Εδώ και κάποια χρόνια δεν αισθανόμουν καλά με τον εαυτό μου, δεν μπορούσα να δουλέψω, να σκεφτώ και γενικά να υπάρχω φυσιολογικά ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους.
Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω αυτούς που αυτοκτονούσαν, πάντα έλεγα πως αντί για αυτοκτονία όποιος έχει πραγματικά προβλήματα έσχατη λύση θα μπορούσε να είναι η φυγή, σε άλλη γειτονιά, άλλη πόλη ή ακόμα και άλλη χώρα αν είναι δυνατό. Έτσι σκεφτόμουν σοβαρά την φυγή κατά προτίμηση σε άλλη χώρα. Ζήτησα την βοήθεια κάποιου ειδικού, κάποιου ψυχολόγου που επέλεξα τυχαία. Ο ψυχολόγος προσπάθησε να με πείσει πως πρέπει να τον επισκέπτομαι πιο συχνά και πως έχω ανάγκη να του μιλώ, ίσως να ήταν όντος κάποια μέθοδο θεραπείας αυτή, έπρεπε ωστόσο να καταβάλω κάθε φορά το ανάλογο, υψηλό, αντίτιμο της επίσκεψης. Μου πρότεινε επίσης κάποια φαρμακευτική αγωγή, κάποιο φάρμακο που θα με βοηθούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αλλάζει τίποτα στην ζωή μου, απλώς τώρα δεν με ενοχλούσε που δεν μπορούσα να δουλέψω, έβλεπα να χάνω εντελώς τον έλεγχο της ζωής μου αλλά χάρη του φαρμάκου δεν με ένοιαζε! Στις επισκέψεις ο γιατρός μιλούσε περισσότερο για πράγματα άσχετα με την περίπτωσή μου και ζητούσε να ξανά πάω και η ιστορία επαναλαμβάνονταν.
Τελικά μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να διακόψω τα φάρμακα, φυσικά δεν ξαναπήγα σε εκείνον τον γιατρό ούτε σε άλλο, πήγα σε μία βιβλιοθήκη, πήρα μερικά βιβλία σχετικά με την ψυχολογία, κλειδωνόμουν κάθε πρωί μέσα στο γραφείο μου διάβαζα τα βιβλία και σχετικά θέματα στο διαδίκτυο για να ανακαλύψω τελικά πως έχω κατάθλιψη καθώς και κάποια άλλα ψυχολογικά φαινόμενα που απαιτούσα να αντιληφθεί ο γιατρός μου!
Ο ψυχολόγος όσο χρήσιμος και αν είναι, έχει την δυνατότητα να ελέγχει τους ασθενείς του και να τους καθοδηγεί όπως εκείνος θέλει είτε για την θεραπεία ή απλώς το συμφέρον του. Δεν θέλω να κατηγορήσω των γιατρό μου, είναι απλώς ένας αποτυχημένος ψυχολόγος!
Εμφάνιση 1-15 από 27
Θέμα: ψυχολογία και ψυχολόγος
-
13-02-09, 08:39 ψυχολογία και ψυχολόγος #1
-
13-02-09, 08:46 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #2
Σκοπός του ψυχολόγου είναι να σε βάλει να σκεφτείς, όχι να σε καθοδηγεί. Δυστυχώς όπως κάθε κλάδος, υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες οπότε προφανώς δεν έπεσες σε καλό. Ένας καλός ψυχολόγος μπορεί άμεσα να εντοπίσει διάφορα θέματα χωρίς καν να του τα πεις, απλά βλέποντας το τρόπο που σκέφτεσαι. Δε θα σου πει τι να κάνεις, δε θα σε κατακρίνει, θα σε βάλει απλώς να σκεφτείς και εσύ θα αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Θα σου πρότεινα κάποια στιγμή να δοκιμάσεις να επισκεφτείς κάποιον άλλον, που θα ήταν καλύτερα να στον συστήσει κάποιος φίλος/γνωστός.
-
13-02-09, 10:39 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #3
Κατ' αρχας ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός και δεν έχει την δυνατότητα να συνταγογραφεί (μήπως εννοείς ψυχίατρος
. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες και μαλλον έπεσες στην περίπτωση.
Δύο συγγενικά μου πρόσωπα στην ίδια ψυχολόγο είχαν καταπληκτικά αποτελέσματα.
One can survive everything, nowadays, except death, and live down everything except a good reputation.
Oscar Wilde
-
13-02-09, 10:46 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #4
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Συμφωνώ. Ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός. Τελεία.
-
13-02-09, 11:01 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #5
Ήτσν ψυχολόγος ψυχίατρος και αποκαλούσε πάντα τον εαυτό του γιατρό! Σίγουρα ξέρω πως υπάρχουν καλοί και κακοί και σε αυτό τον χώρο, απλός επισυμαίνω το γεγονός, την επόμενη φορά θα ζητήσω συστάσεις από τρίτους πριν επισκευτώ κάποιον σχετικό γιατρό ή όπως αλλιώς λέγεται!
-
13-02-09, 11:13 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #6
γενικα πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι σε ολα αυτα που λεμε σε σχεση με αυτα τα ζητηματα.
η γνωμη μου ειναι οτι τα φαρμακα ειναι πολυ λιγες οι φορες που πραγματικα χρειαζονται σε καποιον ανθρωπο - ασθενη.
τις περισσοτερες φορες τα φαρμακα "κοιμιζουν" το ασθενη με συνεπεια να μην αντιμετοπιζει το προβλημα του.
οι γιατροι βεβαια τα γραφουν για τους δικους τους λογους....το οποιο δεν θελω και να το σχολιασω.
για το ζητημα που απασχολει εσενα stockas και γενικοτερα για ολες αυτες τις περιπτωσεις ειναι οχι να μπορεσει καποιος να παραμερισει το "προβλημα του" και να μπορεσει να μιλαει με τον κοσμο η να πηγαινει στη δουλεια του η οτι αλλο που καποια στιγμη δεν μπορεσε να το κανει, αλλα να μπορεσει να βρει τις αιτιες οπου τον οδηγησαν στο να χασει την ισσοροποια του.
εστι οχι μονο θα μπορεσει να ερθει απο μονος του παλι σε μια κατασταση ισορροποιας αλλα θα εχει πει "αντιο" οριστικα σε ενα μεγαλο βαρος οπου τον ταλαιπωρουσε, πολλες φορες χωρις να το ξερει.
-
13-02-09, 11:23 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #7
Δεν υπάρχει ψυχολόγος ψυχίατρος. Νευρολόγος-ψυχίατρος ναι(οι παλιοί) ή Ψυχίατρος σκέτος. Ο ψυχολόγος δεν ειναι γιατρός έχει τελειώσει μόνο το τμήμα Ψυχολογίας της φιλοσοφικής σχολής.Ψυχίατρο χρειάζεσαι αν νιώθεις έτσι. Η κατάθλιψη είναι ασθένεια και θέλει θεραπεία. Θα άφηνες ποτέ το στομάχι σου να πονάει μήνες χωρίς να πας σε γιατρό;Γιατί να αφήσεις το συναίσθημά σου δηλαδή; Αλλά προς θεού, ΟΧΙ φάρμακα από ψυχολόγους. Δεν έχουν ΙΔΕΑ τι είναι το καθένα και τι κάνει. Ξέρεις πόσα αντικαταθλιπτικά υπάρχουν; Που μπορεί να ξέρει ποιο θα σου δώσει ένας απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής;;
Νομίζω ότι έλεγε ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής. Αν έλεγε ψυχολόγος ψυχίατρος μπορεις να του κάνεις καταγγελία γιατί το ψυχίατρος είναι τίτλος ειδικότητας και μπορει να τον βάλει στην ταμπέλα του μόνο όποιος έχει τελειώσει αυτή την ειδικότητα
........Auto merged post: nmavro73 πρόσθεσε 3 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Όχι τα φάρμακα ΔΕΝ κοιμίζουν τον ασθενή. Δεν είναι αυτή η δράση τους. Αυτό ειναι εσφαλμένη άποψη γιατί μπερδεύουν τα αντικαταθλιπτικά με τα ηρεμιστικά. Δεν μπορώ τώρα να σου εξηγήσω πλήρως τα περί νοραδρεναλίνης και σεροτονίνης αλλά πάντως τα αντικαταθλιπτικά δεν μασκαρεύουν το πρόβλημα. Το ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ και μετά από ένα διάστημα τα σταματάς. Το πόσο θα τα πάρεις το κανονίζει πάντα ο γιατρός.
Δεν μπορούμε να επανέλθουμε πάντα από μόνοι μαςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος nmavro73 : 13-02-09 στις 11:23. Αιτία: auto merged post
-
13-02-09, 12:23 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #8
Δεν συμφωνώ καθόλου, ούτε όσον αφορά την (μόνιμη?) θεραπεία, ούτε ότι δεν μασκαρεύουν προβλήματα. Επανειλημμένα έχω δει να προκαλούν απάθεια σε άτομα, και να επανέρχονται στην αρχική κατάσταση όταν τα κόψουν (σταδιακά).. πάντα υπό την παρακολούθηση ψυχιάτρου.
Έχει να κάνει βέβαια και με τα αίτια της κατάθλιψης. Αν είναι μια ερωτική απογοήτευση, σαφώς θα ωφελήσουν βραχυπρόθεσμα ώστε να περάσει λίγος χρόνος και να χαλαρώσεις ούτως ή άλλως. Αλλά σε πάγια προβλήματα (πχ οικονομικά, επαγγελματικά, υγείας) που μας έχουν προκαλέσει κατάθλιψη, δεν είναι λύση η χρήση αντικαταθλιπτικών και μόνο.
Είμαι υπέρ της ελεγχόμενης χρήσης αντικαταθλιπτικών όταν χρειάζονται (πχ σε βαριάς μορφής κατάθλιψη), αλλά πάντα όμως σε συνδυασμό με ψυχανάλυση για να μάθουμε σταδιακά να αντιμετωπίζουμε τη ζωή χωρίς ουσίες.. τις οποίες δε θα χρειαζόμασταν καν, αν ξεκινούσαμε ψυχανάλυση προτού φτάσουμε στο χείλους του γκρεμού.
Υ.Γ. Εννοείται προσωπική άποψη, χωρίς ιατρική τεκμηρίωση και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να υποστηρίξω τους ψυχολόγους ως κλάδο, την ιδέα της ψυχανάλυσης όμως ναι.
-
13-02-09, 12:38 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #9
Νέες ασχολίες,αλλαγή παραστάσεων και γενικά αν καταφέρεις και βρείς κάτι να σε ενθουσιάσει είναι μια καλή αρχή.
edit:Δες το σαν καμπανάκι οτι κάτι δεν έκανες καλά ως τώρα.Συναισθήματα που ζητούν διέξοδο είναι αυτά και μη τα καταπιέζεις άλλο πια.
p.s.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος G.F.D : 13-02-09 στις 12:52.
-
13-02-09, 12:44 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #10
Και γιατι να πας σε ψυχιατρο φιλε μου?Σκεψου τι σου αρεσε να κανεις μικρος, ή ακομα καλυτερα τι απωθημενο σου εμεινε απο μικρος και πηγαινε καντο.Θα γνωρισεις και κοσμο και θα νιωσεις καλυτερα ετσι.
Δες και αυτο.
http://katathlipsi.gr/index.php?opti...id=47&Itemid=1Hold my breath as I wish for death...Oh please God wake me
-
13-02-09, 12:56 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #11
Τώρσ είμαι μια χαρά, βρίκα την αιτία που μου προκαλούσε κατάθλιψη και διόρθωσα τα πράγματα μόνος μου, απλώς έχασα κάποιες επαγγελματικές ευκαιρίες τις οποίες θα είχα εκμεταλλευεί εάν δεν είχα επισκευτεί εκείνον τον... "γιατρό" και αν ήξερα από την αρχή πως πρέπει πρώτα να προσπαθήσω μόνος μου και εάν δεν τα καταφέρω τότε να απευθυνθώ σε ειδικό, Ευχαριστώ πάντος για το ενδιαφέρον στο θέμα!
-
13-02-09, 13:09 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #12
Κατα το παρελθόν ήταν αυτό δηλ;Πλέον οκ όσο αφορα αυτό;Το μόνο σίγουρο είναι οτι όλα τα καταλαβαίνουμε μετά.Ευκαιρίες πάντα θα χάνουμε και δεν έχουμε λόγο να σκεφτόμαστε και πολύ τι χάσαμε αλλά το τι κάνουμε τώρα με τα δεδομένα που έχουμε.Περι θέματος απλά δες το και αυτό σαν μια εμπειρία οπου είδες πως είναι και εκεί <<κάτω>> και τώρα γυρνάς πιο δυνατός
-
13-02-09, 13:56 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #13
Ενας καλος ψυχολογος δε θα σου δωσει ΠΟΤΕ λυση στα προβληματα σου αλλα θα σε κατευθυνει μεσα από την συζητηση σας να βρεις εσυ ποια είναι η λυση.
Διαβαζοντας βιβλια ψυχολογιας εχω καταληξει πως ο ψυχολογος είναι ενας καλος ακροατης, καποιος που είναι σε θεση να ακουσει το προβλημα μας ετσι ώστε να να ηρεμησει η ψυχη μας , να βγαλουμε την ενεργεια που εχουμε μεσα μας από τα διαφορα προβληματα που μας απασχολουν , ετσι ώστε να μπορουμε να αντιμετωπισουμε και να ξεπερασουμε τους φοβους και τα εμποδια.
Και κατι ακομα... να ξερεις πως κανενας δεν μπορει να σε βοηθησει εάν δεν το θες και το πιστευεις εσυ για τον εαυτο σου. ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ, πρεπει να πιστεψεις ότι πραγματικα θες να κανεις στροφη στην ζωη σου και να αλλαξεις καταστασεις και πραγματα που μεχρι τωρα σε ενοχλουσαν !!
Παρε μολυβι και χαρτι και γραψε όλα αυτά που σε ενοχλουν , τον λογο που συμβαινουν αυτά , τις συνεπειες κ τις επιπτωσεις που εχουν και αποφασισε μεχρι που μπορεις να φτασεις. Προσπαθησε να εστιασεις την ενεργεια σου μακρια από "ψυχοφθορες" για σενα καταστασεις.
-
13-02-09, 14:20 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #14
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου chica _loca απλώς ξέροντας πλέον τι είχα τότε και επίσης ξέροντας πως τα τότε συμπεράσματα μου για την εξακρίβωση της αιτίας της κατάστασής μου ήταν λανθασμένα και από τα όσα είχα ως τότε πεί όφειλε ο ψυχολόγος μου να αντιληφθεί εκείνα που δεν μπορούσα να αντιληφθώ, συμφωνώ ότι ο ψυχολόγος είναι ένας καλός ακροατής, και αυτό ακριβώς ζητούσα, οστόσο κατάλαβα πως περισσότερο από εμένα είχε ανάγκη εκείνος να μιλήσει καταναλόνοντας τον χρόνο σε άσκοπες συζητήσεις, αυτό που χριαζόμουν τότε ήταν αυτό ακριβώς κάποιος να κατευθύνει τις σκέψεις μου να καταλάβω τί μου γινόταν!
-
13-02-09, 17:33 Απάντηση: ψυχολογία και ψυχολόγος #15
Στην ψυχολογια υπαρχουν διαφορετικες προσεγγισεις ως προς την αντιμετωπιση /ψυχαναλυση και ο κάθε επαγγελματιας ψυχολογος υιοθετει μια από αυτές για να εφαρμοσει. Δεν συνεπαγεται βεβαια ότι αυτό θα "κανει" κ στον ασθενη!
Όταν λες επρεπε να καταλαβει, είναι λιγο αδικο εκ μερους σου μιας και δεν είναι μαγος ο ανθρωπος, δεν μπορει να βγαλει συμπερασματα ετσι απλα... συνηθως μεσα από την εμπειρια του μαθαίνει για το πώς να κατευθυνει την πορεια της ψυχαναλυσης , αλλα να ξερεις πως και για αυτόν ο κάθε ενας ασθενης που τον επισκεπτεται, αποτελει για αυτόν ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ περιπτωση το προβλημα του και ετσι πρεπει να ξεκινησει να το ψαχνει για να βρει την ριζα αυτου.
Δεν λεω, μπορει να ετυχε να επεσες στην περιπτωση. Όπως σου αναφεραν και παραπανω καλο είναι να ρωτας και να μαθαίνεις πληροφοριες πρωτου πας να ξοδεψεις τα λεφτα σου , τον χρονο σου. Και κανενας ψυχολογος δεν είναι γιατρος για να σου προτείνει ιατροφαρμακευτικη αγωγη.
Παρόμοια Θέματα
-
Tώρα και το Ρέθυμνο και τα Χανιά μιλούν και σερφάρουν ελεύθερα!
Από halvas0000 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 200Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-09, 20:49 -
Πήρα conn-x 2048 και έμεινα χωρίς Internet !!! (και δεν μου έδωσαν και το δωρεάν router)
Από iparout στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-07, 01:03 -
Crypto f200 και 2mbits ή fritz.box και 1mbit ή μήπως alcatel 585 και 768kbps?
Από cpu0 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-06, 01:35 -
links και ebooks και γενικως βοήθεια για Κωδικα Μηχανης και...
Από vstratis στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-06, 11:17 -
Η ψυχολογία του επενδυτή...
Από chrand στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-06, 14:23
Bookmarks