Παιδιά,καλησπέρα.
Εχω συνεχείς αποσυνδέσεις στη γραμμή (Forthnet full) και χρησιμοποιώ το siemens CL-110.
Μετά από σύσταση της ΤΥ,αποσύνδεσα ένα τηλέφωνο που προκαλούσε βραχυκύκλωμα στη γραμμή (έπιανα 2 MBit με το ζόρι) και τώρα η γραμμή πράγματι έχει θεωρητική δυνατότητα 16 MBit.
Συγχρονίζει πότε στα 15,πότε στα 10,κλπ...Αποσυνδέσεις ατελείωτες...
Μου είπαν λοιπόν,ότι μέσα στο Siemens υπάρχει ρύθμιση Modulation όπου μπορείς εσύ να επιλέξεις εάν η γραμμή σου θα συγχρονίζει σε G.DMT,ADSL2 ή ADSL2+,και μου πρότειναν να "ρίξω" τη γραμμή σε G.DMT,μήπως και σταθεροποιηθεί η γραμμή και πάψουν οι αποσυνδέσεις.Βρήκα μια τέτοια σελίδα στην καρτέλα Advanced του Siemens,αλλά όλες αυτές οι επιλογές είναι τσεκαρισμένες.
Τι να κάνω; Να τις ξε-τσεκάρω και να αφήσω μόνο το G.DMT;
'Η μήπως υπάρχει άλλη ρύθμιση γι αυτό;
Ζητούνται επειγόντως απαντήσεις...
Ευχαριστώ.
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
19-07-08, 19:01 Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #1
-
19-07-08, 22:15 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #2
G.DMT ασε μόνο να δείς πως θα είναι.
-
19-07-08, 23:21 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #3
OK.
Ευχαριστώ,kkostas86.
-
20-07-08, 03:20 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #4
Δε φταιει το ρουτερ για τις αποσυνδεσεις.. κοιτα τα καλωδια, splitter, πριζα.. κατι δεν ειναι σωστο.. εκτος αν ζεσταινεται τοσο πολυ και δε παιρνει καθολου αερα.. το siemens ειναι σκυλι..
-
20-07-08, 10:24 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #5
-
20-07-08, 22:11 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #6
Οχι,δεν έχω συναγερμό.
Τι να ελέγξω στο splitter; Είναι σε άλλη πρίζα,εκεί που είναι το τηλέφωνο,δεν είναι ADSL και τηλέφωνο μαζί.
Οσον αφορά το G.dmt,δεν έγινε τίποτα: και μόνο του τσεκαρισμένο που δούλεψε,πάλι αποσυνδέσεις έχω.Περίεργο...Πριν μπω στο double play τα πράγματα ήταν σταθερά...
Υ.Γ. Σε άλλες δύο τηλ. πρίζες που έχω,τα καλώδια είναι στον αέρα,δεν έχω συνδέσει τις επαφές στις αντίστοιχες πρίζες,μήπως και έκαναν αυτές παρεμβολές...
Στοιχεία γραμμής,τώρα:
-
21-07-08, 00:21 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #7
To noise margin σου είναι οριακό. Σταθεροποίησε τό λίγο με DMT. Μπορεί την ώρα που πέφτεις να είσαι κάτω από 6
-
21-07-08, 08:25 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #8
-
21-07-08, 09:16 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #9
Αν το βάλεις περίπου 120% της τιμής που δίνει η forthnet (δουλεύει με ποσοστό για το siemens) τότε θα είσαι κοντά στο 8 με 9. Θα συγχρονίσεις κοντά στα 16. Θα είσαι όμως σταθερά εκεί
-
29-07-08, 10:38 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #10
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
Πράγματι,αυτό που κάνω συνέχεια,είναι να παίζω με το noise margin μέσω DMT.
Αυτό όμως θα γίνεται συνέχεια;Πώς μέχρι το Φεβρουάριο είχα μια καλή σύνδεση στα 12 MBit,και με το Double Play υπάρχει αυτό το θέμα;
Δεν ξέρω...
-
29-07-08, 12:12 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #11
Δώσε μας και ένα διάγραμμα από το DMT tool.
-
29-07-08, 14:25 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #12
Screenshot από το DMT:
-
29-07-08, 14:32 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #13
Η γραμμή σου έχει πρόβλημα και όχι εσωτερικό όπως λένε. Και μένα το είχε το ίδιο. Σταθεροποίησα με DMT το SNR μέχρι να το διορθώσουν γιατί δεν γινόταν να πέφτω διαρκώς.
Αν όντως η συσκευή σου σε έκοβε τότε απλά βάλε μία άλλη. Ελεγξε το splitter σου (ναι splitter ειναι με ενσωματωμένο φίλτρο αυτό που δίνει η forthnet). Μήπως εκείνο έχει πρόβλημα; Πάρε ένα άλλο και βάλε.
Για να παίξεις καλά με το SNR πριν συνδεθεί το DMT πρέπει να πας στα special -options και να ενεργοποιησεις τα extra. Υπόψη ότι η ρύθμιση κρατάει μέχρι να βγάλεις το router από τη μπρίζα και δεν χάνεται όταν απλά κάνεις επανεκκίνηση. Μόνο αν τον κλείσεις θέλει ξανά ρύθμιση
-
29-07-08, 16:09 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #14
Ευχαριστώ,nmavro73.
Κι εγώ νομίζω ότι η γραμμή έχει το πρόβλημα και όχι η εσωτερική καλωδίωση,αφού παλιότερα ήταν σχεδόν άψογη η σύνδεση.
Να τους πω να κάνουν ενέργειες,τι τύπου:
(Τώρα αλλάζω το splitter).
-
29-07-08, 17:33 Απάντηση: Modulation στο Siemens CL-110:Πού είναι αυτό; #15
Κάτέβασε το pingplotter πρώτα και κάνε και με το DMT παρακολούθηση SNR. Την ώρα που πέφτει το SNR κάτω από κάποια τιμή πρέπει λογικά στο ping plotter να βλέπεις χαμένα πακέτα. Τελικά γίνεται η αποσύνδεση. Χρησιμοποιήσε οπωσδήποτε το διάγραμμα με pingplotter γιατί είναι πιο παραστατικό. Τύπωσε κανά δύο τέτοια διαγράμματα και καρφί μετά στα κεντρικά τους να βρεις τεχνικούς. Εκει μίλα για το πρόβλημα και δείξτους και τα διαγράμματα. Λογικά αυτοί θα ξέρουν τι ενέργειες να κάνουν. Εγώ πήγα στα γραφεία τους στη Θεσσαλονίκη, βρήκα τους τεχνικούς και σε 3 μέρες δούλευε σφαίρα. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό αλλά μέχρι να μιλήσεις με τεχνικό τηλεφωνικά θέλει χρόνο. Αν πας απο κει όμως το κοιτάν πιο γρήγορα
Αν ξέρεις κανέναν εκεί στη γειτονιά σου να έχει παρόμοιο πρόβλημα τότε τους το λες. Γιατί μόνον έτσι πείθονται ότι δεν έχεις πρόβλημα εσύ στο σπίτι σου.
Αν και πάλι δεν διορθωθεί τότε συζητάμε παραπέρα. Πάντως ότι κάνεις μετά (επιστολές κλπ) πρέπει να παει ή με συστημένο ή να το πας εσύ (και καλύτερα υπ όψιν συγκεκριμένου ατόμου) για να σαι σίγουρος ότι δεν παει στο καλάθι. Για αυτό ζήτα και κανένα όνομα όσο είσαι εκεί να ξέρεις με ποιον μιλάς.
Παρόμοια Θέματα
-
[Siemens] Bug στο firmware του Siemens CL-110 (?)
Από Aristarhos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-08, 01:07 -
[Siemens] Upnp support στο Siemens CL-110...
Από Stormlord στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-07, 15:45 -
[Siemens] Τι ειναι το siemens cl-110 ?
Από mpetou στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 28-07-07, 13:29 -
ADSL πανω σε γραμμη ISDN του ΟΤΕ με Siemens CL-110 ή με Siemens CL-110-I ???
Από nickmonia στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 23-07-07, 19:47 -
[Siemens] ΤΟ ADSL SIEMENS CL-110 COMPO ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ???
Από ze5470us στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 17-07-07, 13:15
Bookmarks