Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 24
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΡΙΑΔΝΗΣ
    Καλησπέρα.

Από τις 4 Φλεβάρη και μετά τα pings τόσο στο εσωτερικό δίκτυο της forthnet όσο και στις συνδέσεις της με εξωτερικό βελτιώθηκαν αισθητά. (ακόμα και εδώ στο "τριτοκοσμικό" Ηράκλειο Κρήτης )

Από την άλλη όμως και την ίδια χρονική στιγμή άρχισε να εμφανίζεται το φαινόμενο της απώλειας πακέτων, με αποτέλεσμα εφαρμογές που χρειάζονται συνεχόμενη και σταθερή ροή δεδομένων όπως Voice over IP (π.χ. Skype, Ventrilo), Streaming, online gaming να παρουσιάζουν lag spikes και να έχουν πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό (αν και έχω τις υποψίες μου), πάντως τα δύο φαινόμενα δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους.

Ως απόδειξη των παραπάνω δείτε το ακόλουθο γράφημα από server online game (world of warcraft).
    Σημείωση το thread δεν το ανοίγω για να κάνουμε "flame" της Forthnet και να γκρινιάξουμε για το πόσο σέρνεται αλλά στο να προσπαθήσουμε να βρούμε την αιτία για το packet loss

(είναι λόγω timeout εξαιτίας χαμηλής προτεραιότητας των πακέτων, είναι απλά μπουκωμένα τα links κλπ κλπ)
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails result.JPG  

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    OTE Fiber Speed 100
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Από το διάγραμμα αυτό θα έλεγα φορτωμένο seabone

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΡΙΑΔΝΗΣ
    Δυστυχώς όμως έχω αντίστοιχα προβλήματα και εκτός seabone (π.χ. στο ventrilo server που μιλάω: αν μιλήσουν ταυτόχρονα πάνω από 2 άτομα βλέπεις το ping από 101 να εκτοξεύεται σε 1000+)

Περιοχή
    Control Plane
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΦΝΗ
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fox13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστυχώς όμως έχω αντίστοιχα προβλήματα και εκτός seabone (π.χ. στο ventrilo server που μιλάω: αν μιλήσουν ταυτόχρονα πάνω από 2 άτομα βλέπεις το ping από 101 να εκτοξεύεται σε 1000+)
    έχεις μετρήσει πόσα μικρά πακέτα ανά second "σηκώνει" η σύνδεση σου ;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΡΙΑΔΝΗΣ
    χμμ εδώ με πιανεις αδιάβαστο ... πως το μετράς αυτό ? (τι εννοείς ακριβως δεν κατάλαβα)

........Auto merged post: fox13 πρόσθεσε 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........

πάντως από οσο διαβάζω και στα άλλα thread το πρόβλημα με packet loss ειναι υπαρκτό όχι μόνο σε μένα και όχι μόνο σε seabone ...

τι παίζει λοιπόν?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fox13 : 11-02-09 στις 02:06. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Control Plane
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΦΝΗ
    Path Level
    Interleaved
    έχει αναφερθεί πολύ παλιότερα κυρίως για adsl συνδέσεις ... υπάρχει στο forum ,θα το ψάξω και εγώ αργότερα .

pps

Περιοχή
    Βούλα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    παρομοιο packet loss παρατηρησα κι εγω στο δικτυο seabone χτες το βράδυ κατα τη διαρκεια του raid. Ειχα ανοικτό το pingplotter και ειχε packetloss απο 10 εως 20% σε ενα κομβο της seabone και σε ενα αλλο hop που ανηκε στην telia. Δε καταλαβαινω αν φταινε αυτά τα δικτυα ή αν η forthnet εχει κανει καμια πατάτα.

Περιοχή
    Control Plane
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΦΝΗ
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Trooper Εμφάνιση μηνυμάτων
    παρομοιο packet loss παρατηρησα κι εγω στο δικτυο seabone χτες το βράδυ κατα τη διαρκεια του raid. Ειχα ανοικτό το pingplotter και ειχε packetloss απο 10 εως 20% σε ενα κομβο της seabone και σε ενα αλλο hop που ανηκε στην telia. Δε καταλαβαινω αν φταινε αυτά τα δικτυα ή αν η forthnet εχει κανει καμια πατάτα.
    χθες το βράδυ πέσανε δυο uplink και άλλαξε η δρομολόγηση από εκεί και το packet loss .

fox ρίξε μια ματιά εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthre...F%8C%CF%82+pps

η για ποιο γρήγορα διάβασε αυτα τα δύο post
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...2&postcount=45
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...&postcount=123

η γραμμές είναι adsl 1 ;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΡΙΑΔΝΗΣ
    αυτό μάλλον φαίνεται να είναι το πρόβλημα

ενισχύεται από το γεγονός ότι βλέπω μεγάλα spikes ingame όταν βρίσκομαι σε μεγάλες πόλεις ή σε raid groups όπου και υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών κοντά μου και επομένως αυξημένη δραστηριότητα

διάβασα τα posts που μου έδωσες αλλά δεν βρήκα τι μπορώ να κάνω από τη μεριά μου για να το αντιμετωπίσω
    υπάρχει κάποια δυνατότητα? επίσης από οσο διαβασα είδα ότι αυτό δεν περιορίζεται στη forthnet αλλά πιάνει και τους υπόλοιπους ISPs ... υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά otenet. hol κλπ ωστε να δω αν έχουν μεγαλύτερα όρια πακέτων από τη forthnet?

τέλος δεδομένου ότι αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά τις 4/2/2009 όπως ανέφερα στο αρχικό μου post είναι πιθανό να είναι "μέτρο" που ενεργοποίησε η forthnet για να ρίξει τα pings? ή τα δύο γεγονότα (χαμηλά και σταθερά Pings / lag spikes & disconnections) είναι ασυσχέτιστα?

όπως και να χει ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια

Περιοχή
    Βούλα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Lagman Εμφάνιση μηνυμάτων
    χθες το βράδυ πέσανε δυο uplink και άλλαξε η δρομολόγηση από εκεί και το packet loss .

fox ρίξε μια ματιά εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthre...F%8C%CF%82+pps

η για ποιο γρήγορα διάβασε αυτα τα δύο post
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...2&postcount=45
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...&postcount=123

η γραμμές είναι adsl 1 ;
    Δε ξέρω αν είδες το μηνυμά μου εδώ http://www.adslgr.com/forum/showpost...1&postcount=75

Το packet loss στο seabone αλλα και μερικές φορές στο δίκτυο της telia ειναι κατι πολυ συχνό. Χτες ειχα και disconnects...

Περιοχή
    Control Plane
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΦΝΗ
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fox13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτό μάλλον φαίνεται να είναι το πρόβλημα

ενισχύεται από το γεγονός ότι βλέπω μεγάλα spikes ingame όταν βρίσκομαι σε μεγάλες πόλεις ή σε raid groups όπου και υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών κοντά μου και επομένως αυξημένη δραστηριότητα

διάβασα τα posts που μου έδωσες αλλά δεν βρήκα τι μπορώ να κάνω από τη μεριά μου για να το αντιμετωπίσω
    υπάρχει κάποια δυνατότητα? επίσης από οσο διαβασα είδα ότι αυτό δεν περιορίζεται στη forthnet αλλά πιάνει και τους υπόλοιπους ISPs ... υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά otenet. hol κλπ ωστε να δω αν έχουν μεγαλύτερα όρια πακέτων από τη forthnet?

τέλος δεδομένου ότι αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά τις 4/2/2009 όπως ανέφερα στο αρχικό μου post είναι πιθανό να είναι "μέτρο" που ενεργοποίησε η forthnet για να ρίξει τα pings? ή τα δύο γεγονότα (χαμηλά και σταθερά Pings / lag spikes & disconnections) είναι ασυσχέτιστα?

όπως και να χει ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα βοήθεια
    η γραμμή είναι adsl 1 ;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΡΙΑΔΝΗΣ
    adsl2 double play (τουλάχιστον στα χαρτιά )

Περιοχή
    Ρεθυμνο
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΕΘΥΜΝΟ
    Router
    Netgear GD834G
    SNR / Attn
    28.5(dB) / 25(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Οσο περναει ο καιρος, ολο και κατι μαθαινω σιγα σιγα...

Παρολα αυτα, θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει αν το παρακατω ειναι αυτο που φταιει κυριως και δεν μπορω να παιξω online games (δεν ειμαι και πολυ σιγουρος πως να το μεταφρασω)?

Ειναι ip απο εναν server.Να σημειωσω πως ενα λεπτο μετα που logg-αρω, δεν βλεπω πλεον ουτε npc, ουτε παιχτες, τιποτα...ειμαι απλα μονος.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Περιοχή
    Βούλα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Το packet loss οταν ειναι στο δικτυο seabone, σημαινει οτι φταιει η forthnet λογω κακής (φορτωμένης) δρομολόγησης? Ή μπορεί να ειναι προβλημα μονο της seabone και δε φταιει η forthnet?

Έχω σχεδόν συνεχόμενο packet loss 10-30% σε ενα hop του seabone και πολλές φορες και σε ενα hop που παει στον telia (λιγο πριν φτασει στη blizzard)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΡΙΑΔΝΗΣ
    @Ashdalande: Ναι με το packet loss που βλέπω δεν παίζει να δεις φως για online gaming ... μόλις αρχίσουν να χάνονται πακέτα θα αρχίσει να μπουκώνει η σύνδεσή σου (ορθές επαναλήψεις κλπ) με αποτέλεσμα να έχεις αρχικά μεγάλα spikes (πάγωμα και ξεπάγωμα σε fast forward) και τελικά disconnection από το server λόγω buffer overload.

@Trooper: Επειδή μέσω seabone πάνε και άλλοι στην Telia (από άλλες χώρες του εξωτερικού εννοώ), αν το πρόβλημα εντοπιζόταν αποκλειστικά εκεί τότε σίγουρα κάτι θα είχαμε ακούσει τόσο καιρό στα support forums της blizzards (ειδικά αν αναλογιστείς ότι εκεί καταπιάνονται ακόμα και για pings κάτω από 200 ms ingame).

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Packet Loss?
    Από TheAbsolute στο φόρουμ Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-08, 12:14
  2. Packet loss, help!
    Από jimsliakas στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-08, 08:13
  3. Packet Loss
    Από Clownshoes στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-07, 20:53
  4. Μηνύματα: 0