Γεια και Χαρά σε όλους!!!
Είμαι νέος (από 9/11/2005) στην τεχνολογία Wireless και έχω μερικές απορίες.
Θέλω να μοιράσω 1 σύνδεση ADSL 384 (με γραμμή 512) σε 3-5 PC με Wireless USB όπως τα FlashDisks. Τα PC έχουν Windows 2000 (ίσως αναβαθμιστούν σε XP) και ίσως μπουν και PC με Windows Millenium (αν γίνεται). Το κεντρικό PC το οποίο θα έχει την ADSL είναι ήδη συνδεδεμένο σε τοπικό δίκτυο (το οποίο θέλω να διατηρήσω) με 3 άλλα PC(σε μερικά από τα οποία θα δώσω ADSL ασύρματα) μέσω Switch, χωρίς κάποιο staticIP (επικοινωνούν με NetBeUI στο ίδιο Workgroup) και έχει μόνο 1 κάρτα δικτύου που συνδέεται στο switch. Τα άλλα PC που θα πάρουν ADSL δεν ανήκουν σε κάποιο δίκτυο.
Επίσης, θέλω να μπορώ να περιορίζω-μοιράζω το Bandwidthαπό το κεντρικό PC(είτε μοίρασμα-προτεραιότητες όπως με Netlimiter(το οποίο όμως δεν έχει δυνατότητα να βάλεις Password και έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει αλλαγές απενεργοποίηση) είτε μόνο προτεραιότητες ανάλογα με την εφαρμογή όπως με το προγραμματάκι του Zardoz για το Speedtouch 510/530). Έχω ήδη το 530 στο σπίτι και θα προτιμούσα να το βάλω και στο γραφείο, αν αυτά που θέλω να κάνω γίνονται με αυτό σχετικά απλά και γρήγορα.
Να σημειώσω ότι πρόκειται για Δημόσια Υπηρεσία και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει περιορισμένο διαθέσιμο ποσό. Η επιλογή Modem-Routerθα γίνει μεταξύ των Speedtouch 510, 530 και Telindus 1132 που δίνει ο ΟΤΕ. Μετά από αρκετό διάβασμα του Forum και άλλων links είμαι μπερδεμένος όσον αφορά τη βέλτιστη λύση με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος, αλλά και κόπο-ρυθμίσεις και έχω σκεφτεί 2 επιλογές-συνδυασμούς:
Α) Modem-Router Speedtouch 510 το οποίο θα συνδέεται μέσω Ethernet 1) με το κεντρικό PC και 2) με το NetgearWGR-614 (ή αντίστοιχο) ADSLRouter-AccessPoint(παρόλο που το Speedtouch530 έχει και USB, προτιμώ τη λύση του 510 και τη σύνδεση Ethernet μεταξύ PCκαι Modem-Router, οπότε λέω να βάλω μια 2η κάρτα δικτύου στο βασικό PC, εκτός αν υπάρχει άλλη λύση (;). Η σύνδεση 510-Netgear θα γίνει στη θύρα WAN ή μπορώ και σε 1 από τις 4 Ethernetτου Netgear; (στη 2η περίπτωση θα χρειάζεται κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του 510 ή του Netgear;
Β) Βάζω το Telindus 1132 που δίνει ο ΟΤΕ (μαζί με 1 USB στα 130,9 € με ΦΠΑ) και το συνδέω με το κεντρικό PC με Ethernet.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
0) Ποια επιλογή προτείνετε; (ή κάποια εναλλακτική)
1) Αν το κεντρικό PC που θα έχει τη σύνδεση είναι κλειστό, θα παίρνουν οι άλλοι Internet; (με ανοιχτά τα Modem-Router-AccessPoint;. Ίσως με το Telindus είναι πιο εύκολο; Θέλω να προστατεύω το κεντρικό PC με BIOSPasswordώστε να μην μπορεί να μπαίνει κάποιος και αν για οποιοδήποτε λόγο είναι κλειστό να μπορούν οι υπόλοιποι να έχουν Internet.
2) Αν βάλω το Netlimiter (για απλούστερη λύση) , πρέπει να μπει σε κάθε PC χωριστά ή μπορώ να το διαχειριστώ από το κεντρικό;
3) Υπάρχει άλλη λύση για τα PC που είναι στο τοπικό δίκτυο με το switch και έχουν 1 κάρτα δικτύου αντί να προσθέσω 2η κάρτα δικτύου (1 για το τοπικό και 1 για την ADSL); (π.χ. μέσω του switch)
4) Διάβασα κάποια άρθρα για BridgedEthernetκαι PPPoA-PPPoE. Τα Speedtouch 510,530 έχουν μόνο PPPoA. Το Telindusέχει και τα 2. Θα υπάρχει πρόβλημα;
5) Χωρίς καμία επέμβαση για το μοίρασμα-περιορισμό του Bandwidth, αυτό μοιράζεται ισόποσα στην περίπτωση του Wireless; (Υπάρχουν διαφορές ανάλογα με τις εφαρμογές (π.χ. προτεραιότητα ftp/p2p έναντι απλού surfing) ή εξαρτάται από οποιαδήποτε άλλη παράμετρο-ρύθμιση ή από το μοντέλο του Router;
6) Όμως, πώς μοιράζω-περιορίζω το Bandwidthμε το Telindus; (Μόνο με Netlimiter ή υπάρχουν και άλλες επιλογές-ρυθμίσεις;
7) Αν τελικά χρειαστεί να τρέξω το πρόγραμμα QoS του Zardoz, πρέπει να ορίσω στατικές IP σε κάθε PCκαι αν ναι, τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στις ρυθμίσεις των Windows-Router-AccessPoint; Πώς τις ‘βλέπει’ το WirelessRouter (σε ποια επιλογή-μενού;
Επειδή ό,τι γίνει πρέπει να γίνει το πολύ μέχρι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα όποιες απαντήσεις (ακόμη και για 1-2 από τα ερωτήματα-απορίες) μέχρι τότε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν είμαι κουραστικός. Ελπίζω οι απαντήσεις να αποτελέσουν σημαντικό βοήθημα και για τα υπόλοιπα άτομα που ενδιαφέρονται σχετικά.
![]()
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
12-11-05, 18:21 Wi-Fi με Bandwidth Sharing-QoS ανά PC-IP_ TELINDUS 1132-SPEEDTOUCH 510 #1
-
12-11-05, 18:23 #2
Για traffic shapping, έχεις το λάθος modem router
Δες τα zyxel σείρα Η (650Η,660Η)
-
12-11-05, 18:32 #3
Αρχικό μήνυμα από sdikr
2) Αφού γίνεται με το πρόγραμμα stqos του zardoz (ή μου διαφεύγει κάτι
-
12-11-05, 18:34 #4
2. οχι δεν γίνεται, άλλο το priorities, και άλλο το να όρισεις συγκεκριμένο Bandwidth για το κάθε Ip
-
12-11-05, 18:41 #5
Αρχικό μήνυμα από sdikr
Για το Netlimiter, τι γνώμη έχεις? (αν είχε και password)
Παρόμοια Θέματα
-
Speedtouch 585(i)v6 και Telindus 1132
Από xaphs στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-07, 09:50 -
[Telindus] Πως χρησιμοποιω Qos στο TELINDUS 1132 ADSL WIRELESS ROUTER?
Από kavaliotis στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 22-02-07, 17:52 -
[Telindus] speedtouch 510i vs telindus 1131 για QOS
Από freemannnn στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-06, 22:59 -
How To: QOS για Speedtouch 510/530
Από zardoz στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 82Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-06, 14:58 -
Speedtouch 510/530 QoS - Mύθος ή πραγματικότητα
Από cmos στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-05, 08:46
Bookmarks