Τα σημαντικά αρχεία (δουλειά) σε dvd ή cd. Για μένα μια περίοδος 3-4 μηνών είναι καλή και δεν θα χάσω πάρα πολλά μια και κάνω πολύ συχνά μεταφορές από το laptop στο σταθερό και τούμπαλιν.
Τη μόνη φορά που έχασα δουλειά ήταν όταν από βραχυκύκλωμα έχασα και τους 2 δίσκους που είχα στο μοναδικό pc που είχα τότε (486SX).
Πέρα από αστεία το backup νομίζω ότι είναι η πρώτη ενέργεια που πρέπει να μαθαίνει κανείς ειδικά αν στο pc κάνει τη δουλειά του.
Σήμερα η δουλειά αυτή είναι πανεύκολη και ποκιλότροπη και οικονομική: cd, dvd, φορητός σκληρός, ακόμα usb sticks για τα τρέχοντα αρχεία κλπ.
Εμφάνιση 46-60 από 121
-
05-09-08, 17:26 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #46
-
05-09-08, 17:28 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #47
Μην ξεχναμε πως ολο το hardware εχει ημερομηνια ληξης
και καποια στιγμη και ο πιο αξιοπιστος δισκος μπορει να κρασαρει...
Τωρα ειτε backup το λεμε, ειτε αντιγραφη σε cd/dvd, παντως καλου-κακου
ας αποθηκευουμε και καπου αλλου εκτος του ενος σκληρου τα πολυτιμα/αναντικαταστατα αρχεια!Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
05-09-08, 17:39 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #48
+1
........Auto merged post: chaoss_z πρόσθεσε 3 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Έχεις δίκιο δεν καίγονται με την μια όντως σε σωζουνε κάποιες φορές το θέμα όμως είναι να μην πάρει και καμιά φωτιά γιατί εντάξει δεν θα κάτσεις όλη μέρα σπίτι, θα βγεις και έξω τί γίνεται που παίρνει φωτιά το UPS και εσύ κάθεσαι χαλαρώς για καφέ ? Όσο για τον αισθητήρα καπνού έγραψες! ^_^ ΧαΧαχα μπορεί να νομίσει ότι ξέχασε το τσιγάρο της πάνω στο UPS σου :PΤελευταία επεξεργασία από το μέλος chaoss_z : 05-09-08 στις 17:39. Αιτία: auto merged post
-
06-09-08, 11:41 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #49
Πιστευτε.. πως αμα κανετε Backup απο HDD σε HDD ειστε καλυμενοι?
Και πως ξερεται ποιος δισκος θα τα τιναξει αυριο?
Η αντιγραφη τους σε CD/DVD ειναι μεν μια καλη μεθοδος και λιγο παρα πανω αξιοπιστη σε θεμα Backup,αλλα καθε φορα που γραφετε ενα δισκακι, πρεπει να το ελεγχετε για να ειστε σιγουροι πως γραφτηκε. Οπως ξερετε, σας εχει τυχει να γραψετε ενα τετοιο.. και να διαπιστωσεται καποια στιγμη πως το δισκακι δεν ειχε γραφτει σωστα.
Επισης υπαρχουν δισκακια.. που για αγνωστο λογο.. μετα απο χρονικο διαστημα.. εχουν καταστραφει "CRC Failed" και παραπλησια...αλλα οχι σε ολα.
Εχω CD's που δουλευουν ακομα μετα απο 9-11 χρονια (το 99%).
Τα μονο Φοβερα Αξιοπιστα μεσα αποθηκευσης ειναι τα Drives της Iomega με τις δισκεττες της.
Πραγματικη λυση για Backup αλλα και ακριβη
Ολα τα αλλα ειναι προσωρινη αποθηκευση, με αβεβαιο αυριανο μελλον!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mr_Wizard : 06-09-08 στις 11:47.
-
06-09-08, 12:28 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #50
-
07-09-08, 19:48 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #51
και γιατί να μην πάρω δίσκο αφού θα ξέρω είναι 500GB και χωρίς γραντζουνιές ?
-
07-09-08, 19:49 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #52
και ο δισκος χαλαει (τιποτα δεν κραταει για παντα
) και οταν χαλασει θα εχεις χασει 500GB δεδομενων και οχι π.χ. 4 η 8 οπως με τα δισκακια
Quality is not an act, it is a habit.
-
07-09-08, 21:39 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #53
Κι εγώ δεν έκανα backup σε σημαντικά αρχεία επειδή βαριόμουν, μέχρι που μια μέρα παραλίγο να τα χάσω όλα και από τότε άλλαξα μυαλά!!!
-
07-09-08, 22:18 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #54
-
08-09-08, 10:25 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #55
Acronis True Image.
Αυτοματο backup, μια φορα την εβδομαδα, και τελειωσε το θεμα.
Στο γραφειο το χάνω λιγάκι, γιατί το backup γίνεται σε εξωτερικό δίσκο, που κατα βάση των έχω κλειστό.
Τώρα που το θυμήθηκα, τραβάω άλλο ένα backup.
-
08-09-08, 10:30 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #56
εγώ ρε παιδιά παράδειγμα τι να κάνω μπακαπ? Έχω 2-3 εργασίες για το σχολείο, αυτά είναι τα σημαντικά μου έγγραφα.
Άρα υπάρχει και κατηγορία χρηστών που δε χρειάζεται μπακαπ...Ρώτησα τη 'μυγδαλιά: "Αδερφή , τι είναι θεός;"
Και η 'μυγδαλιά , άνθισε.
-Νίκος Καζαντζάκης
-
08-09-08, 10:41 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #57
Προσωπικά χρησιμοποιώ εδω και χρόνια 2 σκληρούς δίσκους (τον ενα αποκλειστικά για αποθήκη), φροντίζω σχεδόν κάθε ένα με δυο μήνες να γράφω τα mp3 και τα video σε dvd και τα πιο "ευαίσθητα" δεδομένα όπως έγγραφα και προγράμματα τα αποθηκέυω και σε εξωτερικό σκληρό. Αυτός ο τρόπος διαχείρισης των δεδομένων με έχει σώσει αρκετές φορές.
-
08-09-08, 10:41 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #58
οι σκληροί δίσκοι χαλάσε, αλλά αυτούς που θα έχεις για backup θα τους έχεις μόνο για backup. δηλαδή θα τους τοποθετείς μέσα στον υπολογιστή, θα σώζεις τα αρχεία σου, και μετά θα τον βγάζεις και θα τον μαζεύεις σε μια άκρη. έτσι λίγο δύσκολο να πάθει κάτι. Η αν τον έχεις εξωτερικό, θα τον συνδέεις μόνο όταν θέλεις να σώσεις κάποια αρχεία, δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιείς αλλού, έτσι τον αποσυνδέεις. αν κάθεται δεν παθαίνει τίποτα
-
08-09-08, 12:30 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #59
-
08-09-08, 13:38 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #60
Παρόμοια Θέματα
-
Αμα δεν πιέσεις δεν απειλήσεις και δεν βρίσεις κανείς δεν κάνει τίποτα
Από christos79 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 117Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-08, 03:55 -
Κανεις, μα κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος με το 2-play??????
Από irinimienie στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-07, 21:30 -
Ξέρει κανείς ένα καλό πρόγραμμα για BackUP του συστήματος σε Images?
Από BigLion στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-06, 18:01 -
Νεκρό τηλέφωνο, κανείς δεν ξέρει γιατί! Βοηθήστε με παρακαλω!!
Από Elric PreDatoR στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 31-05-06, 15:41 -
isdn backup dialup στο prestige 652h κανείς;
Από pleyraki στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-04, 12:08
Bookmarks