Εμφάνιση 1-11 από 11
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    Exclamation
    Χτές προκάλεσα πρόβλημα σε υπολογιστή φίιλης σε προσπάθεια μου να διορθώσω και να της "μάθω" μερικά στο νεο της pc
    Για να μην μακρυγορώ το πρόβλημα είναι το εξής - Έχει μια οθόνη άγνωστης μάρκας σε εμένα proview 19 ρα και ενώ η ανάλυση ήταν κανονικά κάπου 1280 την ανεβάσαμε τέρμα με αποτέλεσμα στο επόμενο reboot να μην ανοίγει το pc μετά το φόρτωμα των Windows ,αλλά μετά την οθόνη welcome έβγαζε error message οτι δεν υποστηρίζει τέτοια ανάλυση.
    Επανεκιννώ σε safe mode αλλά αλλάζοντας την ανάλυση, δεν συμβαίνει τίποτα , σαν να μην την άλλαξα ποτέ και στις επόμενες 100 επανεκινήσεις το πρόβλημα παρέμεινε, το pc παραμένει σταθερά σε μια μαύρη οθόνη που γράφει κάτι νούμερα για Hz αι ότι δεν υποστηρίζεται.
    Τα παράτησα μια και έγινε 5 το πρωί και με περιμένει το μεσημέρι να το.διορθώσω.
    Το περίεργο είναι οτι σε ασφαλή λέιτουργία πηγαίνοντας μέσω πίνακα ελέγχου στις ιδιότητες οθόνης, εκεί μου έβγαζε κάτι για την κάρτα γραφικών nvidia GeForce ΄και σκέφτομαι το εξής - Μια και δεν έχει το cd με τα drivers για την Geforce πράγμα που με κάνει επιφυλακτικό στο να σβήσω το πρόγραμμα , εάν μέσα απο το σύστημα καταργούσα την οθόνη θα έβρισκα λύση? ή υπάρχει περίπτωση να μην είναι plug and play.Δέν έχει καν manual για την οθόνη γιατί το όλο σύστημα το πήρε απο φίλο της, ο οποίος της έδωσε μαζί με το pc μόνο άσχετα cd και όχι όλα τα απαραίτητα.
    Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο ώστε να βοηθηθώ και να απαλλαγώ απο τις τύψεις.
    Δεν ξανακουμπάω ξένο pc
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DM : 05-11-05 στις 07:03.
    Everything You Know Is Wrong !

Περιοχή
    Κλωζάνη
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    ISP
    Μπάμπης νετ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ
    Λοιπόν, τι θα έκανα εγώ... Το παρακάτω δεν είναι σίγουρη λύση αλλά σκέψεις για πειραματισμούς που μπορεί και να μην δουλέψουν (αλλά το πιο πιθανό είναι να δουλέψουν!). Το πρόβλημα όπως έχεις καταλάβει είναι ότι η οθόνη δεν σηκώνει την ανάλυση που της έβαλες και ίσος και το refresh rate. Το μήνυμα που σου βγάζει πρέπει να έρχεται απευθείας από τη οθόνη και όχι από τα win (για την μη υποστήριξη της ανάλυσης). Συνεπώς μια επανεγκατάσταση της οθόνης δεν θα έλυνε τίποτα ΟΜΩΣ μια επανεγκατάσταση της Gforce μπορεί να έλυνε το πρόβλημα. Οπότε πριν πας στο σπίτι της βρες από το internet του drivers της κάρτας γραφικών της (ελπίζω να ξέρεις ποιο μοντέλο ακριβώς είναι) αλλά και τις υποστηριζόμενες αναλύσεις και refresh rates της οθόνης της. Για το που θα τα βρεις αυτά κοίτα στα web sites των κατασκευαστών αλλά και στο google. Αφού τώρα πας στο μηχάνημά της μπες σε safe mode και κατάργησε την κάρτα γραφικών και βγάλε και όποιο prog την συνοδεύει. Κάνε επανεκκίνηση και μπες κανονικά στα win. Τώρα λογικά θα δείξει σε κάποια άσχημη ανάλυση στην αρχή (πχ 640*480) και θα σου πει ότι βρήκε νέα κάρτα γραφικών. Το πιο πιθανό είναι να έχει κρατήσει τους drivers από πριν και να μην σου ζητήσει τίποτα. Σε αντίθετη περίπτωση εγκαθιστάς αυτούς που έχεις κατεβάσει. Τώρα βάλε της και μια φυσιολογική ανάλυση που θα είσαι σίγουρος ότι παίζει. Αλλά έχω και μια απορία. Όταν αλλάζεις refresh rate και ανάλυση τα win δεν σου δείχνουν για 10 δευτερόλεπτα τις αλλαγές σου έτσι να καταλάβεις για το αν έχεις κάνει κάτι λάθος; Εκείνη της στιγμή δεν παρατήρησες ότι τίποτα δεν δούλευε με τις νέες ρυθμίσεις ώστε να μην προχωρήσεις;

Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    Αυτά ήταν τα λογικά βήματα που έκανα και σκέφτηκα κι εγώ να κάνω.Το περίεργο είναι ότι δεν μου έδειξε κάν πως θα είναι η οθόνη μετά - Κι εγώ παραξενεύτηκα.thanks

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    μπαίνεις με f8 σε vga mode, μετά όταν θα μπείς πηγαίνεις στις ρυθμίσεις της οθόνης και αλλάζεις το refresh rate σε προεπιλόγη προσαρμογέα.

Περιοχή
    Μπροστά από το πληκτρολόγιο και το δάκτυλο στο ποντίκι
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    Κάνε boot σε safe mode και πήγαινε στο Control Panel και ψάξε για το εικονίδιο της κάρτας γραφικών.
    Κάπου μέσα στο menu θα υπάρχει μια επιλογή για να γυρίσουν τα settings σε default.
    Μετά κάνε restart.
    Έτσι το διόρθωσα εγώ (πάλη σε μια φίλη μου που είχε το ίδιο πρόβλημα)

Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    Ναι με F8 μπήκα κι εγώ.Το κακό είναι οτι το εικονίδιο της κάρτας γραφικών σε safe mode δεν μου ανοίγει απο τον πίνακα ελέγχου.Θα ξαναδοκιμάσω αύριο που θα ξαναπάω
    σήμερα έχει a-ha concert
    Όσο αφορά το refresh rate σε προεπιλόγη προσαρμογέα μου είναι επίσης απενεργοποιημένο.Ο τύπος που είχε το pc πρέπει να μπέρδεψε το σύστημα και δεν πρέπει να έβαλε drivers για την οθόνη με αποτέλεσμα ότι πρέπει να κάνω μέσω κάρτας γραφικών , να μην γίνεται σε safe mode.σως λέω λαμακία αλλά πρώτη φορά είδα τέτοιο μπερδεμένο σύστημα ώς pc γιατρός των γειτόνων

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    se vga mode, οχι απλά safe mode

Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    sdikr ποιά επιλογή είναι η vga mode?
    επειδή έχει και τα Ελληνικά win παναθεμά την, μου έδινε κάποιες επιλογές που δεν γνώριζα το safe mode π.χ ασφαλής με δίκτυο και κάποιες άλλες.Γνωρίζεις ποιά είναι η vga? ή την ονομάζουν έτσι και τα Ελληνικά?

Περιοχή
    Μπροστά από το πληκτρολόγιο και το δάκτυλο στο ποντίκι
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    se vga mode, οχι απλά safe mode
    Σωστή η διόρθωση.
    Μου ξέφυγε.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DM
    ποιά επιλογή είναι η vga mode?
    Δεν χρησιμοποιώ Ελληνικά Windows.
    Θα πρέπει να γράφει κάτι σχετικό με την κάρτα γραφικών και οδηγούς.

Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    sdikr σ ευχαριστώ , σε vga mode δεν χρειάστηκε καν να αλλάξω τίποτα, απλά επέλεξα την ρύθμιση που ήθελα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Συγχαριτήρια για την επίλυση του προβλήματος.
    Αν πορώ να προσθέσω κάτι. Στον οδηγό της κάρτας γραφικών GForce κάπου στην επιλογή advanced μπορείς να επιλέξεις refresh rate για κάθε ανάλυση. Επειδή τα Windows καταλαβαίνουν αρκετά καλά τι συχνότητες υποστηρίζει η οθόνη προτείνω να βάλεις "επιλογή συχνότητας απο το λογισμικο"(Κάπως έτσι λέγεται). Έχει μια επιλογή εκεί, θα το βρείς. έτσι έλυσα αντίστοιχο πρόβλημα...

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 40
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-08, 04:46
  2. Πρόβλημα με ανάλυση οθόνης
    Από Feanar στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-07, 22:13
  3. Ανάλυση οθόνης σε Ubuntu 7.04...
    Από nomos στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-07, 15:47

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks