Εμφάνιση 1-7 από 7
    Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Γεια σας και χρόνια πολλά,

Έχω ένα θέμα με το δίκτυο μου και θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας αν μπορείτε.

Το δίκτυο είναι μεταξύ τριών υπολογιστών, ένας ντεσκτοπ (Vista Ultimate), δυο λαπτοπ (Vista Business, XP Pro) και ένα Nas (readynas 1100).

Όλοι οι υπολογιστές είναι στο ίδιο workgroup (Workgroup), στο ίδιο subnet (192.168.1.XXX) και το Nas και οι λαπτοπ έχουν σταθερές IP.

Στο Nas έχω ορίσει δύο χρήστες, που έχουν τα ίδια ονόματα και login με αυτά στους λαπτοπ, αυτόματα το Nas έχει ορίσει ότι οι χρήστες (user group) έχουν ένα φάκελο δικό τούς και ένα κοινό που ονομάζεται media.

Από το ντεσκτοπ και από το λαπτοπ με τα ΧΡ μπορώ να μπω στους φακέλους, να γράψω και να σβύσω και όλα.

Από το λαπτοπ με τα Business μια βλέπει τους φακέλους μια όχι, μπαίνει στους φακέλους, πας να πας πίσω, κολλάει. Έχω κάνει map την δικυακή τοποθεσία, και την κοινή και την ιδιωτική, και μια δουλεύει και μια δεν.

Τι να κάνω, αν δεν δούλευε καθόλου θα το καταλάβαινα, αλλά αυτό το μια έτσι, μια γιουβέτσι μου έχει σπάσει να νεύρα.

Χεεεεεεεελπ
    Να ακούτε ύμνους, και το SNR radio!
    Ντοκιμαντέρ και άλλα που βοηθάνε την σκέψη ;)

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    6000/600
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    linux
    SNR / Attn
    11(dB) / 34(dB)
    Χρόνια πολλά, στα business, υποθέτω έχεις πάει στο network and sharing center και έχεις ενεργοποιήσει το public folder sharing και media sharing. Μήπως μετά απο reboot αυτές οι ρυθμίσεις χάνονται;
    Έχεις σταθερές IP σε όλα τα μηχανήματα;

........Auto merged post: karakou πρόσθεσε 1 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ακόμα με το windows firewall ή με άλλο soft firewall τι έχεις κάνει;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karakou : 26-12-08 στις 22:10. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Θενκς για την απάντηση, το network folder sharing δεν είναι για τους φακέλους στο ίδιο το μηχάνημα;

Εγώ θέλω να μπορεί να γράφει και να διαβάζει τους φακέλους που είναι στο Nas χωρίς πρόβημα, γιατί τώρα μια τους βλέπει, μια όχι.Τα μηχανήματα με Vista Business και το Nas υπάρχουν σταθερές ΙΡ, τα ultimate δεν έχουν, αλλά μια χαρά βλέπουν το Nas.Στα ΧΡ προ, κανένα πρόβλημα επίσης....

........Auto merged post: sonic πρόσθεσε 0 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από karakou Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακόμα με το windows firewall ή με άλλο soft firewall τι έχεις κάνει;
    Windows firewall off, soft δεν έχει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sonic : 26-12-08 στις 22:14. Αιτία: auto merged post

Downloads
    80
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Στον Windows Explorer θα γράψεις \\xxx.xxx.xxx.xxx (του μηχανήματος που θες να συνδεθείς).
    Αφού βρεις τον φάκελο που θες, θα κάνεις δεξί κλικ και "Map Network Drive..." και θα πατήσεις "Connect using a different username" και το παραθυράκι που θα βγει θα δηλώσεις τα στοιχεία του χρήστη που έχεις φτιάξει για να έχει πρόσβαση στο φάκελο.

Επίσης, τα shared folders στα Windows είναι καλύτερο να τα φτιάχνεις στο Computer Management->Shared folders και όχι με δεξί κλικ πάνω στο φάκελο και "Sharing and Security...". Επίσης στο Computer Management βλέπεις online ποιος είναι συνδεδεμένος σε ένα shared folder.

Όλα αυτά ισχύουν στα XP. Κάνε τις ανάλογες επιλογές και στα Vista και δες αν διορθώθηκαν τα προβλήματα.

Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ikaros Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στον Windows Explorer θα γράψεις \\xxx.xxx.xxx.xxx (του μηχανήματος που θες να συνδεθείς).
    Αφού βρεις τον φάκελο που θες, θα κάνεις δεξί κλικ και "Map Network Drive..." και θα πατήσεις "Connect using a different username" και το παραθυράκι που θα βγει θα δηλώσεις τα στοιχεία του χρήστη που έχεις φτιάξει για να έχει πρόσβαση στο φάκελο.
    Ευχαριστώ για την απαάντηση,

To έχω κάνει αυτό, είναι ήδη mapped, και δεν χρειάζεται σύνδεση με άλλο όνομα, μιας και που ο φάκελος που πρέπει να ανοίξει είναι στο ίδιο user/pass με τα Vista.

Επίσης, η διαδρομή είναι με διεύθυνση (\\192.168.1.XXX\media )

Επίσης, τα shared folders στα Windows είναι καλύτερο να τα φτιάχνεις στο Computer Management->Shared folders και όχι με δεξί κλικ πάνω στο φάκελο και "Sharing and Security...". Επίσης στο Computer Management βλέπεις online ποιος είναι συνδεδεμένος σε ένα shared folder.
    Δεν θέλω να μοιραστώ αρχεία από αυτόν τον υπολογιστή, αλλά να δει αρχεία στο δίκτυο.

Όλα αυτά ισχύουν στα XP. Κάνε τις ανάλογες επιλογές και στα Vista και δες αν διορθώθηκαν τα προβλήματα.[/quote]

Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Λοιπόν, νομίζω ότι το έλυσα, ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα ότι έπρεπε να αλλάξω το MTU του Nas από 1500 σε 1492, μερικοί αναφέρουν και 1400, αλλά δείχνει να λειτουργεί προς το παρόν.

Περιοχή
    Airstrip One
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16000/1900
    ISP
    Ο2
    Για την ιστορία τελικά το MTU ήταν, προφανώς τιμή μεγαλύτερη από 1492 (το default ήταν 1500) "μπέρδευε" τον ρουτερ γιατι όλα τα άλλα ήταν σωστά.

Τώρα όλα τρέχουν ρολόι. Ευχαριστώ όσους πόσταραν

Παρόμοια Θέματα

1. Outlook και public folders
    Από kirmis στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-08, 18:16
  2. Move folders + merge folders (όχι replace)
    Από Hyde στο φόρουμ Apple Hardware και Software
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-08, 02:58
  3. Emule πρόβλημα σύνδεσης με kademlia network
    Από GR6175 στο φόρουμ Ed2k
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-05, 16:09
  4. Μηνύματα: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-04, 12:17
  5. eMule και πρόβλημα σύνδεσης
    Από todo στο φόρουμ Ed2k
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-04, 10:31

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks