Καλησπέρα. Έχω το πιάτο από το altec i-do (1,10 διάμετρο) και θέλω να πιάσω ταυτόχρονα τους δύο αυτούς δορυφόρους. Μέχρι στιγμής έχω καταφέρει με τη βοήθεια ενός sat-finder και με αρκετό κούνημα πέρα δώθε, να πιάσω τον καθένα μόνο του με πολύ δυνατό σήμα και είπα να κάνω μια προσπάθεια να πιάσω και τους 2.
Το ερώτημα είναι ποιον από τους 2 να κεντράρω και να πιάσω τον άλλον παράκεντρα και πόση περίπου απόσταση πρέπει να έχουν τα 2 lnb μεταξύ τους; Επίσης μήπως πρέπει ένα από τα δύο να είναι λίγο πιο ψηλά από το άλλο;
Όποια βοήθεα ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ.
Εμφάνιση 1-15 από 37
-
04-10-08, 15:32 Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #1
-
04-10-08, 18:01 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #2
Κέντρο ο astra και παράκεντρα ο hotbird για να πάρεις ότι μπορείς παραπάνω από τον astra.
Τα lnb δεν είναι πολύ μακριά μεταξύ τους αλλά όχι και κολλητά .
Εξαρτάται από το μέγεθος του πιάτου .
Δεν είναι μόνο το πιο πάνω πιο κάτω ,πάει και λίγο μέσα δηλαδή πρέπει να στραβώσεις το λαμάκι
της βάσης των lnb να πλησιάσει προς το πιάτο .
Η καλύτερη λύση είναι να ανεβάσεις δέκτη κ tv δίπλα στο πιάτο ,να βρεις καλά τον astra έχοντας
βιδώσει χαλαρά και τα δυο lnb, να στερεώσεις το κεντρικό lnb και μετά να παίξεις με το άλλο για
τον hotbird .Με την μία και τους δύο δεν θα το πετύχεις.
-
04-10-08, 18:37 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #3
Ευχαριστώ για την απάντηση! Επειδή είμαι λίγο μπουμπούνας, άμα κεντράρω τον άστρα το άλλο lnb θα μπει όπως κοιτάμε το πιάτο από πίσω αριστερά ή δεξιά του πρώτου;
Το κακό είναι ότι εκεί που είναι το πιάτο στην ταράτσα, τα lnb είναι στον αέρα και δεν μπορώ να τα φτάσω.. Οπότε κάθε δοκιμή πρέπει να στρίβω το πιάτο προς τα μέσα...
Edit: OK, το βρήκα, τα lnb πάνε ανάποδα, κέντρο του άστρα και αριστερά του hotbird!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mits : 04-10-08 στις 18:52.
-
05-10-08, 02:47 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #4
-
06-10-08, 01:22 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #5
Τελικά αυτό το πιάτο που έδιναν με το ido, είναι λίγο της πλάκας. Πιο εύκολα συντονίζω με ένα άλλο 80άρι που έχω παρά με αυτό.
Για να πιάσεις αυτούς τους 2 δορυφόρους ταυτόχρονα αρκεί ένα 80άρι πιάτο ή είναι οριακό;
-
06-10-08, 02:45 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #6
-
06-10-08, 07:14 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #7
Για να τους πιάσεις από Αθήνα, και να τους πιάινες χωρίς περοβλήματα με άσχημο καιρό, θέλεις 1.20 , η να ψάξεις να βρεις το πιο ευαίσθητο LNB!
Για ξαναδοκίμασέ το.... Είναι στη σωστή απόσταση η βάση των LNB; Γιατί ακόμη και ένα φθηνό 120άρι είναι καλύτερο από ένα 80άρι που είναι συνήθως φθηνά έτσι κι αλλιώς...
-
06-10-08, 10:57 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #8
-
06-10-08, 10:58 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #9
Βασικά έχει ένα θέμα σταθερότητας αυτό το πιάτο, ο βραχίονας που το συγκρατεί στη βάση δεν είναι τόσο στιβαρός, με αποτέλεσμα με το που πιάσω φουλ σήμα και αρχίσω να το σφίγγω, όταν το σφίγγω έχει πέσει το σήμα.
Παρεπιπτόντως ανακάλυψα ένα προγραμματάκι, το fastsatfinder, το οποίο δείχνει καλό. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς να μας πει αν είναι και αξιόπιστο; Μου δείχνει σήμα σε ένα άλλο πιάτο που στοχεύει hellasat 20%, αλλά εγώ κατεβάζω όλα τα κανάλια.
-
06-10-08, 11:01 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #10
-
06-10-08, 11:10 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #11
Δυστυχώς ο δέκτης είναι κάρτα pci στο pc και πρέπει να ανεβάσω όλο το σύστημα πάνω! (ο τρελός με το "κομπιούτερ" στην ταράτσα!
)
Το προγραμματάκι πάντως σου δείχνει από ποια θέση του diseqc switch πιάνεις σήμα και την έντασή του.
Ακόμη πάντως δεν έχω καταφέρει να πιάσω αξιόπιστα σήμα από τον άστρα για να δοκιμάσω το 2ο lnb, μας τα χάλασε χτες ο αέρας!
-
06-10-08, 11:54 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #12
Αν κάποιος, μπορούσε να σου δανείσει έναν δέκτη που να έχει ήδη προεκατεστημένα μερικά κανάλια από Astra και hotbird θα ήταν ότι καλύτερο.
Δεν σου κρύβω, ότι για τέτοιες περιπτώσεις έχω έναν παλιό Humax 5400. Του έχω περάσει κάπου 20 κανάλια από 4 δορυφόρους, οπότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Τον συνδέω... γυρνάω το πιάτο... και περιμένω να ανοίξει το κανάλι.
Δεν έχεις κάποιον φίλο να σου δανείσει έναν δέκτη (που να πιάνει ήδη τους 2 δορυφόρους);
-
06-10-08, 12:40 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #13
Μπα, είμαι ο μόνος της παρέας που ασχολείται με τέτοια αθλήματα! Εξάλλου δεν έχω και καμιά μικρή τηλεόραση. Θα βάλω απλά κάποιον κάτω στο pc να μου λέει αν πιάνει!
-
06-10-08, 13:23 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #14
Παίδες εδώ στην Χαλκιδική για να πιάσω τον Astra (στις 19 μοίρες) τι πιάτο θέλω; Ακόμη ο άλλος Astra (στις 28) έχει ενδιαφέρον;
-
06-10-08, 14:38 Απάντηση: Βοήθεια για ταυτόχρονη λήψη hotbird και astra #15
'Οσο πιο βόρεια, τόσο καλύτερα. Αν φανταστείς ότι με 90άρι πιάτο, κατεβαίνει ο Astra (19 μοίρες) στη Χίο και στην Καλαμάτα, τότε προφανώς στη Χαλκιδική θα τον πιάνεις "τζι-τζί".
Ο 28.2 έχει ενδιαφέρον. Αποκτά ακόμα περισσότερο, αν είσαι συνδρομητής ή έχεις πρόσβαση στο BskyB.
Νομίζω ότι θα παιδευτείς χωρίς αποτέλεσμα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος radiodj105 : 06-10-08 στις 14:39. Αιτία: auto merged post
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητο και σύνδεση για αποστολή και λήψη email
Από zeibekis στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-07, 03:14 -
Επικρίσεις ΣΑΤΠΕ για την απόφαση της ΕΕΤΤ για λήψη προσωρινών μέτρων για το LLU
Από gtl στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-07, 10:34 -
Συχνότητες για HOTBIRD που μπορώ να βρω?
Από anfil στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-04, 01:21 -
Απορίες για την ταυτόχρονη χρήση τςν 2 Β καναλιών και άλλα
Από teachergeorge στο φόρουμ Isdn - PstnΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-04, 21:54
Bookmarks