Έχω 2 υπολογιστές σε 2 διπλανά σπίτια. Το ένα σπίτι έχει γραμμή ADSL με router το SpeedTouch 585 v6 ενώ το άλλο δεν έχει ADSL γραμμή αλλά διαθέτω και ένα 2ο router, το Netfaster IAD. Το ζητούμενο είναι να συνδεθεί και ο 2ος υπολογιστής στο Internet χωρίς να χρειαστεί να αγοράσω κάποια ασύρματη κάρτα δικτύου. Και τα 2 router υποστηρίζουν Wireless Distribution System (WDS) αλλά μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να τα κάνω να συνεργαστούν με κάποιο τρόπο. Γνωρίζει κανείς για αρχή αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό;
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
10-03-09, 20:31 Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #1
-
10-03-09, 20:39 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #2
Το Speedtouch δεν υποστηρίζει client mode. Υποθέτω ούτε το netfaster.
Μια ασύρματη κάρτα (PCI) ξεκινάει από 10€ περίπου...
-
10-03-09, 22:02 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #3
Γιατι δεν βαζεις ενα καλωδιο εθερνετ 10-20 μετρα,απο μπαλκονι σε μπαλκονι,να ενωσεις και το 2-ο ρουτερ με το ιντερνετ,απο την 2-η θυρα του 1-ου και ναχεις το κεφαλι σου ησυχο;
Εκτος και θελεις να τα εχεις σε οικιακο δικτυο και τα δυο...[SIGPIC][/SIGPIC]
-
10-03-09, 23:56 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #4
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συνδέσω τα 2 router ασύρματα αν αυτό μπορεί να γίνει. Το να πάρω κάρτα ή να τραβήξω καλώδιο είναι προφανή αλλά δε με ενδιαφέρουν σε πρώτη φάση.
-
11-03-09, 01:23 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #5
Κανε αν θες ενα σχεδιο με τα δυο διαμερισματα να φαινονται σε κατοψη τα δωματια ενθεν και ενθεν και να φαινεται σε ποια θα μπουν pc και ρουτερ για να εχω καλλιτερη εικονα και να μπορεσω να σου δωσω συγκεκριμενη συμβουλη/αποψη.
Αν ειναι στον ιδιο οροφο και δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καλλιτεχνημα,εκ του προχειρου ειναι αρκετο.[SIGPIC][/SIGPIC]
-
11-03-09, 02:05 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #6
Μα δεν έχει καμία σημασία το που θα μπουν ακριβώς. Το όλο ζήτημα έχει ως εξής:
---ADSL Γραμμή---[Router με Internet] ~~Wireless Σύνδεση~~ [Router Χωρίς Internet]--[PC2]
|
|
[PC1]
Αυτό που θέλω είναι να έχει Internet το PC2. To PC1 δε μας απασχολεί, έχει ούτως ή άλλως Internet.
-
11-03-09, 03:40 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #7
------------
Πως δεν εχει σημασια,εχει και παραεχει και μαλιστα εκει ειναι το προβλημα.Το να παρεις μια ασυρματη καρτα με 10-15 € καθαρισες,αλλα αυτο ειναι το μικρο προβλημα.Το μεγαλο προβλημα που επρεπε να σε ανησυχει περισσοτερο ειναι οι τοιχοι που παρεμβαλλονται αναμεσα στα 2 σημεια.
Ας υποθεσουμε οτι γινεται το 2-ο ρουτερ να ρυθμιστει ως client.
Θα το βαλεις μαλλον στον χωρο του 2-ου pc.Δεν θα υπαρχουν παλι τα εμποδια με τους τοιχους κλπ που θα μειωνουν (δυσκολευουν) την επικοινωνια των 2 ρουτερ;
Η προταση που θα σου εκανα αφορα την αντιμετωπιση των εμποδιων που στην ουσια αφαιρουν σημα αναμεσα στις 2 κεραιες.
Εγω δεν σου μιλησα για το αν θα χρησιμοποιησεις και το 2-ο ρουτερ.Αυτο θα το δεις εσυ αν εχει ή αν δεν εχει την δυνατοτητα.πχ αν μεσα στα μενου με τις ρυθμισεις του δεν δεις τις φρασεις client mode ή bridge mode ή κατι παρομοιο που να σε παραπεμπει στην ζητουμενη λειτουργια,τοτε αστο στην ακρη.
Και για να μην νομιζεις οτι τα ρουτερ εχουν παντοδυναμο σημα:
usb card = 5-8 db
pci card = 15-17 db
router = 16-18 db
στο περιπου γιατι δεν εχουν ολες οι μαρκες 'η μοντελα την ιδια ισχυ/ειδος.
Βλεπεις οτι τα ρουτερ δεν εχουν και μεγαλη διαφορα στην ισχυ απο τις καρτες pci.[SIGPIC][/SIGPIC]
-
11-03-09, 11:17 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #8
Η απόσταση ανάμεσα στα 2 router είναι αρκετά μικρή αν αυτό ρωτάς. Έχω μετρήσει το σήμα με laptop και από το ένα router και από το άλλο και είναι 55-70% οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εγω δεν σου μιλησα για το αν θα χρησιμοποιησεις και το 2-ο ρουτερ.Αυτο θα το δεις εσυ αν εχει ή αν δεν εχει την δυνατοτητα.πχ αν μεσα στα μενου με τις ρυθμισεις του δεν δεις τις φρασεις client mode ή bridge mode ή κατι παρομοιο που να σε παραπεμπει στην ζητουμενη λειτουργια,τοτε αστο στην ακρη.
-
12-03-09, 14:21 Απάντηση: Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου #9
Κανείς?
Παρόμοια Θέματα
-
Αγορά ασύρματης κάρτας δικτύου
Από DarkPassenger στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-09, 16:17 -
Παίζει ρόλο το router στο attenuation?
Από astronaut στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 25-11-08, 19:26 -
Αγορά ασύρματης κάρτας δυκτίου
Από subzer0 στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-08, 23:10 -
Βοήθεια για αγορά ασύρματης κάρτας δικτύου
Από Pieros στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-07, 03:42 -
Πρόβλημα στο δικτύου - router
Από Oakenfold_ στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-05, 21:40
Bookmarks