καταρχήν καλημέρα,
Επειδη εχω διαβασει εδώ μέσα για compile recompile the kernel θα ήθελα να μάθω πώς θα κάνω compile τον kernel,τι είναι αυτό που μπορώ να πειράξω ; με ποιο πρόγραμμα τα κάνω όλα αυτά; πώς θα κάνω custom τον πυρήνα(γινεται?)
Πώς θα μπορέσω να είμαι σίγουρος ότι δεν θα σπάσω το σύστημά ;
εάν πειράξω το XORG τι πρέπει να προσεξω ;
Τώρα θα μου πεις γιατί να τα κάνεις όλα αυτά;
Η απαντηση είναι απλή ': Αφου το συστημα μου δίνει την δυνατότητα να το κάνω γιατί να μην το κάνω και να μάθω κατι παραπάνω;![]()
Εμφάνιση 1-7 από 7
-
18-07-08, 12:42 compile-recompile the κernel(sidux-ubuntu) #1
-
18-07-08, 12:57 Απάντηση: compile-recompile the κernel(sidux-ubuntu) #2
Το συστημα σου δινει την δυνατοτητα και να κανεις φορματ χανοντας ολα σου τα αρχεια, δεν ειναι ικανος λογος να το πραξεις κιολας...
Σοβαροτερα τωρα, σε sidux δεν βλεπω λογο ειλικρινα να custom-ιασεις τον πυρηνα. Ειναι παντα ο τελευταιος που κυκλοφορει και μαλιστα βγαζουν συνεχως διαφορες υποεκδοσεις του με μικροβελτιωσεις καθε φορα.
Σε Ubuntu ισως να ειχε περισσοτερο νοημα με το σκεπτικο οτι για 6 μηνες θα εισαι με τον ιδιο κερνελ και, αρα, δεν υπαρχει αλλος τροπος να μεταβεις σε νεωτερο κερνελ με ο,τι αυτο συνεπαγεται (πχ υποστηριξη για νεες συσκευες, απαλοιφη bugs κτλ.).
Αν παντως το προσπαθησεις θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι εχεις κρατησει καποιο κερνελ που εγνωσμενα δουλευει ωστε σε περιπτωση που κατι παει στραβα να μπορεις να ξεκινησεις το συστημα. Τελος, το xorg.conf (αν εννοεις αυτο) ουδεμια σχεση εχει με τον κερνελ.
-
18-07-08, 12:59 Απάντηση: compile-recompile the κernel(sidux-ubuntu) #3
1. Θα είναι κατόρθωμα αν δεν το σπάσεις.
2. Για desktop εφαρμογές δεν θα έχεις όφελος, αμφίβολλο αν θα έχεις όφελος σε εφαρμογές πραγματικού χρόνου. (αυτό τον καιρό το δοκιμάζω)
3. Θα κερδίσεις (2-10) Mbytes από την ram (μηδαμινό όφελος αν έχεις μνήμη).
4. Κατάφερα να έχω kernel panic με συγκεκριμένους drivers + προγράμματα σε δικό μου kernel (αν προλάβω θα ανοίξω νήμα με λεπτομέρειες)
5. Μπορείς να πάρεις το config της διανομής και να αφαιρείς ότι είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως δεν το χρειάζεσαι. Επαναλαμβάνω: μικρό το όφελος.
6. Ουσιαστικό όφελος έχεις αν θες (και μπορείς) να έχεις τον τελευταίο kernel οπότε με τα δικά σου options γίνεται γρήγορα compile.
Στις απορίες σου:
- Aποσυμπίεση του kernel σε κάποιο φάκελλο που σε βολεύει.
- cp my_distribution_config ./.config (zcat /proc/config.gz > .config)
- make oldconfig
- make xconfig, ή make menuconfig
- αποθήκευση του config
- make bzImage
- make modules
- ως root από εδώ και πέρα.
- make modules_install
- cp arch/i386/boot/bzImage /boot/bzImage2.6.mykernel
- cp System.map /boot/System.map2.6mySystemMap
- ln -sf /boot/System.map2.6myconfig /boot/System.map
- ρύθμιση του grub ή του lilo.
Υπάρχουν και tutorials
Αν κάπου στραβώσεις και θες να τα ξανακάνεις από την αρχή: make clean
-
18-07-08, 13:01 Απάντηση: compile-recompile the κernel(sidux-ubuntu) #4
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/0.5G
- ISP
- Nova
Ludist, στα Ντεμπιανοειδή είναι πολύ καλύτερο (και προτείνεται) να φτιάχνεις deb,αντί του κλασικού τρόπου με το BzImage.
For those who come after.
-
18-07-08, 14:00 Απάντηση: compile-recompile the κernel(sidux-ubuntu) #5
Επειδη στο sidux έχω κρατησει τους παλιους kernel θα κάνω εκκινηση απο εκει και θα πειράξω εκεινους έτσι ώστε να μπορώ να μπουταρω με τους νεοτερους αν κάτι πάει στραβα που πιστεύω ότι θα πάει διοτι δεν το έχω ξανακανει.
Ο θεος βοηθός!!
-
20-07-08, 11:45 Απάντηση: compile-recompile the κernel(sidux-ubuntu) #6
Για ubuntu:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=311158
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=618563
http://kcheck.sourceforge.net/
Αλλά: http://adslgr.com/forum/showthread.p...27#post2190427
(Υπάρχουν προβλήματα, γιατί το ubuntu δεν έχει όλους τους drivers στον kernel, έχει και στο πακέτο linux-restricted-modules, και στο linux-ubuntu-modules)
Γενικά πρέπει να είσαι πολύ καλός σε θέματα config, modules, drivers, κλπ. για να πειράξεις σε αυτό το επίπεδο. Και αν είσαι, γιατί δεν βοηθάς τον αγαπημένο σου διανομέα στην ανάπτυξη της distro;
-
21-07-08, 00:20 Απάντηση: compile-recompile the κernel(sidux-ubuntu) #7
Παρόμοια Θέματα
-
Πως κανουμε compile τον 2.6.25 για Ubuntu??
Από tsoris στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 30-05-08, 22:41 -
Πρόβλημα με sidux τα debian
Από kakody1 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-08, 03:49 -
προβλημα σε compile gcc στο ubuntu...
Από TheMagician στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-07, 23:35 -
How To compile amarok (svn source) -Ubuntu
Από mich83 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-06, 04:43 -
HELP: Recompile --> Που είναι η eth0;;;
Από yiapap στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 26-07-04, 22:40
Bookmarks