Εμφάνιση 1-12 από 12
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    ZyXEL P-660HW-D3
    SNR / Attn
    3-5(dB) / 42(dB)
    Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. Έχω καταλήξει στην παρακάτω σύνθεση και σκέφτομαι να το παραγγείλω από eshop. Δεν θα το χτίσω εγώ, γιατί δεν έχω όλες τις απαραίτητες γνώσεις, οπότε θα ζητήσω να μου το συναρμολογήσουν.

CPU : Core 2 DUO E8400 Box
    Mobo : ASUS P5K-E / WIFI AP (P35)
    RAM : Corsair 4 GB (2x2) kit DDR2 800 4-4-4-12
    VGA : Sapphire HD4850 512M
    HD : 2 x WD 640G, 7200 rpm, 16M, AAKS
    DVDR : κάποιο bulk σε SATA
    Monitor : Samsung 22" SyncMaster 2232BW

To PC είναι για home entertainment χρήση, internet, κλπ. Από παιχνίδια παίζω σχεδόν αποκλειστικά adventure και strategy, οπότε δεν μ' ενδιαφέρει το crossfire.

Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για κουτί, τροφοδοτικό κι ανεμιστήρες. Μόνο όμως από μοντέλα που έχει το eshop, γιατί όπως έγραψα παραπάνω, θα κάνουν αυτοί τη συναρμολόγηση. Δεν έχω περιορισμό στα χρήματα, μ' ενδιαφέρει κάτι δοκιμασμένο και ποιοτικό.

1. Το κουτί θα ήθελα να είναι μαύρο κι ευρύχωρο. Τα usb που βγάζει μπροστά θα ήθελα να είναι άνετα προσβάσιμα, όχι όπως είναι στο κουτί που έχω τώρα που είναι μεν μπροστά, αλλά πολύ χαμηλά και πιο μέσα από το σασί, οπότε πρέπει να γονατίζω για να κουμπώσω τους εξωτερικούς δίσκους και τα sticks.

2. To τροφοδοτικό να είναι κάτι ποιοτικό, που να μπορεί να σηκώσει και κάποιον άλλο δίσκο άνετα. Άλλη VGA δεν θα βάλω. Εξυπακούεται όσο το δυνατό πιο αθόρυβο και με μεγαλύτερη εγγύηση. Σκεφτόμουνα για Corsair, αλλά απ' όσο βλέπω τα έχει μόνο το Πλαίσιο.

3. Από ανεμιστήρες κλπ., δεν έχω ιδέα. Κάτι που να μην κάνει φασαρία!! Πρέπει να τους πω πού να τους τοποθετήσουν, ή το αναλαμβάνουν αυτοί;

4. Να βάλω την Sapphire που γράφω παραπάνω, ή να πάρω την ΑSUS EN 8800GT 512M. Xρόνια τώρα, μόνο nVidia είχα, αλλά απ' αυτά που διάβασα εδώ, καταλαβαίνω ότι είναι καλύτερη η 4850.

5. Επίσης, επειδή θα βάλω μόνος μου τα Vista SP1 (Ultimate x86), χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός από το δισκάκι των Windows; Τις συσκευές sata θα τις δουν μόνα τους τα Windows, έτσι δεν είναι;

6. Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου κλέψουν καλώδια, accessories, κλπ. που θα περισσέψουν; Την παραγγελία θα την κάνω τηλεφωνικά και θα πληρώσω με αντικαταβολή.

7. Ξέρει κάποιος αν η συσκευασία του mobo περιλαμβάνει καλώδια sata για εξωτερική σύνδεση; Έχω δύο εξωτερικούς σκληρούς σε θήκες, οι οποίες έχουν sata σύνδεση, αλλά δεν έχω εξωτερικά καλώδια (τώρα τους έχω σε usb).

8. H συσκευασία της οθόνης περιλαμβάνει DVI καλώδιο, φαντάζομαι...

ΤΙΑ

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    ZyXEL P-660HW-D3
    SNR / Attn
    3-5(dB) / 42(dB)
    Thanks, crypter, για τις προτάσεις (στο άλλο νήμα, απ' όπου μεταφέρθηκε το αρχικό post μου). Να απαντήσω σ' αυτό που γράφεις :

γενικα ομως το ξεκινας λαθος και μονο παραγγελνωντας απο e-shop ολοκληρο το μηχανημα σου, αν παθει κατι θα μεινεις χωρις pc για καναν μηνα μεχρι να αποφασισουν αν θα στο φτιαξουν η οχι, καλυτερα να στο συναρμολογησουν στο πλαισιο
    Βλέπω πολλά παράπονα σχετικά με την υποστήριξη του e-shop, κι εγώ έχω προβληματιστεί, αν και βέβαια δεν έχω προσωπική άποψη.

Ο λόγος για τον οποίο δεν διαλέγω το Πλαίσιο είναι ότι δεν έχει τη μητρική που θέλω (τουλάχιστο δεν την αναφέρει στο site). Σε ASUS P35/P45, έχει δύο μόνο : την απλή P5Q στα ίδια λεφτά με την P5KE, η οποία όμως δεν με βολεύει γιατί δεν έχει εξόδους e-sata, ούτε ενσωματωμένο wifi. Η άλλη η P5Q deluxe είναι πανάκριβη. Κρίμα που δεν έχει ούτε την P5Q-E (με ένα e-sata). Θα τους κάνω ένα τηλεφώνημα, μπας κι υπάρχει κάποια ξεχασμένη P5KE.

Downloads
    33
    Uploads
    0
    Θα τους κάνω ένα τηλεφώνημα, μπας κι υπάρχει κάποια ξεχασμένη P5KE.
    νομιζω εκτος αυτου μπορεις να τους πεις να σου φερουν απλα την μητρικη που θελεις (παραγγελνωντας την)
    και ας μην την εχουν στο "μενου" τωρα
    Quality is not an act, it is a habit.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    ZyXEL P-660HW-D3
    SNR / Attn
    3-5(dB) / 42(dB)
    Nαι, λογικά θα πρέπει να γίνεται κι αυτό, αν και απ' ό,τι βλέπω φαίνονται να θέλουν να προωθήσουν καινούρια μοντέλα με P45.

Περιοχή
    Μαρκόπουλο Μεσογαίας
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49000/4998
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
    Router
    I don't remember
    SNR / Attn
    (dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από crypter Εμφάνιση μηνυμάτων
    νομιζω εκτος αυτου μπορεις να τους πεις να σου φερουν απλα την μητρικη που θελεις (παραγγελνωντας την)
    και ας μην την εχουν στο "μενου" τωρα
    Και αν δε γίνεται ούτε αυτό που λέει ο crypter, δοκίμασε να τους παραγγείλεις την P5Q-E (με το P45), ~20 ευρώ ακριβότερη αλλά εξαίρετη μητρική.

ΥΓ.: Βέβαια και η απλή P5Q δεν είναι και κακή...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος A_gamer : 13-07-08 στις 19:12.
    Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο-γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τον Επίτιμο.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/30M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    CPU : Core 2 DUO E8400 Box
    Mobo : ASUS P5K-E / WIFI AP (P35)
    RAM : Corsair 4 GB (2x2) kit DDR2 800 4-4-4-12
    VGA : Sapphire HD4850 512M
    HD : 2 x WD 640G, 7200 rpm, 16M, AAKS
    DVDR : κάποιο bulk σε SATA
    Monitor : Samsung 22" SyncMaster 2232BW

To PC είναι για home entertainment χρήση, internet, κλπ. Από παιχνίδια παίζω σχεδόν αποκλειστικά adventure και strategy, οπότε δεν μ' ενδιαφέρει το crossfire.
    Eιμαι ο μονος που βλεπει την παραπανω συνθεση εντελως overkill για την χρηση που προοριζεται?

Πολυ καλα κομματια, δε λεω, αλλα ΙΜΗΟ τζαμπα λεφτα αν ειναι να χρησιμοποιηθουν για δουλειες γραφειου και κανα χωρις απαιτησεις παιχνιδακι...

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Xouzouris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eιμαι ο μονος που βλεπει την παραπανω συνθεση εντελως overkill για την χρηση που προοριζεται?

Πολυ καλα κομματια, δε λεω, αλλα ΙΜΗΟ τζαμπα λεφτα αν ειναι να χρησιμοποιηθουν για δουλειες γραφειου και κανα χωρις απαιτησεις παιχνιδακι...
    Οχι δεν εισαι ο μονος, γι`αυτες τις απαιτησεις:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Amerzone Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχεις δικιο.

Θα μπορουσε η συνθεση να ηταν:
    MSI P35 Neo-F
    Core 2 Duo E7200 (ή και μικροτερος)
    DDR2 800 2GB kit
    nvidia 9600GT

ή εναλλακτικα
    ASUS M3N78-EMH HDMI
    ATHLON 64 X2 5400+
    DDR2 800 2GB kit
    nvidia 9600GT

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    ZyXEL P-660HW-D3
    SNR / Attn
    3-5(dB) / 42(dB)
    Δεν έχεις άδικο, το ξέρω, αλλά δεν πειράζει, είμαι σε καλό budget... Σίγουρα δεν χρειάζομαι την 4850, να πάρω ίσως την Sapphire HD3870 512 που έχει 40 ευρώ λιγότερα, ή ακόμα και την 3850 που είναι 60 ευρώ φθηνότερη. Kαλά δεν θα πηγαίνουν κι αυτές; (θα τρέχω Vista)

Η μνήμη θέλω να είναι 4G, γιατί χρειάζομαι να έχω όσο μπορώ μέχρι τα 3 που βλέπουν τα Windows, για συγκεκριμένο πρόγραμμα σκακιστικής ανάλυσης.

Οι δίσκοι είναι δύο, γιατί κατεβάζω ασταμάτητα.

Η P5KE φαίνεται να είναι πολύ καλή για τα λεφτά της, 100 ευρώ θυμάμαι να έδινα για mobo σχεδόν πάντα στα προηγούμενα PC.

........Auto merged post: Amerzone πρόσθεσε 46 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Patentman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οχι δεν εισαι ο μονος, γι`αυτες τις απαιτησεις:

Θα μπορουσε η συνθεση να ηταν:
    MSI P35 Neo-F
    Core 2 Duo E7200 (ή και μικροτερος)
    DDR2 800 2GB kit
    nvidia 9600GT
    Καλό είναι το MSI, δεν το είχα προσέξει, έχει 40 ευρώ λιγότερα, δεν έχει όμως e-sata και wifi που θα τα ήθελα (τα άλλα καλούδια της P5KE δεν μ' ενδιαφέρουν). Το wifi, όμως, το χρειάζομαι απαραίτητα, είτε στη μητρική, είτε σε κάρτα, είτε σε στικ.

Ευκαιρίας δοθείσης, να κάνω δυο n00b ερωτήσεις.

1. To P5KE υποστηρίζει RAID (0, 1), αξίζει να το δοκιμάσω; Το ακούω συνέχεια, αλλά δεν έχω ψάξει να μάθω τι προσφέρει. Αν υπάρχει κάποιο link με απλές εξηγήσεις, καλοδεχούμενο.

2. Το MSI έχει 4 εξωτερικές USB, και 2 connectors εσωτερικά για άλλες 8 συσκευές. Πώς βγάζω τις συνδέσεις έξω;

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις, όντως γλυτώνω χρήματα, που μάλλον πάνε πεταμένα γι' αυτό που πραγματικά χρειάζομαι. Κατά πως φαίνεται, πρέπει να μελετήσω κι άλλο τη σύνθεση

Kαι σχετικά με τη VGA. To eshop έχει τις εξής, όλες στα 120-130 ευρώ.

GIGABYTE GEFORCE 9600GT GV-NX96T512H 512MB PCI-E RETAIL
    Fansink
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516170

GAINWARD 9245 BLISS 9600GT 512MB PCI-E RETAIL
    (Λόγω του συστήματος ψύξης, η κάρτα καταλαμβάνει δύο θέσεις PCI στο πίσω μέρος του κουτιού.)
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512667

MSI N9600GT-T2D512 512MB PCI-E RETAIL
    (Η σελίδα δεν δίνει τεχνικά χαρακτηριστικά)
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514259

GIGABYTE GEFORCE 9600GT GV-NX96T512H-P 512MB PCI-E RETAIL
    (Με ιδιαίτερο σύστημα ψύξης, κατά πώς φαίνεται)
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516164

ASUS EN9600GT/HTDI 512MB PCI-E RETAIL
    (Καλό παράδειγμα για να τσεκάρεις αν σου κλέψουν τα καλώδια...)
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513325

Τα χαρακτηριστικά τους τα βλέπω, αλλά ποια είναι πιο δοκιμασμένη;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Amerzone : 13-07-08 στις 20:22. Αιτία: auto merged post

Downloads
    33
    Uploads
    0

1. To P5KE υποστηρίζει RAID (0, 1), αξίζει να το δοκιμάσω; Το ακούω συνέχεια, αλλά δεν έχω ψάξει να μάθω τι προσφέρει. Αν υπάρχει κάποιο link με απλές εξηγήσεις, καλοδεχούμενο.
    δες εδω
    Spoiler:
    A RAID distributes data across several physical disks which look to the operating system and the user like a single disk. Several different arrangements are possible. We assume here that all the disks are of the same capacity, as is usual.

Some arrays are "redundant" in a way that writes extra data derived from the original data across the array organized so that the failure of one (sometimes more) disks in the array will not result in loss of data; the bad disk is replaced by a new one, and the data on it reconstructed from the remaining data and the extra data. A redundant array obviously allows less data to be stored; a 2-disk RAID 1 array loses half of its capacity, and a RAID 5 array with several disks loses the capacity of one disk.

Other RAIDs arrays are arranged so that they are faster to write to and read from than a single disk.

There are various combinations of these approaches giving different trade offs of protection against data loss, capacity, and speed. RAID levels 0, 1, and 5 are the most commonly found, and cover most requirements.

RAID 0 (striped disks) distributes data across several disks in a way which gives improved speed and full capacity, but all data on all disks will be lost if any one disk fails.

RAID 1 (mirrored disks) uses two (possibly more) disks which each store the same data, so that data is not lost so long as one disk survives. Total capacity of the array is just the capacity of a single disk. The failure of one drive, in the event of a hardware or software malfunction, does not increase the chance of a failure or decrease the reliability of the remaining drives (second, third, etc).

RAID 5 (striped disks with parity) combines three or more disks in a way that protects data against loss of any one disk; the storage capacity of the array is reduced by one disk. The less common RAID 6 can recover from the loss of two disks.

RAID involves significant computation when reading and writing information. With true hardware RAID the controller does the work. In other cases the operating system or simpler and less expensive controllers require the host computer's processor to do the computing, which reduces the computer's performance on processor-intensive tasks (see "Software RAID" and "Fake RAID" below). Simpler RAID controllers may provide only levels 0 and 1, which require less processing.

RAID systems with redundancy continue working without interruption when one, or sometimes more, disks of the array fail, although they are vulnerable to further failures. When the bad disk is replaced by a new one the array is rebuilt while the system continues to operate normally. Some systems have to be shut down when removing or adding a drive; others support hot swapping, allowing drives to be replaced without powering down. RAID with hot-swap drives is often used in high availability systems, where it is important that the system keeps running as much of the time as possible.

It is important to note that RAID is not an alternative to backing up data. Data may become damaged or destroyed without harm to the drive(s) on which it is stored. For example, part of the data may be overwritten by a system malfunction; a file may be damaged or deleted by user error or malice and not noticed for days or weeks; and of course the entire array is at risk of catastrophes such as theft, flood, and fire.

και εδω ολοκληρο http://en.wikipedia.org/wiki/Redunda...ependent_disks
    Quality is not an act, it is a habit.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Raid ονομαζεται μια συστοιχια δισκων που λειτουργουν ενωμενοι ωστε να επιτυχουμε πλεονεκτηματα οπως τα εξης δυο βασικα:
    RAID 0 επιτευξη μεγαλυτερης ταχυτητας.(επι n).
    RAID 1 επιτευξη μεγαλυτερης ασφαλειας (επι n).
    Οπου n ο αριθμος δισκων που απαρτιζουν την συστοιχια.

2. Το MSI έχει 4 εξωτερικές USB, και 2 connectors εσωτερικά για άλλες 8 συσκευές. Πώς βγάζω τις συνδέσεις έξω;
    Μεσω του κουτιου που αν εχει θυρες στο εμπροσθιο μερος συνδεεις τα καλωδια (που εχει το κουτι).

ΥΓ. Αν τελικα σου χρησιμευουν αυτα καθως και το WiFi (δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα) τοτε τα 40 ευρω παραπανω αξιζουν.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Patentman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Raid ονομαζεται μια συστοιχια δισκων που λειτουργουν ενωμενοι ωστε να επιτυχουμε πλεονεκτηματα οπως τα εξης δυο βασικα:
    RAID 0 επιτευξη μεγαλυτερης ταχυτητας.(επι n).
    RAID 1 επιτευξη μεγαλυτερης ασφαλειας (επι n).
    Οπου n ο αριθμος δισκων που απαρτιζουν την συστοιχια.
    RAID ονομάζεται μία συστοιχία δίσκων που προσφέρει καταρχήν ως ένα βαθμό fault tolerance.

REDUNTANT Array κλπ...

Ως εκ τούτου, το επονομαζόμενο RAID-0, ΔΕΝ είναι RAID.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Άρθρα
    12
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Interleaved

6. Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου κλέψουν καλώδια, accessories, κλπ. που θα περισσέψουν; Την παραγγελία θα την κάνω τηλεφωνικά και θα πληρώσω με αντικαταβολή.
    Πριν 25 ημέρες παρήγγειλα pc το οποίο συναρμολογήθηκε από το e-shop, μιας κι εγώ δεν είμαι σε θέση δυστυχώς να το κάνω μόνος μου.

Δεν έλειπε απολύτως τίποτα, ούτε καλώδια, βίδες, βιβλιαράκια, κλπ. όλα ήταν μέσα στα κουτιά τους, μιας και είχα ζητήσει στην παραγγελία να μου τα δώσουν.

Το μάζεμα των καλωδίων στο εσωτερικό του κουτιού είχε γίνει πολύ καλά. Η μόνη "πατατούλα" που είχαν κάνει ήταν να μη συνδέσουν το καλωδιάκι τροφοδοσίας ενός ανεμιστήρα που είχε τοποθετηθεί σε μια Thermalright ψύκτρα, αλλά το έκανα μόνος μου, αφού το κατάλαβα αμέσως από μήνυμα κατά την εκκίνηση.

Βέβαια, πολλά και διάφορα έχουν συμβεί σε αρκετούς που ψώνισαν πράγματα όχι μόνο από το e-shop αλλά και από άλλα καταστήματα, κάτι που κατά την άποψή μου δεν θα πρέπει να σε επηρεάσει, συμβαίνουν αυτά, απλά τα στραβά ακούγονται περισσότερο από τα καλά.
    Jazz is the teacher, Funk is the preacher !

Παρόμοια Θέματα

1. Αναβάθμιση μετά από χρόνια
    Από bebbers στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-08, 23:10
  2. Νεα συνθεση (μετα απο 5 χρονια)
    Από gas an στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-08, 20:36
  3. xmms Nεα έκδοση μετά από 3 χρόνια
    Από chek2fire στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-07, 18:48
  4. Πόσες μέρες τελικά παίρνεις άδεια μετά από 10 χρόνια;
    Από nmavro73 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-07, 18:54
  5. Το Wine Γινεται beta μετά από 12 Χρόνια
    Από Slammer στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-05, 22:02

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •