Σελ. 114 από 185 ΠρώτηΠρώτη ... 94104109112113114115116119124134 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.696-1.710 από 2770
    Το avatar του μέλους dkounal
    dkounal Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap
    Συνεπώς θα συνταχθώ με αυτά που αναφέρθηκαν στις τελευταίες σελίδες περί ενυπόγραφων/επώνυμων καταγγελιών, αν και δε νομίζω ότι θα υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση από την ΕΕΤΤ στη γενικόλογη απάντηση του ΟΤΕ (όταν και αν έρθει).

Κλείνω με ερώτηση: Αν κάποιος πάει στα δικαστήρια τον ΟΤΕ για αθέτηση σύμβασης, παραπλανητική διαφήμιση κτλ.κτλ.κτλ.... και χάσει... θα πρέπει να πληρώσει ΚΑΙ τα δικαστικά έξοδα του ΟΤΕ;
    Αν ΔΕΝ πρέπει να τα πληρώσει... μήπως να αρχίσουμε να μαζευόμαστε;
    Γι αυτό θέλω να δω την απάντηση της ΕΕΤΤ, γιατί θα έχει βαρύνουσα μαρτυρία στο δικαστήριο. Αλλά μέχρι στιγμή, ο ΟΤΕ δεν της απαντά σε ερώτημα που έστειλε στις 25/11/2005 και στο οποίο έπρεπε να έχει απαντήσει εντός 20 ημερών.
    Αυριο ελπίζω να έχω νέα και ελπίζω εάν δεν έχει απαντήσει ακόμη να έχω κάποιου είδους απάντηση από την ΕΕΤΤ όπου να πέρνει θέση στο πρόβλημα.

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Υπάρχει περίπτωση να χάσεις δίκη και να μην πληρωσεις τα δικαστικά έξοδα (τα δικά σου και του αντιδίκου); Γιατί όσο ξέρω όποιος χάσει δίκη τα πληρώνει όλα. Γιαυτό λέω ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή θέση. Ισως γιαυτό ο ΟΤΕ και οι λοιποί το παίζουν κινέζοι, ίσως ξέρουν εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε ενέργεια στο σημείο αυτό ειναι χαμένη. Αυτό που σίγουρα μπορεί να καταδικαστεί (αλλά χωρίς για εμας τους χρήστες σημαντικό αποτέλεσμα) είναι οι παραπλανητικές διαφημίσεις.

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anon
    Υπάρχει περίπτωση να χάσεις δίκη και να μην πληρωσεις τα δικαστικά έξοδα (τα δικά σου και του αντιδίκου); Γιατί όσο ξέρω όποιος χάσει δίκη τα πληρώνει όλα. Γιαυτό λέω ότι πρέπει να υπάρχει ισχυρή θέση. Ισως γιαυτό ο ΟΤΕ και οι λοιποί το παίζουν κινέζοι, ίσως ξέρουν εκ των προτέρων ότι οποιαδήποτε ενέργεια στο σημείο αυτό ειναι χαμένη. Αυτό που σίγουρα μπορεί να καταδικαστεί (αλλά χωρίς για εμας τους χρήστες σημαντικό αποτέλεσμα) είναι οι παραπλανητικές διαφημίσεις.
    Δεν γνωρίζω και γι αυτό ρωτώ (έστειλα και Pm σε γνωστό χασοδίκη ).
    Και η παραπλανητική διαφήμιση είναι εξίσου δύσκολο να αποδειχθεί δυστυχώς.

Όμως δεν κάνει κακό να οργανωνόμαστε... Αλήθεια τι έγινε εκείνος ο Σύλλογος;
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

Το avatar του μέλους chatasos
    chatasos Guest
    Red face
    2 παρατηρήσεις και μια σύντομη περίληψη:
    Όλοι συμφωνούμε ότι το πρόβλημα προκύπτει από το QoS που εφαρμόζει ο ΟΤΕ.

Η βασική διαφωνία στο νήμα είναι το πως εφαρμόζεται το QoS. Ρωτώ λοιπόν τις δύο "πλευρές":
    Μας απασχολεί πραγματικά το πως υλοποιεί ο ΟΤΕ το QoS;
    Υλοποιεί?

Downloads
    65
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    N/A
    ISP
    N/A
    DSLAM
    Forthnet - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    QOS? αμφιβάλω αν ξερουν να το κάνουν αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατι ο ΟΤΕ δεν εφαρμόζει QOS. Αφου τα πακέτα τα κόβει έτσι κι αλλιώς..

Downloads
    5
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    dkounal αν ειναι πιο πολλοι οι χρηστες εφαμρογων μικρων πακετων η κατασταση για τους χρηστες εφαρμογων μεγαλων πακετων θα αλλαξει πολυ ομως. Και δε νομιζω οτι ειναι παραλογο αυτο που λεω, ενα 20-30% δε θα εχει ενα P2P να κατεβαζει, 2-3 αλλοι να παιζουν παιχνιδια ή να μιλανε με VOIP; Στους 25 του δειγματος εννοω. Αν λυθει το θεμα με τα πακετα και μοιραζεται εξισου το BW και οχι τα pps τοτε οι HTTP/FTP χρηστες θα παιρνουν αρκετα λιγοτερο BW.

Και εδώ έρχομαι στο άλλο θεμα που θελω να θίξω: τη χρηση των P2P!
    Με αυτά που διαβαζω εδω εχω αρχισει να αισθανομαι ενοχος! Σε ποιο σημειο της συμβασης με τον ΟΤΕ μου απαγορευεται να χρησιμοποιώ τη συνδεση μου 24/7 με οποιον τροπο θέλω εγώ; Αν ο ΟΤΕ (και οι ISPs) δεν μπορουν να παρεχουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ την υπηρεσια που διαφημιζουν ας βρουν λυση!
    Κατανοω οτι πολλοι χρησιμοποιουν τη DSL για δουλεια, και εγω το κανω συχνα, και για αυτο την εβαλα. Αφου ομως την εβαλα και πληρωνω, ε ΝΑΙ λοιπον θα κατεβαζω συνεχεια. Δεν παραβιαζω τη συμβαση με τον ΟΤΕ< αντιθετως εκεινος το κανει οταν δεν μπορει να παρεχει τις υπηρεσιες που πρεπει.
    Δηλαδη θα "αυτοπεριοριστουμε" εμεις (οι πελατες) επειδη ο ΟΤΕ τσιγκουνευεται το BW? Δεν ειναι κατι του στιλ μη χαλατε πολυ χαρτι, να σωσουμε τα δαση, ειναι μια υπηρεσια που πληρωνουμε και ο μονος λογος που ο ΟΤΕ δεν την παρεχει σωστα ειναι η τσιγκουνια του. Δεν ανακαλυπτει την αμερικη, τελευταιοι βαλαμε DSL, η τεχνογνωσια υπηρχε ετοιμη, άρα ο ΟΤΕ δεν εχει δικαιολογια, οταν μαλλιστα η VIvodi δεν εχει το προλβημα.

Το avatar του μέλους Navigator
    Navigator Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr
    Κάνε εναν κόπο να διαβάσεις καλύτερα την είδηση στο In.gr, δεν έχει καμία σχεσή με αυτά που λέμε στο παρόν νήμα.

ΥΓ. Θα παρακαλούσα τέτοιους χαρακτηρισμούς να τους αποφέυγεις
    AΦΩΝΟΣ !
    Δέν έχει σχέση το άρθρο (που το βγαλατε και απο πρωτοσελιδο) με τα προβλήματα που δημιουργεί το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ του ΟΤΕ ?
    Αν εσύ ειχες να διαλέξεις ανάμεσα πέντε διαφορετικές LLU όπως τώρα υπάρχει στους ISP θα γράφαμε ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ σε αυτό το topic ?
    Εσύ θα έβαζες τα λεφτά σου για εναλλακτικό δίκτυο με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που ο ΟΤΕ και δεκάδες κρατικοί και τοπικοί άρχοντες μπορούν να σουν βάζουν τρικλοποδιές ?
    Πραγματικά δεν ξέρω τι να πώ με αυτά που λές.

Υ.Γ παλιά άλλα έλεγες και αν θέλεις να σου στείλω τα στοιχεία με pm...

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chatasos
    Υλοποιεί?
    Εφαρμόζει?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 23-01-06 στις 20:31.
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Navigator
    AΦΩΝΟΣ !
    Δέν έχει σχέση το άρθρο (που το βγαλατε και απο πρωτοσελιδο) με τα προβλήματα που δημιουργεί το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ του ΟΤΕ ?
    Αν εσύ ειχες να διαλέξεις ανάμεσα πέντε διαφορετικές LLU όπως τώρα υπάρχει στους ISP θα γράφαμε ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ σε αυτό το topic ?
    Εσύ θα έβαζες τα λεφτά σου για εναλλακτικό δίκτυο με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που ο ΟΤΕ και δεκάδες κρατικοί και τοπικοί άρχοντες μπορούν να σουν βάζουν τρικλοποδιές ?
    Πραγματικά δεν ξέρω τι να πώ με αυτά που λές.

Υ.Γ παλιά άλλα έλεγες και αν θέλεις να σου στείλω τα στοιχεία με pm...
    Εχεις φάει το κόλλημα σου και εχεις καταντήσει κουραστικός!
    Θυμόμαστε πολύ καλά τι έλεγε, όπως θυμόμαστε ότι εσύ δεν εχεις γράψει κανένα μήνυμα ουσίας σε αυτό το forum! Περιορίσου λοιπόν να γκρινιάζεις και μην επεκτείνεσαι σε προσωπικές διαμάχες με λάθος πρόσωπα, άλλοι σου φταίνε !

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Δεν νομίζω ότι είχε να κάνει τίποτα με την γραμματική ή το συντακτικό η ερώτηση του chatasos

Πρόθεση ή ανικανότητα? Ιδού η απορία!

Το avatar του μέλους chatasos
    chatasos Guest
    Talking

Περιοχή
    NA
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Μετά από αρκετό καιρό απουσίας αποφάσισα να ξαναδιαβάσω το συγκεκριμένο thread το οποίο έχει γιγαντωθεί αλλά φυσικά λύση δεν έχει φανεί ακόμη στον ορίζοντα. Θέλω να σχολιάσω συνοπτικά μερικά από όσα διάβασα.

Αναφέρθηκε θέμα contention ratio. Λέμε πως ο ΟΤΕ χρησιμοποιεί contention ratio 1:20. Αυτό κατ' αρχας με το πρόβλημά μας δεν έχει και μεγάλη σχέση. Κανείς μας δε ζήτησε να έχει full speed 24 ώρες το 24ωρο. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πέφτει η ταχύτητά μου και στο μισό ή και παρακάτω σε ώρες αιχμής, ακόμα και στο 1/20 αν ξαφνικά όλοι αποφασίσουν να το "μπουκώσουν". Το 1/20 της 1Mbit που έχω είναι 50Kbit, ποσότητα ικανοποιητική και για voip και για gaming, έστω και οριακά. Αυτό που ζητάμε είναι να αντιμετωπίζεται η συμφόρηση "δίκαια", και δίκαια δεν είναι να μοιραζόμαστε πακέτα αλλά bytes.

Το contention ratio δε βγαίνει στην τύχη. Βασίζεται σε στατιστικές αναλύσεις. Το πρόβλημα με τα contention ratio είναι το scale. Μπορείς να μοιράσεις 1Gbit σε 20.000 χρήστες του 1Mbit με contention ratio 20:1 και να μην έχεις κανένα πρόβλημα γιατί α. έχεις μεγάλο στατιστικό δείγμα για να "πέσεις" στο μέσο όρο και β. ανωμαλίες του μέσου όρου προκαλούν μικρή επίδραση σε τόσο μεγάλο δείγμα. Αντιθέτως, το να μοιράσεις 10Mbit σε 200 χρήστες του 1Mbit (που είναι και η περίπτωσή μας δηλαδή) είναι τελείως ανεδαφικό. Αρκούν 10 μόνο χρήστες για να σου καταστρέψουν το στατιστικό σου μοντέλο. Εκεί είναι και το πρόβλημα της "λογικής του παραλόγου" των στελεχών του ΟΤΕ, δε καταλαβαίνουν πως το όμορφο contention ratio τους που δουλεύει πχ για έναν isp δε δουλεύει στην περίπτωσή τους. Στην εταιρεία που εργάζομαι φιλοξενούμε τον κόμβο γνωστού isp στην Πάτρα. Θυμάμαι την εποχή που προσπαθούσα να τους πείσω πως για 32 πόρτες PSTN το 128kbit link τους με Αθήνα δεν είναι αρκετό. Και αυτοί επέμεναν να λένε πως το contention ratio είναι χαμηλό κτλ κτλ. Κάφροι αυτοί, όπως κάφροι και οι διευθυντάδες του ΟΤΕ.

Αναφέρθηκε να μπει όριο στο traffic και ογκοχρέωση. Και πάλι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα γιατί όπως είναι τώρα τα πράγματα και πάλι θα μπορεί να εμφανιστεί το πρόβλημα αν αρκετοί χρήστες μπουκώσουν τις γραμμές τους για λίγες ώρες. Ας πάρουμε πάλι το παραπάνω παράδειγμα ενός DSLAM με 200 χρήστες 1Mbit. Αρκούν 10 χρήστες που δε νοιάζονται για την ογκοχρέωση για να μπουκώσουν το δίκτυο και να αρχίσει το πρόβλημα.

Αναφέρθηκε επίσης για premium γραμμές που θα είναι unlimited με παραπάνω κόστος. Και εγώ λέω: "δώστε μας premium γραμμές με παραπάνω κόστος". Μήπως αυτό δε κάναμε ως σήμερα; Μπούκωσε η 384 πήγαμε 512, μπούκωσε η 512 πήγαμε 1024. Τώρα που μπούκωσε και το πιο ψηλό σκαλί απλώς κλαίμε τη μοίρα μας.

mp

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από malakudi
    Αναφέρθηκε να μπει όριο στο traffic και ογκοχρέωση. Και πάλι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα γιατί όπως είναι τώρα τα πράγματα και πάλι θα μπορεί να εμφανιστεί το πρόβλημα αν αρκετοί χρήστες μπουκώσουν τις γραμμές τους για λίγες ώρες. Ας πάρουμε πάλι το παραπάνω παράδειγμα ενός DSLAM με 200 χρήστες 1Mbit. Αρκούν 10 χρήστες που δε νοιάζονται για την ογκοχρέωση για να μπουκώσουν το δίκτυο και να αρχίσει το πρόβλημα.
    Χαίρομαι που επανήλθες.
    Επειδή είμαι κι εγώ υποστηρικτής των πακέτων ογκοχρέωσης, να πω μόνο ότι αυτά αναφέρονται ΜΟΝΟ αν συνδυαστούν με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές πρόσβασης.
    Όπως λοιπόν στο εξωτερικό (π.χ. Βέλγιο) για ογκοχρέωση των μερικών δεκάδων GB/μήνα (10,20,30) έχεις έως και τη μισή τιμή έτσι να εφαρμοζόταν και εδώ!

Δηλαδή, σήμερα η 384Kbps έχει 40€ (ενδεικτικά). Αν αύριο βγει 384 με 30Gb/μήνα περιορισμό (που αντιστοιχεί σε περίπου 10 μέρες; full download) στα 20€ και τιμή 20€ ξέρω πολύ κόσμο που θα αγοράσει αυτό το πακέτο. Έτσι λοιπόν θα μπει ο light user, θα μειωθεί ο μέσος όρος της κίνησης, θα αυξηθούν τα ποσοστά για τα οποία κόπτονται ΟΤΕ και Κυβέρνηση και θα είναι όλοι χαρούμενοι.
    Πως όμως να το εφαρμόσουν με αυτή την αυτοκαταστροφική πολιτική λιανικής διάθεσης την οποία κράζουμε χρόνια τώρα;

Downloads
    5
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Ναι αλλά θα αυξηθεί επαρκώς το BW όταν μπουν και οι Light users μεσα ώστε να κρατηθει το contention ratio στα ίδια τουλαχιστον, αν όχι να βελτιωθεί; Η τα λαμογια του ΟΤΕ θα πουν, εlight users ειναι αυτοί, δε θα κατεβαζουν ταυτοχρονα, δε μας πληρωνουν και πολλά, άστος στο 1:50 και βαλε;

Downloads
    8
    Uploads
    2
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49998/4998
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΔΟΣ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    28.1(dB) / 5.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αν κατάλαβα καλά αυτό που θέλει να πει ο chatasos ειναι οτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ QoS.

Αν κάναν, το VoIP θα έπαιζε καλά, τα παιχνίδια δεν θα λαγκάρανε...

Το πρόβλημα ειναι οτι ουσιαστικά αφήσαν το δίκτυο στο έλεος των heavy downloaders και απο κει και πέρα δεν κάνουν καμια κίνηση παρα μόνο να αναβαθμίζουν το link του εκάστοτε dslam με το bbras, οταν στην συγκεκριμένη περιοχή γίνουν πολλά παράπονα.

Σελ. 114 από 185 ΠρώτηΠρώτη ... 94104109112113114115116119124134 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •