Σελ. 43 από 73 ΠρώτηΠρώτη ... 2333384142434445485363 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 631-645 από 1081
    Το avatar του μέλους midnightsun
    midnightsun Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από c4lex Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξέρεις αρκετούς να ασχολούνται γενικά με το CAD και που να δικαιολογεί το 95% του marketshare των windows? Δυο post πιο πάνω έχεις κάποιον που ασχολείται με CAD και προτείνει linux.
    Τι γλώσσα μιλάς ; Γιατί γράφω στα ελληνικά. Είπα ότι δικαιολογείται το 95% του marketshare των windows από το AutoCAD ; Εγώ για κάποιον που ασχολείται με CAD στην Ελλαδά, δεν θα πρότεινα κάποιο άλλο πρόγραμμα πέρα του AutoCAD, κυρίως για την συμβατότητα με τον υπόλοιπο κόσμο που χρησιμοποιεί AutoCAD.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SSB Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε flamelab, όταν καταλάβεις ότι δεν χρησιμοποιούν όλοι precompiled binaries, ούτε ότι περιμένουν από τον κάθε άσχετο διανομέα να τους δώσει τη νέα διανομή, ούτε πιπιλάνε ορολογίες που δεν καταλαβαίνουν, όταν γενικότερα καταλάβεις πως λειτουργούν τα πράγματα, τότε τα ξαναλέμε.

Μέχρι τότε σου συνιστώ διάβασμα. Τουλάχιστον έτσι θα καταλάβεις ότι ούτε το BSD ούτε το Linux είναι Unix derived λειτουργικό, και ότι μόνο ένας ανόητος θα ισχυριζόταν ποτέ κάτι τέτοιο.

Φιλάκια!
    Καποιος αλλος θελει διαβασμα προφανως

χρησιμη εγκυκλοπεδια στο ιντερνετ που ονομαζεται wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Unix
    Χρησιμοποιώ Arch Linux. Εσύ; Δοκίμασε το δεν χάνεις και τίποτα :)
    Live CDs χωρίς να βγάλεις τα Windows: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora.
    Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)
    Τί είναι το Linux ; δες εδώ και εδώ

Paintball team Last Chancers

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    SNR / Attn
    31(dB) / 30(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manicx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ στα τριάντα φεύγα μου πάντως βλέπω Μπομπ Σφουγγαράκη....
    Για κάποιο λόγο σε πιστεύω.

Spoiler:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manicx Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΥΓ. Πριν από λιγο καιρό σέταρα ένα PC παλιό με Zenwalk. Με παίρνει τηλέφωνο ο χρήστης που το είχε γιατί ήθελε να κάνει install Java σε Linux. H διαδικασία:

http://www.java.com/en/download/help/5000010500.xml

Η διαδικασία στα Windows; Απλά double click στο exe.

Μάθε και να μην κοροϊδεύεις έναν 12χρονο, δεν είναι δύσκολο, 30 χρονών είσαι.
    Από το «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», στο «Η εταιρία έχει πάντα δίκιο».
    Επιλογή linux διανομής.
    Αγγλικά <- Απορίες για το Slack; Διάβασε -> Ελληνικά. Οδηγίες εγκατάστασης από imitheos
    Θησαυρός πληροφοριών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ διανομής GNU/Linux.

midnightsun Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ludist Εμφάνιση μηνυμάτων

Μάθε και να μην κοροϊδεύεις έναν 12χρονο, δεν είναι δύσκολο, 30 χρονών είσαι.
    http://adslgr.com/forum/showpost.php...&postcount=607

Προσπάθησε ludist να είσαι και λίγο αντικειμενικός.

Περιοχή
    @ Copenhagen, DK
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    ISP
    Οtenet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mrsaccess Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μόνος σου το είπες: είναι καλύτερο να ξέρεις Κινέζικα, όχι να είσαι Κινέζος.
    Εγώ πάντως θα ήθελα να είμαι Κινέζος για ένα μήνα, ίσα ίσα για να δοκιμάσω την τύχη μου με τις Κινέζες που τις έχω και άχτι...

Είναι που σέβομαι κίολας το επίπεδο της συζήτησης

midnightsun Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ludist Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενώ εσύ έχεις ασχοληθεί και με ugs φαντάζομαι; Αν ασχολήθηκες, θα ήξερες αν το Linux έχει σοβαρά προγράμματα CAD. Το VariCAD δεν σε καλύπτει ή δεν βρήκες crack;
    Για πες εσύ μεγάλε παρέδωσες σχέδιο που δημιουργήθηκε με VariCAD και που έγινε αυτό ;

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KLG Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ πάντως θα ήθελα να είμαι Κινέζος για ένα μήνα, ίσα ίσα για να δοκιμάσω την τύχη μου με τις Κινέζες που τις έχω και άχτι...

Είναι που σέβομαι κίολας το επίπεδο της συζήτησης
    Ξαφνικα εχω ορεξη να αλλαξω θεμα καθως και εγω τις εχω αχτι... οχι μονο αυτο αλλα προτιμω γιαπωνεζος καθως τοτε θα εκανα και συλλογη απο manga ακτος απο τις ωραιες (για μενα) χαριτωμενες ασιατισες... καλα ενταξει κριμα που δεν ειναι τοσο χαριτωμενες οσο στα anime/manga/hentai

ξεχαστε γενικα οτι τα εγραψα αυτα
    Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)

Περιοχή
    Seattle US
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JediMasterMANIAC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καποιος αλλος θελει διαβασμα προφανως
    χρησιμη εγκυκλοπεδια στο ιντερνετ που ονομαζεται wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Unix[/quote]
    Ούτε το αρχικό BSD, ούτε κανένα BSD (Open, Net, Free) αλλά ούτε και το Linux είναι Unix, ούτε χρησιμοποιούν κώδικα που προέρχεται από το Unix. Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο του GNU project, του support core δηλαδή των Unix - like λειτουργικών.

http://www.freebsd.org/doc/en/articl...d/article.html
    http://www.dwheeler.com/secure-progr...O/history.html
    http://www.gnu.org/

Για την ακρίβεια το Linux το BSD και τα FreeBSD, OpenBSD, NetBSD είναι POSIX compliant + SYSV + BSD extensions.

http://www.traduc.org/docs/guides/le...l/chapter1.htm

Αντιθέτως και το Linux, και τα Windows, και τα περισσότερα "τεχνικά" Unix του παρελθόντος, καθώς και οι C compilers συμπεριλαμβανομένης της GCC, αλλά και το λειτουργικό της Apple OSX, το HPUX, Solaris και άλλα χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν κώδικα του BSD υπό την μορφή των BSD extensions.

http://www.npl.washington.edu/faq/unix-FAQ-6-6.html
    http://www.users.csbsju.edu/~jgramke...a/history.html

Οπότε για το μόνο που μπορούμε να μιλάμε είναι για λειτουργική - εμφανισιακή συγγένεια με το Unix και τίποτα παραπάνω.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SSB : 11-07-08 στις 18:51.
    SSB

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    εγω δεν ειπα οτι *BSD=linux=Unix απλα τις ομοιοτητες ανεφερα

Περιοχή
    Π. Φάληρο
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16.300/1023
    ISP
    On Telecoms
    DSLAM
    On Telecoms - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Router
    Linksys WAG120
    SNR / Attn
    7(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Ας μιλησουμε λιγο για ιστορια... Ηταν ο κυριος Stallman καποτε, ο οποιος ξεκινησε ενα project (το GNU που σημαινει Gnu's Not Unix) για να φτιαξει ενα λειτουργικο και να αντικαταστησει το Unix που τοτε επρεπε να τα σκασεις χοντρα για να το αποκτησεις. Ξεκιναει λοιπον να φτιαχνει εφαρμογες ωστε να αντικαταστησει αυτες του Unix. Φτανει σε ενα σημειο να εχει φτιαξει ολες τις βασικες εφαρμογες και τι μενει; Ο πυρηνας. Ξεκιναει λοιπον το developing πυρηνα, ομως δεν παει τοσο καλα και καθυστερει. Σε αυτη την χρονικη στιγμη ερχεται ο κ. Linus Torvalds και δημοσιευει το Linux. Ενα πυρηνα που ειχε φτιαξει ο ιδιος ασχετα με το GNU project, ο οποιος ομως δεν εχει τα προβληματα που ειχε ο πυρηνας του GNU. Ετσι λοιπον το GNU ενσωματωνει τον πυρηνα linux του Τοrvalds. Τα υπολοιπα ειναι γνωστα... Το linux μπορει να εχει πολλα κοινα με το Unix αλλα δεν ειναι το ιδιο πραγμα. Ξεκινησε σαν αντικαταστατης του unix αλλα εξεληχθηκε και πηρε αλλο δρομο. Οπως και το BSD.Μπορει να εχουν κοινο προγονο αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ομοια.

@SSB To οτι το KDE και το Gnome πατανε πανω σε BSD και τρεχουν κανονικα δεν σημαινει οτι εχουν την ιδια συμπεριφορα και αποδοση. Καλο θα ηταν να δοκιμασεις καποια/ες διανομες πριν εκφερεις αποψη λοιπον. Δεν ξερω που δουλευεις και ποιους σκοπους εξυπηρετουν 900 ποστ που βγαζουν τα παραθυρια κλασεις ανωτερα απο το λινουξ, και οτι δεν φταιει η microsoft για το οτι το λειτουργικο της ειναι ασταθες και μπαζει απο παντου, αλλα οι χρηστες. Σορρυ αλλα το λινουξακι μου εμενα δεν ειναι σουροτηρι και δεν εχει παθει ποτε τιποτα και εχουν φαει τη χειροτερη μεταχειρηση, πολυ χειροτερη απο εκεινη των windows γιατι απλα μπορω να το κανω χωρις να φοβαμαι μην παθει κατι γιατι αντεχει. Με ανεση ανοιγω τα mail των φιλων μου χωρις να φοβαμαι μηπως εχουν ιους. Στο amsn ερχονται λινκς που ειναι ιοι και δεν φοβαμαι να πατησω καθε φορα που μου στελνουν ενα λινκ γιατι απλα δεν παθαινω τιποτα. Οταν μου κρασαρει ενα προγραμμα δεν κανω reset. Ακομα και ο Χ να κρασαρει παταω ενα ctrl+Alt+Fn (με n = 1-6) και με πεταει σε μια κονσολα και κλεινω αυτο που δημιουργησε προβλημα. Χρειαζομαι photoshop και AutoCAD και δεν μπορω να κανω δουλεια με κατι αλλο; Ok dual boot μονο για να τρεχω photoshop και τελος. Δεν μπλεκω με registry και tweaks για να δουλεψει σωστα το συστημα μου, δεν τρεχω antivirus που πρωτα κολλας τον καινουριο ιο και μετα βγαινει το fix, δεν βγαζω το pc μου off για 2 ωρες μεχρι να κανει ανασυγκροτιση. Και αμα εχω και gentoo κανω και ενα emerge world με nice 10 και συγχρονως δουλευουν ολα κανονικα. Κανω 10-20 λεπτα installation το λειτουργικο μου. Περναω τα 1-2 προγραμματακια που δεν εχει ετοιμα απο το installation και το συστημα ειναι οκ για χρονια. Εσυ κατσε περνα drivers και κανε οτι θες με τα tweaks σου στην registry τι με νοιαζει εμενα; Εγω καθομαι με τις ωρες για να στρωσει το συστημα; Σορρυ αλλα εχω και αλλα πραγματα να κανω σε αυτη τη ζωη. Ειμαι πολυ μικρος για να την πεταξω πανω σε ενα pc ψαχνοντας να διορθωσω ολες της $^$#$#@# που εκανε η μικρομαλακη βγαζοντας την εκαστοτε εκδοση windows. Θελω ταχυτητα, ευκολια και σταθεροτητα για να κανω την δουλεια μου OUT OF THE BOX.
    TechManiacs.gr για λάτρεις της τεχνολογίας
    Μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας!!!

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euklidis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μπλεκω με registry και tweaks για να δουλεψει σωστα το συστημα μου, δεν τρεχω antivirus που πρωτα κολλας τον καινουριο ιο και μετα βγαινει το fix, δεν βγαζω το pc μου off για 2 ωρες μεχρι να κανει ανασυγκροτιση.
    ανασυγκροτηση ... εκει ηταν το σημειο που εκανα φορματ καθως το θεωρουσα πιο γρηγορο... ασχετως αν εκανα μονο 2-3 φορες σε 8 χρονια , η τεσπα ποσο καιρο υπαρχουν τα XP

Σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω. Η λειτουργικοτητα του linux ειναι απλα κορυφαια οπως ακριβως ειπες τωρα

Περιοχή
    X-Labs
    Downloads
    179
    Uploads
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Παραφράζω λοιπόν:

Σχετικά όμως με το raw performance, ειδικά σε επίπεδο server, εδώ μάλλον θα σε στενοχωρήσω. Είναι γνωστό "μυστικό" ότι ακόμα και παραδοσιακές Unix εφαρμογές όπως το Apache, PHP ακόμα και η MySQL τρέχουν ταχύτερα κάτω από τα Windows, πράγμα που ομολογούν και οι ίδιες οι communities που τα αναπτύσουν. Όπως είναι γνωστές και οι διαφορές performance μεταξύ για παράδειγμα των managed εφαρμογών με τα mono και (MS) Rotor να υπολείπονται κατά πολύ το .NET.

Στα Windows το Apache χρησιμοποιεί το winnt MPM που σημαίνει 1 process, multiple threads συνεπώς ταχύτερο από το forking, αλλά και ελαφρά ταχύτερο από το worker λόγω καλύτερου threading support της MSVC. Σημαντικά μεγαλύτερη φυσικά η διαφορά της PHP.
    http://www.apachelounge.com/download/
    http://www.dallasjclark.com/blog/?p=292
    http://linux.slashdot.org/article.pl.../05/07/0531210

- Στο πρώτο Link Δεν αναφέρει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για performance.

- Στο δεύτερο Link, o πληρωμένος που το έγραψε το πήρε πίσω:

From recent tests conducted with StreetDirectory.com shows that PHP executes a lot faster on Windows Server 2008 now with their built-in CGI support.In fact it runs 130% faster then any other server operating system out there.

- Στο τρίτο link λέει ότι η "έρευνα" έχει γίνει/ζητηθεί από την Microsoft:

"In a recent test by a company called Veritest, Windows 2003 web server performs up to 300% higher throughput than Red Hat Linux running with Apache. Veritest used webbench to do there testing. Since the test was commisioned by Microsoft, is this just more FUD from a company with a long history? Or are the results valid this time? The study can be found here."

Φτάνει πια. Όχι άλλο FUD..
    Is God willing to stop evil, but not able?
    - Then he is not almighty.
    Is he able, but not willing?
    - Then he is evil.
    Is he able and willing?
    - Then where does evil come from?
    Is he not able nor willing?
    - Then why call him God?

midnightsun Guest
    @euklidis ποια διανομή χρησιμοποιείς ;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    CONN-X
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
    Router
    VIGOR 2700
    SNR / Attn
    43(dB) / 10(dB)
    νομίζω ότι πάλι ξέφυγε το θέμα ...
    έχουμε φτάσει να την "μετράμε" ποιανού είναι μεγαλύτερη ( για την απόδοση μιλάω).
    Μπλέξατε dll ,compilers , api's και ένα σωρό πράγματα.
    Ο καθένας όμως επιλεγει αυτό που θέλει και τον βολεύει.
    Ο αρχάριος θα πάει να πάρει Η/Υ απο καταστήματα δεν πρόκειται να του βάλουν linux .
    Η περίπτωση να εχει linux ειναι να το εγκαταστήσει κάποιος γνωστός , βέβαια από εκεί και πέρα δεν νομιζω ότι θα μπλέξει με updates κτλ αν κανει την δουλειά του.
    Επίσης αν κάποιος έχει οικογενειακό Η/Υ πάλι δυσκολα θα εχει μονο linux ελεω παιχνιδιων.
    Όπως το ιδιο ισχύει και με επαγγελματίες σε διάφορους κλάδους , για παράδειγμα οι περισσοτεροι γραφίστες εχουν mac +photoshop+illustrator. Ενναλακτικές υπαρχουν αλλά καμιά εταιρεία δεν τις χρησιμοποιει.

Ανάλογα την χρήση διαλέγεις και παίρνεις απλά τα πράγματα.

Α, και για να μην ξεχάσω για όσους λενε για bugs κτλ απλά συγκρίνετε τα win95 με το linux της αντίστοιχης εποχής

Περιοχή
    Seattle US
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euklidis Εμφάνιση μηνυμάτων
    @SSB To οτι το KDE και το Gnome πατανε πανω σε BSD και τρεχουν κανονικα δεν σημαινει οτι εχουν την ιδια συμπεριφορα και αποδοση. Καλο θα ηταν να δοκιμασεις καποια/ες διανομες πριν εκφερεις αποψη λοιπον.
    Εκτός από μικροδιαφορές συν ή πλην στο performance, καμιά διαφορά δεν υπάρχει στη συμπεριφορά, την εμφάνιση ή την λειτουργικότητα. Και φυσικά τα έχω τρέξει κάτω από Linux, compiled με τα ίδια options και όπως είπα δεν υπάρχει θέμα ουσιαστικών διαφορών. Ούτε άλλωστε περίμενα ότι θα υπήρχαν.

Δεν ξερω που δουλευεις και ποιους σκοπους εξυπηρετουν 900 ποστ που βγαζουν τα παραθυρια κλασεις ανωτερα απο το λινουξ, και οτι δεν φταιει η microsoft για το οτι το λειτουργικο της ειναι ασταθες και μπαζει απο παντου, αλλα οι χρηστες.
    Έχω το δικαίωμα της άποψης όπως και κάθε άλλος, ασχέτως το ποιος είμαι, που εργάζομαι ή πόσα χρήματα βγάζω. Έτσι δεν είναι ή μήπως κάνω λάθος;
    Κάποιοι μπορεί να μην συμπαθούν την Microsoft, τον Gates, τους Win users ή δεν ξέρω και εγώ τι. Με τον ίδιο τρόπο κάποιοι άλλοι δεν πολυσυμπαθούν το Linux, το BSD το opensource ή το ατελείωτο MS bashing. Δεν φαντάζομαι να έχεις πρόβλημα με αυτό...

Σορρυ αλλα το λινουξακι μου εμενα δεν ειναι σουροτηρι και δεν εχει παθει ποτε τιποτα και εχουν φαει τη χειροτερη μεταχειρηση, πολυ χειροτερη απο εκεινη των windows γιατι απλα μπορω να το κανω χωρις να φοβαμαι μην παθει κατι γιατι αντεχει. Με ανεση ανοιγω τα mail των φιλων μου χωρις να φοβαμαι μηπως εχουν ιους. Στο amsn ερχονται λινκς που ειναι ιοι και δεν φοβαμαι να πατησω καθε φορα που μου στελνουν ενα λινκ γιατι απλα δεν παθαινω τιποτα.
    Ωραία, το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα δικά μου Windows, και πολλών άλλων χωρίς ούτε antivirus, ούτε antispyware ούτε τίποτα. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε, να σιωπήσουμε αφήνοντας τον κάθε ένα να λέει ότι αυτό δεν γίνεται επειδή ο ίδιος δεν μπόρεσε;
    SSB

Σελ. 43 από 73 ΠρώτηΠρώτη ... 2333384142434445485363 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. για τους χρηστες habu
    Από johnnyo. στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-08, 01:12
  2. Μηνύματα: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-04-07, 20:13
  3. Μηνύματα: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-06, 07:40
  4. Μηνύματα: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-03, 18:51

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα