Την καλημέρα μου σε όλο το forum!
Παιδιά, θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet...
Έχω ένα ασύρματο modem router της Baudtec -το δίνει η Conn-X στους συνδρομητές της- και μια ασύρματη κάρτα δικτύου της Belkin (μέχρι 300μ. εμβέλεια, σύμφωνα με τον κατασκευαστή). Και ADSL, βέβαια, στο 1Mbit... Το σπίτι μου δεν είναι μεγάλο -65 τ.μ. όλο κι όλο- με το PS3 να κυριαρχεί στο σαλόνι και τον υπολογιστή να βρίσκεται εγκατεστημένος στο λεγόμενο "πίσω δωμάτιο". Ανάμεσα στη κονσόλα και στο PC, παρεμβάλλονται 2 μικρά δωμάτια (μπάνιο και WC) με τους ανάλογους τοίχους.
Το πρόβλημά που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Δε μπορεί, με τίποτα, να συνδεθεί το PS3 στο δίκτυο! Δε "βρίσκει" το server! Κάνω Test Connection, τζίφος... Σετάρω αυτόματα, τα ίδια... Βάζω χειροκίνητα όλες τις ρυθμίσεις (παίρνω τις τιμές από τον ΟΤΕ) κανένα, πάλι, αποτέλεσμα... Και φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για Ethernet σύνδεση -θα χρειαστώ κάπου 15-20 μέτρα καλώδιο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην απώλεια σήματος που θα έχω.
Και σας ρωτάω: Τί απ' όλα φταίει; Το modem; Η κάρτα δικτύου; Η διάταξη του σπιτιού και η μεγάλη, ίσως απόσταση;... Θα χαρώ πολύ, εάν κάποιος αναγνώστης μπορέσει να μου δώσει τα φώτα του.
Ευχαριστώ
Παν Κάϊ
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
22-07-08, 10:25 θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #1
-
23-07-08, 02:05 Απάντηση: θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #2
το πρόβλημα νομίζω είναι ο router σου.Είσαι σίγουρος για τις ρυθμίσεις ; έχεις dhcp ενεργοποιημένο ;
-
23-07-08, 02:18 Απάντηση: θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #3
Την ασύρματη κάρτα δικτύου σε τι την χρειάζεσαι ;
Το PS3 δεν έχει από μόνο του wireless ;
-
23-07-08, 08:25 Απάντηση: θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #4
Την καλημέρα μου στην παρέα κι ευχαριστώ πολύ τους φίλους που μου απάντησαν. Κι όχι, ακόμα δε βρέθηκε λύση στο πρόβλημά μου, δυστυχώς... Προέκυψαν, όμως, κάποια γεγονότα, που, πιστεύω ότι θα ήταν καλό, να τα μοιραστώ μαζί σας.
Φίλε Yabba, την ασύρματη κάρτα δικτύου την έχω, ούτως ή άλλως, για να συνδέω τον υπολογιστή...
Φίλε Lagman, σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή που μου δίνεις... Πολύ θα ήθελα να ξέρω, όμως, πως μπορώ να την εφαρμόσω... βλέπεις, είμαι εντελώς ανίδεος στα τεχνολογικά! Θα ρωτήσω, πάντως, το κέντρο, την υπηρεσία ADSL του ΟΤΕ (κάθε μέρα επικοινωνώ μαζί τους) κι ελπίζω, να έχουν τη δυνατότητα να με βοηθήσουν να εφαρμόσω τη συμβουλή σου! Και πάλι σ' ευχαριστώ...
Τώρα, στο προκείμενο... Στα νεώτερα που σας έλεγα: Με τα πολλά, που λέτε, και μετά από πολλές προσπάθειες (και προσευχές), κατάφερε το PS3 να "δει" το δίκτυο. Σύμφωνα με καθοδήγηση (εξυπηρετικότατης, οφείλω να ομολογήσω) υπαλλήλου του 1242, άλλαξα τόσο το όνομα του δικτύου, όσο και τον κωδικό εισόδου (WEP key). Μετά, βέβαια, τα επανέφερα στα αρχικά τους settings, αλλά η ουσία είναι ότι η αρχή είχε γίνει...
Ωραία, λοιπόν! "Τσακώσαμε" τον SSID! Τελειώσαμε;... Αμ δε! Τώρα, μου βρίσκει error στο DNS!!! Τί κάνουμε; (Διάβασα κάπου, ότι υπάρχει κάποιο προγραμματάκι, που μπορώ να κατεβάσω στον υπολογιστή και έχει να κάνει με αυτό το "περιβόητο" DNS. Δυστυχώς όμως, δεν είναι freeware -ή, μάλλον, είναι, αλλά υπό δοκιμή...) Καμμιά λύση πάνω σ' αυτό;
Κάτι άλλο, τώρα... Όταν συνδέθηκα, μου έβγαλε ένδειξη του σήματος που είχα... Κυμαινόταν από 17 έως 25%. Και αναρωτήθηκα: "Πού θα πας, ρε Καραμήτρο, με το 25%, στην καλύτερη περίπτωση;" Βρε, μπάς και θα ήταν καλύτερα να το συνδέσω με ethernet; Ρώτησα στη Sony, και μου είπαν ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω μέχρι 100 μέτρα καλώδιο. Και σκέφτομαι εγώ: Εάν είναι με την καλωδίωση να έχω έστω και το διπλάσιο σήμα από αυτό που μου δίνει αυτή τη στιγμή, τότε αξίζει το κόπο να την κάνω!... Τί λέτε κι εσείς;
Ευχαριστώ
Παν Κάϊ
-
23-07-08, 09:06 Απάντηση: θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #5
Με καλώδιο είναι ότι πιο αξιόπιστο και με 15-20 μέτρα που θές εσύ δεν θα έχεις καθόλου απώλιες
-
23-07-08, 09:42 Απάντηση: θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #6
εγώ ρώτησα ένα φίλο και μου είπε ότι το wireless στο ίδιο σπίτι του έβγαζε 100 % πιθανότατα να έχεις πρόβλημα με παρεμβολές κάποιο ασύρματο δεν γνωρίζω τι , υπάρχει λύση σε αυτό να αλλάξεις channel στο router να παίζει σε άλλη συχνότητα αλλά φαντάζομαι πως δε ξέρεις να το κάνεις αυτό.
σχετικά με το dns
θα πας να δεις τι ρυθμίσεις δικτύου έχει το ps3 εκεί πρόσεξε θα πρέπει να έχει dns τους εξής (για ote)
Πρωτεύων διακομιστής DNS
(Primary DNS server) 195.170.0.1
Δευτερεύων διακομιστής DNS
(Secondary DNS server) 195.170.2.2
-
23-07-08, 11:01 Απάντηση: θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #7
Φίλε Lagman, σε ευχαριστώ και πάλι για τη συμβο(υ)λή σου. Ακριβώς αυτές τις τιμές μου έδωσε κι ο ΟΤΕ, κι αυτές έχω βάλει! Κι όμως, εξακολουθεί να μου βγάζει το ίδιο μήνυμα. Και ναι, πράγματι... Έχω ασύρματη τηλεφωνική συσκευή στο σπίτι μου! (Λες;...)
Φίλε Paul77gr... δε ξέρω τί να πω! Ειλικρινά, μου δίνεις κουράγιο! Σε ευχαριστώ! Θα πάω σ' έναν ηλεκτρολόγο να μου φτιάξει το καλώδιο και ελπ'ιζω να πάνε όλα κατ' ευχήν!...
Παν Κάϊ
-
23-07-08, 11:42 Απάντηση: θέλω να συνδέσω το PS3 μου στο internet... #8
με καλώδιο σίγουρα είναι καλύτερα αλλά και το wifi μια χαρά παίζει του ps3 .
Παρόμοια Θέματα
-
Θελω να συνδεσω το pc με την τηλεοραση μου
Από stelpas στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-09, 12:56 -
ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΘΕΛΩ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ
Από psolord στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 30Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-08, 16:06 -
Είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το internet, θέλω ν'ανεβάσω το site μου!
Από lupus_Hegemonia στο φόρουμ Web authoring, development & web designΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-08, 08:04 -
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΔΥΟ PC
Από luke_execute στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-04, 23:59 -
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ 2 PC ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ....(SOS!)
Από Salvador στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-04, 21:33
Bookmarks