Έχω φτιαξει μια συνθεση pc ενδεικτικα για το τι περιπου με ενδιαφερει.Πιθανον να αλλαξει κατι στην τελικη συνθεση και για αυτο θελω και την συμβουλη σας!Το pc θα προοριζεται για μετριες εφαρμογες,οχι πολυ για gaming αλλα οταν εκτελουνται οι βαριες εφαρμογες θελω να ανταποκρινεται σε ικανοποιητικο βαθμο.Ιδου λοιπον η συνθεση:
Κουτι: sharkoon rebel value 12
Motherboard:Asus P5Q3
CPU: Intel q9300 2.5GHz
Memory:Corsair ddr3 1333mhz 2gb
Graphics:Gainward 9566-hd4850 512mb
Τροφοδοσια:Coolermaster rp650 650 watt
HDD,DVD,Mouse,οθονες κλπ τα εχω
Καμια γνωμη ή προταση;Ευχαριστω
Εμφάνιση 1-15 από 35
Θέμα: Νεο PC.Προτασεις...
-
07-09-08, 21:00 Νεο PC.Προτασεις... #1
-
07-09-08, 21:04 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #2
μηπως να επαιρνες και ενα καλο ups π.χ. της apc για να διασφαλισεις καπως το συστημα σου; (αν διαθετεις τα λεφτα) κατα τα αλλα ειναι αρκετα καλες οι επιλογες σου
Quality is not an act, it is a habit.
-
07-09-08, 21:08 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #3
Ρε αλανι,ποτε κιολα απαντησες;Ναι όντως θα βαλω αλλα δεν ξερω ακριβως τι,εχεις κατι υποψιν σου γι αυτο το τροφοδοτικο;Επι τη ευκαιρια,το τροφοδοτικο καλο,ή μου αρκει και ενα πιο χαμηλης τασεως;
-
07-09-08, 21:15 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #4
για ups δες εδω http://www.adslgr.com/forum/showthre...&highlight=ups (διαβασε το ολο προσεκτικα)
το τροφοδτικο σου αρκει μια χαρα, και θα επαρκεσει και για αναβαθμισεις στο μελλον (προσωπικα θα διαλεγα καποιο corsair η enermax με επιβεβαιωμενο 80+ efficiency αλλα στο e-shop δεν βλεπω το corsair ενω το enermax ειναι αρκετα ακριβο)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος crypter : 07-09-08 στις 21:44.
-
07-09-08, 21:43 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #5
Εγώ πάντως τροφοδοτικό χωρίς active pfc δεν θα έπερνα. Βέβαια με ένα ups κάπως φτιάχνουν τα πράματα αλλά με λίγα λεφτά παραπάνω (5-10 ευρώ) παίρνεις ένα corsair όπως πρότεινε και ο crypter.
Αν σε παίρνει από άποψη χρημάτων προτίμησε τις TeamGroup Ram DDR3 2GB Kit 1600MHz 7-7-7-21 για DDR3. Ανάλογα με τη χρήση του υπολογιστή μπορείς ίσως να σκεφτείς να βάλεις DDR2.
-
07-09-08, 22:00 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #6
Το pfc τι ειναι;Να βαλω κατι σαν αυτο δηλαδη;Ενα τροφοδοτικο με pfc δεν χρειαζεται UPS?Corsair σαν τι;
Το pc θελω να ειναι αρκετα γρηγορο και μνημες ddr3 δεν με χαλουσαν.Μπορουσα να βαλω στα ιδια περιπου λεφτα 4gb ddr2 αλλα προτιμω να βαλω πιο γρηγορες ddr3 2gb και μετα απο καιρο αφου θα εχουν πεσει κιολας οι τιμες παω σε αλλα 2 ή πιο πολλα gb.Τωρα για το λινκ που εβαλες,πιστευω πως αυτες οι μνημες δεν μου κανουν εφοσον ο επεξεργαστης ειναι στα 1333MHz και οι μνημες στα 1600(ή δεν εχει σημασια;Δεν ειμαι και σιγουρος)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stathis_P : 07-09-08 στις 22:07.
-
07-09-08, 22:02 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #7
PFC
ενα corsair σαν αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...705&catalog=20Quality is not an act, it is a habit.
-
07-09-08, 22:06 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #8
Power Factor Correction
Το UPS πάντα χρειάζεται έχει δεν έχει active pfc το τροφοδοτικό, διάβασε το άρθρο στη wikipedia και μάλλον θα καταλάβεις.
Corsair 650W
Edit: [ Με πρόλαβε ο crypter ]
Το ότι ο επεξεργαστής έχει 1333Mhz rated FSB δεν σε εμποδίζει στο να βάλεις μνήμες με μεγαλύτερη συχνότητα.
-
07-09-08, 22:22 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #9
Ναι αλλα ενα coolermaster ή οποιοδηποτε τροφοδοτικο με την εμπειρια της,δεν θα ηταν πιο αξιοπιστο απο ενα corsair?Αυτα καινουργια δεν ειναι;Νομιζω και αυτο που εβαλα στο λινκ πιο πανω(επεξεργασια),εχει και αυτο pfc.
Ασε που το corsair εχει 37 DB θορυβο!!!
1333ΜΗZ απο 1600MHz σε μνημη θα εχουν αρκετη διαφορα;
-
07-09-08, 22:23 Re: Νεο PC.Προτασεις... #10
Tα corsair είναι rebranded seasonic (με ότι σημαίνει αυτό για την ποιότητά τους), όπως rebranded γενικά είναι και τα 90% των τροφοδοτικών της αγοράς (και η coolermaster μέσα).
Μες τις άκρες, όλα τα σημερινά επώνυμα τροφοδοτικά είναι πολύ καλά.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dante80 : 07-09-08 στις 22:29.
Wretched, ephemeral race, children of chance and tribulation, why do you force me to tell you the very thing which it would be most profitable for you not to hear?
The very best thing is utterly beyond your reach: not to have been born, not to be, to be nothing.
However, the second best thing for you is: to die soon.
-
07-09-08, 22:29 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #11
To Coolermaster έχει passive pfc.
37db θόρυβο, όμως τι; Σε μέγιστες στροφές ανεμιστήρα, ελάχιστες; Δεν πρέπει να κοιτάμε ξερά τα χαρακτηριστικά...
Η Coolermaster μπήκε στην αγορά τροφοδοτικών αργότερα από την Corsair αλλά βέβαια την πιο σωστή απάντηση στην έδωσε ο dante80.
Οι συγκεκριμένες Corsair (μνήμες) που έβαλες στο link έχουν και μικρότερη συχνότητα και μεγαλύτερα timings από τις Teamgroup οπότε θα υπάρχει διαφορά.
-
07-09-08, 22:50 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #12
Απο timings δεν ειχα υποψιν μου,το μονο κριτηριο επιλογης μου ηταν το μεγεθος της μνημης και το τα MHz αλλα τωρα που το αναφερετε...Κατι ειδα πριν απο λιγο για timings σε αρκετες ddr2 oπως σε αυτην: 5-5-5-15. Δηλαδη οι ddr2 εχουν χαμηλωτερα timings απο τις ddr3?
-
07-09-08, 22:51 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #13
διαβασε εδω για τα timings http://www.hardwaresecrets.com/article/26 , ναι οι ddr2 εχουν χαμηλοτερα timings.
-
07-09-08, 22:53 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #14
-
07-09-08, 23:05 Απάντηση: Νεο PC.Προτασεις... #15
Τα χαμηλοτερα timings σε ddr3 ποια ειναι;Σε λογικα πλαισια οι τιμες παντα ε;Το πλαισιο εχει φθηνοτερες τιμες η μου φαινεται;Νομιζω πως θα τα παρω απο διασπαρτα μαγαζα!
Παρόμοια Θέματα
-
Νεο Συστημα - Προτασεις
Από Mikelekaf στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-08, 14:24 -
Νεο Συστημα - Προτασεις
Από Mikelekaf στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 08-04-08, 20:50 -
Προτάσεις νέο Laptop
Από N3ptun3 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-07, 00:35 -
Προτασεις για νεο pc
Από DOU στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 06-11-06, 23:17
Bookmarks