Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. Έχω καταλήξει στην παρακάτω σύνθεση και σκέφτομαι να το παραγγείλω από eshop. Δεν θα το χτίσω εγώ, γιατί δεν έχω όλες τις απαραίτητες γνώσεις, οπότε θα ζητήσω να μου το συναρμολογήσουν.
CPU : Core 2 DUO E8400 Box
Mobo : ASUS P5K-E / WIFI AP (P35)
RAM : Corsair 4 GB (2x2) kit DDR2 800 4-4-4-12
VGA : Sapphire HD4850 512M
HD : 2 x WD 640G, 7200 rpm, 16M, AAKS
DVDR : κάποιο bulk σε SATA
Monitor : Samsung 22" SyncMaster 2232BW
To PC είναι για home entertainment χρήση, internet, κλπ. Από παιχνίδια παίζω σχεδόν αποκλειστικά adventure και strategy, οπότε δεν μ' ενδιαφέρει το crossfire.
Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για κουτί, τροφοδοτικό κι ανεμιστήρες. Μόνο όμως από μοντέλα που έχει το eshop, γιατί όπως έγραψα παραπάνω, θα κάνουν αυτοί τη συναρμολόγηση. Δεν έχω περιορισμό στα χρήματα, μ' ενδιαφέρει κάτι δοκιμασμένο και ποιοτικό.
1. Το κουτί θα ήθελα να είναι μαύρο κι ευρύχωρο. Τα usb που βγάζει μπροστά θα ήθελα να είναι άνετα προσβάσιμα, όχι όπως είναι στο κουτί που έχω τώρα που είναι μεν μπροστά, αλλά πολύ χαμηλά και πιο μέσα από το σασί, οπότε πρέπει να γονατίζω για να κουμπώσω τους εξωτερικούς δίσκους και τα sticks.
2. To τροφοδοτικό να είναι κάτι ποιοτικό, που να μπορεί να σηκώσει και κάποιον άλλο δίσκο άνετα. Άλλη VGA δεν θα βάλω. Εξυπακούεται όσο το δυνατό πιο αθόρυβο και με μεγαλύτερη εγγύηση. Σκεφτόμουνα για Corsair, αλλά απ' όσο βλέπω τα έχει μόνο το Πλαίσιο.
3. Από ανεμιστήρες κλπ., δεν έχω ιδέα. Κάτι που να μην κάνει φασαρία!! Πρέπει να τους πω πού να τους τοποθετήσουν, ή το αναλαμβάνουν αυτοί;
4. Να βάλω την Sapphire που γράφω παραπάνω, ή να πάρω την ΑSUS EN 8800GT 512M. Xρόνια τώρα, μόνο nVidia είχα, αλλά απ' αυτά που διάβασα εδώ, καταλαβαίνω ότι είναι καλύτερη η 4850.
5. Επίσης, επειδή θα βάλω μόνος μου τα Vista SP1 (Ultimate x86), χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός από το δισκάκι των Windows; Τις συσκευές sata θα τις δουν μόνα τους τα Windows, έτσι δεν είναι;
6. Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου κλέψουν καλώδια, accessories, κλπ. που θα περισσέψουν; Την παραγγελία θα την κάνω τηλεφωνικά και θα πληρώσω με αντικαταβολή.
7. Ξέρει κάποιος αν η συσκευασία του mobo περιλαμβάνει καλώδια sata για εξωτερική σύνδεση; Έχω δύο εξωτερικούς σκληρούς σε θήκες, οι οποίες έχουν sata σύνδεση, αλλά δεν έχω εξωτερικά καλώδια (τώρα τους έχω σε usb).
8. H συσκευασία της οθόνης περιλαμβάνει DVI καλώδιο, φαντάζομαι...
ΤΙΑ
Εμφάνιση 1-12 από 12
-
13-07-08, 13:04 Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #1
-
13-07-08, 16:15 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #2
Thanks, crypter, για τις προτάσεις (στο άλλο νήμα, απ' όπου μεταφέρθηκε το αρχικό post μου). Να απαντήσω σ' αυτό που γράφεις :
γενικα ομως το ξεκινας λαθος και μονο παραγγελνωντας απο e-shop ολοκληρο το μηχανημα σου, αν παθει κατι θα μεινεις χωρις pc για καναν μηνα μεχρι να αποφασισουν αν θα στο φτιαξουν η οχι, καλυτερα να στο συναρμολογησουν στο πλαισιο
Ο λόγος για τον οποίο δεν διαλέγω το Πλαίσιο είναι ότι δεν έχει τη μητρική που θέλω (τουλάχιστο δεν την αναφέρει στο site). Σε ASUS P35/P45, έχει δύο μόνο : την απλή P5Q στα ίδια λεφτά με την P5KE, η οποία όμως δεν με βολεύει γιατί δεν έχει εξόδους e-sata, ούτε ενσωματωμένο wifi. Η άλλη η P5Q deluxe είναι πανάκριβη. Κρίμα που δεν έχει ούτε την P5Q-E (με ένα e-sata). Θα τους κάνω ένα τηλεφώνημα, μπας κι υπάρχει κάποια ξεχασμένη P5KE.
-
13-07-08, 16:34 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #3Θα τους κάνω ένα τηλεφώνημα, μπας κι υπάρχει κάποια ξεχασμένη P5KE.
και ας μην την εχουν στο "μενου" τωραQuality is not an act, it is a habit.
-
13-07-08, 17:23 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #4
Nαι, λογικά θα πρέπει να γίνεται κι αυτό, αν και απ' ό,τι βλέπω φαίνονται να θέλουν να προωθήσουν καινούρια μοντέλα με P45.
-
13-07-08, 17:31 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #5
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος A_gamer : 13-07-08 στις 19:12.
-
13-07-08, 18:45 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #6CPU : Core 2 DUO E8400 Box
Mobo : ASUS P5K-E / WIFI AP (P35)
RAM : Corsair 4 GB (2x2) kit DDR2 800 4-4-4-12
VGA : Sapphire HD4850 512M
HD : 2 x WD 640G, 7200 rpm, 16M, AAKS
DVDR : κάποιο bulk σε SATA
Monitor : Samsung 22" SyncMaster 2232BW
To PC είναι για home entertainment χρήση, internet, κλπ. Από παιχνίδια παίζω σχεδόν αποκλειστικά adventure και strategy, οπότε δεν μ' ενδιαφέρει το crossfire.
Πολυ καλα κομματια, δε λεω, αλλα ΙΜΗΟ τζαμπα λεφτα αν ειναι να χρησιμοποιηθουν για δουλειες γραφειου και κανα χωρις απαιτησεις παιχνιδακι...
-
13-07-08, 19:05 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #7
Οχι δεν εισαι ο μονος, γι`αυτες τις απαιτησεις:
Εχεις δικιο.
Θα μπορουσε η συνθεση να ηταν:
MSI P35 Neo-F
Core 2 Duo E7200 (ή και μικροτερος)
DDR2 800 2GB kit
nvidia 9600GT
ή εναλλακτικα
ASUS M3N78-EMH HDMI
ATHLON 64 X2 5400+
DDR2 800 2GB kit
nvidia 9600GT
-
13-07-08, 19:54 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #8
Δεν έχεις άδικο, το ξέρω, αλλά δεν πειράζει, είμαι σε καλό budget... Σίγουρα δεν χρειάζομαι την 4850, να πάρω ίσως την Sapphire HD3870 512 που έχει 40 ευρώ λιγότερα, ή ακόμα και την 3850 που είναι 60 ευρώ φθηνότερη. Kαλά δεν θα πηγαίνουν κι αυτές; (θα τρέχω Vista)
Η μνήμη θέλω να είναι 4G, γιατί χρειάζομαι να έχω όσο μπορώ μέχρι τα 3 που βλέπουν τα Windows, για συγκεκριμένο πρόγραμμα σκακιστικής ανάλυσης.
Οι δίσκοι είναι δύο, γιατί κατεβάζω ασταμάτητα.
Η P5KE φαίνεται να είναι πολύ καλή για τα λεφτά της, 100 ευρώ θυμάμαι να έδινα για mobo σχεδόν πάντα στα προηγούμενα PC.
........Auto merged post: Amerzone πρόσθεσε 46 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Καλό είναι το MSI, δεν το είχα προσέξει, έχει 40 ευρώ λιγότερα, δεν έχει όμως e-sata και wifi που θα τα ήθελα (τα άλλα καλούδια της P5KE δεν μ' ενδιαφέρουν). Το wifi, όμως, το χρειάζομαι απαραίτητα, είτε στη μητρική, είτε σε κάρτα, είτε σε στικ.
Ευκαιρίας δοθείσης, να κάνω δυο n00b ερωτήσεις.
1. To P5KE υποστηρίζει RAID (0, 1), αξίζει να το δοκιμάσω; Το ακούω συνέχεια, αλλά δεν έχω ψάξει να μάθω τι προσφέρει. Αν υπάρχει κάποιο link με απλές εξηγήσεις, καλοδεχούμενο.
2. Το MSI έχει 4 εξωτερικές USB, και 2 connectors εσωτερικά για άλλες 8 συσκευές. Πώς βγάζω τις συνδέσεις έξω;
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις, όντως γλυτώνω χρήματα, που μάλλον πάνε πεταμένα γι' αυτό που πραγματικά χρειάζομαι. Κατά πως φαίνεται, πρέπει να μελετήσω κι άλλο τη σύνθεση
Kαι σχετικά με τη VGA. To eshop έχει τις εξής, όλες στα 120-130 ευρώ.
GIGABYTE GEFORCE 9600GT GV-NX96T512H 512MB PCI-E RETAIL
Fansink
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516170
GAINWARD 9245 BLISS 9600GT 512MB PCI-E RETAIL
(Λόγω του συστήματος ψύξης, η κάρτα καταλαμβάνει δύο θέσεις PCI στο πίσω μέρος του κουτιού.)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512667
MSI N9600GT-T2D512 512MB PCI-E RETAIL
(Η σελίδα δεν δίνει τεχνικά χαρακτηριστικά)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514259
GIGABYTE GEFORCE 9600GT GV-NX96T512H-P 512MB PCI-E RETAIL
(Με ιδιαίτερο σύστημα ψύξης, κατά πώς φαίνεται)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516164
ASUS EN9600GT/HTDI 512MB PCI-E RETAIL
(Καλό παράδειγμα για να τσεκάρεις αν σου κλέψουν τα καλώδια...)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513325
Τα χαρακτηριστικά τους τα βλέπω, αλλά ποια είναι πιο δοκιμασμένη;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Amerzone : 13-07-08 στις 20:22. Αιτία: auto merged post
-
13-07-08, 19:57 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #9
δες εδω
Spoiler:
και εδω ολοκληρο http://en.wikipedia.org/wiki/Redunda...ependent_disksQuality is not an act, it is a habit.
-
13-07-08, 20:05 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #10
Raid ονομαζεται μια συστοιχια δισκων που λειτουργουν ενωμενοι ωστε να επιτυχουμε πλεονεκτηματα οπως τα εξης δυο βασικα:
RAID 0 επιτευξη μεγαλυτερης ταχυτητας.(επι n).
RAID 1 επιτευξη μεγαλυτερης ασφαλειας (επι n).
Οπου n ο αριθμος δισκων που απαρτιζουν την συστοιχια.
Μεσω του κουτιου που αν εχει θυρες στο εμπροσθιο μερος συνδεεις τα καλωδια (που εχει το κουτι).
ΥΓ. Αν τελικα σου χρησιμευουν αυτα καθως και το WiFi (δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα) τοτε τα 40 ευρω παραπανω αξιζουν.
-
13-07-08, 20:09 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #11
-
13-07-08, 20:22 Απάντηση: Μετά από 4+ χρόνια, αποφάσισα να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. #12
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
Πριν 25 ημέρες παρήγγειλα pc το οποίο συναρμολογήθηκε από το e-shop, μιας κι εγώ δεν είμαι σε θέση δυστυχώς να το κάνω μόνος μου.
Δεν έλειπε απολύτως τίποτα, ούτε καλώδια, βίδες, βιβλιαράκια, κλπ. όλα ήταν μέσα στα κουτιά τους, μιας και είχα ζητήσει στην παραγγελία να μου τα δώσουν.
Το μάζεμα των καλωδίων στο εσωτερικό του κουτιού είχε γίνει πολύ καλά. Η μόνη "πατατούλα" που είχαν κάνει ήταν να μη συνδέσουν το καλωδιάκι τροφοδοσίας ενός ανεμιστήρα που είχε τοποθετηθεί σε μια Thermalright ψύκτρα, αλλά το έκανα μόνος μου, αφού το κατάλαβα αμέσως από μήνυμα κατά την εκκίνηση.
Βέβαια, πολλά και διάφορα έχουν συμβεί σε αρκετούς που ψώνισαν πράγματα όχι μόνο από το e-shop αλλά και από άλλα καταστήματα, κάτι που κατά την άποψή μου δεν θα πρέπει να σε επηρεάσει, συμβαίνουν αυτά, απλά τα στραβά ακούγονται περισσότερο από τα καλά.Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
Παρόμοια Θέματα
-
Αναβάθμιση μετά από χρόνια
Από bebbers στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-08, 23:10 -
Νεα συνθεση (μετα απο 5 χρονια)
Από gas an στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-08, 20:36 -
xmms Nεα έκδοση μετά από 3 χρόνια
Από chek2fire στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-07, 18:48 -
Πόσες μέρες τελικά παίρνεις άδεια μετά από 10 χρόνια;
Από nmavro73 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-07, 18:54 -
Το Wine Γινεται beta μετά από 12 Χρόνια
Από Slammer στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-05, 22:02
Bookmarks