Γεια χαρά σε όλους!
Έχω το desktop μου στο ισόγειο όπου είναι και η τηλεφωνική γραμμή ( PSTN ). Και έχω και adsl σύνδεση.
Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω εκεί ένα wireless router και να μπορώ να έχω σήμα ( αν γίνεται αυτό ), στο 3ο όροφο όπου είναι το γραφείο μου και δουλεύω με το laptop.
Δοκίμασα με ένα access point και μου έδινε στο 3ο όροφο σήμα 3 στα 5.
α) Ποιό ασύρματο router over PSTN θα μου προτείνατε ( μέχρι 200 euro ), ώστε να έχω μεγαλύτερη πιθανότητα να παίρνω σήμα;
β) Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τι άλλη λύση θα μπορούσα να εφαρμόσω;
Μέχρι τώρα με έχετε βοηθήσει πολύ σε διάφορα θέματα.........Είναι ένα καταπληκτικό forum..........συγχαρητήρια στούς συντονιστές αλλά και σε όλους εσάς......
Τάσος
Εμφάνιση 1-14 από 14
-
12-12-05, 01:29 Ψάχνω wireles router με τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια. Βοηθήστε experts του forum!!! #1
-
12-12-05, 01:35 #2
Το 3 στα 5 δεν σου είναι αρκετό από πλευράς bandwidth?
"What is faith then but a persistent hope in the face of relentless doubt."
-
12-12-05, 01:39 #3
καλώδιο δικτύου απο έξω?
η φθηνότερη και πιο αξιόπιστη λύση.
άσε που θα είναι και πιο γρήγορο το δίκτυο
-
12-12-05, 01:53 #4
Αρχικό μήνυμα από aesir
Θέλω όμως να αντικαταστήσω τον εξοπλισμό που ήδη έχω ( netmod και netrouye2 ), λόγω υποβάθμισης της γραμμής σε PSTN, με ένα ασύρματο router over PSTN.
Ποιό λοιπόν αυτής της κατηγορίας χρημάτων θα μπορούσε να έχει ανάλογη εμβέλεια;
τι νομίζετε από την εμπειρία σας;
Αρχικό μήνυμα από teodor_ch
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος euri : 12-12-05 στις 02:10. Αιτία: merged posts
-
12-12-05, 02:11 #5
Οι επιλογές σου είναι:
1. βάζεις repeater/range extender.
2. βάζεις καλύτερες κεραίες (ανάλογα τον router σου ή το AP).
3. πας σε προϊόντα pre.N"What is faith then but a persistent hope in the face of relentless doubt."
-
12-12-05, 02:29 #6
δε ξέρω αν γίνεται αλλά δε μπορείς να πάρεις ένα PSTN modem φτηνό (50-80 ευρώ) και να χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό που ήδη έχεις για αν μεταδίδει το ασύρματο σήμα?
άλλη λύση που σκέφτηκα είναι αν μπορείς να πάρεις ένα ασύρματο modem/router και να χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό σου πάλι σαν repeater αυτή τη φορά και όχι access point.
δε ξέρω αν γίνονται αυτά που λέω απλά μου ήρθαν σαν ιδέες
-
12-12-05, 02:42 #7
Δυστυχώς ούτε και εγώ ξέρω άν γίνονται και δεν έχω και την εμπειρία να τα εφαρμόσω.
Είχα σκεφτεί - τελείως απλοικά - ότι εάν πάρω ένα καλό και ακριβο βέβαια ασύρματο router over PSTN θα μου εξασφάλιζε μεγαλύτερη εμβέλεια.....φεύ...
θα τα σκεφτώ
-
12-12-05, 21:32 #8
Απλή λύση. Εξωτερικό καλώδιο ethernet και access point στό σημείο που μπάνει στο γραφείο σου.
Έτσι δεν θα φωνάζει και η γυναίκα...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος JoeBar : 12-12-05 στις 21:38.
-
12-12-05, 22:37 #9
Αν σε ενδιαφέρει η δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη με καλή ταχύτητα η επιλογή με κλειστά μάτια είναι το LinkSys WAG54GX2 με τεχνολογία SRX-MIMO.
http://www1.linksys.com/internationa...oid=6&ipid=831
-
12-12-05, 23:27 #10
Αρχικό μήνυμα από gadgetakias
φαίνεται ενδιαφέρον......το έχεις χρησιμοποιήσει; ποιά είναι η εμπειρία σου; ξέρεις τιμή περίπου και που μπορείς να το βρείς;
υπάρχει κάποιος που να το έχει δοκιμάσει και να μας δώσει τα φώτα του
-
15-12-05, 01:48 #11
η σίγουρη λύση είναι εξωτερική κεραία στο μπαλκόνι και προσοχή να είσαι νόμιμος.
-
15-12-05, 23:17 #12
Αρχικό μήνυμα από Green Dragon
Ενδεικτικά θα το βρεις..
ISDN: http://www.priveshop.gr/product.php?code=404158
PSTN: http://www.priveshop.gr/product.php?code=404157
-
15-12-05, 23:39 #13
Tα MIMO routers εχουν σαφως μεγαλυτερη εμβελεια για την ιδια ισχυ εκπομπης
Αλλη λυση, αν το ρουτερ/ΑP δεχεται εξωτερικη κεραια, ειναι να δοκιμασεις να δεις τι αποτελεσματα θα σου δωσει μια τετοια κεραια μεσα στο κτιριο σου - μια κατευθυντικη (οχι ομνι) κεραια πανω απο 6dBi, κοντα στο ρουτερ, που να σημαδευει προς την αλλη ασυρματη συσκευη, σου δινει αρκετα μεγαλυτερη εμβελεια απο τα διπολακια των 2-2.5 dBi
Τετοιες κεραιες μπορει να βρεις κατω απο 50 ευρω, και να τις συνδυασεις με ενα δοκιμασμενο ρουτερ των 100-130 ευρω (Linksys WRT, USR, κλπ)
Αν θες αξιοπιστη και πολυ γρηγορη μεταφορα δεδομενων αναμεσα σε διαφορετικους οροφους του ιδιου κτιριου, ριξε καλωδιο - εγω αυτο κανω...(SFTP με βυσματα που εχουν μεταλλικη θωρακιση, αν βγαινει εκτος του εσωτερικου του κτιριου)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrwireless : 15-12-05 στις 23:47.
-
16-12-05, 00:36 #14
Για το συγκεκριμένο router που μιλάμε ( LinkSys WAG54GX2 με τεχνολογία SRX-MIMO )
βρήκα με αναζήτηση στο Skroutz it, τη παρακάτω διεύθυνση:
http://my-shop.ath.cx/eshop/catalog/...ducts_id=13410
Έχει πολύ μεγάλη διαφορά τιμής από τα άλλα μαγαζιά, περίπου 40 Euro. Αναρωτιέμαι όμως αν είναι η ίδια συσκευή ή υπάρχει κάποιο λάθος;
Αν είναι αυτό για το οποίο μιλάμε, να το χτυπήσω;;;;;
Παρόμοια Θέματα
-
FRITZ!Box Fon WLAN 7140 μεγαλύτερη εμβέλεια
Από trellos στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-08, 11:41 -
Ποιο WiFi router για μεγαλύτερη εμβέλεια? + Hardware switch
Από alexis_21 στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-08, 13:15 -
Ψάχνω ασύρματο router με μεγάλη εμβέλεια
Από gravis στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 26-06-07, 03:09 -
DVD με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα ανάγνωσης.
Από Re-Ti-Re στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-06, 23:43 -
Η καλύτερη δυνατή επιλογή για router.
Από HateBreeder στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 29Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-06, 17:27
Bookmarks