Εμφάνιση 1-11 από 11
    Έχω το Netgear modem-router DG834G v3.
    Θέλω να ανοίξω πόρτα για το mtorrent.
    Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάποια πληροφορία (είμαι και λίγο δυσκίνητος στο ψάξιμο).
    Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει...
    Χρειάζομαι όμως απλές οδηγίες γιατί δεν είμαι εξοικειωμένος με την "γλώσσα των κομπιουτεράδων".
    Κάποια από αυτά που διαβάζω μου φαίνονται κινέζικα.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Περιοχή
    Νέο Ηράκλειο - Αθήνα
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    VDSL 100
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Καλώς ήρθες στο φόρουμ καί καλή διαμονή.

Απάντηση μπορείς να βρεις στο site του μtorrent (ή utorrent).

Παρακάτω σου παραθέτω ένα λινκ που αναφέρεται στο δικό σου μόντεμ/ρούτερ.

http://portforward.com/english/route...G/Utorrent.htm

Καλή επιτυχία

Φιλικά, Θάνος.

ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ. Ακολούθησα όλες τις οδηγίες. Παραβλέπω το γεγονός ότι θα μπορούσαν να είναι γραμμένες πιο απλά. Παραβλέπω το γεγονός ότι ουσιαστικά έπρεπε να μαντεύω από τα εικονίδια τι πρέπει να κάνω. Παραβλέπω το γεγονός ότι υπάρχουν ασάφειες στις οδηγίες.
    Αυτό που μου την δίνει (γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτε) είναι ότι αυτός που γράφει τις οδηγίες θεωρεί ότι ο άλλος έιναι εξοικειωμένος με την τεχνική ορολογία. Έτσι πετάει στο τέλος ένα "πήγαινε στο NAT Rule - Add βάλε μέσα τις ρυθμίσεις και κάνε Submit".
    ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ; Εϊναι σαν την αγελάδα που κλωτσάει το γάλα όταν το αρμέξεις. Κυριολεκτικά το τελευταίο βήμα.
    Τι σκ.. είναι το NAT Rule - Add;
    Θα σβήσω το Τόρεντ και θα ησυχάσω.
    Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.

Περιοχή
    Στη δικτατορία των ηλιθίων...
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Tο τελευταιο ΝΑΤ RULE - Add που λεει, ειναι για να περιγραψει την παραπανω διαδικασια. Απο τη στιγμη που εχεις κανει αυτα τα βηματα, κανονικα δεν πρεπει να εχεις καποιο προβλημα. Εννοειται οτι την πορτα που θα ανοιξεις, πρεπει να την περασεις και στο μτορρεντ.
    - Oι ανθρωποι που προτιθενται, να ανταλλαξουν την ελευθερια τους με την προσωρινη ασφαλεια, δεν αξιζουν κανενα απο τα δύο και θα χασουν και τα δύο...

1) Εϊδες; Πως να ξέρω εγώ που είμαι άσχετος (όπως οι περισσότεροι) ότι με το NAT Rule - Add εννοεί αυτό;
    2) Οι οδηγίες ρύθμισης του ρούτερ είναι τόσο ασαφείς που είναι καλυτερα να τα παρατήσω τώρα που έχω ακόμα ίντερνετ. Δεν έχω όρεξη να ξαναρχίσω τα setup.
    Πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kouroupakis Mihalis : 12-09-08 στις 07:40.

Περιοχή
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Aμα ειναι πες μου σε ποια σημεια εχεις προβλημα. Το ανοιγμα μιας πορτας, ειναι κατι που μπορει να σου ξαναχρειαστει, ασχετως μτορρεντ.
    - Oι ανθρωποι που προτιθενται, να ανταλλαξουν την ελευθερια τους με την προσωρινη ασφαλεια, δεν αξιζουν κανενα απο τα δύο και θα χασουν και τα δύο...

Τι να σου πω. Το πρόβλημα βρίσκεται στο Firewall Rules. Εκεί οι οδηγίες δεν είναι ξεκάθαρες και έτσι παρά το γεγονός ότι προσπάθησα να συμπληρώσω τα Outbound και Inbound τελικά δεν τα κατάφερα.

Περιοχή
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Λοιπόν θα σου πω τα βήματα αναλυτικά, αν δεν καταλαβαινεις κατι μου λες!
    Μπαινεις στο control panel του ρουτερ σου, λογικα η διευθυνση θα ειναι 192.168.0.1
    Στο πλαινο μενου πατας Services και μετα add custom service. Eκει που λεει name γραφεις utorrent, απο κατω που λεει Τype επιλεγεις το TCP/UDP, στα start port και finish port βαζεις την πορτα που θες να ανοιξεις π.χ. 50000 και πατας apply.
    Eπειτα απο το πλαινο μενου επιλεγεις Firewall Rules. Πατας το add που ειναι κατω απο τα Inbound Services (τα outbound δεν τα πειραζεις). Στο πλαισιο που εμφανιζεται, στο Service επιλεγεις το utorrent poy δημιουργησαμε προηγουμενως. Την επιλογη Action την αφηνεις οπως ειναι, δηλαδη allow always.
    Στο πεδιο Send to LAN Server βαζεις την ip σου. Mπορεις να την βρεις πηγαινωντας start->run->cmd στο παραθυρο που εμφανιζεται γραφεις ipconfig και πατας enter. Θα σου βγαλει καποια στοιχεια, αυτο που θα σημειωσεις ειναι το IP address. Aν δεν εισαι εξοικιωμενος με την κονσολα κανε ενα αριστερο κλικ στο εικονιδιο με τις οθονες κατω δεξια και επελεξε την καρτελα support, εκει λεει την Ιp address.
    Eκει που λεει wan users αν δεν εχεις αλλους υπολογιστες σε δικτυο το αφηνεις στην τιμη any οπως ειναι. Αν εχεις κι αλλους υπολογιστες απλα βαζεις τις ip τους στο πεδιο απο κατω. Αφου τα κανεις αυτα πατας apply.
    Moλις τωρα ανοιξαμε την πορτα που θελαμε.
    Τωρα θα πας στο μtorrent και απο τις επιλογες Preferences->Connections->Port Used for Incoming Connections βαζεις την πορτα που εχεις ανοιξει και πατας ok. Προσεξε να μην ειναι τικαρισμενη η επιλογη randomize port each time utorrent starts.
    Με αυτα τα βηματα δε νομιζω να αντιμετωπισεις προβλημα, αν δυσκολευτεις καπου πες μου.

Τελικά οι κινήσεις που είχα κάνει ήταν εντάξει (έστω και κατα λάθος). Το πρόβλημα ήταν το internet monitor Nod32. Το απενεργοποίησα και το τόρεντ δούλεψε αμέσως.
    Καλού κακού θα κρατήσω και τις οδηγίες για κάποια μελλοντική επανεγκατάσταση.
    Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια.

Περιοχή
    Νέο Ηράκλειο - Αθήνα
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    VDSL 100
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Kouroupakis Mihalis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελικά οι κινήσεις που είχα κάνει ήταν εντάξει (έστω και κατα λάθος). Το πρόβλημα ήταν το internet monitor Nod32. Το απενεργοποίησα και το τόρεντ δούλεψε αμέσως.
    Καλού κακού θα κρατήσω και τις οδηγίες για κάποια μελλοντική επανεγκατάσταση.
    Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια.
    Keep trying....κάθε αρχή καί δύσκολη, λίγο υπομονή καί επιμονή θέλει.

Περιοχή
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Aφου τα καταφερες ολα καλα!

Παρόμοια Θέματα

1. Άνοιγμα πόρτας για Battlefield 2142
    Από pliktras στο φόρουμ Games και Online Gaming
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-06-08, 15:16
  2. Ανοιγμα Πόρτας
    Από agrio tsakali στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-12-07, 16:26
  3. Άνοιγμα πόρτας
    Από wolfakis στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-07-07, 20:40
  4. βοηθεια για ανοιγμα πορτας
    Από mtoy στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-07-07, 14:33
  5. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-05, 11:25

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα