Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 16
  1. #1
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.820
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    E.U.
    Το ΕΚ υιοθέτησε σήμερα, σε πρώτη ανάγνωση, μια νομοθετική πρόταση στόχος της οποίας είναι η παροχή στους πολίτες ευρύτερης πρόσβασης στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η βελτίωση της πληροφόρησης των καταναλωτών και η ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

    Δικαίωμα σε καθολική υπηρεσία

    Οι κοινοβουλευτικές τροπολογίες ενισχύουν την υποχρέωση των φορέων να παρέχουν στους χρήστες που το επιθυμούν βασικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Σύμφωνα με την υφιστάμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία, αυτή η "καθολική υπηρεσία" περιλαμβάνει την παροχή δημόσιων τηλεφωνικών υπηρεσιών, δωρεάν αριθμών έκτακτης ανάγκης (όπως είναι ο ευρωπαϊκός αριθμός 112 και οι εθνικοί αριθμοί), μια υπηρεσία παροχής τηλεφωνικών πληροφοριών και επαρκή γεωγραφική κάλυψη με δημόσια τηλέφωνα.

    Συγκεκριμένα, το ΕΚ κάλεσε την Επιτροπή να υποβάλλει, ως το φθινόπωρο του 2008, πρόταση για την συμπερίληψη των κινητών τηλεφώνων και της ευρυζωνικότητας στο πεδίο εφαρμογής των κανόνων σχετικά με την παροχή καθολικής υπηρεσίας.

    Καλύτερη ενημέρωση και προστασία των χρηστών

    Το ΕΚ ζήτησε επίσης την ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών σε ό,τι αφορά την πληροφόρησή τους σε σχέση με τις τιμές, την τιμολόγηση και τους όρους των συμβάσεων.

    Συγκεκριμένα, οι συμβάσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνουν πληροφορίες για την πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και για τον εντοπισμό του καλούντος, πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενους περιορισμούς που επιβάλλει ο πάροχος στον συνδρομητή και πληροφορίες για τις μορφές των υπηρεσιών συντήρησης και τις προσφερόμενες υπηρεσίες υποστήριξης στους πελάτες.

    Νούμερα έκτακτης ανάγκης και άτομα με αναπηρία

    Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν ακόμη τα κράτη μέλη να εξασφαλίζουν ότι όλοι οι πολίτες της ΕΕ ενημερώνονται κατάλληλα και σχετικά με την ύπαρξη και χρήση του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης (το 112). Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που παρέχουν διαθέσιμες στο κοινό τηλεφωνικές υπηρεσίες θα πρέπει να εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από οποιοδήποτε μέρος εντός της επικράτειας της ΕΕ.

    Δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της καταγγελίας αγνοούμενων παιδιών και την επί του παρόντος περιορισμένη παροχή αυτής της υπηρεσίας, οι ευρωβουλευτές επιθυμούν τα κράτη μέλη όχι μόνο να διαθέσουν αποκλειστικά έναν αριθμό για τον σκοπό αυτό αλλά και να εξασφαλίσουν ότι πραγματικά διατίθεται μια υπηρεσία για καταγγελία αγνοούμενων παιδιών στην επικράτειά τους υπό τον αριθμό 116000.

    Τα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ισοδύναμες με αυτές τις οποίες απολαμβάνουν άλλοι τελικοί χρήστες, τονίζει το ΕΚ.

    Φορητότητα αριθμών και διάρκεια συμβολαίων

    Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν την πρόταση της Επιτροπής πως η μεταφορά αριθμού σε νέο πάροχο πρέπει να γίνεται σε μια μέρα, και πρόσθεσαν πρόνοια για μέτρα σε όσους πάροχους δεν ανταποκριθούν.
    Παρόλα αυτά για προστασία των συνδρομητών από αθέλητη αλλαγή πάροχου, δίνουν την δυνατότητα στον Εθνικό ρυθμιστή να επεκτείνει την περίοδο αλλαγής κατά μια μέρα.

    Επίσης ζητείται ο εναρμονισμός της διάρκειας των συμβολαίων στους 24 μήνες, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ακυρώνουν την σύμβαση μετά τους 12.

    Τεχνολογική ουδετερότητα

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τα κράτη μέλη δεν πρέπει να επιβάλουν υποχρεωτικές τεχνικές προδιαγραφές στις τηλεπικοινωνιακές συσκεύες, αν αυτοί οι όροι εμποδίζουν την πώληση τέτοιων συσκευών στην εσωτερική αγορά.

    Όμως τεχνικοί περιορισμοί θα μπορούν να μπουν εφόσον έχει ενημερωθεί ο πελάτης από πριν, για το μπλοκάρισμα πχ μιας κάρτας SIM μιας εταιρίας σε δίκτυο ανταγωνιστή της, εφόσον έχει επιδοτηθεί το κόστος της συσκευής.

    Προστασία των προσωπικών δεδομένων

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το ΕΚ τάχθηκε υπέρ κοινών ευρωπαϊκών κανόνων, ώστε να διασφαλίζεται ισοδύναμο επίπεδο προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, και ιδίως του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και του δικαιώματος του απορρήτου και της ασφάλειας των συστημάτων της τεχνολογίας των πληροφοριών.

    Ασφάλεια δικτύου και spam

    Οι πάροχοι πρόσβασης πρέπει να πάρουν μέτρα καταπολέμησης των παραβιάσεων ασφαλείας αλλά το ζήτημα επεκτείνεται περαιτέρω.
    Ο ρυθμιστής πρέπει να ενημερώνεται για την κλοπή δεδομένων πελατών και οι χρήστες που επηρεάζονται θα πρέπει να ενημερώνονται για την παράνομη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους.

    Επίσης θα αυξηθεί η προστασία σε θέματα ιών/trojans, spam, cookies κλπ.

    Πληροφορία σαν μέσο αποτροπής

    Όλοι οι συνδρομητές θα πρέπει να ενημερώνονται από τους operators για παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση copyrighted υλικού, καθώς και να ενημερώνονται για τρόπους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους.
    Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τους νόμους του εκάστοτε Κράτους-μέλους όσον αφορά το τι είναι παράνομο υλικό/δραστηριότητα καθώς και για τις σχετικές ποινές


    Εισηγητής της σχετικής έκθεσης που υιοθετήθηκε με 548 ψήφους υπέρ, 88 κατά και 14 αποχές είναι ο κ. Malcolm HARBOUR (ΕΛΚ-ΕΔ, UK).

    Πηγή : Ευρωκοινοβούλιο
    Σχετικό έγραφο-Πρόταση

  2. #2
    Εγγραφή
    16-10-2007
    Περιοχή
    while(true){ }
    Μηνύματα
    2.693
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Τα μισα μου φαινονται αστεια να εφαρμοστουν στην ελληνικη πραγματικοτητα αλλα ειναι ενα καλο βημα παρολαυτα.
    Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me

  3. #3
    Εγγραφή
    15-03-2005
    Μηνύματα
    278
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    Συγκεκριμένα, το ΕΚ κάλεσε την Επιτροπή να υποβάλλει, ως το φθινόπωρο του 2008, πρόταση για την συμπερίληψη των κινητών τηλεφώνων και της ευρυζωνικότητας στο πεδίο εφαρμογής των κανόνων σχετικά με την παροχή καθολικής υπηρεσίας.
    αυτό αν γίνει μιλάμε για τεράστια αλλαγή

  4. #4
    Εγγραφή
    06-11-2007
    Περιοχή
    London
    Μηνύματα
    722
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    38000/10000
    ISP
    Plusnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΚΚΙΝΙΟ
    Router
    BT Home Hub 5
    ναι καλα ολα αυτα αλλα ειδατε και εκει που λεει 24 μηνα συμβολαια??λιγο πολυ δεν ειναι αυτο? βεβαια αν εναρμονιστουν και οι παροχοι και μας προσφερουν καλες υπηρεσιες κανενα προβλημα σε αυτο....

  5. #5
    Εγγραφή
    05-02-2008
    Περιοχή
    London, UK
    Μηνύματα
    647
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    1Gbps
    ISP
    FTTH
    Το Ευρωκοινοβούλιο, στις εκθέσεις που ψήφισε σήμερα για την Μεταρύθμιση των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών και τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο τηλεπικοινωνιών, μεταξύ άλλων προωθεί (κάτι το οποίο ήδη έχει προτείνει η Επιτροπή), την φορητότητα σε το πολύ μία ημέρα!

    Κάτι το οποίο η ΕΕΤΤ για κάποιο λόγο δεν έχει κάνει ακόμα και επιμένει στο όριο των 10 εργάσιμων ημερών (δύο εβδομάδες) που είχε θεσπιστεί πιλοτικά όταν ξεκίνησε η φορητότητα στη χώρα μας!

    Σήμερα η ΕΒΔΑΦ έχει πρακτικά τη δυνατότητα να διαχειρίζεται αιτήματα φορητότητας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και οι πάροχοι (ιδιαίτερα οι κινητοί, γιατί στους σταθερούς υπάρχει πάντα και ο ΟΤΕ και το LLU) εκμεταλλεύονται στο έπακρο το περιθώριο των 10 εργάσιμων στη φορητότητα ώστε να κάνουν τη διαδικασία δύσκολη για τον καταναλωτή...

    Πιστεύω ότι η ΕΕΤΤ πρέπει να δράσει άμεσα και πριν από την απόφαση του Συμβουλίου τον Νοέμβριο που κατά πάσα πιθανότητα θα εγκρίνει τουλάχιστον αυτό το κομμάτι της Έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, και να μειώσει τον χρόνο φορητότητας από 10 εργάσιμες σε μερικές ώρες όπως κάλλιστα έχει τη δυναότητα να διαχειριστεί η ΕΒΔΑΦ. Να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός όπως επισημαίνεται και στην έκθεση του ΕΚ για τη φορητότητα! Όταν βρίσκεις καλύτερη προσφορά, πας εκεί άμεσα!

    Π.χ. φορητότητα κινητού αριθμού άμεσα, σε μία-δυο ώρες, φορητότητα σταθερού αριθμού από ΟΤΕ σε vodafone για το σπίτι ή Cosmote at home άμεσα σε μια-δυο ώρες (δεν απαιτεί LLU)... Ο χρόνος μεταφοράς βρόχου είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά η φορητότητα στα κινητά ή στα σταθερό-κινητά (cosmote at home, vodafone για το σπίτι) είναι αδικαιολόγητο να κάνει δυο βδομάδες με τις ευλογίες του Εθνικού Ρυθμιστή που έχει να αναπροσαρμόσει τα χρονικά όρια της φορητότητας από... τότε που εφαρμόστηκε η φορητότητα στη χώρα μας...


    Θετικό που κρατάω, η εναρμόνιση των κανόνων σε όλη την ΕΕ (να σημειώσω ότι 24μηνα συμβόλαια, δεν σημαίνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστούν κι εδώ)! Επίσης θετικό το ότι εξετάζεται η ευρυζωνικότητα να προστεθεί στην ΚΥ!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gmmour : 25-09-08 στις 00:36. Αιτία: auto merged post

  6. #6
    Εγγραφή
    30-09-2005
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    6.974
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Μας δουλεύουν κιολας; Ποιά προστασία προσωπικών δεδομένων; Απο τη μια περνάνε νόμους που υποχρεώνουν τους ISP να γίνονται big brother και απο την άλλη προσπαθούν να μας πείσουν οτι προστατεύουν την ιδιωτικότητα;

  7. #7
    Το avatar του μέλους karavagos
    karavagos Guest

    Πάντως πολύ πρόσφατα (τυχαίο?) η ΕΕΤΤ έκανε συνάντηση των παρόχων με θέμα το "Σύστημα Ενημέρωσης Καταναλωτή για την Κατάσταση του Τοπικού Βρόχου του". Βεβαία θα αργήσει η υλοποίηση, αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον το όλο θέμα.

  8. #8
    Εγγραφή
    31-01-2008
    Μηνύματα
    99
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    6143/1022
    ISP
    Vodafone/hol
    DSLAM
    HOL - ΚΩΛΛΕΤΗ
    Router
    jetspeed 520
    SNR / Attn
    28.5(dB) / 26.5(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όλοι οι συνδρομητές θα πρέπει να ενημερώνονται από τους operators για παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση copyrighted υλικού, καθώς και να ενημερώνονται για τρόπους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους.
    Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τους νόμους του εκάστοτε Κράτους-μέλους όσον αφορά το τι είναι παράνομο υλικό/δραστηριότητα καθώς καιγια τις σχετικές ποινές
    λετε να ειναι η αρχη του τελους για την ανταλλαγη αρχειων;

  9. #9
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.867
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από karavagos Εμφάνιση μηνυμάτων

    Πάντως πολύ πρόσφατα (τυχαίο?) η ΕΕΤΤ έκανε συνάντηση των παρόχων με θέμα το "Σύστημα Ενημέρωσης Καταναλωτή για την Κατάσταση του Τοπικού Βρόχου του". Βεβαία θα αργήσει η υλοποίηση, αλλά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον το όλο θέμα.
    Κατασταση = διαχεριστικη (on-line tracking τι γινεται με τους παροχους / one-click-ενημερωση) ή τεχνικη (διαχειριση φασματος / αποσταση / θεωρητικα-πρακτικα ορια κτλ) ?

  10. #10
    Εγγραφή
    24-04-2002
    Περιοχή
    Νέα Χαλκηδόνα (Αττική)
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    7.857
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panther. Εμφάνιση μηνυμάτων
    λετε να ειναι η αρχη του τελους για την ανταλλαγη αρχειων;
    Eκτός από τα p2p υπάρχει και το rapidshare ή άλλα παρόμοια πράγαματα, όπου κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος κατεβάζει τι.

    Αν και στα p2p μπορούν να εφαρμοστούν encryption που δεν θα μπορούν να τα βλέπουν πολλοι.

    Η ανταλλαγή αρχείων δεν προκειται να σταματήσει ποτέ.

    Pc Specs: Ryzen 5800X3D, 32Gb Trident Z @3600Ghz Ram, RTX 4090

  11. #11
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.867
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πληροφορία σαν μέσο αποτροπής

    Όλοι οι συνδρομητές θα πρέπει να ενημερώνονται από τους operators για παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση copyrighted υλικού, καθώς και να ενημερώνονται για τρόπους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους.

    Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τους νόμους του εκάστοτε Κράτους-μέλους όσον αφορά το τι είναι παράνομο υλικό/δραστηριότητα καθώς και για τις σχετικές ποινές
    Αλλη δουλεια δεν ειχαν να κανουν οι operators απ'το να επιβλεπουν και να ειδοποιουν για το τι κατεβαζει ο χρηστης και αν ειναι παρανομο..

    Εισηγητής της σχετικής έκθεσης που υιοθετήθηκε με 548 ψήφους υπέρ, 88 κατά και 14 αποχές είναι ο κ. Malcolm HARBOUR (ΕΛΚ-ΕΔ, UK).
    - Αν το καταλαβα καλα - μου κανει εντυπωση που περασαν ολα ως πακετο στη ψηφοφορια.. Αν εχουν περασει ολα μαζι, τοτε καποιος μπορει να ειναι υπερ 3 μετρων και κατα 2 μετρων πχ.. τι γινεται σ'αυτη τη περιπτωση αραγε? Η να ειναι υπερ 5 και κατα ενος - οποτε θα πρεπει να ψηφισει μαλλον υπερ, αποδεχομενος κατι που δε θελει ομως..

    Κανενας ειδικος επι του ευρωκοινοβουλιου να μας εξηγησει?

  12. #12
    Το avatar του μέλους 21century
    21century Guest
    Προφανώς μετά η πρόταση που πλειοψήφισε και πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων. Πάντως οι προτάσεις μπορούν να εφαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα αρκεί να υπάρξει οργανωμένο σχέδιο δράσης απο την πολιτεία και τους θεσμοθετημένους φορείς οι οποίοι συνήθως ασχολούνται με ανουσια ή αλλότρια θέματα...

  13. #13
    Το avatar του μέλους karavagos
    karavagos Guest

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MNP-10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατασταση = διαχεριστικη (on-line tracking τι γινεται με τους παροχους / one-click-ενημερωση) ή τεχνικη (διαχειριση φασματος / αποσταση / θεωρητικα-πρακτικα ορια κτλ) ?
    Διαχειριστική...

    ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1505, 30 Ιουλίου 2008, Άρθρο 7, παράγραφος 7:
    "για τις περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εγκαθιστούν στο διαδικτυακό τους τόπο σύστημα ενημέρωσης των καταναλωτών, σχετικά με την εξέλιξη της ενεργοποίησης της υπηρεσίας που έχουν αιτηθεί και την πορεία αποκατάστασης των βλαβών."

    Με "άμεση" ενημέρωση από το W-CRM (άντε να βγουν όλα στη φόρα!).

  14. #14
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.867
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Αυτο ηταν παλαιοτερο αιτημα των χρηστων το οποιο ειχε βαλτωσει για καποιο λογο, αλλα το θεσαμε και το Μαιο σε σχετικη συναντηση με την ΕΕΤΤ... Μας ειχαν πει, τοτε, οτι το ετοιμαζουν... παλι καλα υπαρχει κινητικοτητα εστω και τωρα.. βεβαια θα ηταν πολυ καλυτερα να υπηρχε εδω και εναμιση χρονο ωστε να μην εχει ταλαιπωρηθει τοσος κοσμος ως μπαλακι μεταξυ εταιριων..

  15. #15
    Εγγραφή
    15-11-2007
    Μηνύματα
    558
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    τα μετρα ειναι θετικα εκτοs απο το κομματι τηs ανταλλαγηs αρχειων που με προβληματιζει.Τωρα το δυσκολο ειναι η προσαρμογη των μετρων στην Ελληνικη πραγματικοτητα

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-02-06, 00:12
  2. Μηνύματα: 66
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-06, 01:34
  3. Μηνύματα: 56
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-06, 01:07
  4. Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-06-05, 00:41
  5. Μηνύματα: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-05, 01:15

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας