Εμφάνιση 31-45 από 58
-
18-03-09, 23:54 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #31
-
19-03-09, 02:59 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #32
- Εγγραφή
- 27-08-2004
- Περιοχή
- internet
- Μηνύματα
- 23.374
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Η AMD δεν έχει δώσει άδεια στην Intel για την x86_64, το memory controller, το mutlicore κλπ, έχει δώσει άδεια για σχετικές πατέντες. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο καθώς και η Intel έχει πολλές πατέντες στους συγκεκριμένους και όχι μόνο τομείς.
Επίσης την τεχνολογία των Alpha την έχει αγοράσει εδώ και κάποια χρόνια οπότε δεν παίζει να την κλέβει.
Τέλος το να λέμε πως μόνο κλέβει και χρησιμοποιεί πατέντες άλλων και δεν παράγει δικιά της τεχνολογία είναι αστείο. Η Intel είναι η Intel ασχέτως από τις εμπορικές της τακτικές που μπορεί να είναι καταδικαστέες. Στην τελική βέβαια τις τεχνολογίες δεν τις παράγουν οι εταιρείες αλλά οι μηχανικοί...Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
19-03-09, 10:46 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #33
Γιαυτό λέμε ότι σε ένα υποτιθέμενο σενάριο που δεν τα βρουν, θα γίνει χαμός.
Επίσης την τεχνολογία των Alpha την έχει αγοράσει εδώ και κάποια χρόνια οπότε δεν παίζει να την κλέβει.
Μετά, έκανε license κανονικά, αλλά αυτό δεν παύει να αναιρεί το γεγονός του ότι η Intel έκλεψε σημαντικά πράγματα από άλλες εταιρίες. Μάλιστα, αυτό έγινε την περίοδο που ο Grove ήταν πρόεδρος της Intel, άνθρωπος εξαιρετικά φιλόδοξος και 100% αδίστακτος (μέχρι και τους "συνεταίρους" του στην εταιρία έφαγε...).
Δεν βγήκε άδικα το προσωνύμιο "the dark side" στην Intel
Τέλος το να λέμε πως μόνο κλέβει και χρησιμοποιεί πατέντες άλλων και δεν παράγει δικιά της τεχνολογία είναι αστείο. Η Intel είναι η Intel ασχέτως από τις εμπορικές της τακτικές που μπορεί να είναι καταδικαστέες. Στην τελική βέβαια τις τεχνολογίες δεν τις παράγουν οι εταιρείες αλλά οι μηχανικοί...
Κατακρίνουμε την M$ επειδή αγοράζει μικρότερες εταιρίες που έχουν καινοτομίες ενσωματώνοντάς τες σε αυτήν και βγάζουμε την Intel απ'έξω ενώ έχει κάνει 10 φορές χειρότερα;
Πρέπει να φάει γερά πρόστιμα η Intel - για τις μονοπωλιακές τακτικές της - διότι το να πληρώνουμε αυτές τις ληστρικές τιμές για επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 30-ετίας και να μην έχουμε ουσιαστική πρόοδο, οφείλεται στο ανηλεές lock-in που έχει κάνει συντρίβοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό (κυρίως οικονομικά).
Γενικότερα, τα μονοπώλεια κάνουν κακό και η Intel έχει το μεγαλύτερο παγκοσμίως...
Υ.Γ: Χρησιμοποιώ προϊόντα και των δύο εταιριών, τα οποία είναι πανάκριβα για αυτά που προσφέρουν, οπότε δεν είμαι ευχαριστημένος και απ'τις δύο.Best Regards,
Frontier
-
19-03-09, 12:26 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #34
Ίσως όλα αυτά να είναι ευκαιρία να (ξανα) δούμε και κανένα RISK επεξεργαστή στην αγορά. Αλλά μάλλον χλωμό, θα φάμε στη μάπα το x86 και τα συναφή CISK για άλλα 30 χρόνια. Ακόμη και η apple το γύρισε σε x86 για να "πιάσει" την αγορά των παραθυράδων. Είμαστε άξιοι της (καταναλωτικής) μοίρας μας. Απορώ γιατί κάποιοι ταυτίζονται με τη μία ή την άλλη εταιρεία, εδώ χρυσοπληρώνουμε προιόντα προιστορικής τεχνολογίας με κάτι λίγες βελτιώσεις κάθε φορά.
-
19-03-09, 13:03 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #35
Aυτο δεν ισχυει παντως,δηλαδη αν η συμφωνια σπασει απο πλευρας αμδ η ιντελ διατηρει τα δικαιωματα της ενω η αμδ τα χανει
It gives AMD 60 days to rectify this breach or its rights under the agreement would be terminated.
This does not mean that Intel's rights would be terminated, however. For that, Intel would need to breach its side of the agreement. That is why AMD sent Intel a 'please get stuffed yourself' letter basically accusing Intel of interfering with AMD's business. This gives Intel 60 days to rectify that problem or its rights get terminated.
-
19-03-09, 13:45 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #36
- Εγγραφή
- 27-08-2004
- Περιοχή
- internet
- Μηνύματα
- 23.374
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Κάτσε, να τα πούμε με το όνομά τους! Η Fairchild ήταν έτοιμη να κλείσει το 1967 και οι περισσότεροι μηχανικοί της έφυγαν.
Οι μισοί από αυτούς άνοιξαν την Intel το 1968 και οι άλλοι μισοί την AMD το 1969.
Επίσης υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος ονομάζεται «ο πατέρας του Pentium» και όχι αδίκως. Αυτός ο άνθρωπος έφυγε από την Intel για να βρεθεί λίγο αργότερα στην NexGen όπου έγινε και «ο πατέρας των K6», εεε, των Nx686 ήθελα να πω, που λίγο αργότερα αγόρασε η AMD (γιατί οι K5 sucked hard) και τους μετονόμασε σε K6.
Χωρίς αυτή την εξαγορά η AMD σήμερα δεν θα έπαιζε στην x86.Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
19-03-09, 14:00 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #37
Έχεις να προτείνεις να αγοράσουμε κάτι στα Desktop που να είναι μια τεχνολογία κλάσης ανώτερης από αυτά που έχουμε?
Επιπλέον η εποχή που πρόγραμμα δεν έτρεχε έχει περάσει.
Με 300 ευρώ μηχάνημα να πάρεις, ένα Word, Excel και μερικά παιχνίδια τα παίζει.
Ποια είναι η προιστορική τεχνολογία και ποιος σε αναγκάζει να αναβαθμίζεις?
Εγω αναβαθμίζω τον Athlon 64 4200x2 σε Phenom II αυτή την εβδομάδα για βίτσιο και όχι γιατί δεν κάνω την δουλειά μου.
-
19-03-09, 16:16 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #38
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά η x86 δεν είναι "αποδοτική" αρχιτεκτονική, ειδικά όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και μνήμης.
Απόδειξη ότι οι - ελάχιστες - cross-platform εφαρμογές εποχής Windows NT 4 (x86, PowerPC, Alpha, MIPS) ήταν πάντα μικρότερες σε μέγεθος (μιλάμε για τον ίδιο κώδικα σε κοινό Windows API) σε RISC αρχιτεκτονικές (ειδικά στον PowerPC και τον Alpha, η σχέση με τον x86 έφθανε και στο 1:1.72) και με μικρότερο memory footprint.
Προφανώς αυτές οι αυξημένες ανάγκες ανάγκασαν την παραγωγή να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός έριξε τις τιμές. Βλέποντας όμως το computing τα τελευταία 10 χρόνια, κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα πριν 10 χρόνια (τις βασικές λειτουργίες) χρησιμοποιώντας 5x περισσότερη μνήμη, άσχετα αν τα συστήματα κοστίζουν φθηνά όχι χάριν στην Intel όμως (και την x86 αρχιτεκτονική γενικότερα), αλλά χάρη στους Κινέζους και τα φθηνά προϊόντα που παράγουν.
........Auto merged post: Frontier πρόσθεσε 12 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Το ότι ήταν έτοιμη να κλείσει δε σημαίνει ότι η Intel "ανακάλυψε" την αρχιτεκτονική x86.
Και ο Apple Lisa ήταν ο πρώτος home computer με GUI αλλά η Xerox με τον Alto το ανακάλυψε.
Οι μισοί από αυτούς άνοιξαν την Intel το 1968 και οι άλλοι μισοί την AMD το 1969.
Και αν δεις την ιστορία του x86 - το οποίο "ανακαλύφθηκε" απ'την Fairchild - στην ανάπτυξή της αρχιτεκτονικής συνέβαλαν τόσο η Intel όσο και η AMD. Με ποια λογική λοιπόν - και εδώ είναι τα προβλήματα των πατεντών - η Intel κρατά την πατέντα του x86 για κάτι που τεκμηριωμένα αναπτύχθηκε από 2 εταιρίες;
Επίσης υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος ονομάζεται «ο πατέρας του Pentium» και όχι αδίκως. Αυτός ο άνθρωπος έφυγε από την Intel για να βρεθεί λίγο αργότερα στην NexGen όπου έγινε και «ο πατέρας των K6», εεε, των Nx686 ήθελα να πω, που λίγο αργότερα αγόρασε η AMD (γιατί οι K5 sucked hard) και τους μετονόμασε σε K6.
Χωρίς αυτή την εξαγορά η AMD σήμερα δεν θα έπαιζε στην x86.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Frontier : 19-03-09 στις 16:16. Αιτία: auto merged post
Best Regards,
Frontier
-
19-03-09, 16:33 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #39
- Εγγραφή
- 27-08-2004
- Περιοχή
- internet
- Μηνύματα
- 23.374
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Όχι ότι έχει κάποιο νόημα να τσακωνόμαστε για την x86, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται η Fairchild ως δημιουργός της x86, η οποία άλλωστε ήταν συνέχεια άλλων αρχιτεκτονικών της Intel.
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
19-03-09, 19:03 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #40
Ακριβώς αυτό εννοώ, ότι ουσιαστικά έχει γίνει μονοπώλειο των x86 η αγορά των Desktop είτε αυτή είναι intel είτε AMD. Τι να σου προτείνω αφού δεν υπάρχει άλλος παίχτης στο παιχνίδι;
Προιστορική τεχνολογία είναι αυτή που υπάρχει ίδια και απαράλλαχτη εδώ και πολλά χρόνια και ακόμη μας την πουλάνε με νέο περιτύλιγμα, ενώ είναι ήδη ξεπερασμένη από άλλη νεότερη τεχνολογία που όμως δεν υπάρχει στην αγορά.
Το μηχάνημα δεν το θέλουμε όλοι για να έχουμε Word, Excel και παιχνίδια. Κάποιοι κάνουν και πιο "ζόρικες" δουλειές σε επεξεργαστική ισχύ. Εγώ πχ ασχολούμαι με επεξεργασία εικόνας και όταν χρησιμοποιώ ένα "βαρύ" φίλτρο προλαβαίνω να φτιάξω και καφέ. Φυσικά και κανείς δεν με αναγκάζει να αναβαθμίσω, και πως θα το κάνει άλλωστε αφού και άλλο επεξεργαστή να πάρω πάλι θα προλαβαίνω να φτιάχνω καφέ. Μπορεί γαλλικό αντί για εσπρέσσο.
*Σημειώνω ότι τρέχω πανάλαφρο linux με προσεκτικά ελεγμένους τους δαίμονες που τρέχουν κάθε στιγμή. Δηλαδή δεν αφιερώνω μέρος της επεξεργαστικής ισχύος σε ιούς, αντιιούς, αντισπάιγουερ, άχρηστες εφαρμογές που τρέχουν στο τάσκμπαρ, κλπ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andreasl : 19-03-09 στις 19:12.
-
19-03-09, 19:38 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #41
καλησπερα,δεν θα γραψω ποιος εκλεψε ποιον,ουτε για Intel vs AMD,θα σας πως μονο,πως τα διεθνη lamoya [σωστα τ'ογραψα ?] εδω και 2 χρονια περιπου,εχουν αρχισει να αποθρασινοντε,με αποτελεσμα τη κριση που βιωνουμαι ολοι μας,κι' ας λενε οτι η Ελλαδα,εχει παρονομο λογισμικο κ.α. ευτραπελα.
-
19-03-09, 23:03 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #42
Έτσι πρέπει.
Όχι εμπρός-πίσω.
-
20-03-09, 02:06 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #43
Αν κοιτάξεις λίγο στην ιστορία των Desktop γύρω στο 1990 θα καταλάβεις γιατί επικράτησαν οι x86
Οι Macintosh κάναν 3 -4 φορες πιο ακριβά και οι home υπολογιστές κάναν μόνο για παιχνίδια και για μουσική.
Κάπου εκεί ηρθε η IBM με τον IBM PC και τους συμβατούς που στην καρδιά τους χτύπαγε ο 8086 και όλα αυτά σε προσιτό κόστος.
Στην αρχή όλοι γελουσαν με τα PC αλλά η ανοικτή αρχιτεκτονική τους και η ευκολία αναβάθμισης τα έφτασε εκεί που τα έφτασε.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και στα Desktop δεν έχουμε μονοπώλειο γιατί το Desktop το έφερε στον κόσμο προσιτό η IBM με τους επεξεργαστές της Intel.
Μετά ήρθε στο χώρο και η αγαπημένη μου AMD.
Εκείνο που χλευάζω πάντως είναι αντί η Intel να κοιτάξει να κρατήσει την υπεροχή που έχει τίμια κοιτάει με άλλους τρόπους να διατήρησει την AMD σαν μικρή εταιρία και να μας αρμέγει.
Για εμένα από τις πιο ΄"τίμιες" εταιρίες ήταν η creative.
Εδώ και πολλά χρόνια έπαιζε μόνη της στις κάρτες ήχου αλλά έδινε καινουρια τεχνολογία και στους χρήστες που δεν διάθεταν πολλά χρήματα.
-
21-03-09, 11:52 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #44Is God willing to stop evil, but not able?
- Then he is not almighty.
Is he able, but not willing?
- Then he is evil.
Is he able and willing?
- Then where does evil come from?
Is he not able nor willing?
- Then why call him God?
-
21-03-09, 23:52 Απάντηση: Διαμάχη Intel και AMD για τη χρήση της x86 τεχνολογίας #45
Παρόμοια Θέματα
-
AMD: Όλοι οι επεξεργαστές της έως το 2011 και η απάντηση στον Atom της Intel
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 136Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-09, 09:24 -
Το παραδοξο της συγκρισης διπυρηνου Intel και τετραπυρηνου AMD
Από dimos8enis στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 42Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-09, 10:27 -
Διαμάχη στο αεροδρόμιο της Βοστώνης για το Wi-Fi
Από aesir στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-06, 16:16 -
Η INTEL παρουσιάζει τη νέα της πλατφόρμα για χρήστες που κάνουν μεγάλη χρήση PC και για λάτρεις παιχνιδιών
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-04, 12:03 -
Tο μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ευρώπη
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-04, 07:16
Bookmarks