Χρειάζεται backup για όποιοδήποτε αρχείο δεν μπορείς να επαναδημιουργήσεις εύκολα. Ένα πρόγραμμα μπορείς να το ξανακατεβάσεις ή να το εγκαταστήσεις από CD. Τις εργασίες σου δεν μπορείς να τις ξαναγράψεις σε δυο λεπτά (εκτός κι αν τις έχεις μάθει απ' έξω).
Το κακό είναι ότι πρέπει να την πάθεις για να καταλάβεις τι έχασες.
Εμφάνιση 61-75 από 121
-
08-09-08, 13:44 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #61- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
08-09-08, 14:20 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #62
Θα τον ρυθμίσω να με παίρνει τηλέφωνο φυσικά! Δεν απομακρύνομαι και πολύ απο την έδρα μου ούτως ή άλλως.
........Auto merged post: psolord πρόσθεσε 3 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Όποιος τα τινάξει πρώτος τον αλλάζεις!
[quote=Mr_Wizard;2306827] Η αντιγραφη τους σε CD/DVD ειναι μεν μια καλη μεθοδος και λιγο παρα πανω αξιοπιστη σε θεμα Backup,αλλα καθε φορα που γραφετε ενα δισκακι, πρεπει να το ελεγχετε για να ειστε σιγουροι πως γραφτηκε.Spoiler:
Πολύ καλή η παρατήρηση σου φίλε!Όποτε γράφω DVD το ένα recorder γράφει και το άλλο κάνει έλεγχο με το CDCheck! Φυσικά και την έχω πατήσει με DVD που δεν γράφτηκε καλά αλλά δεν εμφανίστηκε κανένα λάθος κατά την εγγραφή.
RAID! (Όχι για τις κατσαρίδες, το άλλο για τους υπολογιστές!)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psolord : 08-09-08 στις 14:21. Αιτία: auto merged post
PC1:14600kf, 4070ti, z690, PC2:8600k, rx 6600, z370, PC3:2700k, GTX 1070, P67
PC4:12600kf, rx9070, B760, PC5:4770k, rtx3060ti, z97, PC6:Lenovo Thinkcentre M71E
Work PC, 13500, GTX 970, B660
Reviews: ATI 4870X2, ΑΤΙ 4850,test GTX 970 σε 3 CPUs
-
08-09-08, 14:27 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #63
Με το raid1 είστε μαλωμένοι.......?
Έχω την εντύπωση ότι είναι η πιο αξιόπιστη, εύκολη, ανώδυνη λύση.......
Τα τελευταία 5 χρόνια, όλα τα critical data, τα έχω σε raid1Γρηγόρης Γ. Δάρης
-
08-09-08, 14:48 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #64
-
08-09-08, 15:25 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #65
-
08-09-08, 18:01 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #66
-
08-09-08, 18:54 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #67
Εγώ ρε παιδιά έχω ένα πολύ ...απλό backup plan...
- Κάθε βράδυ τα όχι critical δεδομένα μου γίνονται synchronize σε δεύτερο δίσκο
- Αμέσως μετά ξεκινάει το incremental backup των critical (για να έχω και versioning) σε τρίτο δίσκο, το οποίο κρατάει πάντα τα δεδομένα των 2 τελευταίων μηνών ανά ημέρα.
- Αμέσως μετά Ghost ο δίσκος συστήματος (σε δεύτερο δίσκο)
- Καθημερινά γίνεται synchronization με το laptop (το οποίο κρατάει κι αυτό καθημερινό ghost σε εξωτερικό 2.5 δίσκο).
- Κάθε μία ώρα τρέχει αυτόματα Mozy για online backup (δις κρυπτογραφημένο).
- Κάθε μέρα γίνονται synchronize κάποια critical δεδομένα σε κρυπτογραφημένο usb stick που έχω μαζί μου.
- Κάθε εβδομάδα ετοιμάζεται αυτόματα στο δίσκο το backup για DVD το οποίο γραφω μετά.
- Αν θέλω να τα βάλω όλα τότε θα συμπληρώσω και το real-time versioning που γίνεται σε ότι δουλεύω (σε άλλο δίσκο).
Ολα τα παραπάνω γίνονται scheduled / αυτοματοποιημένα, οπότε όπως καταλαβαίνετε τα θυμάμαι μόνο όταν τα χρειαστώ.
Τι έχω γλιτώσει με τα παραπάνω; Τουλάχιστον 15 format, δύο άρον άρον επιστροφές από ταξίδια και πολλές εύκολες ανακτήσεις παλιότερων εκδόσεων αρχείων (κάνουμε και καμιά μλκία που και που). Και αυτά σε καθημερινή - τυπική - χρήση, χωρίς δηλαδή να κολλήσω ιό να σκάσει δίσκος, ή να πάρει φωτιά το σπίτι μου.Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων, αυτοί που καταλαβαίνουν το δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν.
[ctrl]+A, [backspace], [ctrl]+S...
-
08-09-08, 19:07 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #68
Το καλύτερο και πιο απλό back up για τον μέσο χρήστη είναι ένας εξωτερικός δίσκος.
Το RAID 1 είναι για on the fly back up και όχι για πιο αξιόπιστο back up από τον κλασσικό τρόπο.
-
09-09-08, 02:39 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #69
σε μαγαζια που φτιαχνω που χρεαιζονται τα δεδομενα και αμα τα χασαουν χανονται δυο δισκοι σε raid1( οπου σε περιπτωση μου πααει ο ενας να μην παει πισω η δουλεια ...) και καθε βραδι backup σε επανεγραψιμο cd με ενα προγραμμα οπου στο τελος κανει και verifing αμα τα εγραψε σωστα και καθε 1 μηνα η 2 αναλογα τα data καινουργιο επαναγραψημο και τοπαλιο για αρχειοθετηση. οπου υπαρχουν και περιπτωσης οπου το dvd το περνουν και μαζι καθε βραδι η μενει εκτος του pc για λογους κλοπης...
τους εξωτερικους τους φοβαμε και γενικος οτι ειναι μεταλικο και κουνιεται
-
09-09-08, 12:16 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #70
Αναλογα το ποσο αναντικαταστατα και μεγαλα ειναι τα αρχεια μας
επιλεγει ο καθενας τον πιο γρηγορο και αξιοπιστο τροπο
του backup του!Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
09-09-08, 12:24 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #71
και τον πιο διασκεδαστικό!hnesne
-
09-09-08, 12:54 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #72
Εγώ δεν μπορώ πλέον να διανοηθώ ότι θα στήσω οτιδήποτε χωρίς αυτοματοποιημένο σύστημα λήψης backup σε τουλάχιστον δύο μέσα απο το οποία το ένα τουλάχιστον να είναι αποσπώμενο ούτως ώστε να βρίσκεται εκτός του χώρου της εταιρίας.
Και τούτο γιατί μετά από δύο μεγάλα crash που μου έχει φύγει η μισή ζωή δεν θέλω σε καμμιά περίπτωση να ξαναζήσω καταστάσεις με μια ολόκληρη εταιρία να περιμένει εμένα για να ξαναλειτουργήσει και πολύωρες συσκέψεις για το τι φταίει που δεν έχουμε backup τελευταίας μέρας.
Βέβαια από την άλλη πλευρά δυστυχώς οι Έλληνες επιχειρηματίες μόνο σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αντιλαμβάνονται την χρησιμότητα μας. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο ίσχυει το "τι τους πληρώνουμε αυτούς τους κομπιουτεράδες;".
-
09-09-08, 15:29 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #73
Πολύ χρήσιμο το νήμα αυτό.
Εχετε να προτείνετε κανένα προγραμματάκι για αυτόματο backup σε tape streamer εκτός από το backup των windows?The foundation of every state is the education of its youth.
Τα θεμέλια κάθε πολιτείας είναι η εκπαίδευση των νέων της.
-
09-09-08, 17:04 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #74
cobian / syncback
Τα καλύτερα free και κάνουν τα πάντα. Το Syncback έχει και 2 πληρωτικές εκδόσεις με περισσότερες δυνατότητες. Χρησιμοποιώ το SyncbackSE και ίσως περάσω στο Pro, και το Cobian είναι πολύ καλό με κάποιες δυνατότητες που δεν έχει το syncback. Αν θες τη γνώμη μου, ό,τι άλλο είναι πεταμένα λεφτά, εκτός και έχεις πολύ-πολύ εξειδικευμένες ανάγκες.hnesne
-
09-09-08, 17:12 Απάντηση: Γιατί δεν κάνεις backup τεμπέλη? #75
Θελω απλώς να τραβάω καθε μέρα καποιους φακέλους και εναν sql. το backup των win δεν με ικανοποιεί.
The foundation of every state is the education of its youth.
Τα θεμέλια κάθε πολιτείας είναι η εκπαίδευση των νέων της.
Παρόμοια Θέματα
-
Αμα δεν πιέσεις δεν απειλήσεις και δεν βρίσεις κανείς δεν κάνει τίποτα
Από christos79 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 117Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-08, 03:55 -
Κανεις, μα κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος με το 2-play??????
Από irinimienie στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-07, 21:30 -
Ξέρει κανείς ένα καλό πρόγραμμα για BackUP του συστήματος σε Images?
Από BigLion στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-06, 18:01 -
Νεκρό τηλέφωνο, κανείς δεν ξέρει γιατί! Βοηθήστε με παρακαλω!!
Από Elric PreDatoR στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 31-05-06, 15:41 -
isdn backup dialup στο prestige 652h κανείς;
Από pleyraki στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-04, 12:08
Bookmarks