Σελ. 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση 31-40 από 40
    Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από LeoK2488
    Pelasgian,εννοούσα είναι πολύπλοκο για κάποιον στην απέξω (δλδ κάποιον που δεν ξέρει πως λειτουργεί το Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα). Επίσης εγώ μιλούσα για fully funded θέσεις (δίδακτρα + κοστος διαβίωσης) και όχι μόνο για δίδακτρα. Ίσως να μην έγινα σαφής αρκετά!
    Αν υπάρχει καθηγητής να σε πλασσάρει από Ελλάδα από μόνος του επειδή είσαι καλός φοιτητής είναι καλό και θεμιτό. Αν ο καθηγ.-μεσάζοντας 'τα παίρνει' για να σε στείλει τοτε είναι γνωστός και μη εξαιρετέος στους Εγγλέζους οπότε αν έχεις να λαδώσεις για σε σπρώξουνε έχεις και για να πληρώσεις τα δίδακτρα! (Λογική των Αγγλων με την οποία συμφωνώ!).

Θα συνιστούσα απ' ευθείας επαφή με το ίδιο το αγγλικο πανεπιστήμιο και ΟΧΙ μεσάζοντες επί χρήμασι οποιουδήποτε είδους.(θα γλυτώσετε από άσκοπα έξοδα!) Επίσης κανα δυο τρεις συστατικές από επιφανείς έλληνες καθηγητές θα βοηθούσαν πολύ.

teodor,

Αν δεν χρειάζεται μάστερ για να περάσεις ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ πλέον) you are soooo lucky! Αν η κοπέλλα σου θέλει να κάνει μαστερ, η συμβουλή μου θα ήταν να την κατευθύνεις προς το δικό σου uni, μιας και θα μπορούσες να προετοιμάσεις εσύ ο ίδιος το έδαφος με το Business School για εκείνη! Συν το added bonus ότι θα την είχες κοντά σου!!!!
    Στα 4 χρόνια πέρνω το μαστερ. MPharm κάνω τώρα. Εννούσα μεταπτυχικό στη φαρμακευτική που μόνο σε άλλους τομείς πρέπει να έχει. Το θέμα έιναι ότι το brighton δεν είναι και απο τα καλύτερα πανεπιστήμια και δε θέλω να τη "χαντακώσω" για να είμαστε μαζί.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mastermind
    Προς teodor_ch: Δυστυχώς λέγω, η κοπέλα σου έκανε λάθος επιλογή στο τμήμα. Διοικιτικοί υπάλληλοι δεν εχουν ζήτηση αρα θα πρέπει σαν στόχο της απο δω και πέρα ναχει την μετεκπαίδευση σε κάποιο συγγενικό τομέα όπως το μαρκετινγκ. Η επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα εξαρτάται πολύ απο τις δεξιότητες και την τρέλα που κουβαλάει κάποιος! Μπορεί να σπουδάζεις εσυ φαρμακευτική και να αποδειχθεί οτι στην πράξη γ@μας και δερνεις στην πληροφορική!!

Αυτή την εποχή με την κοπέλα μου συζητάμε πολύ το θέμα και έχει το εξης πρόβλημα,είναι τόσοι πολλοί οι τομείς που χάνεται στο τέλος. Γιαυτό πρέπει να πει τι ονειρεύεται να κάνει στην ζωή της και απο εκεί να αρχίσετε το ψάξιμο...
    Εγώ βασικά κάτι με σχέση με τους υπολογιστές ήθελα αλλά έχουμε φαρμακείο που είναι μαλακία να το αφήσω (κλειστό επάγγελμα - μέχρι τώρα) και άλλη ποιότητα η φαρμακευτική και άλλη τα computer "science". Και η κοπέλα μου ψυχολογία ήθελε αλλά θα πήγαινε τσάμπα ο κόπος και ο μεγαλύτερος βαθμός. Το έχει ψιλομετανιώσει τώρα αλλά θα προσπαθήσει να τα συνδυάσει!!

Εσύ τί είπες ότι σπουδάζεις? Η κοπέλα σου? Στις 13 Δεκέμβρη κατεβαίνω Αθήνα για 4-5 μερούλες και μετά Κρήτη. ΚΕΡΝΑΩ!!! Καφεδάκι και μετά φαγητό!!! Με την προϋπόθεση να μου(της δηλαδή) εξηγήσετε τι παίζει απο μεταπτυχιακά και απο πού και πώς γλιτώνεις τα δίδακτρα και τα προς το ζήν! Θέλω πολύ να τη βοηθήσω και όχι τόσο για να είμαστε μαζί στην Αγγλία αλλά γιατί της αξίζει να πετύχει. Ίδρωσε να μπεί στη σχολή και τώρα πάλι διαβάζει και κρατάει μόνο τα >7(βαθμό) μαθήματα για να βγάλει μεγάλο βαθμό στο πτυχίο.
    Παιδιά όποιος είναι ελεύθερος εκείνες τις μέρες και έχει όρεξη να βρεθούμε κάπου για καφέ ή και για φαί!

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mastermind
    Προς teodor_ch: Δυστυχώς λέγω, η κοπέλα σου έκανε λάθος επιλογή στο τμήμα. Διοικιτικοί υπάλληλοι δεν εχουν ζήτηση αρα θα πρέπει σαν στόχο της απο δω και πέρα ναχει την μετεκπαίδευση σε κάποιο συγγενικό τομέα όπως το μαρκετινγκ. Η επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα εξαρτάται πολύ απο τις δεξιότητες και την τρέλα που κουβαλάει κάποιος! Μπορεί να σπουδάζεις εσυ φαρμακευτική και να αποδειχθεί οτι στην πράξη γ@μας και δερνεις στην πληροφορική!!

Αυτή την εποχή με την κοπέλα μου συζητάμε πολύ το θέμα και έχει το εξης πρόβλημα,είναι τόσοι πολλοί οι τομείς που χάνεται στο τέλος. Γιαυτό πρέπει να πει τι ονειρεύεται να κάνει στην ζωή της και απο εκεί να αρχίσετε το ψάξιμο...
    Εμένα ο πατέρας μου ήθελε να με κάνει μάγειρα (Σεφ)......... αρε πατέρα!!

Περιοχή
    @ SNR Land
    Downloads
    19
    Uploads
    1
    Άρθρα
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    Θα έμπαινε μέσα το μαγαζί με αυτά που κατεβάζεις ρε
    Socii stamus Cadimus dividui

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teodor_ch
    Εσύ τί είπες ότι σπουδάζεις? Η κοπέλα σου? Στις 13 Δεκέμβρη κατεβαίνω Αθήνα για 4-5 μερούλες και μετά Κρήτη. ΚΕΡΝΑΩ!!! Καφεδάκι και μετά φαγητό!!! Με την προϋπόθεση να μου(της δηλαδή) εξηγήσετε τι παίζει απο μεταπτυχιακά και απο πού και πώς γλιτώνεις τα δίδακτρα και τα προς το ζήν! Θέλω πολύ να τη βοηθήσω και όχι τόσο για να είμαστε μαζί στην Αγγλία αλλά γιατί της αξίζει να πετύχει. Ίδρωσε να μπεί στη σχολή και τώρα πάλι διαβάζει και κρατάει μόνο τα >7(βαθμό) μαθήματα για να βγάλει μεγάλο βαθμό στο πτυχίο.
    Παιδιά όποιος είναι ελεύθερος εκείνες τις μέρες και έχει όρεξη να βρεθούμε κάπου για καφέ ή και για φαί!
    Και οι δυο σπουδάζουμε οικονομικά,εγω στην Ασοεε (ΟΠΑ) και εκείνη στο Καποδιστριακό. Οταν κατέβεις φίλε μου να βρεθούμε και χωρις κεράσματα
    Πολλά εξαρτώνται απο τα θέλω της, τις δυνάμεις-ορεξη της και βέβαια την υποστήριξη που μπορεί ναχει. Τοχω ψάξει το θέμα και πάνω απ'ολα μετράει το τι θες πραγματικά για να γίνεις ευτυχισμένος επαγγελματικά! Για παράδειγμα εγω ακολούθησα αυτό που ήθελα απο μικρός,μπορεί η πληροφορική να με ενθουσιάζει αλλα το ενδιαφέρον είναι αλλου...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    Οι δικοί μου σαν κλασσικοι γονείς με ήθελαν γιατρό αλλα εγω δεν μασάω,αφου μπορώ να κάνω το κέφι μου γιατί να χαντακωθώ αλλού??
    . People like you
    . You live in a dream world
    . You despise the outside
    . And you fear you're the next one

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    έκλεισε! 13 κατεβαίνω οπότε εκεί γύρω θα βρεθούμε
    αύριο βάζει νετ και απο δευτέρα θα αρχίσουμε να το ψάχνουμε και εμείς περισσότερο.
    εμείς είμαστε 20.εσείς?για ενα χρόνο μεγαλύτερο σε κόβω

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από LeoK2488

Αν δεν χρειάζεται μάστερ για να περάσεις ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ πλέον) you are soooo lucky!
    Καλά χρειάζεται να γινει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ πτυχίου απο Αγγλικό πανεπιστήμιο;

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    απο ότι ξέρω ΝΑΙ εάν δεν έχει δώσει εξετάσεις ΔΙΚΑΤΣΑ κανείς άλλος για την ίδια σχολή και το ίδιο πανεπιστήμιο πιο πρίν.

μπορεί να κάνω και λάθος.
    διορθώστε με

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    απο ότι ξέρω ΝΑΙ εάν δεν έχει δώσει εξετάσεις ΔΙΚΑΤΣΑ κανείς άλλος για την ίδια σχολή και το ίδιο πανεπιστήμιο πιο πρίν.
    Καλα ρε παιδιά να κάνω τότε μια χαζή ερώτηση ;

Γιατί (αν ισχύει οτι πρέπει να περάσεις απο ΔΙΚΑΤΣΑ) να κάνει κάποιος προπτυχιακές
    σπουδές στην Αγγλία και να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του (συν το γεγονός της μεγαλύτερης δυσκολίας των σπουδών εκεί ) , και να μην πάει στις γνωστές και δοκιμασμένες λύσεις (Ιταλια- Βουλγαρία- Ρουμανία) οπου και πολύ λιγότερα θα ξοδέψει περνώντας ζωή και κότα και το πτυχίο το έχει σίγουρο.

Και μην μου μιλήσετε για ποιότητα σπουδών γιατί στην Ελλαδάρα μας αυτά δεν μετράνε.
    Τα τυπικά προσόντα και οι κατάλληλες γνωριμίες αρκούν.

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    θα διαφωνήσω με τα "μαλλιά της κεφαλής του" γιατί με λίγη οικονομία εγώ ξοδεύω όσα και φίλοι μου στο Ηράκλειο και τα δίδακτρα του πανεπιστημίου (περίπου για εμένα φέτος 1200 λίρες) μου τις πληρώνει η ΕΕ ή έστω ένα μέρος αυτών.

Η ποιήτητα σπουδών για πολλούς μετράει αφού δε σκοπεύουν να δουλέψουν Ελλάδα(οπου και εδώ αλλάζουν τα πράγματα σιγά σιγά) και τους ενδιαφέρει να "ανοιχτούν" πολύ

Περιοχή
    Πειραιάς
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    384/128
    Παιδιά, το ΔΙΚΑΤΣΑ(ΔΟΑΤΑΠ) είναι προυπόθεση για την αναγνώριση πτυχίων από οποιανδήποτε χώρα και αν προέρχονται! Νο ΔΙΚΑΤΣΑ νο δουλεία στο Δημόσιο!!! Το Ελληνικό Δημόσιο ΑΠΑΙΤΕΙ την ακαδημαϊκή ισοτιμία και την βαθμολογική αντιστοιχία οποιουδήποτε πτυχίου της αλλοδαπής - η όλη διαδικασία διαρκούσε, τότε που πέρασα εγώ, ,10-14 μήνες.

Επίσης το ΔΙΚΑΤΣΑ απαιτείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ για τα κλειστά επαγγέλματα των μηχανικών πάσης φύσεως(πολιτικοί,μηχανολόγοι, ηλεκτρ/γοι κλπ.), για να χορηγήσει άδεια ασκήσεως επαγγελμ. και δικαίωμα υπογραφής μελέτης επίβλεψης.
    Ομοίως οι Ιατρικοί Σύλογοι απαιτούν ΔΙΚΑΤΣΑ.
    Οι δικηγόροι νομίζω εγγραφονται στο σύλλογό τους χωρίς ΔΙΚΑΤΣΑ (με επιφύλαξη αυτο...)

Για το θέμα του ΔΙΚΑΤΣΑ η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ από το 1990 έως σήμερα και πληρώνει αβέρτα πρόστιμα διότι δεν δέχεται να αναγνωρίσει ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ πτυχία (ιδιαιτέρως δε στα κλειστά επαγγέλματα) χωρίς την διαδικασία του ΔΙΚΑΤΣΑ ως υπαγορεύουν οι οδηγίες της ΕΕ.

Θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα στους νέους φίλους που παρακολουθούν το θέμα αυτό και σκεφτονται να σπουδάσουν κλειστό επάγγελμα σε κάποιο από τα κολλέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα (τα οποία είναι 'συμβεβλημένα' με πανεπιστ. του εξωτερικού) ΟΤΙ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Π@Π@ΡΙΕΣ!!! Φέτος δε, που είχαμε ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ καταδίκη της Ελλάδας για μη εφαρμογή Κοινοτικής Οδηγίας οι Κολλεγιο-Ιδιοκτήτες άρχισαν να διαφημίζουν ότι τα πτυχία που χορηγούν είναι αναγνωρισμένα!

Στους νέους της παρέας θέλω να πω (αν δεν το ξέρουν ήδη) ότι η Κοινοτική Οδηγία για τα ευρωπαϊκά πτυχία για την οποια η Ελλάδα έχει καταδικαστεί επανειλλημένως τα τελευταία χρόνια ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΟ 1989!!!!!(αν δε με γελάει η μνήμη μου - γεράματα γαρ!)

Στους παλιούς της παρέας θα υπενθυμίσω κολλέγια τύπου SouthEastern, κλπ κλπ που πίσω στα 1989 (μετά την 1η καταδίκη της Ελλάδας) ισχυρίζονταν ότι θα βγάζαν Διπλ. Πολιτικούς Μηχανικούς! Και μηχανικούς δεν βγάλανε ποτέ και τα π@π@ρο-κολέγια δεν υφίστανται πλέον!! Κατάφεραν να δουλέψουν αρκετό κόσμο με αυτες τις μ@λ@κίες που διαφήμιζαν όμως!!

Με λίγα λόγια:
    για να γίνετε Γιατρός ή Μηχανικός ή οτιδήποτε στον δημόσιο τομέα, πρέπει:
    1. Είτε να σπουδάσετε σε Ελληνικό ΑΕΙ, είτε
    2α. Να σπουδάσετε σε ξένο ΑΕΙ και
    2β. Να περάσετε ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ)

Κολέγια με μισές σπουδές εδώ, μισές εκεί, ή όλες εδώ κλπ κλπ π@π@ριές ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΤΣΑ (ΟΑΤΑΠ).
    Για να σας δώσω 1 petit παράδειγμα, μία από τις βεβαιώσεις που το ΔΙΚΑΤΣΑ ζητούσε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ το 2000-2001 να του σταλεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ απο το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής μετέφραζε (το είχαν στα αγγλικά, γαλλικά κει γερμανικά στις οδηγίες υποβολής αίτησης) ώς εξής:
    Ο παραπάνω ονομαζόμενος (ΠΛΗΡΗ στοιχεια ταυτότητας!!!) υπήρξε φοιτητής στο ταδε course του τάδε πανεπιστημίου μας και ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ τις σπουδές του σπουδάζοντας στο ΤΑΔΕ CAMPUS TOΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΔΟ ΤΑΔΕ, ΝΟΜΟΣ ΤΑΔΕ, ΧΩΡΑ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ CAMPUS!!!!!!

Οι κακόμοιρες γραμματίνες της σχολής μου εξω, τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν τους το πρωτο-είπα. Την βεβαίωση την στείλαν, αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί έπρεπε να γράψουν αναλυτικά την διεύθυνσή τους αφου και σε όλη την αλλήλογραφία είχε λογότυπο του πανεπιστημίου, και στα πτυχία το έγραφε ΚΑΙ το κακόμοιρο το πανεπιστήμιο ΔΕΝ είχε παρά μόνο ένα CAmpus!!!! Οταν τους εξήγησα για τα διάφορα κολέγια στο Ελλάντα σταμάτησαν να γελάν τόσο πολυ μαζί μου! Απλά μου επισήμαναν ότι το Πανεπιστήμιό τους δεν σκοπεύει να ανοίξει 'παραρτήματα' πουθενά λόγω μακρόχρονης παράδοσης και στενού δεσίματος με την κοινότητα της έδρας του!!! Ευχαριστώ για την ξεφτίλα ΔΙΚΑΤΣΟ-μ@λ@κες!!!!!

Ελπίζω να μην σας κούρασα πάρα πολύ!

Σελ. 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Ερωτήσεις για Μεταπτυχιακά στην Αγγλία
    Από Darkman_ στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-09, 01:19
  2. Μηνύματα: 32
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-06, 12:20
  3. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-06, 14:49
  4. Μηνύματα: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-06, 14:27