Έχω στο γραφείο double play forthnet και θέλω να προωθώ τις κλήσεις στο κινητό μου οικονομικά. Υπάρχει τρόπος να γίνεται μέσω VOIP για να έχω οικονομική χρέωση (πχ μέσω nonoh)?
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
03-03-09, 21:17 Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #1
-
03-03-09, 22:06 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #2
Αν εχεις iphone κατεβασε το fring
Nokia εχει SIP
-
03-03-09, 22:13 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #3
Μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο.
Να κάνεις εκτροπή δωρεάν από το σταθερό σε Voip χρησιμοποιώντας το SPA3102. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας κάποιο κινητό που να υποστηρίζει Voip (πχ Nokia ή iphone) θα δέχεσαι τις κλήσεις εκεί με χαμηλή χρέωση data.
Από τη στιγμή που θα στείλεις το σταθερό σε voip με το SPA3102, ίσως να μπορεί να γίνει εκτροπή από το voip σε νούμερο κινητού, αλλά γι'αυτό στείλε ένα mail στη nonoh και ρώτησέ τους.
-
03-03-09, 22:15 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #4
-
03-03-09, 22:27 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #5
-
03-03-09, 23:18 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #6
Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο καλύτερα γίνεται.
Μιλώντας με voip με τους codecs G.729 χρησιμοποιείς 8Kbps = 1Kb/sec = 60Kb το λεπτό
Από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αγοράζεις 1€ το Mb (ακριβότερη χρέωση)
Οπότε με 1€ μπορείς να μιλήσεις 17 λεπτά (1024ΚB/60Kb=17,066)
Να προσθέσω και το πάγιο από 3.5€. Αν πάρεις το unlimited με 49€, μιλάς όλη μέρα και όλη νύχτα από το κινητό χωρίς άλλη χρέωση.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Πηγές:
wiki-Codecs
COSMOTEΤελευταία επεξεργασία από το μέλος fadasma : 03-03-09 στις 23:23.
-
04-03-09, 01:12 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #7
-
04-03-09, 01:46 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #8
Yποτιθεται οτι ξερεις τα βασικα: αριθμο, κωδικο, proxy ωστε να τα βαλεις εκει που πρεπει
Προυποθεση ειναι να πιανεις wi-fi και ολα ειναι Free δε χρειαζεται τπτ ουτε SPA3102 ουτε εκτροπες
Για 3G δεν γνωριζω αν και εχω την εντυπωση οτι περνα απο VPN, δε μ' αρεσει ομως γιατι εχει χρεωση..
-
08-03-09, 20:04 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #9
Τελικά δεν πήρα απάντηση για κάποιο συγκεκριμένο τρόπο!
-
08-03-09, 22:14 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #10
-
10-03-09, 14:47 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #11
η λογικη ειναι απλη.και πολυ πολυ φτηνη για wind-cosmote κινητα αλλα βρισκεις ακρη.
το συνολικο κοστος θα σου παει γυρω στα 150 ευρω συνολικα.
η χρεωση της προωθησης θα σου στοιχιζει ενα λεπτο το λεπτο, καθως και θα μπορεις να κανεις κληση μεσω του κινητου σου απο το σταθερο σου.
λοιπον θα σου πω τι εχω κανει εγω.
αγορασα αρχικα δυο linksys spa 3102. με τα οποιο μπορεις να συνδεσεις την τηλεφωνικη σου γραμμη. φχο η pstn. μετα αγοραζεις ενα gsm box οπως αλλιως τα ονομαζουνε, κατι σαν και αυτα που δινει η vodafone για το σπιτι. εγω στο ebay αγορασα απο κινα ενα ιδιο στα 45 ευρω και κανει πολυ καλη δοευλεια.συνδεεις λοιπον το fxo του gsm box στο δευτερο linksys. κανεις τοπικο δικτυο μεταξυ των δυο linksys, η αν θες να χρησιμοποιεις και voip κανεις και συνδεση με το ρουτερ.
Μετα πας στα λινκσυς. κανεις προωθηση των κλησεων απο το spa που εχει την γραμμη σταθερου στην ip tου δευτερου linksys της μορφης 192.168.1.x:506x.
στην συνεχεια πας στο δευτερο ΛΙΝΚΣΙΣ και βαζεις το νουμερο του κινητου σου (αναλογο dial plan).
ΚΑΙ εισαι ετοιμος.
τωρα για χρεωσεις.
εγω στο gsm box εχω βαλει μια καρτα cosmote και εχω δηλωσει το κινητο μου με ενα λεπτο το λεπτο. επομενως οταν καποιο καλει στο σταθερο το σπα προωθει την κληση στο δευτερο και το δευτερο καλει τον αριθμο του κινητου σου μεσω του gsm box (COSMOCARTA) Το cosmocarta νουμερο καλει το κινητο μου και δεχομαι μια κληση απο το gsm box . απανταω και ειναι σαν να σηκωνω το σταθερο.επομενως χρεωνεσαι 1 λεπτο το λεπτο καθε φορα που γινεται προωθηση.
τωρα αν θες μπορεις να χρησιμοποιησεις και το κινητο σου να καλεσεις το gsm box το οποιο θα σε συνδεσει με το πρωτο λινκσυς και αυτο με το σταθερο σου.επομενως μεσω του σταθερου σου μπορεις να κανεις κληση απο το κινητο σου με χρεωση σταθερου. αν εχεις δηλωσει το νουμερο του gsm box 1 λεπτο το λεπτο τοτε χρεωνεσαι 1 λεπτο.ειναι θεμα επιλογης. μπορεις να βαλεις whats up στο gsm αν εχεις whats up στο κινητο.
ετσι λοιπον εκτος απο προωθηση εχεις
1) κλησεις απο το κινητο σε σταθερα (απεριοριστα αν εχεις), μεσω κινητου.
2) κλησεις , μεσω σταθερου , σε κινητα με χαλημοτερη χρεωση 0,16 το λεπτο
3)να βαλεις και αλλους αριθμους σταθερους voip και να τους προωθεις στο κινητο σου.
η ποιοτητα δεν συγκρινεται με αυτη του voip καθολου καθυστερηση ελαχιστη χρεωση.
για πιο οικονομικα μπορεις και με ενα λινκσυς απλα. εχεις ενα νουμερο της μορφης 211χχχχ το οποιο θα προωθειτε, ειτε καλουν αυτο ειτε, κανωντας προωθηση απο το σταθερο σου σε αυτο.
παντως αν θες να ψαχτεις εγω θα σου προτεινα spa3102 και fritz7140 που παιρνει και asterisk και εχεις τηλεφωνικο κεντρο η ακομα καλυτερα 2 fritz.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dream-maniac : 10-03-09 στις 14:55.
-
10-03-09, 16:21 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #12
Πάρα πολύ καλές ιδέες. Μπράβο !!!
Τα Fritz με το Asterisk πώς συνδιάζονται;
Κάποιο κατάστημα με GSM box στην Ελλάδα;
-
11-03-09, 15:57 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #13
To badboy:
μπράβο!!!!!Πολύ κατατοπιστικός!!!!
Thank youuuu
-
21-03-09, 00:08 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #14
Μια τελευταία ερώτηση για να μην πληρώνω τσάμπα.Με forthnet αξίζει να το πάρω το spa3102 ή θα έχω προβλήματα όπως λένε με voip-4net?
-
21-03-09, 10:08 Απάντηση: Προώθηση κλήσεων PSTN μέσω VOIP σε κινητό #15
Παρόμοια Θέματα
-
Προώθηση κλήσεων
Από Hwoarang στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-08, 20:58 -
Προώθηση κλήσεων
Από panos_tg στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 31-12-07, 23:05 -
Προώθηση κλήσεων
Από limf(x) στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-07, 17:59 -
Προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος των επειγουσών κλήσεων 911 μέσω VoIP απο IETF
Από aesir στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 29-03-06, 13:39 -
Ποιές οι ρυθμίσεις για δυνατότητα εναλλαγής κλήσεων μέσω οτε/VoIP στο Sipura SPA3000?
Από pan.nl στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 51Τελευταίο Μήνυμα: 14-02-06, 10:31
Bookmarks