Γεια σας,
ξαφνικά μου εμφανίστηκε ένα πρόβλημα στο Debian unstable με KDE. Όταν πάω π.χ. να δω μια ιστοσελίδα, από τη στιγμή που θα πατήσω το Enter χρειάζονται περίπου πέντε δευτερόλεπτα για να αρχίσει να φορτώνεται η σελίδα. Όταν κάνω ping από τερματικό:
,Κώδικας:$ ping www.adslgr.com PING www.adslgr.com (209.51.218.90) 56(84) bytes of data.
κάνει αυτόν ακριβώς το χρόνο μέχρι να μου δείξει το IP που αντιστοιχεί στο domain και να αρχίσει τα ping. Αν δεν δώσω domain αλλά IP, τα ping γίνονται σε φυσιολογικούς χρόνους. Τι μπορεί να φταίει; Παραθέτω κάποια αρχείο που διάβασα ότι μπορεί να έχουν σχέση με το πρόβλημα.
/etc/resolv.conf
Spoiler:
/etc/hosts
Spoiler:
/etc/network/interfaces
Spoiler:
(Διαχειρίζομαι τις συνδέσεις μου με τον network-manager, ο οποίος δούλευε απροβλημάτιστα μέχρι τώρα).
Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
29-08-08, 05:05 Πρόβλημα (πιθανότατα) DNS στο Debian #1- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
29-08-08, 10:22 Απάντηση: Πρόβλημα (πιθανότατα) DNS στο Debian #2
-
29-08-08, 10:43 Απάντηση: Πρόβλημα (πιθανότατα) DNS στο Debian #3
Skaf έχεις altec σύμφωνα με ότι γράφουν οι πληροφορίες της σύνδεσης σου στο φόρουμ
ενδεχομένως να είναι και λόγω του κανονιού της altec και το κατέβασμα του διακόπτη από τον ΟΤΕ
-
29-08-08, 11:01 Απάντηση: Πρόβλημα (πιθανότατα) DNS στο Debian #4
Αυτό ακριβώς και θα έκανα, φίλε Wantilles, αν δεν είχα laptop και δεν χρησιμοποιούσα Wi-fi, γιατί δεν θα τον χρειαζόμουν. Τώρα όμως δεν μπορώ να κυνηγώ τα iwconfig και wpasupplicant για να κάνω την δουλειά μου.
Όπως θα είδες στο resolv.conf, ο network-manager παίρνει κανονικά τους name servers από το router μου. Δοκίμασα και το Kwlan και έχω τα ίδια αποτελέσματα. Όταν όμως εγκαθιστώ το dnsmasq, όλα δουλεύουν μια χαρά, τόσο με network-manager όσο με Kwlan. Οπότε βλέπω το πρόβλημα κάπου στο name resolution.
Spoiler:
Δεν νομίζω, γιατί μόλις πάρει μπρός το DNS κατεβάζω με την κανονική μου ταχύτητα (109KBytes/s). Επίσης, ένας υπολογιστής με XP συνδεδεμένος στο ίδιο router δεν έχει κανένα πρόβλημα.- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
29-08-08, 11:06 Απάντηση: Πρόβλημα (πιθανότατα) DNS στο Debian #5
Δοκίμασε με www.opendns.com/ και δες αν συμβαίνει.
Απλά γράψου, κάρφωσε τους στο /etc/network/interfaces πάνω απο τους άλλους και κάνε ένα update για να ενημερωθούν για την IP σου εδώ (https://www.opendns.com/dashboard/networks/)
Μετά δοκίμασε να serfaρεις...
-Edit:Με τα νεα δεδομένα άκυρο...
-
29-08-08, 11:55 Απάντηση: Πρόβλημα (πιθανότατα) DNS στο Debian #6
Τελικά έφτιαξε από μόνο του, μετά την απεγκατάσταση του Kwlan και την επανεγκατάσταση του network-manager. Δεν καταλαβαίνω τι και πώς . Το περιεχόμενο των αρχείων που ανέφερα πιο πάνω δεν άλλαξε.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
Παρόμοια Θέματα
-
Dynamic DNS πρόβλημα στο τοπικό δίκτυο.
Από mukumuku στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-08, 09:50 -
Πρόβλημα με εγκατάσταση nvidia στο Debian
Από King_Of_Ingo στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 19-07-07, 19:21 -
Πως να μπαίνετε στο Google όταν ο DNS του ISP σας έχει πρόβλημα
Από cprotopapas στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-06, 02:44 -
Πρόβλημα με σκάνερ στο Debian 3.1
Από MANDRAKAS στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 19-06-05, 22:42
Bookmarks