Πατρα - Σκαγιοπουλειο, 384 kbps η κατασταση παραμενει ως ειχε
Εμφάνιση 1.816-1.830 από 2770
-
27-01-06, 17:09 #1816
-
28-01-06, 01:00 #1817
Δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση, κι εμένα το πρωί δεχόταν πολλά πακέτα και το μεσημέρι έπεσα στα 30 πάλι... Εναλλακτικος παροχέας δεν υπάρχει στην περιοχή μου, πήρα τηλέφωνο στη forthnet μου είπαν ότι αναβάθμιση δεν συνεπάγεται απαραίτητα και λύση του προβλήματος, έτσι μου ρχεται να βάλω απλή pstn 56k αλλά πάλι στον οτε θα τα ακουμπάω, παλιοκατάσταση...
-
28-01-06, 16:50 #1818
Αρχικό μήνυμα από Νεκτάριος
Εμένα με ακούγαν τέλεια, ενώ εγώ δεν άκουγα τίποτα. Η αστάθεια του δικτύου στην περιοχή (από μετρήσεις που έκανα) είναι τραγική. Κανενός είδους QoS (εάν ξέρουμε και καταλαβένουμε την έννοια του QoS) δεν χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ και αυτό είναι το πρόβλημα.
Το δίκτυο είναι στο έλεος του άπειρου download των p2p και όσο bw και να δώσει ο ΟΤΕ δεν θα βελτιωθεί (εκτός βέβαια της παράλογης περιπτώσεως 1:1).
Αυτά τα ολίγα
-
28-01-06, 17:32 #1819
Αρχικό μήνυμα από Manara
Όσο για το BW πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι όσοι βάζουν ADSL σήμερα κάνουν "βαρεία" χρήση με αποτέλεσμα να μην ισχύουν οι προβλέψεις για το BW που απαιτείται σε κάθε DSLAM, αφού έχουμε Overbooking, αλλά έχω την υποψία ότι και ο ΟΤΕ δίνει λιγότερο BW από ότι πρέπει. Η πτώση των τιμών των παγίων του ΟΤΕ σίγουρα θα εξωμαλύνει την κατάσταση αφού θα βάλλουν πολλοί χρήστες ADSL που απλά θα θέλουν να παίρνουν τα mail τους και να κοιτάνε μερικές σελίδες, κάτι που είναι απαγορευτικό με τις σημερινές τιμές.
Μήπως κάποιος από τους Moderators θα πρέπει να ανοίξει ένα topic για να φτιαχτεί κάποια επιστολή διαμαρτυρίας ή οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε ?
-
28-01-06, 18:24 #1820
Αρχικό μήνυμα από Terrorist
) δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι υπάρχει ικανώς αριθμός light users στην Ελλάδα. Οι στατιστικές αυτό δείχνουν (χαμηλή διείσδυση κλπ). Άλλωστε υπάρχει και το θέμα την νοοτροπίας μας. Έκανε τη γνωστή προσφορά η HOL εκτινάχθηκαν οι αιτήσεις για ADSL συνδέσεις (από 1.500 σε 7.000 το μήνα) και όλοι οι νέοι χρήστες ή τουλάχιστον αυτοί που εγώ γνωρίζω το πρώτο πράγμα που έκαναν (μόλις έστησαν τα ρουτεράκια τους) ήταν να ξεκινήσουν το κατέβασμα της αγαπημένης τους ταινίας (24/7 download) και το δεύτερο να μου τηλεφωνήσουν (σαν ειδικό βλέπεις) και να ρωτήσουν τι λάθος έκαναν ή τι γενικώς συμβαίνει και δεν κατεβάζουν με 40KB/s άλλα με 10KB/s. Και βέβαια τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μετά τα Χριστούγεννα, το πρόβλημα στην περιοχή επιδεινώθηκε.
Δεν ξέρω, τα βλέπω ζόρικα τα πράγματα.
-
28-01-06, 19:15 #1821
Αρχικό μήνυμα από Terrorist
Αρχικό μήνυμα από Manara
, εγώ προσωπικά τα βλέπω αρκετά σκούρα, βλέποντας ότι η μείωση τιμών έχει επιφέρει μία αύξηση χρηστών η οποία έχει επιφέρει και αύξηση του ratio...Φήμες στις αρχές έλεγαν για 1:10....οι ίδιες φήμες τώρα λένε για 1:25...
Επίσης έχει τονιστεί αρκετές φορές ότι ο ΟΤΕ έχει "άπειρο" bandwidth στα κεντρικά σημεία του και εν μέρει θα συμφωνήσω, ασχέτως του πως γίνεται η διαχείρηση αυτού. Αυτό που δεν έχει όμως είναι άπειρη επεξεργαστική ισχύ στα μηχανηματά του....
Οπότε ναι μεν μπορεί να δώσει όσο bandwidth θέλει....αφετέρου δε, αμφιβάλω αν μπορεί να το αντέξει...χωρίς να μπει σε έξτρα έξοδα.
-
28-01-06, 21:06 #1822
Αρχικό μήνυμα από chatasos
"Απειρο" bw δεν υπάρχει ούτε ως τεχνικός όρος, ούτε ως "φιλοσοφικός".
Τα πάντα έχουν όρια και κυρίως, άλλωστε περί αυτού ο πραγματικός λόγος σε όλα το νύμα, κόστος (ότι και αν θεωρήσεις κόστος).
-
28-01-06, 21:34 #1823
Βασικά το "άπειρο" που έγραψα αναφέρεται στο bandwidth που ήδη υπάρχει, αλλά δεν μπορεί (για τεχνικούς λόγους => κόστος) να αξιοποιηθεί στο μέγιστο την τρέχουσα στιγμή.
-
28-01-06, 22:36 #1824Η πτώση των τιμών των παγίων του ΟΤΕ σίγουρα θα εξωμαλύνει την κατάσταση αφού θα βάλλουν πολλοί χρήστες ADSL που απλά θα θέλουν να παίρνουν τα mail τους και να κοιτάνε μερικές σελίδες, κάτι που είναι απαγορευτικό με τις σημερινές τιμές.
-
29-01-06, 01:33 #1825
Λοιπον!!!
Εχουμε και λεμε!
Ανοιξα θεμα για να μαζευτουν συμμετοχες για τα flashmob σε ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣ/ΝΙΚΗ!!!
Πατήστε εδώ για να δηλωσετε συμμετοχες!
-
29-01-06, 01:52 #1826
Ρε γμτ αφού ο ΟΤΕ έχει ήδη το BW γιατί δεν το διαμοιράζει. Τι το κρατάει και το κάνει???
-
29-01-06, 15:13 #1827
Ποτε θα μπει οριο στις συνδεεεεεσειιιιιις να δουμε ασπρη μεραααααα
(κατα το ποτε θα κανει ξαστερια)
-
30-01-06, 11:47 #1828
Αυτό το πρόβλημα περιορισμού πακέτων από τον ΟΤΕ επηρεάζει και τις Ρ2Ρ εφαρμογές όπως τα torrents? Όταν έχω 40Κ download από http, όταν ανοίξω torrent εφαρμογή (π.χ. seeders 200 - leechers 4 δηλαδή ιδανικές συνθήκες) η ταχύτητα δεν πάει πάνω από 20Κ και μάλιστα δεν είναι σταθερή. Υπάρχει επιπλέον bandwidth που όμως δεν χρησιμοποιείται. Αν τώρα αρχίσω να κατεβάζω και ένα μεγάλο αρχείο από http τότε η συνολική ταχύτητα πέφτει. Αυτό δεν γινόταν πριν 2 μήνες. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν συνδέεται αυτό το προβλημα με το θέμα των πακέτων; Να σημπληρώσω ότι δεν πείραξα καμμία ρύθμιση ούτε συνέβη κάτι άλλο (warms, trojans). Απλά ξαφνικά άλλαξε η κατάσταση.
-
30-01-06, 12:03 #1829
Αρχικό μήνυμα από Aristarhos
-
30-01-06, 13:50 #1830
Αρχικό μήνυμα από manicx
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητοποίηση - Πρόβλημα περιορισμού πακέτων απο OTE
Από j77 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36
Bookmarks