|ADSL News|Σε άρθρο της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" την Κυριακή 27/04/05 με θέμα το γρήγορο Ίντερνετ γίνεται αναφορά στις προοπτικές και στις μελλοντικές εξελίξεις της ευρυζωνικής πρόσβασης.Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι "Πληροφορίες αναφέρουν ότι ως τα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2006 θα αρχίσει στην Ελλάδα η διάθεση και γραμμών Τ1...το κόστος της ταχύτητας των 512 Kbps θα πέσει στο επίπεδο των 256 και 384 Kbps."
Παραθέτουμε πιο κάτω το πιο ενδιαφέρον μέρος του άρθρου:



"Αν και στο τελευταίο εξάμηνο δεν έχει γίνει κάποια σημαντική πρόοδος στο θέμα της μείωσης του κόστους κτήσεως του γρήγορου Internet, τα πρώτα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα. Τη λύση στο αδιέξοδο των τιμολογίων που δεν εννοούν να μειωθούν θα τη δώσει η ίδια η τεχνολογία.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι ως τα τέλη του τρέχοντος έτους με αρχές του 2006 θα αρχίσει στην Ελλάδα η διάθεση και γραμμών Τ1.



Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η γραμμή T1 θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για μια γραμμή ADSL η οποία είναι γρηγορότερη από την πιο γρήγορη γραμμή ADSL των 1.024 Kbps. Συγκεκριμένα η ταχύτητα της T1 είναι 1.544 Kbps. H εμπορική διάθεση των γραμμών Τ1 στην Ελλάδα είναι σαφές ότι θα οδηγήσει προς τα κάτω τις τιμές. Αλλωστε οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγωγή στην αγορά των γραμμών Τ1 θα δημιουργήσει ανακατατάξεις στη σχέση τιμολογίων και ταχυτήτων γραμμών ADSL. Για παράδειγμα το κόστος της γραμμής ADSL με ταχύτητα 1.024 Kbps που σήμερα είναι απαγορευτικό για τον μέσο χρήστη από το επίπεδο των 170-240 ευρώ τον μήνα θα πέσει κάτω από τα 100 ευρώ, όσο δηλαδή το κόστος της γραμμής 512 Kbps. Αντίστοιχα το κόστος της ταχύτητας των 512 Kbps θα πέσει στο επίπεδο των 256 και 384 Kbps, δηλαδή από 40 ως 60 ευρώ. Παράλληλα οι ταχύτητες 256 και 384 σταδιακά θα καταργηθούν.



Βέβαια θα πρέπει να διατηρήσουμε και κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με το αν τελικά οι εξελίξεις αυτές θα φανούν στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί η εμπειρία από το ADSL παραπέμπει σε χρονικές καθυστερήσεις τριών ή και τεσσάρων ετών. Ας μην ξεχνάμε ότι το ADSL ήταν έτοιμο και λειτουργούσε πιλοτικά από το 2000, ενώ η εμπορική του διάθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2003."



Πλήρες άρθρο:



http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14424&m=D28&aa=1&cookie=