Καλημερα σε ολους,
χθες το βραδυ επαθα το εξης ωραιο και απο τοτε δεν εχω ηχο στον Η/Υ.
Κατεβαζω ενα προγραμμα τυπου skype (δε θυμαμαι πως λεγεται αλλα εχει τσαμπα τηλεφωνα προς σταθερα στην ελλαδα, κατι σε voip buster). To εγκαταστω το προγραμμα και μετα παω να κανω χρηση. Κανω μια κληση προς το σταθερο στο σπιτι (ειναι δωρεαν, δεν ξερω ποση διαρκεια ομως) και βλεπω οτι δουλευει. Ακομα δεν εχω βαλει μικροφωνο, ηχος βγαινει απο τα ηχεια που ηδη υπαρχουν.
Επειδη υπηρχε ευκαιρο ενα σετ απο ακουστικα με μικροφωνο, παω να κανω χρηση. Βαζω τις ακρες απο τα ακουστικα+μικροφωνο στις μπροστινες υποδοχες του κουτιου και ερχεται η πρωτη πικρα. Χανεται η ενσωματωμενη καρτα ηχου (AC'97). Τα βγαζω με τη μια, τραβαω restart και ολα καλα. Λεω, πρεπει να μη εχω κανει καλη εγκατασταση για τις μπροστινες εξοδους/εισοδους. Τα βαζω απο πισω και μια απο τα ιδια.
Ξανα εξω, ξανα restart, ολα καλα. Αφηνω μονο τα υπαρχοντα ηχεια και συνδεω μονο το μικροφωνο. Παλι χανεται η καρτα ηχου. Βγαζω παλι το μικροφωνο, ξανα restart αλλα απο κει και περα τα Windows XP SP2 δε βλεπουν την καρτα ηχου. Ξανα και ξανα και ξανα τα restarts αλλα τιποτα.
Λεω 'ας κανω απεγκατασταση των οδηγων της RealTek και ξανα εγκατασταση μπας και διορθωθει το προβλημα'. Ξεκιναω την απεγκατασταση οπου μου ζηταει το CD με καποιο αρχειο. Εκεινη την ωρα εβλεπα και Θρυλο και επειδη η προσοχη μου ηταν στο παιχνιδι, προσπαθω να κανω ακυρωση της απεγκαταστασης για να κοιταξω καλυτερα τι ζηταει. Εκει πρεπει να εγινε το λαθος γιατι μαλλον δε πατησα ακυρωση αλλα να σβησει καποιο μερος χωρις πληρη απεγκατασταση. Απο εκει και περα εχει αρχησει το προβλημα.
Ξεκιναω παλι απεγκατασταση και βγαζει 'Catastrophic failure'. Παω να κανω εγκατασταση απο την αρχη, μου ζηταει restart και μετα απο αυτο παλι το μηνυμα 'catastrophic failure'.
Τωρα εχω μεινει εκει και ψαχνομαι. Εχει καποιος μια λυση να προτεινει;Πως μπορω να κανω repair την προβληματικη εγκατασταση;
Υπαρχει και η λυση της απενεργοποιησης της καρτας ηχου και εγκαταστασης καποιας αλλης με PCI αλλα αυτο το εχω για τελευταια λυση.
Ευχαριστω πολυ για οτι βοηθεια ερθει
Εμφάνιση 1-15 από 15
-
29-09-05, 11:42 Καρτα ηχου AC'97, RealTek, Catastrophy failure #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος papdoux : 29-09-05 στις 15:50.
ΓΑΠ "το ΔΝΤ καταδικάζει μια χώρα στην …υπανάπτυξη"
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ "Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (29/8/2008) «Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι...»
-
29-09-05, 12:18 #2
http://www.realtek.com.tw/downloads/...&Software=True
Δες αυτο μηπως και σε βοηθησει
-
29-09-05, 12:57 #3
πρεπει να σβησεις τα υπόλοιπα αρχεια τις καρτας ήχου,καθως και να καθαρισεις τη registry απο οτι αναφορα υπαρχει στη realtek.
καμια επαναφορα συστηματος δοκιμασες να κανεις??ισως και αυτό να το διορθώσει
-
29-09-05, 13:25 #4
Εγω φιλε μου θα περναγα μια pci να τελειωνε η δουλεια εκει περα..Και γω realtek ειχα αλλα ολο μ******ς μου εκανε οποτε πηρα μια καρτουλα και εκανα την δουλεια μου!
-
29-09-05, 13:40 #5
Να αποφεύγεις drivers από:
- το site της Realtek
- το site της motherboard σου
- τα CD-ια της motherboard σου
Πάντα τελευταίους reference WHQL drivers από το site του κατασκευαστή του chipset σου.
Ποιά motherboard έχεις και τί chipset έχει;Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
29-09-05, 13:48 #6
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
-
29-09-05, 14:08 #7
και εγω απο realtek κατεβαζα χωρις προβληματα.μετα πηρα audigy 2 επειδη χρειαζομουν τη firewire και ξεμπερδεψα.αλλα για κανα 6μηνο που χρησιμοποιουσα την ενσωματωμενη δεν ειχα προβλημα με drivers απο τη realtek
-
29-09-05, 15:05 #8
Εγώ ειδικά με τους Drivers από την Via ειχα πρόβλημα ενώ της Realtek δουλεύουν μια χαρά. Με αυτούς της Via ειχα πρόβλημα με το spdif τα 5,1 δεν έπαιζαν σωστά.
-
29-09-05, 15:49 #9
Το motherboard ειναι της Giga-Byte με chipset Intel. Oδηγους παντα απο το site της Giga-byte κατεβαζω χωρις κανενα προβλημα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (29/8/2008) «Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι...»
-
29-09-05, 15:52 #10
@baskon, τι εννοεις με επαναφορα συστηματος;
-
30-09-05, 18:51 #11
επαναφορά συστήματος = system restore
Control Panel -> System -> βουαλά
-
30-09-05, 20:08 #12
Thanx, το'πιασα αλλα το εχω απενεργποιημενο. Παντως εκατσα και τα εσβησα ολα manually και απεγκατασταση της καρτας και ξανα απο την αρχη οποτε τωρα δουλευει μια χαρα μεχρι την επομενη φορα.
-
30-09-05, 20:38 #13
Problem Solved λοιπόν αν και με λίγο κόπο...
Έτσι κι αλλιώς δε ξέρω αν θα βοηθούσε, γιατί δεν έχω εμπειρία από αυτή τη τεχνολογία της MS.
(βλέπεις τρέχω ακόμα win 98!!!!)
-
06-01-11, 19:35 Απάντηση: Καρτα ηχου AC'97, RealTek, Catastrophy failure #14
καλησπερα παιδια. εχω ενα προβλημα και εγω με την ac 97 καρτα ηχου της realtek. Εχω motherboard asus k8v se deluxe. Εχω συνδεσει μικροφωνο και δεν ειναι σε σιγαση και δεν λειτουργει. τι κανω?
-
07-01-11, 11:38 Απάντηση: Καρτα ηχου AC'97, RealTek, Catastrophy failure #15
Άνοιξε το Ήχος από τον πίνακα ελέγχου. Στην καρτέλα "Εγγραφή" φαίνεται συνδεμένο το μικρόφωνο?
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με Realtec AC'97 onboard κάρτα ήχου!
Από Epistimonic στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-06, 21:12
Bookmarks