Με αφορμη κατι σημερινο...
Ξυπνησα με τον ουρανισκο μου σαν...."τσαρουχι".
Ηπια καφε και μου εδωσε η γυναικα μου μια καραμελα Lysopaine !!!!
Στην αρχη την εγλειψα αλλα επειδη ηθελα να τελειωσω τον καφε μου την μασησα.
Μετα πο λιγο πηγα να φυγω και γυρισα πισω σε 5 λεπτα κακην κακως !!!! Κατι μαλακο αλλα κολλημενο αισθανομουν να εχει κολλησει στον λαιμο μου πισω και δεν μπορουσα να το βγαλω.Οσο εβηχα για να βγει τοσο χειροτερο γινοταν το αισθημα του πνιγμου.
Συμπωματικα καταλαβα οτι αν προσπαθουσα να καταπιω ηταν καλυτερα.
Με χιλα βασανα εφτασα το "Σωτηρια" που εφημερευε ΩΡΛ και η διαγνωση ηταν πρηξημο της σταφυλης μαλλον απο κατι αλεργικη φυσεως.
Μου εβαλα ορο με κορτιζονη και υπεγραψα και εφυγα . Ειμαι ηδη καλυτερα....
Μου ειπαν οτι δεν αποκλειεται η "καραμελλα" να προξενησε αλεργια χωρις να ειναι και σιγουρο.
Πριν λιγο στο χαρτακι διαβασα οτι αυτες καταπινοντε ή γλειφοντε αλλα δεν τις μασαμε. Μπορει να εφταιξε και αυτο....
Οπως και ναχει η προσοχη εστω και σε αθωα φαρμακα και για τυχον παρενεργειες και για τον τροπο χρησης τους ειναι απαραιτητη.
Εμφάνιση 1-14 από 14
-
23-07-08, 13:06 Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #1
Φιλικά Γιάννης
-
23-07-08, 16:20 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουντε #2
Πιθανως ειστε αλλεργικος στο ενεργο συστατικο του Lysopaine, δηλ. την λυσοζυμη (αν και ειναι αρκετα σπανιο). Ο τροπος χορηγησης δεν εχει σχεση , σιγουρα ομως με το μασημα απελευθερωθηκαν μεγαλυτερες ποσοτητες πιο γρηγορα.
Υπαρχει βεβαια η περιπτωση να μην ειναι θεμα lysopaine, αλλα το οιδημα της σταφυλης να οφειλεται στο αρχικο αιτιο που προκαλεσε την αισθηση δυσφοριας στο λαιμο (π.χ. λοιμωξη απο ιο η' κατι που φαγατε το προηγουμε νο βραδυ και ξεκινησε σιγα σιγα αλλεργικη αντιδραση που την ερμηνευσατε το πρωι ως ενοχληση στο λαιμο).
Οτι και αν ηταν παντως , το συμπερασμα σας ειμαι απολυτως σωστο (αυτονοητο στις υπολοιπες χωρες του κοσμου αλλα δυστυχως "περιεργο" στην Ελλαδα) , ειμαστε πολυ προσεκτικοι οταν παιρνουμε φαρμακα ,ακομη και τα πιο "αθωα" -θα εκπλαγειτε αν μαθετε ποσσοι συνανθρωποι μας εχουν πεθανει απο ασπιρινη.
Και αυτο που κανει μεγαλυτερη εντυπωση ειναι οτι ακομη και οταν αγοραζουμε ενα πατατακι κοιταμε να δουμε ποσο αλατι περιεχει , ποσες θερμιδες κ.τ.λ. , αλλα οταν προκειται να παρουμε ουσιες που επηρεαζουν την υγεια μας , δεν μπαινουμε καν στον κοπο να κοιταξουμε τις παρενεργειες.
-
23-07-08, 18:26 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουντε #3
-
23-07-08, 18:37 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουντε #4
-
23-07-08, 23:14 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #5Θεμα φαγητου το προηγουμενο βραδυ δεν ξερω αν στεκει μιας και εφαγα δυοα πιτα κεμπαπ με κρεμυδακι που εφαγαν και αλλα μελη της οικογενειας.Δεν ξερω αν ο πρωινος καφες σε συνδιασμο με την "καραμελα" επαιξε ρολο.
γινεται κατι τετοιο; απο οσο ηξερα η λυσοζυμη παραγεται και απο τον ιδιο τον οργανισμο και βρισκεται στον ιδρωτα, στα δακρυα και δεν θυμαμαι που αλλου και διασπα τα κυτταρικα τοιχωματα των μικροοργανισμων(αν θυμαμαι καλα),
Και για να μην παρεξηγηθω , σκοπος της απαντησης μου δεν ηταν να βγαλω διαγνωση (θα ηταν πολυ ανευθυνο) , αλλα να υπερτονισω το συμπερασμα του isomniac.
-
28-07-08, 11:04 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #6
Σκέφτηκες μήπως το ότι ήταν ο λαιμός σου σαν τσαρούχι όπως λες οφείλονταν στο ότι ήδη είχες κάνει αλλεργική αντίδραση;Προφανώς δεν έκανες οξεία αντίδραση γιατί τότε εχεις δεν έχεις 3 λεπτά για να κάνεις ένεση.
Παίζει να μην ήταν στη λυζοπαίνη αλλά σε κάτι που έφαγες ακόμη και την προηγούμενη μέρα. Μην νομίζεις ότι όλες οι αντιδράσεις συμβαίνουν από το ένα λεπτό στο αλλο. Οταν γίνεται αυτό είναι επικίνδυνες. Οταν παίρνουν ώρα συνήθως είναι πιο ακίνδυνες και απλά ενοχλητικές.
Μπορει πχ να έχεις μια αλεργική αντίδραση που σε κάνει να νιώθεις διαρκώς ότι έχεις κατι στο λαιμό σου. Και όσο το τρως αυτό που σου την προκαλεί να το έχεις αυτό το κάτι. Και ποτέ να μην πάθεις κάτι σοβαρό. Απλά νιώθεις σαν άρρωστος.
Καλύτερα να επισκεφτείς ειδικό αλλεργιολόγο
-
28-07-08, 11:27 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #7
-
05-12-10, 14:12 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #8
Και εγώ σήμερα ξύπνησα στην ίδια κατάσταση, ξερό στόμα και πρησμένη σταφυλή. Είχα κοιμηθεί ανάσκελα με το στόμα ανοιχτό και σκεφτομαί μήπως ροχάλιζα και κουνιόταν πιο έντονα η σταφυλή με αποτέλεσμα να πρηστεί.. Κάποιος που να ξέρει περισσότερα πάνω στο θέμα?
-
07-12-10, 02:11 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #9Shotokan Karate Greece, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διδασκαλία του Καράτε ως πολεμική τέχνη
Moksu στο γρασίδι
παίρνω προαγωγή, παίρνω δώρα, παίρνω τηλέφωνο αλλά περνώ το δρόμο, περνώ τα μαθήματα, περνάμε τις εξετάσεις
Προσοχή προσοχή έρχεται καταστολή
Anonymous vs Υπουργείο Δικαιοσύνης
-
10-12-10, 18:18 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #10
Από πρήξιμο σταφυλής σε σημείο πνιγμού υποφέρω και εγώ και ο πατέρας μου. Παίζουν αμέτρητα πράγματα ρόλο, και δυστυχώς εγώ έχω όλα όσα το επιδεινώνουν, από ωτορινολαρυγγολογικά μέχρι γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και στραβά δόντια με αποτέλεσμα να μου τρέχουν τα σάλια όταν κοιμάμαι και να ξερένεται επικίνδυνα όλο το στόμα.
Δεν έχει χρειαστεί να πάρω ακόμα ενδοφλέβια κορτιζόνη, ο πατέρας μου όμως που το έχει πάθει μερικές φορές, έχει εντοπίσει ότι κυρίως ψυχολογικό είναι, το παθαίνει πάντα μετά από μεγάλα νεύρα και στενοχώριες, και από ήπιες αλλεργίες, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να μη το καταλάβαινε καν (πχ λευκό ψωμί στην περίπτωση του, θαλασσινά στη δική μου κτλ)
Η αλλεργία στη λυσοζύμη νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σπάνια και ότι δεν θα "έμενε" στη σταφυλή. Εμπειρικά όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν έχω ιατρικές γνώσεις.
-
22-03-18, 15:07 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #11
Εχω διαβασει τοσα καλα νεα για την κλασικη ασπιρινη τα τελευταια χρονια,
που σκεφτομαι μηπως πρεπει να ξεκινησω να παιρνω μια ασπιρινη ανα δυο μερες, ετσι, για τα θετικα που προσφερει στον οργανισμο!
-
22-03-18, 17:12 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #12
Το πιθανότερο είναι πριν περάσει εξάμηνο να έχεις μία γαστρορραγία. Πριν αρχίσεις τη λήψη σαλικυλικών μακροχρόνια, ρώτα τον γιατρό σου. Δεν παίζουμε με τα φάρμακα.
-
05-08-19, 02:43 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #13
Καλησπέρα παιδιά εδώ και 3 μέρες νιώθω την σταφυλη μου να με ενοχλεί δίχως όμως να είναι πρισμένη. Καπνίζω και αρκετές φορές πολύ και έχω υπερτροφικές αμυγδαλές. Λέτε να είναι κάτι σοβαρό
-
05-08-19, 06:10 Απάντηση: Προσοχη στην χορηγηση φαρμακων οσο "αθωα" και αν θεωρουνται #14
Παρόμοια Θέματα
-
ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας "φάει" χρήματα η Forthnet!!!
Από maddoctor στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 60Τελευταίο Μήνυμα: 15-07-08, 15:00 -
Αξίζει για "καβατζα" ενα 530V6 όσο ακόμα υπάρχει;
Από Leonidas33 στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 12-02-08, 16:32 -
Στην αγορά ηλεκτρισμού μπαίνουν από κοινού "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ" και EDISON
Από rho στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-07, 11:19 -
"Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα: Κατάσταση και Προοπτικές"
Από stako στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 29-07-05, 19:38
Bookmarks