Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 22
    Το avatar του μέλους ORGixMH
    ORGixMH Guest
    Πριν περίπου 4 ώρες ήμουν στο μαγαζί μου και σκάλιζα το acer aspire one...Έτρεχα slax απο το flash μου και θέλησα να μπω στα windows, έτσι λοιπόν έκανα reboot και αντί να μπει στα windows μου έβγαλε μαύρη οθόνη δίχως το Bios να φορτώνει κτλ.!

Δεν ταράχτηκα γιατί υπέθεσα πως κόλλησε και έτσι το έκλεισα και το ξανά-άνοιξα αλλά πάλι τα ίδια!

Σχεδόν έπαθα shock απο τα νεύρα μου....

Πριν περίπου 1 ώρα ψάχνωντας στο Internet βρήκα πως έχει γίνει και σε άλλους χρήστες του acer aspire one και πως το πρόβλημα λύθηκε Flashάρωντας το bios!

Έτσι λοιπόν μη έχοντας να χάσω τίποτα το δικίμασα και λειτούργησε

Εδώ λοιπών θα γράψω την πλήρη διαδικασία επαναφοράς/ενημέρωσης του bios!
    *** H διαδικασία είναι απλή και μπορεί να την κάνει κάθε χρήστης!

Θα χρειαστείτε:

1) Ένα USB flashακι
    2) Το πρόγραμμα UNetbootin (κατεβάστε το από εδώ)
    3) Το bios του acer aspire one (κατεβάστε την ποιο καινούργια έκδοση από εδώ)

Διαδικασία:

1) Κάντε format το flashακι με τύπο partition FAT (και όχι FAT32)
    2) Τρέξτε το πρόγραμμα UNetbootin και επιλέξτε FreeDOS στο distribution και στην συνέχεια ΟΚ
    3) Κάντε extract στο flashακι τα περιεχόμενα του αρχείου zip (BIOS) που κατεβάσατε
    4) Αντιγράψτε και μετονομάστε το αχρείο που έχει κατάληξη *.FD (πχ ZG5_3309.fd) σε ZG5IA32.FD
    5) Τοποθετήστε το flashακι στο acer aspire one
    6) Τοποθετήστε την τροφοδοσία στο acer aspire one
    7) Τοποθετήστε την μπαταρία στο acer aspire one
    8) Πατήστε τα πλήκτρα FN + ESC και στην συνέχεια (κρατώντας τα πλήκτρα πατημένα) πατήστε το πλήκτρο Power του Acer Aspire one
    9) Μόλις ανάψει αφήστε τα πλήκτρα FN + ESC (Λογικά το φως στο κουμπί Power θα αναβωσβήνει)
    10) Πατήστε άλλη μια φορά το κουμπί Power on και περιμένετε μέχει να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Σε εμένα η διαδικασία πήρε 20~30 δευτερόλεπτα αλλά θα σας συμβούλευα να περιμένετε 5 λεπτά!

Αν όλα πήγαν καλά το Acer Aspire One θα κάνει reboot Και όλα θα λειτουργούν τέλεια!

Αυτός ο οδηγός με γλίτωσε απο πολύ ΤΡΕΞΙΜΟ και πιθανότατα λεφτά!
    Σας εύχομαι να μην σας χρειαστεί ποτέ!

Τα ευχαριστώ αξίζουν στο blog http://chromick.com/eric/aa1/aspire-...omment-page-1/

Περιοχή
    Amsterdam
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    Ταχύτητα
    100/100Mbps
    ISP
    KPN
    το ειχα παθει κι εγω μαλλον στη δικη μου περιπτωση προηλθε απο χαλασμενο IDE to usb adapter (και ειχα λαχταρισει γιατι το ειχα ανοιξει με κατσαβιδι για να κανω reset CMOS, το οποιο φυσικα δεν λειτουργησε), και ακολουθησα ακριβως την ιδια διαδικασια απο το ιδιο λινκ

πολυ καλα εκανες και το ανεβασες φιλε
    R5 5600G / Gigabyte B550m Aorus elite / 32GB Kingston Fury Beast DDR4 @3200MHz / Sapphire Pulse RX 6600 8GB / Team Group MP33 M2 PCI EXP 3 1TB / Thermaltake Smart BM2 650W / Lian Li Lancool 205 Mesh / Acer Nitro IPS HDR 24.5" 1080p @144Hz / AOC Agon AGK700 Cherry MX Red / Logitech MX Master 3s / Fanatet CSL DD 5nM + McLaren GT V2 Wheel / Thrustmaster T-LCM

Περιοχή
    Στον Αστερισμό Των Πλειάδων
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Tellas - ΒΥΡΩΝΑΣ
    Path Level
    Interleaved
    Με gparted μου δίνει επιλογές για fat16 εκτός του fat32.

Βασικά δεν δούλεψε. Κάτι δεν πήγε καλά. Έκανα extract το bios του acer που κατέβασα κι έκανα και copy paste το αρχείο με το zg.... από το άλλο bios.zip αλλά δεν έγινε τίποτα τελικά. Μάλλον εκεί με το extract κάτι δεν κάνω καλά. Μήπως δεν θέλει ολος ο φάκελος να μπει στο στικάκι αλλά μόνο αυτό το αρχείο που θα μετονομάσω?

........Auto merged post: giannis12a πρόσθεσε 12 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Τελικά δούλεψε. Ήρθε στα ίσα του, μαζί και η καρδιά μου.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giannis12a : 19-02-09 στις 23:53. Αιτία: auto merged post

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Επειδή κι εμείς έχουμε τον ίδιο υπολογιστή θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα κρατήσουμε το φλασάκι αποκλειστικά γι'αυτή την δουλειά στην τσάντα του, τι χωρητικότητα να έχει?Κι ερώτηση δεύτερη ίσως όχι τόσο έξυπνη: Από εξωτερικό usb dvd-drive γίνεται format ή και η ίδια δουλειά?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ΦΙΛΕ μου γράφτηκα στο forum για να σου πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Δεν μπορείς να φανταστείς από τη στεναχώρια με γλίτωσες !!!!!!!!!

Downloads
    8
    Uploads
    0
    DSLAM
    Wind - ΧΙΟΣ
    ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ MAIL ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η acer ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ BIOS

Αξιότιμε Πελάτη,

Μετά από τηλεφωνική σας επικοινωνία με το τμήμα τεχνικής υποστηρίξεις σας στέλνουμε τις οδηγίες για την αναβάθμιση του BIOS, όπως περιγράφετε και στο εγχειρίδιο χρήσης, στην τελευταία έκδοση v.3305.

- κατεβάστε το BIOS για το Aspire One, την τελευταία έκδοση (3305)
    Aspire 110 (ftp://ftp.support.acer-euro.com/netb...ios/v.3305.zip)
    Aspire 150 (ftp://ftp.support.acer-euro.com/netb...ios/v.3305.zip)
    - αποσυμπιέστε τα περιεχόμενα του αρχείου στο USB stick
    το usb stick θα πρέπει να είναι:
    - έως 1 GB
    - διαμορφωμένο σε FAT32
    - μετονομάστε το αρχείο του BIOS με το όνομα “ZG5_3305.fd” σε “ZG5IA32.FD”
    - Συνδέστε το USB stick στο Aspire One, το δοκιμάσαμε στην αριστερή πόρτα κοντά στην πόρτα Ethernet-
    - Συνδέστε το Aspire One με την τροφοδοσία
    - Κρατήστε πατημένο το κουμπί Fn + Esc και πατήστε το κουμπί Power/εκκίνησης
    - Συνεχίστε να πατάτε τα κουμπιά Fn + Esc για λίγα δευτερόλεπτα και μετά το αφήνουμε, σε κάποια στιγμή το led του Power θα ξεκινήσει να αναβοσβήνει
    - Πατήστε άλλη μια φορά το πλήκτρο της εκκίνησης/Power, σε αυτό το σημείο θα ξεκινήσει η διαδικασία του flash BIOS
    - Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία το flash BIOS το led στο κουμπί εκκίνησης/power θα σταματήσει να αναβοσβήνει

Το φορητό θα επανεκκίνηση μετά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση πάνω στην διαδικασία αναβάθμισης του BIOS σας παρακαλούμε να καλέσετε την τεχνική υποστήριξη της Acer έχοντας τον υπολογιστή μπροστά σας και συνδεμένο στο ρεύμα.

Τηλ Τεχνική Υποστήριξης Acer Ελλάς: 801 500 2000 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-13:45 & 15:00-17:45 )

Με Εκτίμηση,
    Support Greece

Περιοχή
    Χανιά
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Να ενημερωθεί πάραυτα το support της ελληνικής acer ότι η τελευταία έκδοση του bios είναι η 3309, και έχει βγει από τα μέσα Ιανουαρίου...

ftp://ftp.work.acer-euro.com/../netb..._one_150/bios/

......σα πολύ πάει να κάνουμε support στο support!

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ακολουθωντας τις οδηγιες απο το http://macles.blogspot.com/2008/07/flashing-bios.html
    εκανα flash την εκδοση 3309 του bios στο ΑΑ1 μου και ολα πηγαν ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!!!!!!!!!!!

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ LINK

You need an USB stick capable of booting DOS. The easiest way to make one is to use Unetbootin. It's available for both Linux and Windows.

1 Linux
    Press Alt+F2, check Run in Terminal and click Run to open a terminal.

sudo yum install syslinux p7zip-plugins
    wget -O unetbootin http://downloads.sourceforge.net/une...otin-linux-293
    chmod 755 unetbootin
    sudo ./unetbootin &

Unetbootin may complain about missing package vol_id, which can be ignored. Select everything like in the screenshot, the drive will be /dev/sdb1 if only one device is connected, and click OK.

1 Windows
    Just download the file from here. Select everything like in the screenshot, the drive letter may be different, and click OK.

2 Extract all files from the BIOS zip file onto the USB stick.

3 Reboot and press F12 to select a bootable device. Choose option 5 when prompted by DOS and ignore the error about a missing CD-ROM. Change to drive C: and if that doesn't work try drive B: instead.

4 Run the included batch file to flash the BIOS by simply entering its filename, which is 3305.BAT for the latest BIOS version. The AC adapter must be connected or else the flash utility will wait until it is.

5 After successfully flashing the BIOS the AA1 will reboot by itself. A few BIOS settings will be reset to default and might need to be readjusted if you changed them from the default values before.

........Auto merged post: markos26 πρόσθεσε 6 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Πριν απο αυτο ειχα δοκιμασει πολλες φορες με την μεθοδο που αναφερεται παραπανω
    δηλ. πατωντας Fn+Esc κλπ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ FLASH ( εχω ανεβασει και σχετικο θεμα στο forum μας )

Ψαχνωντας ομως βρηκα αυτη την λυση, η οποια και δουλεψε, και ετσι απο χθες το απογευμα εχω στο ΑΑ1 μου bios 3309
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος markos26 : 01-04-09 στις 14:53. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Χανιά
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Προσωπικά είχα κάνει update στην 3309 μέσα από τα XP, με το winflash που περιέχεται στο zip. Υπόθεση δευτερολέπτων ουσιαστικά. Φυσικά δεν μπορεί να γίνει το ίδιο μέσα από linux...

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Στην περίπτωση ομως που υπαρχει πρόβλημα ειτε με τα Windows ειτε με το Linux, οπως πχ οταν παιρνουμε ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ τοτε πρεπει να εφαρμοσθει μια λυση που δεν απαιτει OS στον δίσκο αλλα σέ κάποιο εξωτερικό μέσο

Περιοχή
    Χανιά
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Σωστό είναι αυτό, απλά εμένα δεν έτυχε (ή δεν πρόλαβε, γιατί σχεδόν αμέσως έκανα το update) μαύρη οθόνη...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    U.S Robotics 9108 Router
    έπεσε ένα aao 110 στα χέρια μου με αυτό το πρόβλημα. κάνει boot βγάζει το λογκο και μετά μαύρη οθόνη με κέρσορα..

* Το λαπτοπακι είχε μέσα linux . Εϊναι η ίδια διαδικασία ? γτ στο ζιπ που ποσταρε ο dagas παραπάνω για το 110 έχει μέσα ένα *.exe και το readme μιλάει για xp.

Περιοχή
    Amsterdam
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    Ταχύτητα
    100/100Mbps
    ISP
    KPN
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KostasH Εμφάνιση μηνυμάτων
    έπεσε ένα aao 110 στα χέρια μου με αυτό το πρόβλημα. κάνει boot βγάζει το λογκο και μετά μαύρη οθόνη με κέρσορα..
    δεν ειναι το ιδιο προβλημα

το δικο σου προβλημα ειναι (προφανως) στην εγκατασταση του OS
    R5 5600G / Gigabyte B550m Aorus elite / 32GB Kingston Fury Beast DDR4 @3200MHz / Sapphire Pulse RX 6600 8GB / Team Group MP33 M2 PCI EXP 3 1TB / Thermaltake Smart BM2 650W / Lian Li Lancool 205 Mesh / Acer Nitro IPS HDR 24.5" 1080p @144Hz / AOC Agon AGK700 Cherry MX Red / Logitech MX Master 3s / Fanatet CSL DD 5nM + McLaren GT V2 Wheel / Thrustmaster T-LCM

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    U.S Robotics 9108 Router
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από wi fi thief Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν ειναι το ιδιο προβλημα

το δικο σου προβλημα ειναι (προφανως) στην εγκατασταση του OS
    Καμία ιδέα το πως να κάνω repair χωρίς να χάσω data ? Δεν είμαι σίγουρος και για το τι OS είχε μέσα για να ψάξω.. κάποια διανομή λινουξ αλλα ποια ?

Περιοχή
    Amsterdam
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    Ταχύτητα
    100/100Mbps
    ISP
    KPN
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KostasH Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καμία ιδέα το πως να κάνω repair χωρίς να χάσω data ? Δεν είμαι σίγουρος και για το τι OS είχε μέσα για να ψάξω.. κάποια διανομή λινουξ αλλα ποια ?
    εχει limpus lite

δες εδω (πιο πριν παρε backup χρησιμοποιωντας ενα fedora live cd usb για να δεις και να σωσεις ο,τι σωζεται απο την τωρινη σου εγκατασταση)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wi fi thief : 05-04-09 στις 22:28.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μαύρη οθόνη σε λάπτοπ Acer
    Από _Chimaira_ στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-08-13, 01:03
  2. Acer Aspire 5720G Notebook Power Adapter Problem
    Από pskouras στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-09, 18:38
  3. Acer Aspire 5930G και γκρι οθόνη
    Από dkmaster στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-04-09, 14:13
  4. Μηνύματα: 23