Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 16
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Vivodi
    Router
    ST780
    γεια χαρα,
    αν καποιος απο εσας χρησιμοποιει δυο DB διπλα-διπλα το ενα στο αλλο , ανεξαρτητα απο μοντελο , ας μου πει εδω please .
    δεν εχει σχεση με μοιρασμα ή κατι παρομοιο , θελω να ρωτησω κατι για τα τηλεκοντρολ
    ευχαριστω.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Το τηλεκοντρολ των 500, 7000, 7020, και 7025 πιανει σε ολα (το 800 δεν το εχω δοκιμασει).
    Ρωτα οτι θες.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Vivodi
    Router
    ST780
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giorpap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το τηλεκοντρολ των 500, 7000, 7020, και 7025 πιανει σε ολα (το 800 δεν το εχω δοκιμασει).
    Ρωτα οτι θες.
    αυτο ειναι το κακο στην περιπτωση μου.θα προτιμουσα να εχουν διαφορετικες συχνοτητες ωστε να ελεγχονται ανεξαρτητα. εχω ενα 7020 και ενα 500 .το τ/κ του 500 δεν κανει τιποτα στο 7020. το περιεγο ειναι οτι το τ/κ του 7020 επηρεάζει το 500 , οχι σε όλες τις λειτουργίες αλλα στις βασικες ναι. το σημα και των δυο DB φευγει με ασυρματο δικάναλο πομπο προς αλλο μερος του σπιτιου και ο δεκτης στην TV εχει και "ματακι" μεταφορας του υπερυθρου των τ/κ .αντιστοιχα κοντα στον πομπο (που ειναι διπλα στα DB εχω στερεωμένα πανω σε καθε μηχανημα τα "ματακια" που δινουν το τηλεμεταφερομενο σημα των τ/κ .κατα συνεπεια οταν χρησιμοποιω το τ/κ 7020 το σημα παει και στο 500. ευτυχως το αναποδο δεν παρουσιαζει προβληματα αλλα δεν μου λεει τιποτα αυτο και εχω αναγκαστει να βγαλω το ματακι απο το 500αρι.
    μπορει να σου φενονται λιγο "κινεζικα" ολα αυτα αλλα η διαταξη των μηχανηματων μου ειναι η εξεις: σε ενα σημειο του σπιτιου εχω τα παντα :PC+ROUTER, DB7020,HD-DVD RECORDER , VCR .ολα αυτα προφανως στελνουν σημα A/V μεσω του πομπου που προανεφερα περιπου 15μ πιο περα και σε αλλο δωματιο , στην TV .απο την TV τωρα μπορουσα να ελεγχω καθε συσκευη μεσω των ασυρματων υπερυθρων και ετσι ημουν πασας. το DB 500 ηρθε προσφατα στο σπιτι και χαλασε την συνταγη γιατι αναγκαζομαι να φευγω απο το ενα δωματιο και να πηγαινω στο αλλο (για zapping δε λεει) .
    ελεγα λοιπον αν ειχε παρει κανενος το αυτι κατι σχετικο που να βοηθαει την κατασταση
    το γεγονος οτι ολα ειναι συγκεντρωμενα σε ενα σημειο βοηθαει στην συνδεσμολογια μεταξυ τους . ουτε λογος να πανε κοντα στη τηλεοραση .ειναι το μοναδικο ηλεκτρονικο αντικειμενο -ειναι στο σαλονι- και ετσι και τα πηγαινα ολα διπλα της θα με χωριζε η γυναικα μου.

σε κουρασα μαλλον .αν εχεις καμμια ιδεα μου λες
    thnx
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος therafys : 13-02-09 στις 18:02.

Περιοχή
    Ξάνθη
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    LinksysWAG200G + WRT54GS
    SNR / Attn
    6(dB) / 21(dB)
    Να ξέρεις ότι μπαίνεις σε βαθιά νερά.
    Στον 500 ποιό remote έχεις, το μαύρο ή το ασημί?
    Στον 7020 έχεις το γνωστό ασημί που ανάβουν λεντάκια στα κουμιά dream & tv?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος miked : 13-02-09 στις 19:33.

Περιοχή
    Πετρουπολη
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    8191 kbps / 857 kbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    Forthnet - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
    SNR / Attn
    4 db(dB) / 30 d(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από therafys Εμφάνιση μηνυμάτων
    (για zapping δε λεει) .
    ελεγα λοιπον αν ειχε παρει κανενος το αυτι κατι σχετικο που να βοηθαει την κατασταση
    το γεγονος οτι ολα ειναι συγκεντρωμενα σε ενα σημειο βοηθαει στην συνδεσμολογια μεταξυ τους . ουτε λογος να πανε κοντα στη τηλεοραση .ειναι το μοναδικο ηλεκτρονικο αντικειμενο -ειναι στο σαλονι- και ετσι και τα πηγαινα ολα διπλα της θα με χωριζε η γυναικα μου.

σε κουρασα μαλλον .αν εχεις καμμια ιδεα μου λες
    thnx

καλα ρε φιλε και δεν χαιρεσε???

εγω τα εχω ολα ανω κατω και δεν λεει να με διωξει με τιποτα γαμοτο......

δηλαδη τι να πει λεμε τωρα στην μανα της .... τον εδιωξα επειδη ειχε στο σαλονι πολλες συσκευες??????

Περιοχή
    Ξάνθη
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    LinksysWAG200G + WRT54GS
    SNR / Attn
    6(dB) / 21(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από redcom7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλα ρε φιλε και δεν χαιρεσε???

εγω τα εχω ολα ανω κατω και δεν λεει να με διωξει με τιποτα γαμοτο......

δηλαδη τι να πει λεμε τωρα στην μανα της .... τον εδιωξα επειδη ειχε στο σαλονι πολλες συσκευες??????

χαχαχα, θεϊκό, θα το κάνω κορνίζα να το διαβάζει κάθε μέρα η δικιά μου, γιατί λέει ότι μόνο εγώ είμαι έτσι.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Vivodi
    Router
    ST780
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από miked Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να ξέρεις ότι μπαίνεις σε βαθιά νερά.
    Στον 500 ποιό remote έχεις, το μαύρο ή το ασημί?
    Στον 7020 έχεις το γνωστό ασημί που ανάβουν λεντάκια στα κουμιά dream & tv?
    του 7020 ειναι αυτο που λες και του 500 ενα ασημι παρομοιο με του 7020 αλλα πιο μικρο σε μεγεθος και χωρις λεντ-κουμπια.
    τι εννοεις "βαθεια νερα" ?
    δεν εχω προβλημα να παιδευτω.
    η πλακα ειναι οτι πριν μου ερθει ο 500 φοβομουν οτι αυτο θα συμβει.
    οταν ηρθε , πριν καλα-καλα το βγαλω απο το κουτι εβγαλα το τ/κ και το δοκιμασα στο 7020. οπως ειπα , δεν εκανε τιποτα και προς στιγμη χαρηκα .....μετα οταν τα εστησα συνειδητοποιησα την "μαυρη αληθεια"!

Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200/20 Mbps
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    9(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δύσκολα τα πράγματα όντως. Δεν έχω καθόλου μα καθόλου εμπειρία με τις IR, αλλά θα σου πω τις σκέψεις μου βασισμένες σε απλή λογική.

Όταν λες επηρεάζει το τηλεκοντρόλ του 7020 τον 500άρι, δηλαδή ότι πατάς ένα κουμπί στου 7020 (πχ τον αριθμό 1 ή το power) το κάνει και στα δύο ή το κάνει κανονικά στον 7020 αλλά στον 500άρι κάνει άλα ντάλον; Προσπαθώ να καταλάβω αν ισχύει κάτι από τα παρακάτω:
    α) οι δέκτες χρησιμοποιούν παρόμοια IR συχνότητα (γιατί όμως δεν επηρεάζεται από του 500άρι? Μήπως του 7020 έχει περισσότερα κουμπιά άρα περισσότερες IR συχνότητες?)
    β) το τηλεκοντρόλ του 7020 εκπέμπει σε διπλή συχνότητα (δύσκολο, μήπως και καλά για compatibility?)
    γ) ο 500άρις "ακούει" σε διπλή συχνότητα (δύσκολο, μήπως και καλά για compatibility?).

Στην β περίπτωση, ένα άλλο τηλεκοντρόλ (από αυτά που "μαθαίνουν" IR συχνότητες) για να αντικαταστήσεις του 7020άρι θα έλυνε το πρόβλημά σου, βάζοντάς του μόνο την 1 συχνότητα του 7020 ώστε να μην επηρεάζει τον 500άρι και θα λυθεί το πρόβλημα ανώδυνα. Δύσκολο να είναι τόσο απλό.

Στις άλλες περιπτώσεις (α & γ) μπορώ να σκεφτώ τα εξής, πάλι με χρήση κάποιου πολυ-τηλεκοντρόλ (που "μαθαίνει" IR συχνότητες) ώστε να καταργήσεις το κοντρόλ του 7020άρι:

1) Χρήση κάποιου μετατροπέα IR (υπάρχει?) να πατάς το πολυκοντρόλ εξ'αποστάσεως σε ελεύθερες IR και να υπάρχει ένας επιπλέον δέκτης στο χώρο με τα μηχανήματα, που ο πομπός του θα είναι πολύ κοντά στον 7020άρι (καλύτερα να μην έχει οπτική επαφή με τον 500άρι) ώστε να μετατρέπει και να στέλνει εκεί τις IR.

2) Έχει πάρει το μάτι μου προγραμματάκια που επιτρέπουν να διαχειριστείς τον dreambox μέσω LAN με custom τηλεκοντρόλ (που συνδέεις στο PC). Οπότε αν διαχειριστείς έτσι τον 7020, θα πατάς με το πολυκοντρόλ από το σαλόνι, θα πηγαίνει το σήμα με τον αναμεταδότη στο δωμάτιο, θα φτάνει στο PC και θα δίνει εντολή ο PC να κάνει τη λειτουργία που θες. Νομίζω ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες σε αυτή τη λύση σε σχέση με την προηγούμενη.

3) Ύστερα από λίγο googling, βλέπω ότι όλοι μιλάνε για τους remote control codes. Αφού ο dreambox τρέχει ανοιχτό λογισμικό (Linux), μήπως θα μπορούσες να αλλάξεις εύκολα από κάποιο αρχέιο (xml?) τι IR "ακούει" για κάθε κουμπί, ώστε να πάρεις ένα universal remote control, να χρησιμοποιήσεις ελεύθερες IR και να κάνεις τον dreambox να "ακούει" σε αυτές;

Ενημέρωσέ μας αν καταφέρεις τίποτα, είμαι περίεργος τι άλλη λύση υπάρχει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 14-02-09 στις 11:37.

Περιοχή
    Ξάνθη
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    LinksysWAG200G + WRT54GS
    SNR / Attn
    6(dB) / 21(dB)
    Οι dreambox λειτουργούν σε 4 επίπεδα που ρυθμίζονται στον dreambox και στο τηλεκοντρόλ με κωδικούς.

- Στον dreambox (επιλογή σε ποιο επίπεδο θα λαμβάνει εντολές)

Οι κωδικοί είναι οι αυτοί, αλλά φαίνονται σε ΗΕΧ

ΕΠΙΠΕΔΟ 1 είναι το BIT 0 και ο αριθμός 1
    ΕΠΙΠΕΔΟ 2 είναι το BIT 1 και ο αριθμός 2
    ΕΠΙΠΕΔΟ 3 είναι το BIT 2 και ο αριθμός 4
    ΕΠΙΠΕΔΟ 4 είναι το BIT 3 και ο αριθμός 8

χρησιμοποιούνται και αθροίσματα αυτών, δηλαδή

ΕΠΙΠΕΔΟ 2+3 είναι ο αριθμός 2+4=6

Μην βάλεις ότι κωδικούς να ‘ναι γιατί καταλαβαίνεις ότι το επόμενο post σου θα είναι «τώρα δεν πιάνει τίποτα».

Από μόνα τους λειτουργούν τα μηχανήματα και στα 4 επίπεδα, μπορείς όμως να τα αλλάξεις με το χέρι από εδώ:

7025: /proc/stb/ir/rc/mask0
    500/5620/7000/7020/600/500+: /proc/stb/ir/rc/mask
    800: /proc/stb/ir/rc/mask0 (έχει και mask1 που δεν γνωρίζω τι είναι)

Οπότε στον 7020 αν γράψεις

cat /proc/stb/ir/rc/mask

θα σου βγάλει το παρακάτω που είναι HEX

0000000f (δηλαδή 0xF)

Ανοίγοντας το calculator από τα accessories των Windows (έχοντας το σε επιστημονική προβολή) και με τσεκαρισμένο το Hex γράφεις 0000000f και μετά τσεκάρεις το Dec, οπότε βλέπεις ότι σου βγάζει τον αριθμό 15 (που προέρχεται από 1+2+4+8)
    Και σημαίνει όλα τα επίπεδα (1-4).

Αν θες τώρα το μηχάνημα σου να ανταποκρίνεται μόνο στα ΕΠΙΠΕΔΟ 2 πρέπει να τρέξεις την εντολή:

echo 2 > /proc/stb/ir/rc/mask

(που ισχύει μέχρι να κάνεις reboot, αλλιώς πρέπει να την κάνεις να τρέχει με κάθε boot του μηχανήματος.

Για να τρέξει στο boot, πρέπει να προσθέσεις την γραμμή αυτή (πχ echo 2 > /proc/stb/ir/rc/mask) στο αρχειο /var/etc/init.d/bootup του Dreambox στο τέλος, αλλά προσοχή χρειάζεσαι editor που να αποθηκεύει σε unix όπως αυτό:
    http://download.jgsoft.com/editpad/SetupEditPadLite.exe

- Στο τηλεκοντρόλ (το μεγάλο του 7020) (επιλογή σε ποιο επίπεδο θα εκπέμπει εντολές)

Ξεκλείδωμα:

1) Πατάς το “DREAM” επάνω αριστερά
    2) Κρατάς πατιμένο το “SHIFT” μέχρι να ανάψει 2 φορές.
    3) Μετά πατάς τους αριθμούς 9 – 8 – 2 (μην κάνεις λάθος γιατί θα μπεις σε άλλο μενού θα ξεριθμήσεις το τηλεκοντρόλ και επανέρχεται μόνο με ειδικό καλώδιο που συνδέεται στο pc με το πριζάκι που βρίσκεται βγάζοντας το καπάκι με τις μπαταρίες.). Λογικά θα σου ανάψει 4 φορές το λεντάκι, αν ανάψει 2, ξαναδοκιμάζεις. Έτσι έχει ξεκλειδώσει το τηλεκοντρόλ.

Επιλογή επιπέδου:

1) και 2) όπως παραπάνω
    3) Επιλέγεις το επίπεδο που θα εκπέμπει το τηλεκοντρόλ με τα κουμπιά 0-0-3-Χ (όπου Χ το επίπεδο), δηλαδή:
    ΕΠΙΠΕΔΟ1 είναι 0-0-3-1
    ΕΠΙΠΕΔΟ2 είναι 0-0-3-2
    ΕΠΙΠΕΔΟ3 είναι 0-0-3-3
    ΕΠΙΠΕΔΟ4 είναι 0-0-3-4
    Για επιβεβαίωση θα ανάψει το λεντάκι 2 φορές.
    Αν ανάψει 1 φορά σημαίνει ότι δεν είναι ξεκλειδωμένο το τηλεκοντρόλ οπότε τα δοκιμάζεις από το βήμα 1.
    Αν θέλεις να ξεκλειδώσει το τηλεκοντρόλ επαναλαμβάνεις τα 1) και 2)

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Από μόνοι τους οι dreambox λειτουργούν και στα 4 επίπεδα, οπότε πρέπει να αλλάξεις με τις παραπάνω εντολές το κάθε μηχάνημα να ανταποκρίνεται σε διαφορετικό επίπεδο.

Στον 500S:

Το χειριστήριο του 500s δεν αλλάζει.

- Όποιος έχει το μαύρο παλιό τηλεχειριστήριο βάζει στον 500s ΕΠΙΠΕΔΟ 1.
    - Όποιος έχει το μικρό ασημί όπως εσύ αυτό δουλεύει με το Bit7 δηλαδή 0x80. οπότε θα βάλεις στον dreambox την παρακάτω γραμμή:

echo 80 > /proc/stb/ir/rc/mask

Στον 7020 επιλέγεις ένα άλλο επίπεδο έστω το 2 και στο μηχάνημα γράφεις:

echo 2 > /proc/stb/ir/rc/mask

και στο τηλεκοντρόλ ότι λέμε παραπάνω.

Καλή προσπάθεια.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος miked : 16-02-09 στις 10:21.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Vivodi
    Router
    ST780
    το΄'ξερα οτι κατι θα τσιμπισει.ειναι Δευτερα πρωι και εχω δουλεια για ολη τη βδομαδα
    παιδια ευχαριστω πολυ .νομιζω οτι καπου "θα το βρω".το κοιταω προσεκτικα και επανερχομαι. και παλι ευχαριστω !!

Περιοχή
    Ξάνθη
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    LinksysWAG200G + WRT54GS
    SNR / Attn
    6(dB) / 21(dB)
    Μία διόρθωση και δεν με αφήνει να κάνω edit:
    μία γραμμή πάνω από το

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

πρέπει να γράφει :
    Αν θέλεις να ξανακλειδώσει το τηλεκοντρόλ επαναλαμβάνεις τα 1) και 2)

δηλαδή με τα βήματα 1+2 ξεκλειδώνει και ξανακλειδώνει.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200/20 Mbps
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    9(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Τελικά φαίνεται να ήταν τόσο απλό, αλλά εγώ το σκέφτηκα κάπως "αναλογικά" στο ίδιο το σήμα των IR και όχι απευθείας επέμβαση στον εξοπλισμό. Εύγε για τις οδηγίες, ελπίζω να λειτουργήσουν

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Vivodi
    Router
    ST780
    παιδια , ολα πολυ ωραια αλλα εμενα με "πουλησε"!
    και δεν λεω οτι ειναι λαθος ολα αυτα : ισα -ισα.
    το τ/κ μου ενω ξεκλειδωνει (4 blink) ή ξανακλειδωνει μετα (2 blink)
    αρνειται να μου αναβοσβησει 2 φορες μετα το τελευταιο input του κωδικου (0032).
    σε καθε πατημα αναβει 1 φορα , αρα και στο -2- και μετα τιποτα .και καμμια αλλαγη στη συμπεριφορα.το δικο μου ειναι το URC 39930RJ0-30.ειδα και ενα σωρο αναφορες ειδικα για αυτα τα τ/κ σε κατι αγγλικα site.
    σε οτι αφορα στην επεμβαση στα folder tou DB ενταξει , εδωσα echo2 > κλπ , το πηρα αλλα αφου δεν εκατσε και η αλλαγη στο τ/κ δε ανταποκρινοταν σωστα και το επανεφερα.

κατι παρομοιο ειχα κανει και παλιοτεα για αλλους λογους (στο τ/κ) με κατασκευη ενος καλωδιου στην παραλληλη θυρα και προγραματισμο του για επιπλεον απο tv+db συσκευες αλλα ουτε τοτε δουλεψε και τα παρατησα
    αυτοι οι κωδικοι (πχ 9-8-2) μπορω να τους βρω καπου ?

θελει ψαξιμο
    το κοιταω και τα λεμε
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος therafys : 17-02-09 στις 12:12.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Vivodi
    Router
    ST780
    λοιπον , μην με ρωτησετε πως εγινε .ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!
    εχθες που δοκιμαζα τις οδηγιες του φιλου miked αρχικα τα εκανα στον 7020 ,μετα στο τ/κ του 7020 (εκει εφαγα και την πορτα ), και μετα τα παρατησα και πηγα βολτα να "καθαρισω".σημερα μουρθε η ιδεα να Παιξω με το 500ρακι. ενω στο 7020 η default τιμη στο mask ειναι 0xf (15 DEC) στο 500 ειναι 00000081 (129 δεκ) .δεν ξερω απο που προκυπτει τωρα το 81 (129) .το 15 εχει μια λογικη κατα την εξηγηση των επιπεδων 1+2+4+8.ΑΛΛΑ ΤΟ 81 ?αρχικα λοιπον δοκιμασα τα γνωστα (echo 2, echo 4, κλπ ) χωρις επιτυχια .ειται δουλευαν ολα ειται κανενα κλπ κλπ. πηγα λοιπον να επαναφερω το 81 και απο λαθος εβαλα 80 (το καταλαβα μετα αφου εκανα cat mask) και ω! του θαυματος το ΚΑΘΕ DREAMBOX ΕΠΑΙΖΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ R/C
    τελος παντων χωρις την καθοδηγηση σας δεν θα εφτανα ΠΟΤΕ στο /proc/stb/ir/rc/mask
    (ωστε να παιξω και λιγο με την τυχη μου)

αλλα θα'μουνα ακομα στο root!!!

τα σεβη μου

Περιοχή
    Ξάνθη
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    LinksysWAG200G + WRT54GS
    SNR / Attn
    6(dB) / 21(dB)
    Σου γράφω ότι το τηλεχειριστήριο του 500 δουλεύει μόνο στο 80 (echo 80 > /proc/stb/ir/rc/mask) αλλά ο dream δεχεται σε bit 0+1+2+3+7, εσύ πρέπει να το βάλεις να δέχεται μόνο στο 7 (echo 80). Αφού έγινε τελείωσε.
    Εγώ έχω παρατηρἠσει ότι και με ένα άναμα του led δέχεται την εντολή το τηλεχειριστήριο του 7020. Το παρατήρησα σήμερα καταλάθος.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Δίκτυο από τον δίπλα
    Από dchatz στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-08, 12:56
  2. Αστέρι δίπλα στο φεγγάρι.
    Από gkandir στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-07, 13:57
  3. προγραμμα για διπλά αρχεία
    Από qwertyuiop στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-06-07, 18:24
  4. Διπλά στο grub;