd ή το dvd, και άλλα 25.000 περίπου στα αποθετήρια (repositories) που υπάρχουν ειδικά για τη συγκεκριμένη διανομή.
Τα προγράμματα ελεύθερου λογισμικού σίγουρα θα βρίσκονται στα repositories. Υπάρχει βέβαια δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών τρέχοντας απ' ευθείας ένα εκτελέσιμο (άλά windows) αλλά για λόγους συμβατότητας και για λόγους ασφαλείας δεν συνίσταται. (εκτός βέβαια αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος) Και προτού ξαναρωτήσεις, .exe δεν παίζουν στο linux.
-
07-06-08, 00:52 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #8
Σοβαρά? Πήγα στο http://en.opensuse.org/Add_Package_Repositories_to_YaST και φαντάζομαι ότι με αυτό τον τρόπο θα καλύψω τις ανάγκες μου.
Mιλάς για προγράμματα όπως το wine;
-
07-06-08, 15:57 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #9
1. Μέσω της εφαρμογής wine μπορείς να τρέξεις (μερικά) εκτελέσιμα windows, με πολλή ή λιγότερη επιτυχία.
2. Γενικώς τα εκτελέσιμα αρχεία στο linux πρέπει να τα ορίσουμε ως τέτοια από τα permissions, και εκτελούνται από τερματικό έτσι:Κώδικας:./onoma_arxeiou
Εξ' ου και το δημοφιλές τεχνολογικό site Slashdot που είναι αναγραμματισμός της διαταγής εκτέλεσης
-
08-06-08, 11:02 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #10
Βασικά θέλω να ρωτήσω το εξής:
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στα repositories, τι γίνεται; Για παράδειγμα θέλω να εγκαταστήσω το thundirbird, το οποίο και έκανα αλλά δε ξέρω πως θα μου εμφανιστεί στο suse menu. Δεν υπάρχει σε rpm αλλά μόνο σε tar.gz. Μάλιστα στο menu editor ενώ το βάζω σε κάποια συγκεκριμένη θέση μου το βγάζει σε ένα υπομενού που το ονομάζει Νew applications...Είναι βέβαι λεπτομέρια αλλά πως γίνεται να μου το εμφανίζει εκεί..
Επίσης, έχω ένα καλό ελληνικό λεξικό για windows το οποίο μπορώ να το εγκαταστήσω μέσω του wine...υπάρχει μήπως κάποιο αντίστοιχο για linux?
-
08-06-08, 12:29 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #11
Εγώ δεν έχω suse αλλά πιστεύω ότι το thunderbird σίγουρα θα υπάρχει στα repos. Κάπου σε ένα μενού πρέπει να λέει για software management ή add applications. Εν πάση περιπτώσει, όλα τα προγράμματα του www.mozilla.com παίζουν χωρίς εγκατάσταση (standalone) (όπως πχ. το μtorrent στα windows). Κατεβάζεις λοιπόν το .tar.gz, αποσυμπιέζεις (με δικαιώματα διαχειριστή) στο φάκελο /opt/ και εκτελείς με τη διαταγή από τερματικό
Κώδικας:/opt/thunderbird/thunderbird
Κώδικας:kmenuedit
./ (η διαταγή εκτέλεσης εκτελέσιμου αρχείου) με λόγια είναι dot (.) slash (/)
-
08-06-08, 13:58 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #12
-
09-06-08, 14:01 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #13Unix is user-friendly. It's just very selective about who its friends are...
-
09-06-08, 21:07 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #14
Ευχαριστώ, αλλά δεν ξέρω τι να το κάνω. Γράφει mozilla.repo. Αυτό πως ανοίγει?
Επίσεις έχω διαβάσει τις οδηγίες πως να βάλεις τα repositories, ...π.χ. στο software ropository του yast πρόσθεσα
SUSE-Linux-10.3-FTP 10.3, download.opensuse.org/distribution/10.3/repo/oss/
Αλλά δεν πολυκαταλαβαίνω και τι κάνει...που φαίνεται τι κατεβάζω?
-
09-06-08, 21:41 Απάντηση: add application in K Menu - OpenSuse #15
Οταν προσθετεις 1 repos στο συστημα τα πακετα εμφανιζονται στο PMS της διανομής. Αν πας στην προσθαφαιρεση προγραματων μεσα απο το yast θα βρεις τα πακετα που χρειαζεσαι.
(Αν θυμαμαι καλα στις τελευταιες διανομες ειχαν βαλει κι αλλο 1 module του yast με το οποιο μπορουσες να προσθεσεις 1 repository απλα επιλεγοντας το. Νομιζω λεγοταν Community Repositories)Unix is user-friendly. It's just very selective about who its friends are...
Παρόμοια Θέματα
-
openSUSE 11.0
Από golity στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 56Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-08, 14:48 -
δημιουργια menu - tree menu
Από ENTERg στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-08, 21:40 -
OpenSUSE 10.3
Από MNP-10 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 276Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-08, 20:37
Bookmarks