Σελ. 1 από 8 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 108
    Περιοχή
    Αμπελόκηποι-Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16587/1023 kbps
    ISP
    Cable TV
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Vood 452W_A
    SNR / Attn
    11(dB) / 19(dB)
    Αγαπητοί συμφορουμίτες,
    εχω το εξής πρόβλημα, κάθε φορά που πάω να βάλω πλυντήριο πέφτει η ασφάλεια. Εν συνεχεία αν ξαναπροσπαθήσω βγαίνει το ρελέ και αν δεν βάλω μυαλό πέφτει το ρολόι από κάτω.
    Αυτό συνέβαινε συχνά όταν υπερφόρτωνα πολλές συσκευές αλλά τώρα συμβαίνει κάθε φορά που πάω να βάλω το πλυντήριο. Το πλυντήριο το συνδέω στην πρίζα με πολύπριζο. Πολλές φορές δεν προλαβαίνω καν να το ανοίξω και πεφτει με το που το βάζω στην πρίζα. Μια φορά όμως είχα μόνο το φορτιστή του κινητού στην πρίζα και πάλι έπεσε η ασφάλεια. Για να το τεστάρω λοιπόν άλλαξα εν αρχή πολύπριζο αλλα πάλι με το που έβαλα την πρίζα πάλι έπεσε η ασφάλεια. Οπότε θεώρησα λογικό (καθώς δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικά) να βάλω το πλυντήριο σε άλλη πρίζα του σπιτιού με άλλη ασφάλεια. Έκλεισα όλες τις συσκευές και το πήγα στην πρίζα που έχω το ρουτερ και παλιά το pc.Με το που έβαλα την πρίζα πάλι έπεσε η ασφάλεια. Έτσι, όπως το σκέφτομαι μάλλον φταίει το πλυντήριο. Μήπως όμως φταίει ο πίνακας; Αν ναι πόσο θα κοστίσει μια επισκευή μήπως έχετε ιδέα; Αν επίσης έχετε ιδέα για το τι άλλο πρέπει να κάνω πείτε μου αρκεί να μην πάθω ηλεκτροπληξία

Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mikro_peponi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πλυντήριο το συνδέω στην πρίζα με πολύπριζο
    Ποτέ ξανα.

Αν ναι πόσο θα κοστίσει μια επισκευή μήπως έχετε ιδέα; Αν επίσης έχετε ιδέα για το τι άλλο πρέπει να κάνω πείτε μου αρκεί να μην πάθω ηλεκτροπληξία
    Μάλλον το πλυντήριο έχει θέμα. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Αλλά μην σκεφτείς 25 χρονών κοπέλα να φωνάξεις μόνη σου ηλεκτρολόγο γιατί θα πληρώσεις επισκευή το μισό πληντήριο. Φώναξε ενισχύσεις (κάποιο φίλο).

Περιοχή
    Αμπελόκηποι-Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16587/1023 kbps
    ISP
    Cable TV
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Vood 452W_A
    SNR / Attn
    11(dB) / 19(dB)
    Δεν φτάνει η πρίζα εκεί. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να είναι η πλυντήριο ή μπαλαντέζα. Καλύτερα η μπαλαντέζα; Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω κανένα φίλο σχετικό αλλιώς όλο και κάποιος θα μου είχε πει κάτι. Το κακό είναι οτι δεν ξέρω και κάποιον ηλεκτρολόγο κι αυτός είναι κι ο φόβος μου, δλδ μη μου πει μούφες για να πάρει περισσότερα λεφτά. Πρέπει να κάνω κάτι γιατί δεν θα έχω ρούχα σε λίγο. Όσα και να πλύνω στο χέρι εμφανίζονται άλλα

emeliss Guest
    Αν το πλυντήριο δεν είναι στην εγγύηση... καλή τύχη.

........Auto merged post: emeliss πρόσθεσε 0 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Όσα και να πλύνω στο χέρι εμφανίζονται άλλα
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος emeliss : 23-11-08 στις 18:52. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Νέο Ηράκλειο - Αθήνα
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    VDSL 100
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Η ασφάλεια πέφτει όταν απλά συνδέσεις το πλυντήριο στην πρίζα ή όταν ξεκινάς την πλύση?

Περιοχή
    Καλλιθέα, Αθήνα
    Downloads
    46
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    212751/21998
    ISP
    Vodafone
    Router
    Vodafone H 300s
    SNR / Attn
    17.6(dB) / 0.0(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Η πρίζα συνδέεται απευθείας στο πίνακα και έχει δική της ασφάλεια;

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    15
    Uploads
    5
    Άρθρα
    1
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Vivodi
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    Zyxel 652-R
    SNR / Attn
    14(dB) / 34(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μια φορά όμως είχα μόνο το φορτιστή του κινητού στην πρίζα και πάλι έπεσε η ασφάλεια.
    Υποθέτω οτι έβαλες το πλυντήριο σε γραμμή που δεν είναι ενισχυμένη και σταδιακά έκαψες την εγκατάσταση

Περιοχή
    Αμπελόκηποι-Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16587/1023 kbps
    ISP
    Cable TV
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Vood 452W_A
    SNR / Attn
    11(dB) / 19(dB)
    όχι δυστυχώς δεν έχει εγγύηση πια. Το έχω έξι χρόνια. να σημειώσω ότι και παλιότερα έπεφτε αλλά τουλάχιστον έβγαζα το πλύσιμο. Τώρα δεν γίνεται ούτε αυτό. Η ασφάλεια πέφτει είτε με το που το συνδέσω στην πρίζα ακόμη κι αν δεν έχω πατήσει το on είτε λίγο αργότερα. Μέχρι πριν καιρό έπεφτε μια στην αρχή, μια στο ξέβγαλμα και μία στο στέγνωμα. Η το ρελέ. τώρα δεν μ αφήνει καν να βάλω μπρος. Επίσης η συγκεκριμένη ασφάλεια που πεφτει γράφει 10Α.

Παιδιά δεν έχω ιδέα που συνδέεται η συγκεκριμένη πρίζα κι αν το πλυντήριο έχει δική του ασφάλεια. Δεν έχει δική του με την έννοια που έχει η κουζίνα ή ο θερμοσίφωνας. Έχει μια απλή ασφάλεια μαζί με τις άλλες που γράφει 10Α. sorry κιόλας αλλά όπως προείπα από ηλεκτρικά δεν ξέρω τίποτα.

Η συγκεκριμένη πρίζα γενικά λειτουργεί πχ για πιστολάκι. Τώρα με το φορτιστή δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό.. γενικά μόνο το πλυντήριο την προβληματίζει

emeliss Guest
    Δεν το έχεις στο μπάνιο; Γενικά τα πλυντήρια μπαίνουν σε 16άρες ασφάλειες με 2,5 καλώδιο. Οι κοινές πρίζες είναι 10 αμπέρ με 1,5 καλώδιο. Δίνουν λιγότερο ρεύμα δηλαδή με πιο λεπτό καλώδιο. Αλλά με ανησυχεί που πέφτει το ρελε.

Περιοχή
    Αμπελόκηποι-Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16587/1023 kbps
    ISP
    Cable TV
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Vood 452W_A
    SNR / Attn
    11(dB) / 19(dB)
    Στο μπάνιο το χω ναι. Αλλά η ασφάλεια που πέφτει γράφει 10 Α. Η συγκεκριμένη πρίζα είναι μια σούκο και είναι έξω ακριβώς από το μπάνιο γιατί μέσα δεν έχει πρίζα. Απλά το πλυντήριο, το καλώδιό του δλδ, δεν φτάνει μέχρι εκεί. Έχω άλλες 2 ασφάλειες 16 Α και μια 25. Αλλά δεν ξέρω σε ποια πρίζα αντιστοιχεί η καθεμία. Η ασφάλεια θα πέσει μια φορά. μετά το ρελέ και στη συνέχεια το ρολόι κάτω. Επίσης μερικές φορές που έπλενε άκουγα ένα μπουμ σαν αυτό που κάνει η ασφάλεια όταν πέφτει αλλά δεν έπεφτε η ασφάλεια.

Η συγκεκριμένη ασφάλεια όταν πέφτει ρίχνει και το ρεύμα στο μισό σπίτι. Κουζίνα και υπνοδωμάτιο δλδ. Αλλά όταν δοκίμασα κι έπεσε άλλη ήταν στο υπόλοιπο μισό, με άλλη ασφάλεια δλδ.

Αν έχω κάψει τις εγκαταστάσεις spanos σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στο πλυντήριο ή στον πίνακα τελικά;

emeliss Guest
    Αν το σπίτι σου είναι μικρή γκαρσονιέρα που νοικιάζεις, πες στον ιδιοκτήτη να φέρει ηλεκτρολόγο. Μάλλον θες αλλαγές στα καλώδια (αυτά εννοεί ο spanos).

Περιοχή
    Αμπελόκηποι-Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16587/1023 kbps
    ISP
    Cable TV
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Vood 452W_A
    SNR / Attn
    11(dB) / 19(dB)
    είναι 54 τετρσγωνικά δυάρι. Άρα όχι μικρό ιδιαίτερα. Ηλεκτρολόγο να φέρω αλλά πόσο θα παέι το μαλλί; Θα μου πεις και τι θα κάνω θα μείνω χωρίς ρούχα; Τουλάχιστον τις υπόλοιπες συσκευές μπορώ να τις βάζω με ασφάλεια ή κινδυνεύω;

emeliss Guest
    Λογικά έχει πρόβλημα μόνο η γραμμή που δίνει σε αυτή την πρίζα (και όπου αλλού πάει αυτή η γραμμή). Από μακρυά δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε πολύ.

Θα έπρεπε να υπήρχε 16αμπέρ ασφάλεια ειδικά για το πλυντήριο. Αυτό δεν σημαίνει πως αν έρθει ο ηλεκτρολόγος και αλλάξει τα καλώδια με καινούρια κατάλληλης διάστασης (2,5) και αλλάξει την ασφάλεια με 16Α, θα λύσεις το πρόβλημα.

Θα πρέπει και η κεντρική παροχή του διαμερίσματος να τα υποστηρίζει αυτά, μάλλον χλωμό αν η μεγαλύτερη ασφάλεια που βλέπεις είναι 25Α.

Ένας ηλεκτρολόγος ρε παιδιά να βοηθήσει ; ; ;

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Υπαρχει μια πολυ μεγαλη πιθανοτητα να εχουν χαλαρωσει οι συνδεσεις της συγκεκριμενης γραμμης/μπριζας στα καλωδια του ρευματος με την ασφαλεια ή/και στον ουδετερο με την ραγα/διακλαδωτη.

Ειδικα μετα απο χρονια -που λες οτι το εμφανιζε- αυτο το προβλημα επιδεινωνεται και παρουσιαζει αυτο το συμπτωμα ->να πεφτει η ασφαλεια.

Οπως και να εχει εχεις ταλαιπωρησει και την ιδια την ασφαλεια με το συχνο πεσιμο και θελει και αυτη αλλαγη.
    Κοινως φωναξε ηλεκτρολογο, ειτε εχει ειτε δεν εχει προβλημα το πλυντηριο.

Περιοχή
    Αμπελόκηποι-Αθήνα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16587/1023 kbps
    ISP
    Cable TV
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Vood 452W_A
    SNR / Attn
    11(dB) / 19(dB)
    Κανάς ηλεκτρολόγος που να μην με πιάσει κότσο; Φοβάμαι μη μου πει να κάνουμε πράγματα που δεν χρειάζονται και τελικά το πληρώσω πενταπλάσιο. Για αυτό ήθελα να μάθω αν φταίει το πλυντήριο τουλάχιστον αν είναι να πάρω καινούριο σε περίπτωση που η βλάβη του κοστίσει πολύ.

Απ'ότι κατάλαβα(απ τα παραπάνω) γενικά μάλλον έχει πρόβλημα το σύστημα (πίνακας, ασφάλεια κλπ) κι όχι το πλυντήριο, κι αυτό συμβαίνει γιατί η ασφάλεια που ήταν για το πλυντήριο δεν είχε την κατάλληλη τάση και το υπερφόρτωνε σωστά;

Ξέρει κανένας κανα ηλεκτρολόγο Αμπελόκηπους; Μάλλον όλο αυτό το βλέπω να πηγαίνει κανα 300αρι. Πάει το δώρο των Χριστουγέννων, αλλά από το να κάνω εγώ την γαλοπούλα και δη ψητή χαλάλι.

Σελ. 1 από 8 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Βραχυκύκλωμα;
    Από Mighty Mouse στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-08, 09:25
  2. Πλυντήριο ρούχων(;)
    Από dvm στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-08, 21:03
  3. Ρυθμιση αποσκλήρυνσης σε πλυντήριο πιάτων
    Από sprog111 στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-08, 23:55
  4. USB vs Πλυντήριο Ρούχων
    Από chat1978 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-07, 12:54

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία