Παιδια καλησπερα,
θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης: Εχω ενα Pentium 4 στα 2.8Ghz και προσφατα αγορασα μια μνημη RAM 1GB.
Πως πρεπει να ορισω το page file για να εχω καλο performance?
Το space available που εμφανιζει ειναι 115422MB.
Επισης θα ηθελα να ρωτησω τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαινει το page file κ ποια η σημασια του να κανεις configuration πανω σε αυτο?
Ευχαριστω.
Εμφάνιση 1-15 από 19
-
20-11-05, 17:43 setting the Page File on WIndows XP #1"I used to think
That only america’s way, way was right,But now the holy dollar rules everybody’s lives
Gotta make a million doesn’t matter who dies"
-Queensryche-
-
20-11-05, 18:04 #2
Νομίζω μια καλή τιμή για τόση μνήμη είναι γύρω στα 700-800ΜΒ, όσο περίπου ορίζουν τα windows. Απλά αυτό που θα σε συμβούλευα, αν μπορείς να το κάνεις, είναι να βάλεις το page file (ή virtual memory, αν έχεις ακούσει) σε ξεχωριστό partition. Κι επειδή τα windows θα σε πρήξουν, αν κόψεις το partition ακριβώς, ότι ο τάδε δίσκος δεν έχει χώρο, κάνε ένα partition 1G. Όσο για το τι είναι, ρίξε καμιά ματιά στη wikipedia. Ουσιαστικά σου δίνει περισσότερη μνήμη στον υπολογιστή, απλά είναι πιο αργή.
Heh, screw you guys... I'm going home!
-
20-11-05, 18:14 #3
καποιος μου ειπε οτι ειναι καλο να βαλω 2000(2GB) initial και 2500 maximum...
ειναι σωστο συτο?
επισης μου ειπαν οτι υπαρχει καποιος μαθηματικος τυπος που μπορεις να βρεις ποσο ακριβως πρεπει να βαλεις..."I used to think
That only america’s way, way was right,But now the holy dollar rules everybody’s lives
-Queensryche-
-
20-11-05, 18:23 #4
Βάλε όσο θες μεταξύ 1 και 3 GB αρκεί minimum=maximum δηλαδή να έχει πάντα σταθερό μέγεθος.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-11-05, 18:33 #5
δηλ στα 2000 και 2500 εΙναι οκ?
"I used to think
-Queensryche-
-
20-11-05, 18:41 #6
Αρχικό μήνυμα από krals
Να θέσεις σταθερό μέγεθος δηλαδή min=max.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-11-05, 19:33 #7
Ο λόγος για τον οποίο προτείνεται να βάζει κανείς σταθερό, αλλά επαρκές μέγεθος page file είναι για να περιορίζεται το fragmentation των αρχείων στον δίσκο...αν μεταβάλλεται συνέχεια το μέγεθος της εικονικής μνήμης, τότε ο κατακερματισμος αυξάνεται συνεχεια με τη χρηση κι επηρεάζει τις επιδόσεις του δίσκου...
...το λειτουργικό θέτει συνήθως το μέγεθός του στο x2 της φυσικης μνήμης...και βέβαια το χρειάζεται όταν τρέχουν βαριές εφαρμογές...αν έχεις πάνω απο 1giga μνήμη, τότε μπορείς να πειραματιστείς με τη μείωση ή και την απάλειψη της εικονικής μνήμης, αν και το τελευταίο δεν θα το συνιστούσα...
...εγώ το έχω δοκιμάσει, και μάλιστα το λειτουργικό φαινόταν να τρεχει πιο γρήγορα...αλλα το κράτησα λίγο, επειδή διάβαζα για άλλους που έχουν προβλήματα...
λενε επίσης πως καλό ειναι να τοποθετείται στο αρχικό κομμάτι στου δίσκου, για να είναι πιο γρήγορη η ανάγνωσή του...και με το σταθερό μέγεθος βέβαια μπορείς να έχεις τα αρχεία σου σε σειρα στον δισκο και συνεπώς καλύτερες επιδόσεις..
-
20-11-05, 19:46 #8
Ανακεφαλαίωση:
1. όρισε μία τιμή σταθερή (min=max)
2. Αν μπορείς, βάλτο σε ξεχωριστό partition και το βέλτιστο είναι να το βάλεις και σε ξεχωριστό δίσκο (αν έχεις βέβαια). Πάντως καλό είναι πριν φτιάξεις ένα καινούργιο pagefile, σε κάποιο υπάρχον partition, να κάνεις στο συγκεκριμένο partition ένα defragmentation έτσι ώστε να "καθίσει" το pagefile σε ένα κομμάτι.
-
20-11-05, 23:17 #9
Ο άγραφος κανόνας είναι 1,5 * RAM = 1,5 * 1GB = 1,5GB. Είναι ακριβώς ο "κανόνας" που χρησιμοποιούν τα XP όταν ορίζουν μόνα του το swapfile size.
-
20-11-05, 23:46 #10
Αρχικό μήνυμα από vgiozo
-
20-11-05, 23:53 #11
Προσωπικα με δυο γιγα δε χρειαζομαι page file. Mε το ενα το ειχα θεσει στο 1 γιγα
-
21-11-05, 00:09 #12
Αρχικό μήνυμα από morfeas-dsl-
Τα NT-Class - καλώς ή κακώς - είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καθόλου pagefile.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
21-11-05, 00:43 #13
έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στη registry που μπορείς να κάνεις ώστε ό,τι εξορισμού ;; φορτώνεται στην εικονική μνήμη, να φορτώνεται στη μνήμη ταχείας προσπέλασης...
κάπου είχα διαβάσει κάτι ως προς αυτό νομίζω, αλλά ενδεχομένως να το έχω μπερδέψει με κάτι άσχετο...αν γνωρίζει κάποιος σχετικά, ας μας ενημερώσει...
-
22-11-05, 01:01 #14
ok ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Αρα καλο ειναι να θετεις μια σταθερη τιμη (ιση μεταξυ τους), και οσο το δυνατον μεγαλυτερη (ελπιζω να καταλαβα σωστα).
Με ποια κριτηρια ομως ΘΕΤΕΙΣ την τιμη αυτη? Για παραδειγμα αν καποιος εχει 128RAM ή 256,ή 512? Με λιγα λογια πως καποιος μπορει να ξερει την τιμη που πρεπει να βαλει εκει?"I used to think
-Queensryche-
-
22-11-05, 01:10 #15
με 1gb μνημης εγω εχω 1536 mb σταθερα page file
ΨΑΧΝΩ ΚΟΜΙΚΣ DISNEY - αν εχετε στειλτε μου μυνημα
Παρόμοια Θέματα
-
Καταργηση του page file σε WinXP-64 ?
Από Iannis στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-07, 03:01 -
καταργηση page file
Από underachiever στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-06, 23:29
Bookmarks