Γεια σας, σκέφτομαι να κάνω το εξής πράγμα αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Έχω 2 ADSL συνδεσεις σε 2 ξεχωριστές γραμμές του ΟΤΕ οι οποίες βρίσκονται σε 2 ορόφους στο ίδιο σπίτι. Ο κάθε όροφος έχει το δικό του router, το oxygen που έδινε η WIND ο 1ος και το THOMSON TG585v7 ο 2ος. Επίσης υπάρχουν 4 υπολογιστές, 1ας στον 1ο όροφο που συνδέεται ασύρματα (notebook) στο oxygen και 3εις στον 2ο όροφο που οι 2 συνδέεονται με καλώδιο και ο 1ας ασύρματα ή και με καλώδιο (notebook).
Αυτό που θέλω να κάνω είναι οι 2 υπολογιστές του 2ου ορόφου να συνδέονται στο thomson και να μοιράζονται την 1 ADSL σύνδεση και ο 1ας του 1ου ορόφου μαζί με τον 1α του δευτέρου ορόφου στο oxygen και να μοιράζονται την 2η ADSL σύνδεση. Για να γίνει το δεύτερο θα πρέπει ο υπολογιστής του δευτέρου ορόφου να συνδεθέι κατευθείαν στο oxygen? υπάρχει δυναότητα να συνδέεται στο Thomson και να παίρνει internet απο το oxygen με την σύνδεση των 2 router μεταξύ τους?
Για να μην σας μπερδεύω αυτό που θέλω να κάνω στην ουσία είναι να συνδεσω τα 2 router μεταξύ τους με ένα UTP καλώδιο που θα τραβήξω ανάμεσα στους 2 ορόφους και να μοιράσω καπως τις 2 ADSL συνδεσεις που έχω, δλδ 1 ADSL 2 υπολογιστές, και να βλέπονται όλοι οι υπολογιστές μεταξύ τους μέσω οικιακου δικτύου για ανταλαγή αρχείων.
Είναι εφικτό κάτι τέτοια με 2 routers? Τι ρυθμίσεις θα χρειαστεί να κάνω στα router και στους υπολογιστές και με ποιά συνδεσμολογία ακριβως?
Ευχαριστώ.![]()
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
16-10-11, 13:24 Σύνδεση 2 router για επικοινωνία 2 ADSL συνδέσεων #1
-
16-10-11, 15:53 Απάντηση: Σύνδεση 2 router για επικοινωνία 2 ADSL συνδέσεων #2
θα αλλάξεις την ΙΡ του ενος ρουτερ σε 192,168,1,1 και του αλλου σε 192,168,1,254
σε αυτους που θα βλεπουν ιντερνετ απο το ενα θα βαλεις gateway/dns 192,168,1,1 και στο αλλο αντιστοιχα
sta PC μοιρασε ΙΡ όπως θές πχ 192,168,1,10 - 20 - 30 κτλ
θα κλείσεις και το DHCP server και στα δυο ρουτερ
-
16-10-11, 19:20 Απάντηση: Σύνδεση 2 router για επικοινωνία 2 ADSL συνδέσεων #3
Μάλιστα, ευχαριστώ για την απάντηση.
Άμα συνδέσω ενα switch στο μπαλκόνι και κουμπώσουν πάνω του τα 2 router μαζί με 2 υπολογιστές πάνω στο switch και οι άλλοι 2 στα 2 router αντίστοιχα πάλι δεν είναι εφικτό με καθορισμό των ip σε κάθε υπολογιστή?
router1--> switch
router2--> switch
pc1--> switch
pc2--> switch
pc3-->router1
pc4-->router2 (wireless)
-
16-10-11, 21:40 Απάντηση: Σύνδεση 2 router για επικοινωνία 2 ADSL συνδέσεων #4
ναι . . .
-
20-10-11, 18:31 Απάντηση: Σύνδεση 2 router για επικοινωνία 2 ADSL συνδέσεων #5
οκ. Να είσαι καλά plouf.
Και κάτι τελευταίο, σαν απορία ποιο πολύ, υπάρχει τρόπος αντί να τραβήξω καλώδιο απο το έναν όροφο στον άλλο, να αγοράσω κάτι (ασύρματο switch ίσως? access point ? δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται) ώστε το router στον κατω όροφο να συνδέεται ασύρματα με τον πάνω όροφο?
Παρόμοια Θέματα
-
Γίνεται σύνδεση 2 ADSL συνδέσεων σε μια; (για αύξηση συνολικής ταχύτητας)
Από Marios.v στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 11-08-10, 21:09 -
Σκληρή μάχη για τα μερίδια στην αγορά συνδέσεων ADSL
Από PcLawyer στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-08, 10:18 -
HOWTO για σύνδεση ADSL modem και wireless router
Από paniscus στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-08, 23:02 -
Ρυθμίσεις για συνδεση Ασυρματου router με Adsl router/modem
Από deYil στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 25-04-07, 11:57 -
«Κόλλησε» το ADSL. Ο ΟΤΕ δεν έχει διαθέσιμες υποδομές και κυκλώματα για να ικανοποιήσει αιτήματα συνδέσεων.
Από guru στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-04, 06:06
Bookmarks