Σελ. 9 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 4789101114 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 121-135 από 218
    Το avatar του μέλους Zer0c00L
    Zer0c00L Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ξέρω αν τον πρώτο πληθυντικό τον χρησιμοποιείς αυθαίρετα και γενικά δεν ξέρω ποιοι είστε 'εσείς' που θα βλέπετε την ΙΡ του οποιουδήποτε "κλεπταποδόχου πειρατή" όπως χαρακτηρίζεις.

Το θέμα είναι όμως πως για να γίνει αυτό κάποια Αρχή (εταιρείες; ), αλλά γενικά κάποιοι χωρίς κάποια δικαστική εποπτευτική αρμοδιότητα αλλά μέσω μίας νομοθεσίας η οποία ουσιαστικά παρακάμπτει την διάκριση εξουσιών (ΝΒ: Βάσπερ, στο παράδειγμα με το κόκκινο που ανέφερες υπάρχει η αστυνομία που το εποπτεύει, αλλά πρόκειται για ένα εντεταλμένο θεσμικό φορέα στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης θέσμισης / διάκρισης εξουσιών).

Και αυτοί οι κάποιοι θα πρέπει να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις κινήσεις του κάθε χρήστη με την λογική να διαπιστώνουν πότε / αν / πόσο κατεβάζει και από πού;

Αυτό δεν είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας;

Πλάκα με κάνετε;

Κανονικά, από το Συνταγματικό Δίκαιο 101 που έμαθα στην διεθνιστούλικη σχολή μου κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι η καθιερωμένη πρακτική αλλά η εξαίρεση και επιβεβαιώνεται μόνο κατόπιν εισαγγελικού εντάλματος.

Όπως πολύ σωστά κάποιος ανέφερε παραπάνω αυτό το μέτρο ισοδυναμεί με μία κάμερα εδώ μπροστά στον υπολογιστή μου που να καταγράφει την κάθε μου κίνηση μπας και παίξω κάποια στιγμή μία ταινία παιδικής πορνογραφίας!!!!!!

Μα τι λέτε;

Και το θεωρείτε αναλογικό;

Δεν έχω αντίρρηση να καταπολεμηθεί η πειρατεία αλλά εις βάρος της παραβίασης των βασικών μου δικαιωμάτων;

Το ίδιο δεν έλεγαν και οι Bush and Co?

........Auto merged post: PopManiac πρόσθεσε 0 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Kαι να προσθέσω κάτι ακόμα:

Είναι τυχαίο που η κίνηση αυτή έχει καταδικαστεί από το Κοινοβούλιο ΕΕ;
    διαβασα προσεκτικα ολα τα λινκς που παραθεσες οπως και οτι εχει ειπωθει εδω περα και θελω να μου απαντησετε καποιες αποριες σχετικα πανω σε αυτα και φυσικα να πω την αποψη μου.

λοιπον

ο πρωθυπουργος της γαλλιας αποφασισε να επιβαλει ενα μετρο 3 χτυπηματων σε αυτους που χρησιμοποιουν το ιντερνετ για παρανομες δραστηριοτητες.

επειδη οι παροχοι αρνηθηκαν να κανουν τον αστυνομο θα μπει καποια αρχη που φανταζομαι οτι θα διακινει υλικο μεσω του ιντερνετ και οποιου την IP τσιμπανε εφοσον ειναι γαλλος πολιτης θα του γινονται οι σχετικες προειδοποιησεις μεχρι να χτυπησει η καμπανα 3 φορες οπου αυτος ο πολιτης της γαλλιας θα χανει την συνδεση με το ιντερνετ.

(σε αυτο το κομματι αλλα και στο μεταγλωτισμενο που αναφερεις στην ειδηση μιλαει για διαμοιρασμο (upload) αρχειων στο ιντερνετ.)

επισης αναφερει κοψιμο παροχης ιντερνετ δεν διαβασα να αναφερει τυχον νομικες η δικαστικες περιπετειες.

ερωτηση τι προτιμαμε να χανουμε το ιντερνετ η να μας στελνουν στο δικαστηριο με τις αναλογες ποινες.

πιστευω οτι οι παροχοι της γαλλιας γνωριζουν οτι θα χασουν πελατες.

σαφως και θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου οτι κανενας ειτε νομιμος χρηστης του ιντερνετ ειτε παρανομος θα ηθελε εναν "μεγαλο αδερφο" πανω απο το κεφαλι του.

επισης να θυμισω σε καποιους "ελληνες" με μνημη χαλαρη οτι και τα δικα μας πολιτικα κομμα ψηφισαν "υπερ" για το περιβοητο νομοσχεδιο στην Ε.Ε.

οσο αφορα το αν θα ξανακανουν παρομοιο νομοσχεδιο στην Ε.Ε θα ηθελα να πω στον φιλο popmaniac οτι κατι τετοιο θα περασει αργα η γρηγορα ειτε το 2009 ειτε το 2019 ειτε το 2029 καποτε θα το περασουν ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

αυτα ειχα να πω

προσωπικη αποψη μου ειναι οτι το ιντερνετ δεν φταιει για την παρανομη χρηση η την νομιμη αλλα εμεις.

οπως και να τονισω οτι προτιμω τον "εικονικο θανατο" που λετε απο τον "κοινωνικο θανατο" που μπορει να μου επιβληθει ειτε με φυλακιση πολλα χρονια και χρηματικα προστιμα με αποτελεσμα την εξοντωση μου.

και πιστευω πανω σε αυτο ολοι που εχουν ιντερνετ προσβαση θα εχετε διαβασει τους ορους της συμβασης τι αναφερουν για την χρηση αρα σε παρανομες δραστηριοτητες την ευθυνη την εχουμε εμεις οι ιδιοι κανεις αλλος.

αλλα θυμαμαι κατι παροχους που τολμησαν να κανουν το αυτονοητο για ολους (ACN η ALTEC ισως και αλλοι) πεσανε καποιοι να τους φανε.

οταν ομως π.χ καποιου η δουλεια κυκλοφορησει παρανομα στο ιντερνετ θελω να δω ποια θα ειναι η αντιδραση του καλο ειναι το ελευθερο λογισμικο (αλλα σε χρηση εναι μικρο το ποσοστο του απο το "αλλο" λογισμικο).

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Δεν ξέρω αν τον πρώτο πληθυντικό τον χρησιμοποιείς αυθαίρετα και γενικά δεν ξέρω ποιοι είστε 'εσείς' που θα βλέπετε την ΙΡ του οποιουδήποτε "κλεπταποδόχου πειρατή" όπως χαρακτηρίζεις.

Το θέμα είναι όμως πως για να γίνει αυτό κάποια Αρχή (εταιρείες; ), αλλά γενικά κάποιοι χωρίς κάποια δικαστική εποπτευτική αρμοδιότητα αλλά μέσω μίας νομοθεσίας η οποία ουσιαστικά παρακάμπτει την διάκριση εξουσιών (ΝΒ: Βάσπερ, στο παράδειγμα με το κόκκινο που ανέφερες υπάρχει η αστυνομία που το εποπτεύει, αλλά πρόκειται για ένα εντεταλμένο θεσμικό φορέα στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης θέσμισης / διάκρισης εξουσιών).

Και αυτοί οι κάποιοι θα πρέπει να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις κινήσεις του κάθε χρήστη με την λογική να διαπιστώνουν πότε / αν / πόσο κατεβάζει και από πού;

Πλάκα με κάνετε;

Κανονικά, από το Συνταγματικό Δίκαιο 101 που έμαθα στην διεθνιστούλικη σχολή μου κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι η καθιερωμένη πρακτική αλλά η εξαίρεση και επιβεβαιώνεται μόνο κατόπιν εισαγγελικού εντάλματος.

Όπως πολύ σωστά κάποιος ανέφερε παραπάνω αυτό το μέτρο ισοδυναμεί με μία κάμερα εδώ μπροστά στον υπολογιστή μου που να καταγράφει την κάθε μου κίνηση μπας και παίξω κάποια στιγμή μία ταινία παιδικής πορνογραφίας!!!!!!

Μα τι λέτε;

Δεν έχω αντίρρηση να καταπολεμηθεί η πειρατεία αλλά εις βάρος της παραβίασης των βασικών μου δικαιωμάτων;

........Auto merged post: PopManiac πρόσθεσε 0 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μάλλον δεν κατάλαβες. Θα διαπιστώνετε η παράνομη πράξη και στην συνέχεια θα γίνεται καταγγελία. Η οποιαδήποτε αρχή δεν θα γνωρίζει τον χρήστη. Θα διαπιστώνει ποια IP παρανομεί και μετά θα προβεί σε ενέργειες. Σαν να μου λες οτι ο συναγερμός είναι παράνομος.

Το avatar του μέλους Reb0rn
    Reb0rn Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giorgosgudelias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μάλλον δεν κατάλαβες. Θα διαπιστώνετε η παράνομη πράξη και στην συνέχεια θα γίνεται καταγγελία. Η οποιαδήποτε αρχή δεν θα γνωρίζει τον χρήστη. Θα διαπιστώνει ποια IP παρανομεί και μετά θα προβεί σε ενέργειες. Σαν να μου λες οτι ο συναγερμός είναι παράνομος.
    * για να το διασκεδασουμε , λιγακι *

Υπαλληλος Α : ουι ,ουι , επιασα i.p. πειρατη !!!

Υπαλληλος B : xaxax , κι αλλος βλακας που χρησιμοποιει ακομα emule στην 4869 port . δωστον μου να "παιξω" λιγο . βαρεθηκα να ταλαιπωρω τον γειτονα που δεν χωνευω καθολου.

1984 .... ποσο εξω επεσε ο g.orwell στην χρονολογια αλλα ποσο μεσα στην θεματολογια ?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Reb0rn : 05-11-08 στις 00:24.

Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    Και αυτό είναι το three-strikes του νόμου στην Γαλλία, ή μιλάς για κάτι που συμβαίνει σε άλλες χώρες όπως στην Ελλάδα;

Γιατί εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο στο Γαλλικό σχέδιο νόμου

........Auto merged post: PopManiac πρόσθεσε 5 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zer0c00L Εμφάνιση μηνυμάτων
    διαβασα προσεκτικα ολα τα λινκς που παραθεσες οπως και οτι εχει ειπωθει εδω περα και θελω να μου απαντησετε καποιες αποριες σχετικα πανω σε αυτα και φυσικα να πω την αποψη μου.

λοιπον

ο πρωθυπουργος της γαλλιας αποφασισε να επιβαλει ενα μετρο 3 χτυπηματων σε αυτους που χρησιμοποιουν το ιντερνετ για παρανομες δραστηριοτητες.

επειδη οι παροχοι αρνηθηκαν να κανουν τον αστυνομο θα μπει καποια αρχη που φανταζομαι οτι θα διακινει υλικο μεσω του ιντερνετ και οποιου την IP τσιμπανε εφοσον ειναι γαλλος πολιτης θα του γινονται οι σχετικες προειδοποιησεις μεχρι να χτυπησει η καμπανα 3 φορες οπου αυτος ο πολιτης της γαλλιας θα χανει την συνδεση με το ιντερνετ.

(σε αυτο το κομματι αλλα και στο μεταγλωτισμενο που αναφερεις στην ειδηση μιλαει για διαμοιρασμο (upload) αρχειων στο ιντερνετ.)

επισης αναφερει κοψιμο παροχης ιντερνετ δεν διαβασα να αναφερει τυχον νομικες η δικαστικες περιπετειες.

ερωτηση τι προτιμαμε να χανουμε το ιντερνετ η να μας στελνουν στο δικαστηριο με τις αναλογες ποινες.

πιστευω οτι οι παροχοι της γαλλιας γνωριζουν οτι θα χασουν πελατες.

σαφως και θα συμφωνησω μαζι σου φιλε μου οτι κανενας ειτε νομιμος χρηστης του ιντερνετ ειτε παρανομος θα ηθελε εναν "μεγαλο αδερφο" πανω απο το κεφαλι του.

επισης να θυμισω σε καποιους "ελληνες" με μνημη χαλαρη οτι και τα δικα μας πολιτικα κομμα ψηφισαν "υπερ" για το περιβοητο νομοσχεδιο στην Ε.Ε.

οσο αφορα το αν θα ξανακανουν παρομοιο νομοσχεδιο στην Ε.Ε θα ηθελα να πω στον φιλο popmaniac οτι κατι τετοιο θα περασει αργα η γρηγορα ειτε το 2009 ειτε το 2019 ειτε το 2029 καποτε θα το περασουν ειτε μας αρεσει ειτε οχι.

αυτα ειχα να πω

προσωπικη αποψη μου ειναι οτι το ιντερνετ δεν φταιει για την παρανομη χρηση η την νομιμη αλλα εμεις.

οπως και να τονισω οτι προτιμω τον "εικονικο θανατο" που λετε απο τον "κοινωνικο θανατο" που μπορει να μου επιβληθει ειτε με φυλακιση πολλα χρονια και χρηματικα προστιμα με αποτελεσμα την εξοντωση μου.

και πιστευω πανω σε αυτο ολοι που εχουν ιντερνετ προσβαση θα εχετε διαβασει τους ορους της συμβασης τι αναφερουν για την χρηση αρα σε παρανομες δραστηριοτητες την ευθυνη την εχουμε εμεις οι ιδιοι κανεις αλλος.

αλλα θυμαμαι κατι παροχους που τολμησαν να κανουν το αυτονοητο για ολους (ACN η ALTEC ισως και αλλοι) πεσανε καποιοι να τους φανε.

οταν ομως π.χ καποιου η δουλεια κυκλοφορησει παρανομα στο ιντερνετ θελω να δω ποια θα ειναι η αντιδραση του καλο ειναι το ελευθερο λογισμικο (αλλα σε χρηση εναι μικρο το ποσοστο του απο το "αλλο" λογισμικο).
    Νομίζω πως σου ξεφεύγει κάτι στον συλλογισμό σου...

Δεν είναι ή Α (δλδ δικαστική δίωξη) ή Β (κόψιμο σύνδεσης) και άρα μεταξύ δύο κακών προτιμώ το Β.

Νομοθεσίες όπως το three-strikes αναγνωρίζουν - και παρακάμπτουν - παραδεδομένη νομολογία του ΔΕΚ (δες πρόσφατη απόφαση στην Ισπανία) διότι:

Η ποινική / εισαγγελική δίωξη απαιτεί μία τεκμηριωμένη υπόθεση και απαιτεί ένταλμα.

Αυτό ισχύει σε μία δημοκρατία.

Εδώ απλά παρακολουθούμε και κόβουμε συνδέσεις με μία three-strikes προειδοποίηση.

Ακόμα και στις ΗΠΑ, το τονίζω, τέτοια 'προληπτική' νομοθεσία δεν έχει παίξει γιατί παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και το Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ θα στείλει την RIAA από εκεί που ήρθε (γιατί, κορόιδα είναι νομίζεις και δεν θα το δοκίμαζαν και εκεί; ).

Επίσης οι δικαστικοί λειτουργοί στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) είναι εξαιρετικά διστακτικοί να βγάζουν τέτοιου είδους εντάλματα εκτός και αν πρόκειται για διακίνηση σοβαρώς παρανόμου υλικού π.χ. παιδικής πορονογραφίας.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PopManiac : 04-11-08 στις 22:08. Αιτία: auto merged post
    The Road to Hell is Paved with Good Intentions

Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    139
    Uploads
    7
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    5248/999
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    ΖΤΕ
    SNR / Attn
    11(dB) / 42(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ποιά συνταγματικά σας δικαιώματα και κουραφέξαλα (*1) μας τσαμπουνάν οι κλεπταποδόχοι πειρατές;. Στην Ελλάδα η μόνη αρχή που δικαιούται να κρίνει (*2) αυτή την στιγμή για το αν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα σε ταινίες είναι η ΕΠΟΕ.
    Όσο για το αν παρακολουθείται κάποιος ο οποίος είναι αθώος. Προφανώς πρώτα θα φαίνεται (*3) ποιά IP κατεβάζει παράνομα και μετά θα βλέπουμε (*4) ποιός είναι αυτός. Ποιο ελευθερία δεν υπάρχει (*5). Πρώτα θα διαπιστώνετε η εγκληματική ενέργεια και μετά θα αποκαλύπτετε ο δράστης. Και ο τρόπος είναι απλός. Η υπεύθυνη αρχή, θα ανταλλάσσει μαζί σας αρχεία, θα βλέπει ωραία και καλά το IP σας και μετά θα προχωρά σε διαδικασίες.
    *1 Ντροπή! Τα συνταγματικά δικαιώματα κουραφέξαλα; Πραγματικά λυπάμαι...
    *2 Η ΕΠΟΕ δεν είναι αρχή. Είναι εταιρεία που ενεργεί για λογαριασμό των άλλων εταιρειών. Δες εδώ τι σημαίνει «αρχή». Και για να σε βοηθήσω δώσε έμφαση στον τελευταίο ορισμό. Θα σου αρέσει και το Αρχή άνδρα δείκνυσι...
    *3 Πως θα φαίνεται, με διαρκή παρακολούθηση των πάντων; Τέτοιες πρακτικές καλό είναι να λείπουν και όχι να τις επικροτούμε!
    *4 Θα βλέπεις κι εσύ; Μπορώ να δω κι εγώ; «Παιδάκι θα μου δώσεις να κάνω μια;».
    *5 Κι όμως υπάρχει! Κατά το κι όμως γυρίζει. Αυτό που προτείνετε εσείς δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία. Μάλλον κάτι σαν το homeland security μου μοιάζει. Φαντάζομαι πως τους ξέρεις αυτούς, έτσι;

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι περιγράφεις την πλήρη κατάλυση του συντάγματος; Δηλαδή μια εταιρεία -όχι αρχή!- θα παρακολουθεί τους πάντες, έστω και ως IP. Έπειτα αυτή η εταιρεία, αφού διαπιστώσει ότι διαπιστώσει, με τον όποιο τρόπο, θα απευθύνεται σε μια άλλη εταιρεία για να προσωποποιήσει την IP που έχει στα χέρια της και από μόνη της έχει αποφασίσει για την τέλεση παρανομίας -φυσικά η αστυνομία, οι δικαστές, τα δικαστήρια, οι δικηγόροι και οι άλλοι «άσχετοι» δεν μας χρειάζονται πια- και μετά, όπως λες, θα προβαίνει σε ενέργειες. Απίστευτο! Όλα σε ένα. Έτσι θα πάμε μπροστά; Καλά, ρητορική ερώτηση ήταν αυτή. Δε χρειάζεται να απαντήσεις. Προφανώς έτσι πάμε με ΤΕΡΑΣΤΙΑ βήματα πίσω. Πολύ πίσω...

Όσο για το σχόλιο για τον συναγερμό. Εδώ υπάρχει μια σημαντικότατη διαφορά. Ο συναγερμός βρίσκεται στο σπίτι σου. Και βρίσκεται εκεί για να σε προστατέψει αν εγώ αποφασίσω να μπω μέσα για να σου κλέψω την 52άρα plasma TV που έχει μέσα. Δεν βρίσκεται στο δικό μου σπίτι, και μάλιστα χωρίς τη δική μου συγκατάθεση, για να με παρακολουθεί συνέχεια μπας και κάποια στιγμή μου τη δώσει και σκεφτώ ή συζητήσω να μπουκάρω στο σπίτι σου. Εγώ, έτσι κι αλλιώς, δεν έχω κανένα σκοπό να μπω στο σπίτι σου να σε κλέψω. Γιατί να με παρακολουθείς εσύ 24 ώρες το 24ωρο; Όλα τα άλλα που θα μαθαίνεις τι θα τα κάνεις; Πως θα τα χρησιμοποιήσεις; Ε;

Συνεχίζει να σου φαίνεται καλός ο παραλληλισμός με το συναγερμό;

Πραγματικά οι απόψεις κάποιων με κάνουν να αναρωτιέμαι που ζω. Μάλιστα τώρα κιόλας πάω να τσεκάρω το διαβατήριό μου μπας και βρω καμιά σφραγίδα από Βόρεια Κορέα...
    ...But regardless of what weapons they try to use to effect silence, words will always retain their power. Words are the means to meaning, and for some, the annunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country.
    V

Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    Σβήστηκαν κάποια μηνύματα με αναφορές και συζήτηση στις οικονομικές δρστηριότητες ενός ιδιώτη που τυγχάνει να είναι μέλος του φόρουμ.

Τι σχέση έχει αυτό παιδιά με την πρόταση νόμου στην Γαλλία που συζητούμε;

Παρακαλώ μείνετε ontopic
    The Road to Hell is Paved with Good Intentions

Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    D-Link 2740-B
    SNR / Attn
    11.0(dB) / 19.8(dB)
    Νομιζω οτι εχει καποια σημασια κι αυτο.
    http://www.independent.co.uk/news/uk...il-992268.html

Το avatar του μέλους Zer0c00L
    Zer0c00L Guest
    Και αυτό είναι το three-strikes του νόμου στην Γαλλία, ή μιλάς για κάτι που συμβαίνει σε άλλες χώρες όπως στην Ελλάδα;

Γιατί εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο στο Γαλλικό σχέδιο νόμου

........Auto merged post: PopManiac πρόσθεσε 5 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Νομίζω πως σου ξεφεύγει κάτι στον συλλογισμό σου...

Δεν είναι ή Α (δλδ δικαστική δίωξη) ή Β (κόψιμο σύνδεσης) και άρα μεταξύ δύο κακών προτιμώ το Β.

Νομοθεσίες όπως το three-strikes αναγνωρίζουν - και παρακάμπτουν - παραδεδομένη νομολογία του ΔΕΚ (δες πρόσφατη απόφαση στην Ισπανία) διότι:

Η ποινική / εισαγγελική δίωξη απαιτεί μία τεκμηριωμένη υπόθεση και απαιτεί ένταλμα.

Αυτό ισχύει σε μία δημοκρατία.

Εδώ απλά παρακολουθούμε και κόβουμε συνδέσεις με μία three-strikes προειδοποίηση.

Ακόμα και στις ΗΠΑ, το τονίζω, τέτοια 'προληπτική' νομοθεσία δεν έχει παίξει γιατί παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και το Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ θα στείλει την RIAA από εκεί που ήρθε (γιατί, κορόιδα είναι νομίζεις και δεν θα το δοκίμαζαν και εκεί; ).

Επίσης οι δικαστικοί λειτουργοί στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) είναι εξαιρετικά διστακτικοί να βγάζουν τέτοιου είδους εντάλματα εκτός και αν πρόκειται για διακίνηση σοβαρώς παρανόμου υλικού π.χ. παιδικής πορονογραφίας.
    ναι αλλα μην ξεχνας οτι δεν λεει τον τροπο που θα μαθαινει αυτη η αρχη οτι ο "Χ" χρηστης παρανομει ωστε να του κοβουν την συνδεση.
    οπως και επισης δεν λεει αν εχει και νομικη συνεχεια το ζητημα απλα αναφερει το κοψιμο της συνδεσης.

(τουλαχιστον οσο μου το επιτρεπουν τα γαλλικα μου δεν ειδα κατι τετοιο)

τωρα αν θα μπορει να ξαναεχει η οχι δεν με ενδιαφερει αν ημουν στην θεση του παρανομου γαλλου χρηστη διοτι απλα οπως ειπα ειναι "εικονικος θανατος" και οχι "κοινωνικος/οικονομικος" που θα ηταν αν με εβαζαν φυλακη και πληρωνα προστιμο τροποι για να μπεις στο ιντερνετ υπαρχουν πολλοι ετσι πιστευω οτι και οι γαλλοι θα βρουν λυσεις.

αυτοι που θα παθουν ζημια με το μετρο ειναι οι παροχοι ιντερνετ.

........Auto merged post: Zer0c00L πρόσθεσε 3 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Theodore41 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομιζω οτι εχει καποια σημασια κι αυτο.
    http://www.independent.co.uk/news/uk...il-992268.html
    συμφωνω ειναι ενδιαφερον θεμα οσο διαβασα (γιατι ειμαι και δουλεια βλεπεις)

απλα να θυμισω οτι σε αυτες τις χωρες μετα απο καποια γεγονοτα που εγιναν και εμφανιστηκε ο "BIG BROTHER" επαψε να υπαρχει προσωπικη ζωη και προσωπικα δεδομενα για χαρη της "εθνικης ασφαλειας" της χωρας.

αυτο πιστευω οτι θα πρεπει να μας βαλει σε σκεψεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Zer0c00L : 05-11-08 στις 11:56. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Στο Ιατρείον
    Downloads
    35
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTB
    ISP
    Μεριζόμενο
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΙΟΣ
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Stardusted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακομα το συγκεκριμενο παραδειγμα? Δλδ φτανει πια, οχι δεν ειμαι υπερ της πειρατιας, αλλα ΟΧΙ δεν ειναι το ιδιο να σου κλεψουν την καφετιερα, αρα να μην εχεις εσυ καφετιερα, και να κατεβασει η μικρη μαιρουλα που ειναι 14 ετων τον τελευταιο δισκο του Ρουβα, χωρις να τον στερει απο ΚΑΝΕΝΑΝ.

Το επομενο βημα δλδ θα ειναι η εξισωση πειρατιας με φονο? Σοβαρεψου....
    Sorry φίλτατε αλλά τι θέλει να πεί ο ποιητής? Εκφράσου ελεύθερα, αλλά να βγαίνει και κάποιο νόημα!!!
    Με του συμπάθιου...
    Η κλιμακτήριος διαρκεί 6-24 μήνες και χαρακτηρίζεται από διάφορα συμπτώματα όπως εξάψεις, εφιδρώσεις αυπνία, αύξηση αρτηριακής πίεσης,αλλαγή διάθεσης,άγχος,ανησυχία κ.α.

Περιοχή
    ΠΡΩΗΝ Ελληνικη Μακεδονία
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    Vodafone Power Station
    Ας περασει το μετρο κι εδω αν μπορει...

Μονο που θα ειναι η θανατικη καταδικη των ISPs καθως και αλλων εταιριων και διαφορα αλλα ΄΄παραπροιοντα'' της πειρατιας (a.k.a mp3's,pc,lcd tv κ.α. πολλα..) και σιγουρα ολοι αυτοι μαζι κανουν πολυ μεγαλυτερο τζιρο απο οσο χανουν οι ''κυνηγοι'' μας, για να επιτρεψουν να χαθει τοσο απλα και τοσο ευκολα...

Απλα θα τους γυρισει μπουμερανγκ με τις παραπλευρες απωλειες που αναφερω πιο πανω...

Κι ας τρεχουν μετα, να με πεισουν εμενα να αγορασω υπηρεσιες/hardware και αλλα gadgetακια για να απολαμβανω την ψηφιακη εποχη...

Να τα βαλουν μετα εκει που γνωριζουν...(θα πουλησω κι αυτα που εχω...)

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    ZTE
    SNR / Attn
    11(dB) / 25.2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Όσον αφορά για την κεντρική ιδέα του νόμου που πάει να περάσει, συμφωνώ απόλυτα με τον PopManiac.

Spoiler:

Πλάκα με κάνετε;

Μα τι λέτε;

https://365meres.wordpress.com/

Σκέφτομαι άρα υπάρχω.Ή μήπως...σκέφτομαι πως υπάρχω ενώ... (???) Όπως και να 'χει, σκέφτομαι !!

Downloads
    3
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    Πάμε από το κακό στο χειρότερο και νομηζο ότι έρχονται και αλλά

Το avatar του μέλους gtl
    gtl Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zer0c00L Εμφάνιση μηνυμάτων

Καλά. Τα ίδια λέγανε οι υποστηρικτές τους και για τις πατέντες λογισμικού ("θα περάσει θέλετε δεν θέλετε") και είδαμε τί κατάφεραν.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    ~12500/ ~900
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    SNR / Attn
    (dB) / 33,5(dB)
    1. Πώς ακριβώς μπορεί να πιστοποιηθεί ότι κάποιος διαπράτει "πειρατία"? Αρκούν τα logs και τα συμπαραμαρτούντα? Μήπως αυτά είναι απλά ενδείξεις (που μπορεί να είναι και παραπλανητικές) και απόδειξη είναι μόνο το να μπουν στο σκληρό μου δίσκο? Το ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι μια τέτοια πρακτική δεν εγκαθιδρύει απλά την surveillance society αλλά και επιβάλλει ποινές με την υποψία και μόνο ότι παρανομείς! (προφανώς γιατί το να έβγαιναν κάποια εκατομμύρια εντάλματα έρευνας σε σπίτια των "πειρατών" αντί για κέρδη θα έφερνε ζημιές στις εταιρίες)

2. Οι εργαζόμενοι που έφτιαξαν π.χ. τα windows xp πληρώθηκαν για τα ένα-δυο χρόνια που δούλεψαν στο έργο με τον μισθό τους (και όχι από τα κέρδη). Θα πληρώνονταν τα ίδια αν ήταν μηχανικοί στην κατασκευή μιας πολυκατοικίας και παύουν να αμοίβονται όταν παραδώσουν την εργασία τους όπως παύουν να αμοίβονται οι μηαχανικοί που φτιάχνουν πολυκατοικίες. Με τα "πνευματικά διακιώματα" πληρώνεται εσαεί ο ιδιοκτήτης της Microsoft κι ας έχει να γράψει κώδικα μερικές δεκαετίες. Τα "πνευματικά διακιώματα" δεν αμοίβουν τους εργαζόμενους αλλά τις εταιρίες (επιτέλους τέλος το παραμύθι για τους εργαζόμενους).

3. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που ελπίζουν να γίνουν Bill Gates στη θέση του Bill Gates και πιστεύουν ότι ο νόμος περί πνευματικών διακιωμάτων θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν το "όνειρό" τους. Η απάντηση είναι απλή: Πλήρωσε ο Bill Gates ή οι επίδοξοι διάδοχοί του, "πνευματικά δικαιώματα" για την αλφαβήτα που έμαθε στο σχολείο? Για τα μαθηματικά? Για τη φυσική? Για όλα αυτά που του επιτρέπουν να γράψει πέντε γραμμές κλειστό κώδικα? Όταν κάποιος από αυτούς πληρώσει τα "πνευματικά δικαιώματα" που οφείλει στην κοινωνία τότε να τους πληρώσουμε και εμείς νταβαντζηλίκι για τα "πνευματικά τους διακιώματα". Μέχρι τότε ο κλέφτης είναι αυτός που κλείνει τον κώδικα για να οφεληθεί μια εταιρία και όχι ο "πειρατής".

4. Βλέπω αρκετούς που τσιμπάνε στο ότι "η πειρατία σκοτώνει τη μουσική". Δεν έχω δει κανέναν να υπερασπίζεται την καταπολέμηση της "πειρατίας" επειδή πλήτει την πορνοβιομηχανία. Και όμως αυτή η βιομηχανία πλήτεται πολύ περισσότερο από την πειρατία και τα κέρδη αυτής της βιομηχανίας υπηρετούνται από τους νόμους του copyright, πολύ περισσότερο από ότι των πραγματικών καλιτεχνών. Όσοι πιστεύουν ότι οι Σαρκοζίδες ανα τον πλανήτη υπηρετούν τα συμφέροντα του νέου καλλιτέχνη μάλλον πρέπει να ξανασκεφτούν σε τί κόσμο ζούμε.

5. Πνευματική δημιουργία (επιστημονική ή καλλιτεχνική) υπάρχει ανα τους αιώνες. Δεν περιορίστηκε από την "πειρατία"**, ούτε διασώθηκε από τους νόμους περι "πνευματικών διακιωμάτων" που θεσπίστηκαν πολύ πρόσφατα από το καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα του περασμένου αιώνα. Και οι καλλιτέχνες δούλευαν και δουλεύουν για να βγάλουν τα προς το ζειν (πχ συναυλίες)* και δεν ζούσαν σαν παράσιτα εισπράτοντας απλά "πνευματικά διακιώματα" για ένα έργο που έκαναν κάποτε. Αντίθετα από ότι προπαγανδίζεται, η πραγματικότητα είναι ότι η πνευματική δημιουργία κινδυνεύει από τον απόλυτο έλεγχο της από μια χούφτα εταιρίες που ελέγχουν το copyright και όχι από το ιδιότυπο "αντάρτικο" των "πειρατών" που μάλλον την οφελούν διαχέοντας την στην κοινωνία.

6. Συζήτηση περί copyright καλύτερα να γίνεται στις συζητήσεις. Παρεπιπτόντως ένα σχετικό θρεντ είχα ανοίξει παλιότερα http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=240840

*ΥΓ. Επειδή είδα ενα σχετικό ποστ, ο νέος καλλιτέχνης δεν προκειται ποτέ να βγάλει τα έξοδα της δημιουργίας ενός cd όσο ακριβά και να το πολυήσει. Γιατί απλούστατα είναι νέος και πρέπει αν κάνει συναυλίες, να βγάλει τη μουσική του στο ιντερνετ, να κοπιάσει και να κάνει γνωστή τη δουλειά του στον κόσμο. Λεφτά από τα cd βγάζουν μόνο οι "φτασμένοι καλλιτέχνες" - metallica ας πουμε γιατί καλλιτέχνες σαν τον Μότσαρτ δεν πήραν ούτε σεντς ποτέ από "πνευματικά διακιαώματα" (δεν ήταν αρκετά "φτασμένος" μάλλον...)

**ΥΓ2. Αν υπήρχε αποτελεσματική καταπολέμηση της "πειρατίας" παλιότερα μάλλον σήμερα δεν θα υπήρχαν τα έπη του Ομήρου που επιβίωσαν γιατί μεταδίδονταν στόμα το στόμα...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimig33 : 05-11-08 στις 19:31.
    Μπάτσοι παντού, πυροσβέστες πουθενά!

Το avatar του μέλους gtl
    gtl Guest
    Επίσης μου αρέσει που κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για μεσαίωνα του Σαρκοζί στην Γαλλία, ενώ η γερουσία τους που ψήφισε με ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία τον νόμο αποτελείται από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις. Αυτό και αν είναι εμπάθεια...
    Μεσαιωνικό χαρακτηρίζω το μέτρο, όχι την κατάσταση στην Γαλλία γενικώς. Ασφαλώς η σχεδόν ομόθυμη αποδοχή του στιγματίζει την πλειοψηφία του Γαλλικού πολιτικού κόσμου, αλλά στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες συνηθίζουμε (διόλου άδικα) να αποδίδουμε το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης στις κυβερνητικές πλειοψηφίες που προτείνουν και υπερψηφίζουν μια κακή νομοθεσία, και κατόπιν στις μειοψηφίες που τυχόν την αποδέχονται.

Όπως για παράδειγμα στιγματίστηκε πρώτα και κύρια το κυβερνών ΠΑΣΟΚ για το εξευτελιστικό νομοσχέδιο απαγόρευσης των internet cafe, παρότι το τελευταίο είχε τύχει της αποδοχής και της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasper Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το αν είναι η όχι η τιμωρία υπερβολική δεν ήταν ανάμεσα σε αυτά που εξέτασα. Ίσως να είναι, αν και δεν το νομίζω, γιατί σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι να μπεις ανώνυμα στο διαδίκτυο. Το βασικό που εξέτασα ήταν η συμπεριφορά μας απέναντι στην πειρατεία σαν... αντίσταση στο κεφάλαιο...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasper Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επαναλαμβάνω ότι αυτό που με ενόχλησε εμένα είναι ακριβώς αυτός ο Τσεγκεβαρισμός που στην ουσία υπονομεύει την οικονομία, για να έρθουν μετά οι ίδιοι και να παραπονιούνται για άνεργους τεχνικούς/εικονολήπτες/μπούμαν/σεναριογράφους/σκηνοθέτες/στιχουργούς κλπ....
    Θα έπρεπε να είσαι πολύ προσεκτικότερος πριν αποδώσεις επιπόλαια ... κομμουνιστικές διαθέσεις σ'αυτούς που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο των "τριών χτυπημάτων" και στην γενική απαγόρευση πρόσβασης, φίλτατε vasper. Πληροφοριακά, το κομμουνιστικό κόμμα επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία στην οποία το Ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε προκαταβολικά και προειδοποίησε εναντίον τέτοιων μέτρων (ίσως να τους θύμησε τους περιορισμούς στην κατοχή γραφομηχανών της αγαπημένης τους ΕΣΣΔ ).
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gtl : 05-11-08 στις 19:33.

Σελ. 9 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 4789101114 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Νομος για "εισβολη" σε δικτυο αλλου.
    Από Theodore41 στο φόρουμ Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-09-08, 19:27
  2. Μηνύματα: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-12-07, 11:34
  3. Επιβεβαίωση του "Είμαστε για τα μπάζα" (έκφραση του "αγγαρεύοντος" υπουργού Δημ. Τάξης)
    Από georgex στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-07, 15:40
  4. Διακοπή διάθεσης του "μικρού" PS3 στην Αμερική
    Από ShadowAngel στο φόρουμ Games και Online Gaming
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-07, 17:56
  5. Μηνύματα: 45
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-05, 11:10

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα