Έχω altec με γραμμή οτε στα 384 kαι κατεβάζω αρχεία απο ftp μέγιστο 25kb/s και όταν βάζω p2p και το κακόμοιρο χρησιμοποιεί μόνο down 10kb/s kαι up 10kb/s παίρνω ping πανω από 4 δευτερόλεπτα. Αν κατεβάζει λίγο παραπάνω νεκρώνουν όλα τα υπόλοιπα. Voip δε μπορώ να χρησιμοποιήσω γιατί αργούν πολύ να μου έρθουν τα πακέτα. Δοκίμασα και με HOL και πάλι τα ίδια.
Αν είναι δυνατον δηλαδη. Μας εκμεταλλεύεται που μας εκμεταλλεύεται ο ΟΤΕ δίνοντας μας 384 σε μια "λογική" τιμή όταν οι άλλοι παιρνουν Mbits για τα ίδια χρήματα, θα μας κοροιδεύει κιολας; Είναι γραμμή 384 αυτή που μου έχει δόσει;
Δε μπορεί να του κάνει κανείς τίποτα ρε παιδιά; Μηνύσεις, κάτι; Κάποια οργάνωση; Τόσο όμηροι είμαστε;
Εμφάνιση 946-960 από 2770
-
24-11-05, 14:22 Οργή #946
-
24-11-05, 15:33 #947
Αρχικό μήνυμα από rott
-
24-11-05, 23:42 #948
Παιδια το πρόβλημα άρχισα να το έχω εδώ και 15 μέρες και στην 1024 που έχω. Φαντάζομαι πως θα είναι τα κακόμοιρα τα 384 που έχουν και χαμηλότερο priority επάνω στο DSLAM. Δεν ξέρω άλλα άρχισαν τα όργανα μου φένεται ......Κάποτε όταν ξεκίνησε η όλη ιστορία με τα ADSL απορούσα πως ο ΟΤΕ μπήκε στην λογική να μεταφέρει ένα πελάτη οποιουδήποτε ISP και να τον παραδίδει σε αυτόν σε δύο σημέία σε όλη την Ελλάδα. Τι κεδίζει δηλαδή ο OTE με αυτό όλο....Μάλλον άρχισαν να το καταλαβαίνουν ότι μόνο φθορά είναι αυτό για το ΟΤΕ.
Για αυτό λοιπόν .....γιατί να κάνουν αναβάθμιση γραμμων DSLAM - BBRAS ?
Με εκτίμηση
-
25-11-05, 02:05 #949
Αρχικό μήνυμα από rott
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25908
-
25-11-05, 02:09 #950
Αρχικό μήνυμα από Navigator
ααα ξέχασα ο θειός της θειάς μου απο τον ξάδερφο μου έχει πρόβλημα στην forthnet!
ΥΓ είμουν πάντα κατα της οτενετ λόγο της τιμής, αλλά πάντα ήξερα οτι οσον αφορά την ποιότητα (σε No Πιτα dslam) είναι απο τις καλύτερες
Δοκίμασε τους σε χαλαρό dslam και θα καταλάβεις
οσον αφορά τους κόφτες, δοκιμασα συνδρόμη 384 σε γραμήη 512 και είχα σταθερό 48
-
25-11-05, 02:16 #951
Πάλι τα ιδια θα λέμε ΟΤΕΝΕΤ ΕΙΧΑ και ξέρω καλά απο τους γείτονες οτι εδώ που ειμαι εχει σοβαρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Forthnet δεν εχω μόνο account αλλά και ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ.
Βλάπτο και τα συμφεροντά μου βλεπεις...
-
25-11-05, 02:20 #952
ακόμα δεν έχεις οτενετ σε no pita dslam,
ουτε εγώ εχω, έχω acn, αλλά οπώς είπα λόγο εργασιας μπορώ να δοκιμάζω
θα δεχτώ το να τα ρίχνεις στην οτενετ, λόγο οτε,
Θα σου έλεγα να ψάξεις μηνυματα μου να δείς τις απόψεις μου, αλλά θα μου πείς οτι είναι πολλά.
-
25-11-05, 02:32 #953
Ουσιαστικά το "καλό" μου mail το εχω στη Forthnet για πολλούς λόγους.
Τη συνδεσή μου στη Forthnet την εχω δανείσει σε ενα φίλο που κατάφερα να τον βγάλο απο τη ΟΤΕΝΕΤ μέχρι να πάει σε άλλο ΙSP.
Exω δεκάδες απαντήσεις της ΟΤΕΝΕΤ στις καταγγελλίες μου με υποσχέσεις που πΟΤΕ δεν πραγματοποιήθηκαν...
Ειμαι πολύ ευτυχής που απαλλάχθηκα απο αυτούς και πολύ δυστυχής που ακόμα δεν μπορώ να ξεφορτωθώ τον ΟΤΕ
BTW αυτή τη στιγμή-2 το πρωί- η ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ πόρτα του πΟΤΕ μου δίνει 22pps 415 packet overhead i
Λιγότερα δηλαδή απο μια ISDN !Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Navigator : 25-11-05 στις 03:09.
-
25-11-05, 04:32 Άλλα λόγια να αγαπιομαστε #954Αυτή είναι η απάντηση που πήρα στο
http://www.adslgr.com/forum/showthre...802#post378802
Υπενθυμίζω ότι έχοντας πακέτο OnDSL από οτενετ (άρα αυτοί είναι υπεύθυνοι και για τη γραμμή), απευθύνθηκα σε αυτούς.
Μαρούσι 22 Νοεμβρίου 2005Προς:Αρ.Πρωτ.: K/1446
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 60
151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ
Fax: 210-6105049
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Τ.Κ. 10181 ΑΘΗΝΑ
Fax: 210-3829640
2) ΟΤΕ Α.Ε.
Email: media-office@ote.gr
3) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Email: complaints@ink.gr
4) ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PC MASTER
Email: pcmaster@compupress.gr
5) κο χχχχχχχχ
Θέμα: Καταγγελία Συνδρομητή
Σχετικά: 1) Το με αριθμ. πρωτ. 33883/Φ.600/10-11-2005 έγγραφο της ΕΕΤΤ
2) Το από 1-11-2005 ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. χχχχχχχχχχχχ
Αξιότιμοι κύριοι,
Σε απάντηση του ως άνω εγγράφου σας, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Σε σχέση με τα αναφερόμενα στο ως άνω μήνυμα του κ. χχχχχχχχχχ σας γνωρίζουμε ότι η OTEΝΕΤ δεν χρησιμοποιεί κανέναν μηχανισμό παρεμπόδισης της VoIP κίνησης, αντιθέτως, πραγματοποιεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει ποιοτική πρόσβαση των πελατών της στις υπηρεσίες που παρέχει.
Αναφορικά με τα γεγονότα που περιγράφει ο κ. χχχχχχχχχ στην επιστολή του, σας ενημερώνουμε ότι η ποιότητα της VoIP "κίνησης" αλλά και κάθε είδους διακίνησης δεδομένων εξαρτάται και επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων, όπως:
1) τον εξοπλισμό (ADSL modem/router) που χρησιμοποιείται
2) την κατάσταση του δικτύου τη χρονική στιγμή κατά την οποία γίνεται η διακίνηση δεδομένων και
3) τον server από τον οποίο γίνεται η λήψη.
Στην περίπτωση κατά την οποία στο δίκτυο που χρησιμοποιείται υπάρχει σχετική πληρότητα (congestion), τότε είναι πιθανό να προκύψει καθυστέρηση στη λήψη δεδομένων. Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υφίσταται κανένα θέμα πληρότητας στο δίκτυο της OTENET αφού παρέχεται 2 Gbps ταχύτητα πρόσβασης με το εξωτερικό.
Περαιτέρω, είναι πιθανόν οι χαμηλότερες ταχύτητες στη λήψη δεδομένων να οφείλονται στον server, από όπου γίνεται η λήψη. Εάν ο συγκεκριμένος server έχει π.χ. δυνατότητα αποστολής δεδομένων έως 500.000 bps και ταυτόχρονα γίνεται download από περισσότερους από 15 χρήστες, τότε παρατηρείται αναλογικά χαμηλότερη ταχύτητα λήψης. Επίσης, η ταχύτητα λήψης μπορεί να επηρεαστεί από το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας ενός ενδιάμεσου server/hop με συνέπεια την αναδρομολόγηση των δεδομένων μέσω άλλου δικτύου ή και από άλλους παράγοντες που συνδέονται με την ίδια τη λειτουργία και τον σχεδιασμό του Internet και του IP πρωτοκόλλου.
Εν κατακλείδι, επισημαίνουμε ότι η εταιρία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου της, και σε καμία περίπτωση δεν παρακωλύει την τηλεφωνική επικοινωνία μέσω διαδικτύου, ούτε παραβιάζει τις διατάξεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, αλλά διαθέτει τις υπηρεσίες σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι κείμενες διατάξεις και όροι σύμβασης στο δίκτυό της, οι οποίοι γνωστοποιούνται στους πελάτες της προκειμένου να τους αποδεχτούν σε χρόνο προγενέστερο από τη χρήση των υπηρεσιών. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα, εφόσον τόσο η καταβολή του τιμήματος όσο και η παροχή της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τους σχετικούς όρους σύμβασης, η ΟΤΕΝΕΤ θεωρεί ότι δεν υπέχει ουδεμία υποχρέωση για επιστροφή του αντιτίμου της συνδρομής.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Μπαλέζος
Διευθυντής Καταναλωτικών ΥπηρεσιώνΤελευταία επεξεργασία από το μέλος rott : 25-11-05 στις 05:53.
-
25-11-05, 05:52 Και η απάντηση... #955
Γεια σας,
Η Οτενετ απάντησε στην επιστολή μου με το υπ'αριθμόν K/1446 έγγραφο, το οποίο προφανώς έχετε ήδη λάβει και επισυνάπτω στο τέλος του μηνύματος.
Σχετικά με την ανάλυση των παραγόντων που αναφέρονται στο έγγραφο ως καθοριστικοί για την τηλεφωνία μέσω διαδικτύου (Voice over IP-VoIP):
1)Δεν τίθεται θέμα εξοπλισμού. Χρησιμοποιώ το modem που παρέχεται από το πακέτο OnDSL της οτενετ και ο υπόλοιπος εξοπλισμός (υπολογιστής, λογισμικό) είναι ο ίδιος με τον οποίο είναι δυνατή η χρήση VoIP με σύνδεση dialup 31.2kbps.
2)Προφανώς πρόκειται για πρόβλημα δικτύου. Με αυτό δεν εννοώ ότι είναι ελαττωμένο το παρεχόμενο bandwidth, αντιθέτως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (σε λογικά για Ελλάδα πλαίσια) στη χρήση πρωτοκόλλων HTTP,FTP κλπ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι περιορίζεται (σταθερά, και όχι μόνο στις περιόδους υπερφόρτωσης του δικτύου) ο ρυθμός λήψης πακέτων δεδομένων. Οι εφαρμογές VoIP (καθώς και άλλες timing sensitive εφαρμογές) βασίζονται στη λήψη ενός ορισμένου αριθμού πακέτων με δεδομένα φωνής ανά δευτερόλεπτο - στις περισσότερες περιπτώσεις ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει τα 50 πακέτα δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, με συνολικό bandwidth περίπου 30kbps (ενώ η συνδρομή μου είναι στα 384kbps), επομένως δεν τίθεται θέμα επιβάρυνσης του δικτύου. Παρολαυτά, φαίνεται ότι υπάρχει "κόφτης" που δεν επιτρέπει τη λήψη περισσότερων από 18-25 πακέτα / δευτερόλεπτο, ανεξάρτητα από το μέγεθος του πακέτου δεδομένων, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση υπηρεσιών VoIP. Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός χρηστών και αρκεί να αναφερθεί ότι στο φόρουμ χρηστών ADSL adslgr.com υπάρχουν περισσότερες από 1000 δημοσιεύσεις γι' αυτό το θέμα ( http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25276 και http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=20827 , στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε και για καλύτερη ανάλυση του προβλήματος) Πρέπει να επισημανθεί ότι άλλες εφαρμογές (web browsing, ftp downloading κλπ) δεν παρακωλύονται από αυτή την τακτική, γιατί χρησιμοποιούν απλώς μικρότερο αριθμό πακέτων με μεγαλύτερο μέγεθος (καταναλώνοντας τελικά πολύ μεγαλύτερο bandwidth) Θεωρώ πιθανότερο ότι το κόψιμο αυτό γίνεται στο σκέλος της σύνδεσης που αφορά τον ΟΤΕ, καθώς όμως η σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τη συνδρομή μου έχει γίνει με την οτενετ (ενιαία συνδρομή για γραμμή + σύνδεση), η τελευταία είναι υπεύθυνη απέναντί μου και για το σκέλος αυτό.
3)οι server που γίνεται η σύνδεση ανήκουν σε εταιρίες όπως η Skype που έχουν δημιουργήσει το brand name τους ακριβώς πάνω στις υπηρεσίες τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου και θα ήταν αστείος ο ισχυρισμός ότι το πρόβλημα οφείλεται σε αυτούς.
Με βάση τα παραπάνω, επιμένω ότι υπάρχει σαφώς παρεμπόδιση των υπηρεσιών VoIP (κατά παράβαση των διατάξεων της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας) και επιθυμώ επιστροφή της συνδρομής μου.
Ευχαριστώ,
χχχχχχχχχχχχ
-
25-11-05, 06:30 #956
Έχοντας πλέον διαβάσει όλο το νήμα (ουφ!) να πω τα εξής:
- Το ότι δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κίνηση από το φόρουμ μπορεί να οφείλεται στο ότι τα "μεγάλα κεφάλια" που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο για κακή μας τύχη (και καλή για αυτούς) δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα ή ίσως δε χρησιμοποιούν VoIP, online games.
- Βέβαια μην ξεχνάμε ότι το βάρος τους αυτή τη στιγμή έχει πέσει στη δημιουργία του συλλόγου. Και καλά κάνουν. Ας σκεφτούμε όλοι εδώ πόσο πιο εύκολο θα ήταν να τεθεί επίσημα και μαζικά αυτό το θέμα αν υπήρχε ήδη αυτός ο σύλλογος. Γι' αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας όπως μπορούμε σε αυτή την πρωτοβουλία. Είδατε σε αυτό το νήμα πόσο δύσκολο είναι να οργανωθούμε για να κάνουμε μια μαζική καταγγελία.
- Η απάντηση που πήρε ο rott νομίζω δε χρειάζεται σχόλια. Στον κόσμο τους οι άνθρωποι.
- Οι μετρήσεις μου με το All-seeing eye αυτή την ώρα, 5:00 το πρωί! (FORTHnet 1Bill 384)
Upstream (bits/s): 104775
Downstream (bits/s): 320059
Packet header (bytes): 447
Packets per second: 19
Νομίζω όμως ότι υπερβάλλει λίγο με τα pps, δηλαδή δείχνει λιγότερα, γιατί την ίδια στιγμή το perfmon λέει 30. Πάντως στο perfmon δε βλέπω ποτέ πάνω από 30-35 pps και αυτά βέβαια στις καλύτερες των περιπτώσεων, συνήθως είναι <30.
- Από αύριο αρχίζω κι εγώ να πρήζω τη Forthnet (αφού έχω 1Bill) μπας και πρήξουν κι αυτοί με τη σειρά τους τον ΟΤΕ. Όχι ότι τους πολυλογαριάζει βέβαια, ποιους λογαριάζει άλλωστε σε αυτή τη χώρα (ίσως και σε ολόκληρο τον... πλανήτη) ο ΟΤΕ.
- Να μποϋκοτάρουμε όλοι όσο μπορούμε ΟΤΕ, ΟΤΕNET, COSMOTE.
- Ελπίζω να μην αργήσει πολύ η δημιουργία του συλλόγου, γιατί μέχρι τότε μας βλέπω ακόμα στην παρούσα κατάσταση.
-
25-11-05, 06:32 #957
Η απαντηση της ΟΤΕΝΕΤ ειναι για τα πανηγυρια. Τα ριχνουν στον -δικο τους- εξοπλισμο, στους ξενους servers (λες και ο χρηστης γκαγκα ειναι να δοκιμασει διαφορους) και τελος στο δικτυο των αλλων και οχι στο υπερσυγχρονο ελληνικο (2 Gbps παρακαλω). Ε τι, οι ξενοι κανουν σερβερ με:
ο συγκεκριμένος server έχει π.χ. δυνατότητα αποστολής δεδομένων έως 500.000 bps"Στον ΟΤΕ κυριαρχεί δημοσιοϋπαλληλική αδράνεια, διαφθορά, έλλειψη κινήτρου για παραγωγικότητα, μοιρολατρεία, αδιαφορία και προώθηση με πολιτικά κριτήρια." Π.Βουρλούμης, 22/08/2004.
-
25-11-05, 13:00 #958
-
25-11-05, 14:00 #959
Ρε παιδιά τι γίνετε θα μου εξήγηση κανεις. Εγώ δεν ξέρω από αυτά είμαι ένας απλός χρηστης αλλα δεν είμαι χαζός όπως νομίζουν οι υπεφτινοι του οτε και του κάθε isp. Ωραία τώρα το θέμα είναι ότι χρησιμοποιώ το net για online games περιττό λοιπόν να σας πω ότι έχω απίστευτα lag-spikes εδώ και μήνες και έχω τρελό loss στο counter-strike.
Δεν μπορώ άλλο δεν αντέχω αυτή την κατάσταση. Φίλοι μου λένε βάλε 512 να δεις διαφορα κλπ κλπ. Αλλα είναι αδιέξοδος αφού και τα 512 dslams πάλι θα γεμίσουνε και θα έxi lag δηλαδή έλεος λοιπόν εγώ θα στέiλο το τηλέφωνο μου και το name σε pm όπως ζητήθηκε.
Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει αλλα αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη.
Ευχάριστο εδώ τα παιδιά που είχανε το κουράγιο να κάνουνε αυτό το post και προσπαθούνε να ρίξουνε λίγο φως στην κατάσταση. Δεν έχω τίποτα να συνεισφέρω απλά τα είπα και ξέσκασα.
-
25-11-05, 14:36 #960
Αρχικό μήνυμα από EvilHawk
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25908
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητοποίηση - Πρόβλημα περιορισμού πακέτων απο OTE
Από j77 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36
Bookmarks