Εμφάνιση 1-12 από 12
  1. #1
    Εγγραφή
    08-03-2006
    Περιοχή
    Λυκόβρυση
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    1.171
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49.999 / 4.999
    ISP
    Forthnet
    Αλλάζει το τοπίο στο στοίχημα
    Αντε επιτέλους, να στριμώξουν τα μονοπώλια και τα υπερκέρδη του οπαπ....

    Εξελίξεις αναμένονται στον τομέα του στοιχήματος μετά την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, που έκανε δεκτή την αίτηση της Stanleybet International να αρθεί η πράξη σφράγισης του καταστήματός της στο Κολωνάκι.

    Η βρετανική εταιρία είχε ανοίξει δύο καταστήματα στην Ελλάδα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, τα οποία έκλεισαν λίγο αργότερα με το αιτιολογικό ότι δεν διέθετε άδεια ίντερνετ-καφέ, με βάση τον νόμο 3037/2002.

    Η εταιρία προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια και πέτυχες την αναστολή της απόφασης του Δήμου Αθηναίων να κλείσει το κατάστημά της στην οδό Αναγνωστοπούλου, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για το κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

    Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει:

    «Η Stanleybet International γνωστοποιεί ότι με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χτες το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας, το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της σφράγισης του καταστήματος της εταιρείας στην Αθήνα. Η σφράγιση έλαβε χώρα στις 10.11.2008, και η χθεσινή δικαστική απόφαση κατά πρακτική συνέπεια επιτρέπει την επαναλειτουργία του καταστήματος της Stanleybet International στην Αθήνα.

    Με την απόφαση αυτή, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κλίνει υπέρ του βάσιμου ισχυρισμού της Stanleybet International ότι η σφράγιση του καταστήματος της στο Κολωνάκι έγινε με μη νόμιμο τρόπο.

    Σε σχετική δήλωση ο Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας της Stanleybet International, δήλωσε ότι: ΄Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αναδεικνύει το γεγονός ότι ο Έλληνας Δικαστής εφαρμόζει πιστά το νόμο κάτι το οποίο αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας στην σταθερή προσπάθειά της για τη δημιουργία μίας ελεύθερης, ανταγωνιστικής και ουσιαστικά ρυθμισμένης αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού στην Ελλάδα. Οι βασικές αρχές μας περιλαμβάνουν τις προσωπικές υπηρεσίες (face-to-face) αλλά και τις διαφανείς συναλλαγές, με σεβασμό πάντα στην νομοθεσία που διέπει την άδεια λειτουργίας της εταιρίας από διάφορες δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεσμευόμαστε για την προστασία του καταναλωτή και παράλληλα στο δικαίωμα του να επιλέγει τα πλέον πρωτοποριακά προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού. Η Stanleybet International, θα συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά το δικαίωμά της να παρέχει τις υπηρεσίες της διασυνοριακά στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα πάντοτε με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων».
    Πίστευε και μη ερεύνα....
    Ψήφιζε και μη ερεύνα....

  2. #2
    Εγγραφή
    08-03-2006
    Περιοχή
    Λυκόβρυση
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    1.171
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49.999 / 4.999
    ISP
    Forthnet
    Συνεχίζεται................

    Πολύ δύσκολα το ελληνικό κράτος θα αρνηθεί την απελευθέρωση της αγοράς του στοιχήματος, επικαλούμενο το κρατικό μονοπώλιο. Η προσφυγή της εταιρείας Stanleybet κατά των Υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού , η οποία έχει να κάνει με το μονοπώλιο και την κόντρα με τον ΟΠΑΠ, συζητήθηκε στην ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας και είναι θέμα ημερών η οριστική απόφαση

    «Μη σύννομο με το ευρωπαϊκό δίκαιο», χαρακτήρισαν ενδεικτικά το μονοπώλιο οι σύμβουλοι του ΣτΕ, κ. Κοτσώνης και Γρατσιάς, δείχνοντας πως η Stanleybet (έχει και την υποστήριξη δύο ακόμα εταιριών, της William Hill και Sporting Bet,), δύσκολα δεν θα δικαιωθεί.

    Οι δύο πλευρές (αφού πρώτα ζητήθηκε να υπάρξουν προδικαστικά ερωτήματα στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), πήραν διορία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου για να καταθέσουν υπομνήματα και ακολούθως θα εκδοθεί η απόφαση.

    Η Stanley International εξέδωσε ανακοίνωση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η τοποθέτηση των εισηγητών του ΣτΕ καθιστά σαφές πως η λειτουργία της ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν προασπίζει με τρόπο συμβατό προς το Κοινοτικό Δίκαιο θεμιτούς σκοπούς δημόσιου συμφέροντος.

    Η ΟΠΑΠ ΑΕ, ασκεί αμιγώς κερδοσκοπική δραστηριότητα και η παροχή αποκλειστικού δικαιώματος στον τομέα του αθλητικού στοιχηματισμού δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συμβάλλει αποτελεσματικά, στην προσπάθεια πραγματικής μείωσης της προσφοράς τυχερών παιχνιδιών και περιορισμού των συναφών δραστηριοτήτων».
    Πίστευε και μη ερεύνα....
    Ψήφιζε και μη ερεύνα....

  3. #3
    Εγγραφή
    18-01-2006
    Μηνύματα
    2.630
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Εννοειται πως ειναι αντιθετοι με το ευρωπαϊκο δικαιο και το ξερουν.

    Μπορεις να θεσεις καποιες προϋποθεσεις απαραιτητες για να λειτουργησει μια εταιρεια (πχ να προσφερει στοιχηματα μονο για αθλητικα γεγονοτα, να μην δεχεται στοιχηματα απο ανηλικους, κλπ) ομως δεν μπορεις να διατηρεις μονοπωλιακο καθεστως ετσιθελικα.

    Παντως, τουλαχιστον εδω δεν εχουν αποκλεισει τις σελιδες web των ξενων bookmakers οπως εχουν κανει στην Ιταλια (εναντιον της οποιας εχει κινηθει επισης η ΕΕ).

  4. #4
    Εγγραφή
    19-11-2002
    Περιοχή
    Greece-Salonika
    Μηνύματα
    202
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    Siemens CL-110
    SNR / Attn
    (dB) / 18.5(dB)
    Καλή εξέλιξη αυτή,έχει παραγίνει το θέμα με τις χαμηλές αποδόσεις του ΟΠΑΠ.
    WWW = P(Ω) + R(χ)/2 + L(7)

  5. #5
    Το avatar του μέλους Linus
    Linus Guest
    Καλή εξέλιξη, αν και λόγω κουβά έχω καιρό να ασχοληθώ σοβαρά με το άθλημα

  6. #6
    Εγγραφή
    16-10-2007
    Περιοχή
    while(true){ }
    Μηνύματα
    2.693
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Εχω λογω συνεχομενων κουβαδων σταματησα αλλα δεν θα ξαναρχισω.Παραειναι εθισμος
    Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me

  7. #7
    Εγγραφή
    28-12-2007
    Περιοχή
    Usa
    Μηνύματα
    117
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    Satellite
    Ταχύτητα
    magcen
    ISP
    magcen
    Router
    7130alcatel
    Path Level
    Fastpath
    Question
    τι εγινε ρε παιδια με αυτην την StanleyBet...??ανοιξαν τα καταστηματα που ειχαν σφραγιστει..??δικαιωθηκε πληρως η εταιρεια..??η ακομα παλευει..??ξερει κανεις ποτε θα υπαρξει οριστικη απαντηση..??

  8. #8
    Εγγραφή
    16-10-2007
    Περιοχή
    while(true){ }
    Μηνύματα
    2.693
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Η εταιρεια δικαιωθηκε(και δημιουργηθηκε φυσικα και δεδικασμενο).
    Δεν γνωριζω αν εχουν ανοιξει παλι τα μαγαζια(αν και υποθετω πως ναι).
    Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me

  9. #9
    Εγγραφή
    23-11-2008
    Ηλικία
    44
    Μηνύματα
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Απ' ότι είχα διαβάσει η ιστορία αυτή βρίσκεται στη φάση που το ΣτΕ έστειλε ερώτημα στην ΕυρωπαΪκή ένωση για το άν δικαιούτε ο ΟΠΑΠ να έχει το μονοπώλειο στην Ελλάδα. και περιμένουμε τώρα εξελίξεις. Πάντως τα μαγαζιά της Stanleybet παραμένουν κλειστά και αυτό είναι σίγουρο.

  10. #10
    Εγγραφή
    09-01-2004
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    15
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Σήμερα είχαμε σοβαρές εξελίξεις στο θέμα με την Stanleybet. Δείτε το παρακάτω από το "πρώτο Θέμα"

    Stanleybet : Έρευνα για το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ζητεί το Ευρωκοινοβούλιο

    26 Μαΐου 2009, 15:37

    Την αναφορά της Stanleybet,σχετικά με την παραβίαση της Ευρωπαϊκής συνθήκης από την Ελλάδα, έκανε δεκτή το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
    Μάλιστα, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τους μονοπωλιακούς περιορισμούς που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην αγορά του αθλητικού στοιχήματος.
    Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδέχθηκε την αναφορά που υπέβαλε η εταιρεία Stanleybet σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 21.1 και 194 της Συνθήκης σχετικά με τη σύλληψη και κράτηση δύο διαμεσολαβούντων της στην Ελλάδα αλλά και τριών πελατών του καταστήματος της Θεσσαλονίκης.
    Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση και η Δανή Ευρωβουλευτής Karin Riis-Jorgensen (Αντιπρόεδρος του κόμματος ALDE της Ευρωβουλής), στην οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε απαντήσει ότι πράγματι η σύλληψη και κράτηση των διαμεσολαβούντων μιας εταιρείας που είναι νόμιμα αδειοδοτημένη σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ αποτελεί παραβίαση των άρθρων 43 και 49 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.
    Το Κοινοβούλιο όχι μόνο έκανε δεκτή την αναφορά της Stanleybet αλλά επιπλέον αποφάσισε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τους μονοπωλιακούς περιορισμούς που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού, την διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ίδιο θέμα αλλά και συγκεκριμένα το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης των διαμεσολαβούντων της Stanleybet.


    και ακόμη περισσότερα για τους γνώστες της Αγγλικής γλώσσας


    Stanleybet Increases European Pressure on Greece
    Tuesday, 26 May 2009 09:12
    The European Parliament has agreed to investigate a petition launched by customers and intermediaries of gaming operator Stanleybet, who are protesting their illegal arrest by Greek authorities in November 2008 under the country’s monopolistic gaming laws.

    The petition is in response to raids by Greek police on two Stanleybet outlets in Athens and Thessalonica in early November following their launch on October 29th 2009, in a direct challenge to the monopoly of state-controlled operator OPAP.

    A number of Stanleybet’s customers and intermediaries were arrested as a result for violating Greek sports betting monopoly legislation.

    Stanleybet said that the European Parliament Committee on Petitions has agreed to investigate the petition in the face of continuing restrictions on the sports betting market in Greece and procrastination in the Greek judicial process. The Committee has also asked the European Commission to conduct an investigation of the facts.

    The petition to the European Parliament makes a number of complaints. Firstly against the legal, judicial and administrative measures taken by the Greek Republic to prevent the provision of betting services in Greece by bookmakers such as Stanleybet, who are legally established in EU Member States.

    Secondly in respect of the European Commission’s infringement proceedings against Greek restrictions on the sports betting market, which have not moved forward since the Reasoned Opinion sent in February 2008.

    And thirdly against the legal proceedings undertaken by the Greek authorities against Stanleybet’s Greek premises, which the petition claims deprives them of their current and future livelihoods as well as their personal freedom, in clear violation of the EU Treaty and of ECJ case law that prohibits national authorities from arresting individuals for offering sports betting services from an EU licensed operator.

    “The Greek authorities’ behaviour is clearly outrageous and I am pleased that the European Parliament has decided to investigate,” said John Whittaker, Chief Executive of Stanleybet.

    “This behaviour is all the more unacceptable and unfair given that OPAP, a private Greek company listed in the Athens Stock Exchange which abusively holds an exclusive right to offer sports betting services in Greece, has increased its own activity across state borders. OPAP has expanded its activities not only to other EU Member States but also to other countries, while illegally claiming the Greek market as its own.

    “The case is overwhelming and the serious breaches of fundamental rights to equality before the law and due process continue. The European Commission has already condemned the Greek government restrictions against private operators and Members of the European Parliament, such as ALDE Vice-President Karin Riis–Jørgensen, have also publicly questioned the legality of the situation in Greece.

    “How long will the Commission procrastinate sending Greece to the ECJ? What more evidence does it need? Is it pandering to political interests to the detriment of its legal duty to enforce the EU Treaty,” asks Whittaker.


    Για να δούμε τι παίζεται και σ' αυτό το θέμα. Το κλειδί βλέπω να είναι που κάνανε συλλήψεις και θα τους έρθει μπούμερανγκ τώρα

  11. #11
    Εγγραφή
    04-02-2006
    Μηνύματα
    207
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    speedtouch 530
    SNR / Attn
    15,0(dB) / 12,0(dB)
    Νομιζω οτι θα αργησει πολυ να ανοιξει η αγορα.Ολα εξαρτώνται απο τη Γερμανια....οταν θελησει θα δωσει το οκ και φυσικα δε θα εχουν το μονοπωλιο τοτε μονο οι αγγλικες εταιριες

  12. #12
    Εγγραφή
    23-11-2008
    Ηλικία
    44
    Μηνύματα
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nik77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομιζω οτι θα αργησει πολυ να ανοιξει η αγορα.Ολα εξαρτώνται απο τη Γερμανια....οταν θελησει θα δωσει το οκ και φυσικα δε θα εχουν το μονοπωλιο τοτε μονο οι αγγλικες εταιριες
    Για την Γερμανία πρώτη φορά ακούω. Τι παίζεται και που κολάει αυτή σε σχέση με το στοίχημσ;

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας