Διαβάζοντας τα προηγούμενα posts έκανα κάποιες δοκιμές με το asterisk, και το συμπέρασμά μου ειναι οτι ναι μεν δουλεύει το sipdiscount με IAX, αλλα ο συγκεκριμένος server ειναι αναξιόπιστος, μου δίνει γραμμή μονο κατα διαστήματα. Και ειναι κρίμα γιατι οταν δουλεύει εχει πολυ καλη απόδοση και πολυ μικρότερη καθυστέρηση απο τον sip1.sipdiscount.com . Αυτο ισχύει μονο για το GSM, με G711u (ulaw) η καθυστέρηση ειναι περίπου στα ίδια.
Εμφάνιση 1.201-1.215 από 2770
-
30-12-05, 01:03 #1201
-
30-12-05, 01:43 #1202
Ευχαρστώ
-
30-12-05, 01:44 #1203
Νimbus πόσα pps δίνει η adsl 384 γραμμή σου ?
-
30-12-05, 02:52 #1204
Αρχικό μήνυμα από psyxakias
Τα χάλια της τα μαύρα έχειΤελευταία επεξεργασία από το μέλος MikePan01 : 30-12-05 στις 02:59.
-
30-12-05, 02:58 #1205
Να απαιτήσουμε να ΜΗΝ πληρώνουμε πάγια μέχρι να φτιάξουν την "βλάβη" ,όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο.
-
30-12-05, 03:29 #1206
Αρχικό μήνυμα από Navigator
Να πω μερικές παρατήρησεις που έκανα στην γραμμή μου.
- Νομίζω πως πολύ αργά το βράδυ, ίσως και ξημερώματα, τα pps αυξάνουν.
- Παραμονή Χριστουγέννων και γενικά όταν ο κόσμος λείπει τα pps ήταν μία χαρά όλη την ημέρα.
Μη ξεχάσετε να κλείσετε την σελίδα μετά γιατί κάνει ανανέωση αυτόματα κάθε 5 λεπτα και το site τρέχει στην dsl μου που έχει τα γνωστά προβλήματα. Θέλω να έχω και ένα υποτυπώδες internet!
Ελπίζω να δούμε την διακύμανση των pps στη διάρκεια της μέρας (και του μήνα ή και του χρόνου κλπ.).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Acinonyx : 30-12-05 στις 03:41.
-
30-12-05, 04:36 #1207
Acinonyx, το θέμα είναι τι ακριβώς έχεις βάλει και τρέχει και έχεις αυτή τη κίνηση για να κάνεις μετρήσεις; (προσπαθώ να καταλάβω αν είναι αξιόπιστη η μετρησή σου έτσι ώστε να την κάναμε κι άλλοι άμα είναι)
-
30-12-05, 11:04 #1208
Ημέρα Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30, λιγότερο από 40 ώρες μας χωρίζουν από την πρωτοχρονιά και πολλοί από εμάς θα υπέθεταν ότι τα DSLAMs είναι σε καλύτερη κατάσταση καθώς κάποιοι απουσιάζουν σε διακοπές.. ώστε το πρόβλημα με τα πακέτα να μην εμφανίζεται τόσο, ειδικά σε 1024 γραμμή ! Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΩ! ΚΑΙ ΟΙ 1024 ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..
Σήμερα το πρωί, άνοίξα για πλάκα το VoIPbuster να πάρω κανά τηλέφωνο (γιατί όπως είπα σε προηγούμενο post δε χρησιμοποιώ VoIP συχνά πλέον) να χαρώ τώρα στην 1024, ενώ τόσο καιρό μου σπάγε τα νεύρα στην 384 και στην 512. Και τι να δω...
Συγχρονισμός: 1088/288 (1024/256 γραμμή)
Πριν την VoIP κλήση: 13-19 ms με το 1ο hop
Κατά την διάρκεια της VoIP κλήσης: 2100-2500 ms με το 1ο hop (μέ spikes έως 5100-5200 ms)
Πακέτα: 41-69 packets/second
Αποτέλεσμα: με το που πέφτει κάτω από τα 50 pps, ανεβαίνουν τα pings και έχει αρκετές καθυστερήσεις στο VoIP
Λέω κάτσε να κάνω και το δικό μου test. Έστειλα 1150 pps (0-bytes + 28-bytes UDP headers) για 90 δευτερόλεπτα από το Internet που όταν έβαλα την 1024, ερχόντουσαν ακριβώς 1150 pps μέσα σε 90 δευτερόλεπτα χωρίς κανένα σκαμπανεύασμα , και μαντέψτε.. ερχόντουσαν 78 pps average (min: 64, max: 131) και χρειαστήκαν 123 δευτερόλεπτα αντί για 90 που έπρεπε !!!
Ανεβάζω και screenshots από την μέτρηση pps με το δικό μου test..
ΥΣ: Ζητώ συγνώμη για τα caps και τα bold πιο πάνω καθώς και το emoticons abuse, αλλά αν και περιμένα τέτοια εξέλιξη, δε την περίμενα τόσο σύντομα και συγχίστηκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 30-12-05 στις 11:11.
-
30-12-05, 11:54 #1209
Αρχικό μήνυμα από cca
Δοκίμασε την VoipJet. Δίνουν και 25 σεντς για να κάνεις δοκιμές. Εγώ είμαι ικανοποιημένος.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
30-12-05, 13:41 #1210
Αν και παιδιά δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχουν 2 threads και ποια είναι η διαφορά τους.. το πρόβλημα παρουσιάζεται έντονα και στην 1024άρα πλέον: http://www.adslgr.com/forum/showpost...&postcount=180
-
30-12-05, 15:11 #1211
Χρησιμοποιώ την εντολή ping -q -l 100 -i 0 -s 8 -w 1 62.38.0.170- -q = quiet, να εμφανίζει μόνο το summary των στατιστικών
- -l 100 = στέλνει 100 πακέτα το δευτερόλπετο όλα μαζί χωρίς να περιμένει
- -i 0 = στέλνει τα πακέτα όσο πιο γρήγορα μπορεί
- -s 8 = το μέγεθος κάθε πακέτου είναι 8 bytes
- -w 1 = η συνολική διάρκεια που θα περιμένει για απντήσεις είναι 1 second
- 62.38.0.170 = το gateway μου στην HOL
ping -q -l 100 -i 0 -s 8 -w 1 62.38.0.170
PING 62.38.0.170 (62.38.0.170) 8(36) bytes of data.
--- 62.38.0.170 ping statistics ---
161 packets transmitted, 31 received, 80% packet loss, time 980ms
rtt min/avg/max/mdev = 69.762/500.839/955.725/266.536 ms, pipe 130, ipg/ewma 6.129/745.546 ms
Στη συγκερκιμένη περίπτωση λάβαμε 31 πακέτα σε χρόνο 980ms οπότε τα pps μας είναι 31 * 1000 /980 = 32 pps περίπου.
Η ακρίβεια της μέτρησης θεωρητικά αυξάνεται όσο αυξάνεται ο χρόνος που διαρκεί το ping (παράμετρος -w). Επίσης η γραμμή εννοείται πως πρέπει να είναι idle.
Έφτιαξα και το παρακάτω scriptάκι για να μου το υπολογίζει αυτόματα
#!/bin/sh
#
# This script counts pps for an interface
PINGSTATS=`ping -q -l 100 -v -i 0 -s 8 -w 1 $1 | grep packets`
PACKETS=`echo $PINGSTATS | sed -ne 's/.*mitted, \(.*\) received.*/\1/p'`
SECS=`echo $PINGSTATS | sed -ne 's/.*time \(.*\)ms.*/\1/p'`
echo $(( 1000 * $PACKETS / $SECS ))
Από ότι φάινεται δείχνει να δουλευει μιά χαρά και επιβεβαιώνει τις παρατηρήσεις μου.
http://mrtg.acinonyx.ath.cx/localhost_ppp0pps.html
Μη ξεχάσετε να κλείσετε την σελίδα μετά γιατί κάνει ανανέωση αυτόματα κάθε 5 λεπτα και το site τρέχει στην dsl μου που έχει τα γνωστά προβλήματα.
Βλέπουμε ότι στις 9 το πρωί, δηλαδή μόλις ανοιξαν οι επιχειρήσεις, έχουμε κατακόρυφη πτώση των pps από τα 160 στα 40 με αποκορύφομα τις 12 η ώρα που έπεσαν ακόμη και στα 20-25 pps!
Μόλις συμπληρωθεί 24ωρο θα έχουμε μία πλήρη εικόνα για το τη διακύμανση των pps κατά την διάρκεια της μέρας.
-
30-12-05, 15:15 #1212
Τόσα λεφτά για μιά 1024 και τέτοια ποιότητα γραμμής ειναι με μια λέξη ΕΓΚΛΗΜΑ
Τελικά τι σκοπό έχουν να αγοράσουμε ευθείες από το ΟΤΕ για να δουλέυει το Voip ?
Γιατί στα Internet Cafe που έχουν ευθείες από τον ΟΤΕ το voip δουλεύει....
-
30-12-05, 16:01 #1213
Είναι απλά τα πράγματα. Στην Αμερική εταιρία που απαγόρευαι τη χρήση VoIP αναγκάστηκε να πληρώσει τα κέρατά της σε αγανακτισμένο χρήστη. Η υπόθεση σηκώνει καταγγελία στην Ε.Ε. Αν κοιτάξετε το τζίρο των εταιριών VoIP βλέπετε για τι υπόθεση είναι. Και ο ΟΤΕ νομίζει ότι με το να λέει το "QOS μου το ορίζω εγώ" νομίζει ότι έχει δικαίωμα να μου μειώνει τα πακέτα.
-
30-12-05, 20:07 #1214
Χτές πήρα την 4net και αυτή πήρε τον ΟΤε και τελικά και με πήρε χτες τηλ η 4net και μιλήσαμε κανά μισάωρο και με πήρε και σήμερα ο ΟΤΕ! και τελικά ένα ΜΕΓΑΛΟ μέρος του προβλήματος οφείλεται στο router μου! δεν λέω για τα μεγάλα pings ktl αλλά για τα πάρα πολλά disconnect από τον ISP όπως αποδείχτηκε και τα πολλά κολλήματα τα οποία νόμιζα ότι οφείλονταν στον ΟΤΕ! απλά έβαλα το speedtouch 530i να έχει την adsl και το σύνδεσα πάνω στο linksys WAG354G και έτσι έχω εκείνο για το 4πορτο switch και για wireless! Τώρα κατεβάζω χωρίς τα εντελώς κολλήματα και ΧΩΡΙΣ τα disconnects! Πάντως ο ΟΤΕ λέει για αναβαθμίσεις στα dslams και μου είπανε ότι σε αυτό που είμαι έχει ΠΑΡΑ πολύ κόσμο πάνω. Και επίσης άμα δεν υπάρχει πρόβλημα αποσυνδέσεων δεν αλλάζουνε πόρτα έτσι εύκολα, αλλά μου δηλώσανε βλάβη στο δίκτυο και λέει μπορεί Δευτέρα ή Τρίτη να μου φτιάξει, αλλίως να πάρω τηλ να τους το πω λέει. ΛΟΛ! άντε να δούμε!
-
30-12-05, 20:46 #1215
Τα παραπάνω που εγραψε ο Acinonyx με βάλανε σε μεγάλο πειρασμό καθώς ήταν μια μάλλον έξυπνη λύση.
Ο εχθρός του τίποτα όμως είναι το κάτι. Και εδώ, υπάρχει πλέον μια δευτερη έκδοση του προγράμματος που δουλευει με τα ICMP πακέτα, καταργώντας την απαίτηση για ένα κεντρικό server που θα στέλνει πακέτα.
Τα ICMP πακέτα δεν χρειάζονται ρυθμίσεις στο firewall, έχουν βέβαια κάποιους περιορισμούς:
- Μετράς και το download και το upload σε αριθμό πακέτων και έχεις μια συνολική εικόνα.
- Μπορεί κάποιοι routers να έχουν πρόβλημα και να υπερφορτώνονται με αποτέλεσμα να δίνουν λανθασμένες μετρήσεις προς τα κάτω φυσικά και να έχουμε ψευδώς θετικά αποτελέσματα.
Όλα όμως κρίνονται στην πράξη και τα σχόλια καλοδεχούμενα.
Επιλέγετε το interface που σας παρέχει σύνδεση στο Internet και στέλνετε σε μια IP διευθυνση ένα αριθμό πακέτων μονομιάς ενώ παρακολουθείτε τι λαμβάνει ανά δεπτερόλεπτο. Καλό θα είναι για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αξιοπιστα αποτελέσματα να χρησιμοποιήσετε την gatway του ISP σας. Κανονικά πρέπει να λαμβάνετε πάνω από 100 πακέτα το δευτερόλεπτο, εάν όχι μάλλον ανήκετε στο club. Να σημειώσω ότι χρησιμοποιεί τόσο τα στατιστικά των windows για τις μετρήσεις όσο και τις δυνατότητες για ping που προσφέρουν. Αυτό έχει τον περιορισμό ότι δουλεύει μόνο στα Win2000 και νεώτερα. Σε επόμενη έκδοση, θα υπάρχει δυνατότητα για ρύθμιση του μεγέθους των πακέτων που στέλνονται.
Η υπερμετρη και υπερβολική χρήση του προγράμματος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο host που κάνετε Ping και συνεπώς ότι κάνετε το κάνετε χωρίς υπερβολές. Ως εκ τουτου, Δεν έχω καμια ευθύνη για όποια χρήση του κάνετε και για ότι προκαλέσετε είστε υπεύθυνοι αποκλειστικά εσείς.
Υπάρχει πάντα και η προηγούμενη έκδοση: http://www.adslgr.com/forum/showthre...738#post414738
edit 7/1/06: Oι δοκιμές με το ICMP που συνεχίζω να κάνω με έχουν απογοητεύσει καθώς φαίνεται να υπάρχουν περιορισμοί στο upload των ICMP πακέτων. Για να μην έχουμε λανθασμένες εντυπώσεις, έκανα κάποιες αλλαγές και η πληροφορία που διατίθεται είναι πολύ περισσότερη πλέον. Φαίνονται τόσο τα εισερχόμενα όσο και τα εξερχόμενα πακέτα πχ:
16:39:35 Λήψη:2 p/s (D:0 E:0 MO:37b) - Αποστολή: 1 p/s (D:0 E:0 MO:60b)
όπου D είναι discarded packets, E είναι Error packets, MO είναι μέσο μέγεθος πακέτου σε bytes
Ενώ στα τοπικά μου μηχανήματα περνάει τρελά μεγάλος αριθμός πακέτων στην "Αποστολή", στο ADSL modem μου (alcatel speedtouch 530i) δεν περνάνε πάνω από 200 και στην ADSL γραμμή μου σπάνια πάνω από 20p/s. Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται. Σε σύγκριση με το tcpstat από τον Linux router μου, και τις ίδιες παραμέτρους της εντολής ping του linux λαμβάνω 23 πακετα εκεί που η IcmpSendEcho2 του ΑΡΙ των windows μου στέλνει 15 και λαμβάνει 15. Δεν ξέρω για πιο λόγο έχει αυτή τη συμπεριφορά.
Συμπερασματικά, δεν μπορώ να εγγυηθώ την λειτουργία του ICMP τμήματος. Η λήψη όμως των πακέτων και η παρουσίαση του φαίνεται ότι γίνεται σωστά καθώς έχω σχεδόν ίδια αποτελέσματα με το tcpstat. Και λέω σχεδόν, γιατί αθροιστικά σε χρόνους 3secs και πάνω έχουν πανομοιοτυπες τιμές.
Εάν δείτε κάπου ΜΟ μεγαλύτερο της ΜΤU μη βιαστείτε να το κατηγορήσετε, απλά δεν τα στατιστικά έχουν αξία σε μετρήσεις που διαρκούν κάποια δευτερόλεπτα και όχι σε μια dt στιγμή που δεν είναι σίγουρο ότι συμβαδίζουν οι ανανεώσεις των counters για packets και octets received.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dkounal : 07-01-06 στις 17:57.
Παρόμοια Θέματα
-
Κινητοποίηση - Πρόβλημα περιορισμού πακέτων απο OTE
Από j77 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-06, 14:36
Bookmarks