Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 23
    Το avatar του μέλους gdp77
    gdp77 Guest
    O Mark Shuttleworth μιλάει για το μέλλον του Linux, για τα windows 7, τις έριδες που ξεσπούν μεταξύ των διανομών, την οικονομική κατάσταση της Canonical κ.α.

Αξίζει να τη δείτε:

part1
    part2

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    μου άρεσε το κομμάτι με το criticism ^_^ hahaha
    Χρησιμοποιώ Arch Linux. Εσύ; Δοκίμασε το δεν χάνεις και τίποτα :)
    Live CDs χωρίς να βγάλεις τα Windows: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora.
    Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)
    Τί είναι το Linux ; δες εδώ και εδώ

Paintball team Last Chancers

Περιοχή
    Στον Αστερισμό Των Πλειάδων
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Tellas - ΒΥΡΩΝΑΣ
    Path Level
    Interleaved
    Το έχω ξαναπεί. Ο τύπος έχει εταιρεία και αυτό που θέλει είναι να πάει η επιχείρησή του μπροστά και καλά κάνει. Επιχειρηματίας είναι εξάλλου. Αυτοσκοπός του είναι το ubuntu ν' αποτελέσει μετά τα windows & mac την τρίτη κατά σειρά διανομή - λειτουργικό σύστημα σε διάδοση και χρήση. Το αντίπαλο δέος με λίγα λόγια. Και άν κρίνω από τους ρυθμούς που αναπτύσεται και διαδίδεται , νομίζω πως δεν θα είναι μακριά η μέρα που θα τα δούμε σαν προεγκατάσταση σε βασικά συστήματα υπολογιστών. Πέραν των netbook που εκεί έχει μπει μέσω της ΗΡ και θα πληρώθηκε γι' αυτό βέβαια. Απλά είναι πανέξυπνος και μπορεί και βγάζει χρήμα από το λίνουξ. Δεν είναι τυχαίο πως από απλός developer του debian έφτασε εκεί που έφτασε. Πολύς κόσμος μόλις ακούει λίνουξ, αμέσως το μυαλό πάει στο ubuntu. Παιδιά κακά τα ψέματα, τεράστια επιτυχία, κατάφερε σε 3-4 χρόνια ότι δεν κατάφεραν άλλοι 10 χρόνια τώρα.

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Δεν τον λένε Μr Ubuntu και δεν βγάζει ακόμη χρήματα από αυτό.
    Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
    δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Περιοχή
    /Greece/Athens/Home
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    85000/9997
    ISP
    Wind
    Router
    ZTE ZXHN H268N
    SNR / Attn
    9,4(dB) / 9,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δεν βλέπω να έχει πει τίποτα περίεργο...

Εκτός από το σημείο που δικαιολογήθηκε για το ότι δεν συμετέχουν στην ανάπτυξη του kernel,όπου κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να συμμετέχει και η canonical(δεκτή εν μέρη βέβαια η δικαιολογία του πάνω σε αυτό το θέμα)

2 πράγματα με έχουν δυσαρεστήσει πολύ με το ubuntu:

1. απενεργοποιημένος ο root από την αρχή
    2. Κατάργηση του συνδιασμού ctrl+alt+backspace

δηλαδή τι άλλο θα καταργήσουν αργά η γρήγορα;το Enter;

όσο για τους αυτοματισμούς που προσφέρει το ubuntu,είμαι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι βελτιώνονται από έκδοση σε έκδοση
    Lenovo ThinkPad T470- Huawei P20 Pro

Περιοχή
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Tellas - ΒΥΡΩΝΑΣ
    Path Level
    Interleaved
    Απ' το ubuntu δεν βγάζει ακόμη, η εταιρεία που έστησε και πούλησε του απέφερα αρκετά γερό κομπόδεμα. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε στήσει βέβαια.

Λές η ΗΡ που πάτησε πάνω στο ubuntu στα νέα της φορητά , να μην έχει πληρώσει τίποτε στην canonical? Χλωμό μου φαίνεται, δεν ξέρω.

Περιοχή
    /Greece/Athens/Home
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    85000/9997
    ISP
    Wind
    Router
    ZTE ZXHN H268N
    SNR / Attn
    9,4(dB) / 9,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από giannis12a Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απ' το ubuntu δεν βγάζει ακόμη, η εταιρεία που έστησε και πούλησε του απέφερα αρκετά γερό κομπόδεμα. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε στήσει βέβαια.

Λές η ΗΡ που πάτησε πάνω στο ubuntu στα νέα της φορητά , να μην έχει πληρώσει τίποτε στην canonical? Χλωμό μου φαίνεται, δεν ξέρω.
    Αυτήν την εταιρία έφτιαξε και πούλησε στην VeriSign:

http://en.wikipedia.org/wiki/Thawte

όσο για την hp,οκ ας πάρει

από εμένα να μην πάρει

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gus_k Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν βλέπω να έχει πει τίποτα περίεργο...

Εκτός από το σημείο που δικαιολογήθηκε για το ότι δεν συμετέχουν στην ανάπτυξη του kernel,όπου κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να συμμετέχει και η canonical(δεκτή εν μέρη βέβαια η δικαιολογία του πάνω σε αυτό το θέμα)

2 πράγματα με έχουν δυσαρεστήσει πολύ με το ubuntu:

1. απενεργοποιημένος ο root από την αρχή
    2. Κατάργηση του συνδιασμού ctrl+alt+backspace

δηλαδή τι άλλο θα καταργήσουν αργά η γρήγορα;το Enter;

όσο για τους αυτοματισμούς που προσφέρει το ubuntu,είμαι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι βελτιώνονται από έκδοση σε έκδοση
    K πολλά ακόα έχουν καταργήσει όπως πχ xorg.conf και κάτι άλλα στανταρ πρακτικές για το linux , κοινώς έχουν ήδη ξεφύγει λίγο (αρκετά θα πουν κάποιοι ) απο το στανταρ linux.

Όπως όμως είπε ο giannis12a....
    Κατάφερε πολλά που δεν κατάφεραν αρκετοί
    Νταξ την διαδρομή εγώ την ξεκίνησα με την Mandrake για πρώτη φορά στην ζωή μου (με απογοήτευσε) κ γύρισα όταν δοκίμασα το ubuntu.
    Το θέμα όμως είναι ότι μερικές φορές ΔΙΩΝΧΕΙ κιόλας κόσμο από το linux που το δοκιμάζει για πρώτη του φορά.
    Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)

Περιοχή
    Φάληρο Θεσ/νίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Wind Full
    Ταχύτητα
    14526/1014
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Tellas - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    3com Officeconnect
    SNR / Attn
    9(dB) / 15(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Εάν θυμάμαι καλά, η εταιρία που πούλησε στη VeriSign για περίπου $600 εκατ. είχε να κάνει με τα digital certificates.

Το πρόβλημα με τον τύπο είναι ότι ξεκίνησε την Cannonical σαν προσωπικό στοίχημα για να "αφήσει κάτι καλό στον κόσμο" και να σταματήσει το μονοπώλειο των Windwos όπως έχει δηλώσει. "Δεν μου φτάνει να είμαι πλούσιος, θέλω να είμαι και διάσημος" ένα πράγμα.

Με το Ubuntu δεν έχω κανένα πρόβλημα - το έβαλα σε δύο φίλους στα "αχρηστεμένα από τα Vista laptop" τους και είναι ενθουσιασμένοι, αποφάσισαν ότι δεν χρειάζονται καινούριο, δυνατότερο laptop και δεν με ενόχλησαν ούτε μία φορά για "τεχνική υποστήριξη". Πολύ φοβάμαι όμως ότι η εταιρεία είναι στημένη προσωποκεντρικά, με το που θα αποφασίσει να κάνει κάτι άλλο δηλαδή ο Shuttleworth, απλά θα διαλυθεί - άσχετα με το αν είναι οικονομικά αυτάρκης ή όχι.
    Καλοί οι εναλλακτικοί, αλλά βαρέθηκα να τους εκπαιδεύω.

Βαρεθήκατε να ακούτε τους δίσκους σας να δουλεύουν συνέχεια; Βάλτε Linux !

Το avatar του μέλους SevenRapist
    SevenRapist Guest
    και τι είναι το στάνταρ linux αυτό που υπήρχε πριν 15 χρόνια πριν 5 χρόνια πριν ένα χρόνο. Υπάρχει κάποια βίβλος που να λέει τι είναι στάνταρ σε μια διανομή linux. Και στην τελική αφού μια διανομή είναι στην ουσιά ένα παζλ από διαφορετικά κομμάτια ποιός αποτρέπει κάποιον να κάνει ότι γουστάρει και να την χτίσει όπως θέλει.
    Είναι αστείο και μόνο να αναφέρετε για στάνταρ σε ένα πράγμα που είναι αναρχο.

Περιοχή
    /Greece/Athens/Home
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    85000/9997
    ISP
    Wind
    Router
    ZTE ZXHN H268N
    SNR / Attn
    9,4(dB) / 9,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JediMasterMANIAC Εμφάνιση μηνυμάτων
    K πολλά ακόα έχουν καταργήσει όπως πχ xorg.conf και κάτι άλλα στανταρ πρακτικές για το linux , κοινώς έχουν ήδη ξεφύγει λίγο (αρκετά θα πουν κάποιοι ) απο το στανταρ linux.

Όπως όμως είπε ο giannis12a....
    Κατάφερε πολλά που δεν κατάφεραν αρκετοί
    Νταξ την διαδρομή εγώ την ξεκίνησα με την Mandrake για πρώτη φορά στην ζωή μου (με απογοήτευσε) κ γύρισα όταν δοκίμασα το ubuntu.
    Το θέμα όμως είναι ότι μερικές φορές ΔΙΩΝΧΕΙ κιόλας κόσμο από το linux που το δοκιμάζει για πρώτη του φορά.
    προς κατάργηση πάει το xorg και στο arch και γενικότερα σε όλες τις διανομές...

αλλά και να μην ίσχυε αυτό που λέω κάποια στιγμή πρέπει να καταργηθούν αυτές οι ρυθμίσεις...

Το linux για desktop χρήση δεν χρειάζεται xorg.conf κτλ

σε έναν server να ρυθμίζεις τα πάντα με αρχεία conf
    επίσης και σε desktop διανομές να γίνεται αυτό που θα προορίζονται στους σκληροπυρηνικούς και μόνο

Το ubuntu προσπαθεί να κατακτήσει μερίδιο στην αγορά

και όπως είπε ο Shuttleworth,αν δεν παίξουν οι codecs θα πει ο άλλος το linux δεν δουλεύει,ενώ το κάθε gnome ή kde θα μπορέσει αργά ή γρήγορα να το μάθει...Άρα γι'αυτό κινούνται προς την αυτοματοποιημένη εγκατάσταση-ρύθμιση των πάντως

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimstog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ φοβάμαι όμως ότι η εταιρεία είναι στημένη προσωποκεντρικά, με το που θα αποφασίσει να κάνει κάτι άλλο δηλαδή ο Shuttleworth, απλά θα διαλυθεί - άσχετα με το αν είναι οικονομικά αυτάρκης ή όχι.
    κάτι σαν την apple δηλαδή;

ποτέ μην λες ποτέ...αλλά μην ξεχνάς και το τι είπε στο βίντεο...

ότι η canonical έφτασε σχεδόν στο σημείο να είναι οικονομικά ανεξάρτητη από αυτόν

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SevenRapist Εμφάνιση μηνυμάτων
    και τι είναι το στάνταρ linux αυτό που υπήρχε πριν 15 χρόνια πριν 5 χρόνια πριν ένα χρόνο. Υπάρχει κάποια βίβλος που να λέει τι είναι στάνταρ σε μια διανομή linux. Και στην τελική αφού μια διανομή είναι στην ουσιά ένα παζλ από διαφορετικά κομμάτια ποιός αποτρέπει κάποιον να κάνει ότι γουστάρει και να την χτίσει όπως θέλει.
    Είναι αστείο και μόνο να αναφέρετε για στάνταρ σε ένα πράγμα που είναι αναρχο.
    κοίταξε...είνα αστείο και το ότι δεν έχει ενεργοποιημένο εξαρχής το root password,έτσι;

δλδ αν πω σε κάποιον τον κωδικό μου για να bootαρει μπορεί να μου τα διαλύσει όλα
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gus : 20-02-09 στις 19:58. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Φάληρο Θεσ/νίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Wind Full
    Ταχύτητα
    14526/1014
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Tellas - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    3com Officeconnect
    SNR / Attn
    9(dB) / 15(dB)
    Path Level
    Fastpath
    κάτι σαν την apple δηλαδή;

ποτέ μην λες ποτέ...αλλά μην ξεχνάς και το τι είπε στο βίντεο...

ότι η canonical έφτασε σχεδόν στο σημείο να είναι οικονομικά ανεξάρτητη από αυτόν
    Ακριβώς σαν την apple, και δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά... οράματος. Εάν είχε οικονομικό όφελος ή αν έχτιζε την cannonical με σκοπό να βγάλει χρήματα θα το καταλάβαινα και θα το επικροτούσα. Αλλά να την στήσει για να γίνει Gates στη θέση του... Gates ή "για να κάνει καλό στον κόσμο", ε, μου φαίνεται κάπως.

Όταν ο Jobs είπε πριν ένα μήνα ότι θα ξαναασχοληθεί με την Apple σε ένα εξάμηνο, αφού γίνει καλά, είδες που έπεσε η μετοχή της; Ή μετά το iPhone που σταμάτησε να ασχολείται ουσιαστικά, τί είχε να επιδείξει η Apple; Ούτε στο Macworld (ή πώς λένε την μεγάλη έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο) δεν συμμετείχε αφού θα έλειπε ο... star της. Η εταιρεία είναι μια χαρά οικονομικά ανεξάρτητη αλλά όταν λείπει το αφεντικό....
    Καλοί οι εναλλακτικοί, αλλά βαρέθηκα να τους εκπαιδεύω.

Βαρεθήκατε να ακούτε τους δίσκους σας να δουλεύουν συνέχεια; Βάλτε Linux !

Το avatar του μέλους SevenRapist
    SevenRapist Guest
    και εγώ αν πω το νούμερο της πιστωτικής μου σε κάποιον μπορεί να μου τα κλέψει όλα η αν πω το pass μου σε κάποιο mmorpg μπορεί να μπει κάποιος και να μου σβήσει τον super duper char μου που τον έχτιζα τόσους μήνες και τόσες ώρες.
    Φυσικό είναι όταν δείνεις το pass σου να μπορεί να μπει κάποιος και να στα διαλύσει όλα. Στο ubuntu αν θέλεις να δώσεις τον υπολογιστή σε κάποιον να δουλέψει υπάρχει και ο guest χρήστης με περιορισμένα δικαιώματα.

Περιοχή
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Tellas - ΒΥΡΩΝΑΣ
    Path Level
    Interleaved

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    προς κατάργηση πάει το xorg και στο arch και γενικότερα σε όλες τις διανομές...

αλλά και να μην ίσχυε αυτό που λέω κάποια στιγμή πρέπει να καταργηθούν αυτές οι ρυθμίσεις...

Το linux για desktop χρήση δεν χρειάζεται xorg.conf κτλ

σε έναν server να ρυθμίζεις τα πάντα με αρχεία conf
    επίσης και σε desktop διανομές να γίνεται αυτό που θα προορίζονται στους σκληροπυρηνικούς και μόνο

Το ubuntu προσπαθεί να κατακτήσει μερίδιο στην αγορά

και όπως είπε ο Shuttleworth,αν δεν παίξουν οι codecs θα πει ο άλλος το linux δεν δουλεύει,ενώ το κάθε gnome ή kde θα μπορέσει αργά ή γρήγορα να το μάθει...Άρα γι'αυτό κινούνται προς την αυτοματοποιημένη εγκατάσταση-ρύθμιση των πάντως
    Ναι αλλά έχοντας και τα δύο είναι αρκετά βολικό ... το xorg πάει για κατάργηση 0_0
    δλδ τι θα μπει στην θέση του 0_ο ; UI ? έχω χάσει τα δεδομένα

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Κυκλοφόρησε η νέα stable έκδοση του Debian, "Lenny"
    Από flamelab στο φόρουμ Ειδήσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-02-09, 19:46
  2. Μηνύματα: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-10-07, 13:00
  3. Επιβεβαίωση του "Είμαστε για τα μπάζα" (έκφραση του "αγγαρεύοντος" υπουργού Δημ. Τάξης)
    Από georgex στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-07, 15:40
  4. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-07, 11:38

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •