Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Γειά σε όλους. Έχω ενα σοβαρό πρόβλημα και νομίζω αν κάποιος από εσάς γνωρίζει από οπτικές ινες θα μπορούσε να βοηθήσει. Εχω λοιπόν ενα Rack στο οποίο έρχονται οι adsl γραμμές που μέσω αυτών το συγκεκριμένο σημείο βγάνει σε VPN. υπάρχει λοιπόν κάπου μακριά σε διπλανό κτίριο σημείο που θέλω να βγεί στο VPN. Αλλά λόγω μεγάλης απόστασης δέν μπορούσε να εξυπηρετηθεί με RJ καλωδίωση και έχουν εγκαταστήσει μια οπτική ίνα , η οποία τερματίζεται στα δύο σημεία με modem!! Εννοώ και στο Rack αλλά και στο εν λόγω απομακρυσμένο σημείο.
    Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει πώς είναι δυνατό να "μιλήσει" η ethernet του απομακρυσμένου υπολογιστή με το adsl modem που βρίσκεται στο Rack?? Που επαναλαμβάνω μεσολαβεί η οπτική Ινα και τα δυο της modem?
    Επάνω στα modem της Ο.Ι έχει υποδοχές για ethernet αλλά , παρότι έκανα την σύνδεση δέν λειτουργεί. Δηλαδή η σύδεση που έκανα ήταν : adsl modem ....RJ....O.I modem......και από Ο.Ι απομακρυσμένου σημείου .....RJ.....Ethernet Η/Υ.
    Μήπως χρειάζομαι crossover καλώδια ή κάτι άλλο που δεν γνωρίζω?
    Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.
    Ευχαριστώ.

Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Το πιθανότερο είναι οι μετατροπείς utp σε ίνα να έχουν auto MDI/MDI-X, οπότε δεν θα είχε σημασία αν έβαζες straight ή cross καλώδιο. Θα βοηθούσε να μας πεις το μοντέλο τους.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ok emeliss θα το κοιτάξω και θα το περάσω.
    Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Περιοχή
    Πιτσούνι City
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΛΩΝΟΣ
    Router
    Zyxel
    Εγώ νομίζω πως η οπτική ίνα δεν παίζει ρόλο στο καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις.
    Σημασία έχει τι συσκευές θα συνδέσεις.Αν συνδέσεις router με PC τότε crossover.
    Aν όμως συνδέει Router που έχει επάνω του switch, στην ουσία συνδέεις Switch με PC τότε επιλέγεις straight.

Ο μετατροπέας MDI/MDI-X που λέει ο emelis σίγουρα είναι χρήσιμος.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Λοιπόν παιδιά καλησπέρα.
    Την Πέμπτη θα μπορέσω να δοκιμάσω βάση των οδηγιών σας.
    Πάντως ο μετατροπέας είναι o :
    Manufacturer: MRV
    Model #: EM316F/M
    ICS Sku: MRV EM316F/M
    Δείχνει αρχαίος βέβαια.
    Αν έχετε κάτι επιπλέον να με καθοδηγήσετε ευχαρίστως θα το προσέθετα σε όσα ήδη μου έχετε πεί.
    Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
    Anyway thanx.

........Auto merged post: jackman πρόσθεσε 13 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Επιπλέον για να έχετε μια σαφέστερη εικόνα η σύνδεση είναι Router-Switch (Linksys) στην οπτική Ινα μέσω μετατροπέα MDI/MDI-X(MRV EM316F/M) που σας προανέφερα και στην άλλη άκρη της Ινας πάλι MRV EM316F/M σε Ethernet Desktop.
    Επίσης μήπως κάποια από αυτά τα led που έχει επάνω δείχνουν τυχόν πρόβλημα συνέχειας στην γραμμή??
    Ευχαριστώ.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jackman : 29-07-08 στις 18:45. Αιτία: auto merged post

Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    Vodafone
    Router
    DECO X50
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jackman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπόν παιδιά καλησπέρα.
    Την Πέμπτη θα μπορέσω να δοκιμάσω βάση των οδηγιών σας.
    Πάντως ο μετατροπέας είναι o :
    Manufacturer: MRV
    Model #: EM316F/M
    ICS Sku: MRV EM316F/M
    Δείχνει αρχαίος βέβαια.
    Αν έχετε κάτι επιπλέον να με καθοδηγήσετε ευχαρίστως θα το προσέθετα σε όσα ήδη μου έχετε πεί.
    Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
    Anyway thanx.

........Auto merged post: jackman πρόσθεσε 13 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Επιπλέον για να έχετε μια σαφέστερη εικόνα η σύνδεση είναι Router-Switch (Linksys) στην οπτική Ινα μέσω μετατροπέα MDI/MDI-X(MRV EM316F/M) που σας προανέφερα και στην άλλη άκρη της Ινας πάλι MRV EM316F/M σε Ethernet Desktop.
    Επίσης μήπως κάποια από αυτά τα led που έχει επάνω δείχνουν τυχόν πρόβλημα συνέχειας στην γραμμή??
    Ευχαριστώ.
    Οπτική ίνα ή LaserModem (κανονάκι);

........Auto merged post: billaros_ πρόσθεσε 42 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Πολλά LaserModems (αν όχι όλα ), έχουν έξοδο ethernet. Συνήθως δεν χρειάζεται να δωθεί κάποια διεύθυνση στα modem (φαντάσου ότι παίζουν σαν να είχες ένα καλώδιο από το ένα κτίριο στο άλλο τερματισμένο και από τις δυο μεριές σε patchpanel)
    H MRV βέβαια κάνει κάτι περίεργα και προκειμένου να κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις θα πρέπει να μπείς στο Configuration με ένα ειδικό Utility της MRV (όχι πάντα και ανάλογα με το μοντέλο).
    Αυτό που θέλεις να κάνεις, υπό κανονικές συνθήκες, γίνεται αν ενώσεις το απομακρισμένο MRV με ένα switch-hub και πάνω σε αυτο τους υπολογιστές, στο χώρο σου το MRV με switch-hub και αυτό σε μια πορτα του Modem-Router σου.
    Επίσης σε κάποια MRV έχω δει numeric leds που παίζουν ανάλογα με την ποιότητα του σήματος
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος billaros_ : 29-07-08 στις 20:05. Αιτία: auto merged post

Downloads
    0
    Uploads
    0
    billaros_ ευχαριστώ θα το δοκιμάσω. Αλλά αν χρειάζεται ρυθμίσεις κλάψε με. Υπάρχει κάποιος άλλος μετατροπέας που θα έπαιζε πιο απλά και περιεκτικά? Γνωρίζεις κάτι?

emeliss Guest
    Κάτσε βρε. Υπάρχουν datasheet στο site της MRV

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Καλά emeliss δέν έχω ασχοληθεί καθόλου με οπτικές και οι ρυθμίσεις αυτού του MRV μήπως με χαλάσουν?
    Βεβαία σε αυτά τα MDI υπήρχαν επάνω υπολογιστές και έπαιζαν πρίν νοικιάσουμε το κτίριο. Οπότε θα πρέπει να μην χρειάζεται πολλά πολλά. Ίσως η λύση του "Billaros" είναι οτι πρέπει , δηλ με 2 switch (μπροστά και πίσω).

emeliss Guest
    Εσύ ξέρεις.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Καλά για να ξέρω δέν ξέρω. Αλλά φαντάζομαι πώς δέ θα είναι και οτι πιο απλό να παραμετροποιήσεις το παλιοκούτι. Έτσι δέν είναι?

........Auto merged post: jackman πρόσθεσε 37 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ρε Παιδιά από το επόμενο link βγάζει κανείς άκρη για την σύνδεση. Χρειάζεται παραμετροποίηση ή οχι?
    http://www.interlinkweb.com/systemic...MRV-FD-GMX.pdf
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jackman : 29-07-08 στις 21:57. Αιτία: auto merged post

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109941/10999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    OTE Oxygen
    SNR / Attn
    31(dB) / 3(dB)
    Πάρε ένα ζευγάρι από αυτά με τα αντίστοιχα modules (SC/ST) ανάλογα με τους κοννέκτορες της ίνας.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ok vagdsl θα το κοιτάξω και αυτό αλλά σαν τελευταία λύση , γιατί μου φαίνεται και η πιο ακριβή.

........Auto merged post: jackman πρόσθεσε 18 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........

vagdsl αυτή η υλοποίηση με απλά RJ ή αντεστραμένων ζευγών?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jackman : 29-07-08 στις 22:36. Αιτία: auto merged post

Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
    Router
    FritzBoxFon 7050
    Αυτό να υπολογίζω ότι το έχεις δει?
    http://www.mrv.com/library/download....ype=pdf300_url

Δεν σου λένε κάτι τα leds?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    sivadws2 ευχαριστώ. Οχι δεν το είχα δεί.
    Νομίζω θα με βοηθήσει πολύ.
    Ευχαριστώ.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 83
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-16, 17:51
  2. Μηνύματα: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-08-08, 15:24
  3. Μηνύματα: 211
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-08, 14:38
  4. Μηνύματα: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-04-07, 00:09