Καλά, για τόσο λαμάκες και άσχετους μας περνάνε; Φυσικά και έχουμε δοκιμάσει με άλλους ISP,φυσικά και η σύνδεση είναι idle όταν πραγματοποιούμε τα τεστς. Γιατί δεν υπάρχει το πρόβλημα στο δίκτυο της βιβόντι, αλλα μαίνεται μόνο στου ΟΤΕ;;;;;;;Έχει δοκιμάσει μήπως και ο ISP του είναι το πρόβλημα ?
Έχει δοκιμάσει demo account από άλλον ISP?
Τέλος την ταχύτητα πώς την μετράει ? Με κάποιο πρόγραμμα ή απλώς την στιγμή
που έχει 1-2 Peer2Peer programs να τρέχουν προσπαθεί να παίξει και online games
ή να κάνει μία κλήση VoIP?
Παρακαλώ να διευκρινίσει όλα τα παραπάνω (ή καλύτερα να στείλει
μετρήσεις με το DUmeter) και τέλος να κάνει και FTP από το FTP server του
ISP του (ένα μεγάλο αρχείο) και να στείλει τα αποτελέσματα.....
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Εμφάνιση 616-630 από 2770
-
31-10-05, 16:30 #616
-
31-10-05, 16:37 #617
Έτσι όπως το θέτει, αν μειώσουμε το MTU σε 1492 στον router από 1500 που είναι standard, ίσως, ΙΣΩΣ, ΙΣΩΩΩΩΩΣ, παίξουν λίγο καλύτερα οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν μικρά πακέτα.
Πάντως, η απάντηση, δείχνει λίγο φως στο τούνελ.Antec C8 Constellation
Asrock X870 PRO RS
7950X3D
G.Skill f5-5600j2834f16gx2 (28-34-34-89)
RX6800XT
Corsair 850x
-
31-10-05, 16:42 #618
Αρχικό μήνυμα από PrOzAk
Προσωπικά δεν έχω διάθεση να εμπλακώ σε επιστολές ή μάζεμα υπογραφών γιατί δε νομίζω ότι θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα Αν όμως θέλετε να σας βοηθήσω να συντάξετε μια τεχνικά άρτια περιγραφή του προβλήματος ευχαρίστως να το κάνω.
mp
PS: slay, σα πολλά αστεράκια μάζεψες κι εσύ, κινδυνεύεις ... ;-)
-
31-10-05, 16:44 #619
Αρχικό μήνυμα από kadronarxis
Maximum Transmission Unit. The greatest amount of data or "packet" size that can be transferred in one physical frame on a network. This packet also contains the header and trailer information, which are like addresses for each packet that are required by the routers on the network.
http://www.google.com/search?hl=en&h...n&q=define:MTU
-
31-10-05, 16:48 #620
Εννοώ ότι τουλάχιστον κάποιος ενδιαφέρθηκε να απαντήσει.
Από αυτήν την άποψη.Antec C8 Constellation
Asrock X870 PRO RS
7950X3D
G.Skill f5-5600j2834f16gx2 (28-34-34-89)
RX6800XT
Corsair 850x
-
31-10-05, 16:51 #621
- Downloads
- 44
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 30
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 300/300 Mbps
- ISP
- Inalan
- Router
- EdgeRouter™ X
Δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω την απάντηση που έδωσε ο ΟΤΕ στο mail γιατί πρώτα πάτησα Ctrl+F και έγραψα "ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ". Αφού μου εμφάνισε αποτέλεσμα μέσα στο κείμενο της απάντησης κατάλαβα αμέσως τι λέει
OK boomer
-
31-10-05, 17:10 #622
Αρχικό μήνυμα από malakudi
Προφανώς απαντά στην ερώτηση όπως του μεταφέρθηκε: "Αυτός εδώ μας λέει πως δεν πιάνει ταχύτητες και φταίει ο ΟΤΕ..."
Εγώ βρίσκω ενδιαφέρον το ότι ο Τηλέμαχος κατ'αρχήν εμφανίστηκε. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι κάποτε έγραφε και εδώ, αλλά και στο παλιότερο φορουμ στο Delphi.
Δεδομένου του background που έχει, της προηγούμενης σχέσης του μαζί μας και της θέσης που κατέχει στον ΟΤΕ, νομίζω πως θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση να τον πλησιάζαμε και να του εξηγούσαμε το πρόβλημά μας.
Αν κάποιος έχει το προσωπικό του email ας κάνει μια κίνηση να του υποδείξει το παρόν thread, ή απλά να του κάνει μια πιο ακριβή περιγραφή του προβλήματος. Εγώ παλιότερα είχα συνεργαστεί κατά κάποιον τρόπο μαζί του, θα δω εάν μπορώ να βρω την αλληλογραφία που είχαμε ανταλλάξει τότε.
-
31-10-05, 17:10 #623
Το καλό ειναι οτι ο κ. Δούκογλου διαβάζει και ADSLgr.com
EDIT: Frap: Α ειναι και γνωστος στο forum? (δεν τον είχα γνωρίσει ποτε...)
Οσο για τους χαρακτηρισμούς που συνεχίζεις να χρησιμοποιείς malakudi... you have been warned!
-
31-10-05, 17:15 #624
Αρχικό μήνυμα από wintech2003
Αρκετά παλιός και είχε βοηθήσει σε αρκετά καθώς μας έδωσε και πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
-
31-10-05, 17:29 #625
Αρχικό μήνυμα από sdikr
Για το τωρινό μας πρόβλημα πάντως, η απάντησή του δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει ακριβώς τη φύση του. Δεν έχει καταλάβει ότι το πρόβλημα που συζητάμε δεν παρουσιάζεται όταν τρέχουν ταυτόχρονα προγράμματα P2P, αλλά σε τελείως ελεύθερη γραμμή, χωρίς κανένα άλλο πρόγραμμα ανοικτό. ProZak μήπως δεν του το εξήγησες ακριβώς αυτό; Σ' αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να δίνουμε στους τεχνικούς όσο γίνεται περισσότερες λεπτομέρειες. Μήπως δηλαδή πρέπει να του συντάξουμε ένα καλό, αναλυτικό e-mail, όπου θα του εξηγήσουμε με κατανοητό τρόπο όσα έχουν αναφερθεί σ' αυτό το thread, μαζί με pings κλπ;
-
31-10-05, 17:50 #626
Αρχικό μήνυμα από nickg78
Μήπως δηλαδή πρέπει να του συντάξουμε ένα καλό, αναλυτικό e-mail, όπου θα του εξηγήσουμε με κατανοητό τρόπο όσα έχουν αναφερθεί σ' αυτό το thread, μαζί με pings κλπ;
-K.
-
31-10-05, 17:51 #627
Το e-mail από τον κ. Δούκογλου είναι υπέροχο, αλλά δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση στην ουσία του προβλήματος. Για να έχουμε την ακριβή εικόνα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας και την ερώτηση που του έγινε. Δηλαδή το fax ή το e-mail του Prozak.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να δωθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο e-mail. Όσον αφορά τη μαζική διαμαρτυρία, αυτή θα γίνει εντός της εβδομάδας.
Για όσους βιάζονται να προδικάσουν ότι θα ζητηθεί μόνο από τον ΟΤΕ να λογοδοτήσει για την επικρατούσα κατάσταση, έχω να πω ότι θα διαψευθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Για να είμαι πιο συγκεκριμένος, όσες εταιρείες μισθώνουν γραμμές του ΟΤΕ (λ.χ. Forthnet->"1 bil"l) και δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τους πελάτες τους ή να τους παρέχουν τις πολυδιαφημιζόμενες υπηρεσίες, θα κριθούν για την επάρκεια τους.
-
31-10-05, 17:52 #628
Πανικός βλέπω..... Και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω....
Σ'ημερα μίλησα με τον προϊστάμενο στους Router στον ΟΤΕ. Φαινόταν ανθρωπος που ξέρει τι του γίνεται και το κυριότερο σκεπτόταν λογικά σε αυτά που έλεγε και του έλεγες. Με διαβεβαίωσε ότι με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αναφορά και οι μετρήσεις που έστειλα (thanks psyxakias) μπορούσαν να αναζητήσουν την βλάβη και ζήτησε το κινητό μου για να επικοινωνήσει μαζί μου σε δεύτερο χρόνο. Η αίσθηση που μου αφησε είναι ότι γνώριζε την αιτία του προβλήματος αλλά μάλλον οι αποφάσεις παίρνονταν από πιο ψηλά.
Τρεις ώρες αργότερα με πήρε από την ίδια υπηρεσία ένας άλλος κύριος με τον οποίο είχα μιλήσει και στο παρελθόν και μου έλεγε τις ιστορίες περί bandwidth. Στο τηλέφωνο μου είπε να ελέγξω εαν συνεχίζει το πρόβλημα γιατί αυξησαν το bandwith στο κανάλι μου (vp ή vc δεν θυμάμε καλά τι από τα δύο είπε). Πηγαίνοντας σπίτι ανακάλυψα ότι το πρόβλημα είχε λύθεί. ~650pps για πακέτα του 0bytes (μονο Headers δηλαδή). Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία μας μου ειπε ότι ανεβάζουν κλιμακωτά το bandwidth στη διασύνδεση με τα dslam και όχι κάθε φορά που μπαίνει νέος χρήστης. Στην περίπτωση μου ήταν ώρα για ανβάθμιση... Το περίεργο με αυτό τον άνθρωπο ήταν ότι δεν με έπειθε για τις γνώσεις του. Μου έλεγε πχ ότι η ταχύτητα σπιτιού-DSLAM δεν είναι εγγυημένα και άλλα όμορφα. Τον έστειλα στην σελίδα FAQ του OTEshop γιατι δεν είχα άλλο τρόπο να τον πείσω ότι ξέρω πως λειτουργεί μια ADSL και τα όροια της. Δεν έχω όμως πειστεί κατα πόσο εγινε αναβάθμιση σε όλο το κέντρο ή μόνο σε εμένα
. Μπορούν να δοκιμάσουν κάποιοι από κέντρο Κνωσσού Ηρακλείου Κρήτης να δούμε εάν υπάρχει διαφορά σήμερα και για άλλους;
Πάμε τώρα στην απάντηση του ΟΤΕ στον Prozak:
H απάντηση του ΟΤΕ είναι τουλάχιστον γελεία και απευθύνεται σε αφελείς. Όλη η θεωρία προέρχεται από το http://www.oteshop.gr/home/adsl_faq.htm και συγκεκριμένα από την ερώτηση "Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών ADSL;"
Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι στη διαμαρτυρία από τoν συν-παθούντα δεν διατυπώθηκε σωστά το πρόβλημα και για αυτό επιμένω ότι ο τρόπος διατύπωσης είναι πολύ σημαντικό πράγμα για να καταλάβει και ο άλλος από την άλλη μεριά τι παλέυει. Φαίνεται όμως ότι ο παλαιός καλός μας κ. Δουκογλου, μάλλον πέρασε στην αντίπερα όχθη γιατί μάλλον πρέπει να είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για το σχεδιαμό του ΟΤΕ στο θέμα των ADSL.
Παρακαλώ τους ειδήμονες επι του θέματος να σχολιάσουνεπί των δεδομένων όπως μου μεταφέρθηκαν χωρίς να το κάνουμε αρένα το thread. Όλοι είναι χρήσιμοι. OK?
-
31-10-05, 18:02 #629
@dkounal
Μόλις απέδειξες ότι είναι θέμα και πολιτική του ΟΤΕ. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε.
Γνώμη μου η αναβάθμιση έγινε μόνο σε εσένα που τους έπεισες ότι γνωρίζεις το πρόβλημα και ότι φταίνε και σε αναβάθμισαν για να μην δώσεις διαστάσεις στο θέμα και γίνει ευρέως!! γνωστό.
-
31-10-05, 18:02 #630
Ναι μωρε οι κακομοιροι, δεν το καταλαβαν καλα, ας τους το εξηγησουμε πολυ καλα, τοσο καλα ωστε στο τελος να μας πουν "Αν δεν σας ικανοποιει η υπηρεσια κοφτε την"
Μην σας παραμθυιαζει ο Δουκογλου και ο καθε Δουκογλου, το προβλημα ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ εδω και ενα χρονο τουλαχιστον, απλα τωρα εγινε ποιο εμφανες γιατι με τις μειωσεις τιμων μπηκε ακομα περισσοτερος κοσμος στα ηδη καργα DSlam, ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι ο υπευθυνος του DSL στην πατρα και ξερει το προβλημα, και ξερει γιατι παρουσιαζεται και εχει κανει και επανηλημενα αιτησεις για περισσοτερο bandwidth μεταξυ των κεντρων και του BBras, και πολυ απλα τον γραφουν , δεν ειναι θεμα οτι δεν ξερουν τι γινεται, ξερουν και παραξερουν απλα δεν θελουν να δωσουν λεφτα για μεγαλυτερες γραμμες, γιατι πολυ απλα δεν εχουν σοβαρο ανταγωνισμο στην παροχη γραμμης ADSL.
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητοποίηση - Πρόβλημα περιορισμού πακέτων απο OTE
Από j77 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36
Bookmarks