Περίμενες, δηλαδή, ότι δεν θα πει κάποια δικαιολογία γιατί δεν του κάνει; :P
Θες ένα AI βοηθό που να μαθαίνει τις παραξενιές σου και να λειτουργεί ανάλογα. Να λες απλά "jarvis συνδέσου στο tvbox", αυτός να συνδέεται, μετά να σβήνει τα keys ή ό,τι άλλο θέλεις. "Jarvis κατέβασε το τάδε video", να βάζει αυτός το σωστό kodi plugin να ξέρει με τι file name template να σώσει το video, κτλ. Να ησυχάσει το κεφάλι όλων :P (πλην του jarvis).
Εμφάνιση 2.431-2.445 από 2471
Θέμα: Ερώτηση για bash
-
25-03-25, 18:57 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2431"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
25-03-25, 23:59 Re: Απάντηση: Ερώτηση για bash #2432
Εσύ μάλλον χρειάζεσαι αυτό https://ttyplus.com/multi-tabbed-putty/
Το χρησιμοποιούσα κάποτε όταν ακόμα δούλευα windows.
Θυμάμαι μπορούσες να σώσεις profiles όπως θέλεις να συνδέεσαι και απλώς διάλεγες ποιο session να ξεκινήσει και έκανε αυτό τα υπόλοιπα.
Σημαντικό drawback, δεν είναι open source. Its up to you σε αυτό το θέμα.
Στα χρόνια που το δούλευα πάντως, δεν μου χάκαρε κανείς τον server"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
26-03-25, 07:53 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2433
Το σημαντικο antifeature του mputty δεν εινια το οτι δεν ειναι opensource, εινια πως ειναι μονο για windows.
Και τι κακο υπαρχει στο να τα εχω ολα αυτα σε μια δικη μου σειρα? Εξηγησα παραπανω γιατι δεν βολευει το καθε τι.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 26-03-25 στις 10:23.
-
26-03-25, 09:42 Re: Απάντηση: Ερώτηση για bash #2434
-
26-03-25, 10:23 Re: Ερώτηση για bash #2435
-
26-03-25, 11:03 Re: Ερώτηση για bash #2436
-
26-03-25, 11:19 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2437
Το ειπα παραπανω, χρησιμοποιω putty για να παταω connect once στο prompt που μου ζηταει και να μην αποθηκευσει credentials για το καθε host και μετα εχω το μπλεξιμο με τις ip και τα hostnames και νομιζει οτι ειναι mitm attack. Πουθενα αλλου δεν μπορω να κανω κατι τετοιο.
ديميتريس
-
26-03-25, 11:24 Re: Απάντηση: Ερώτηση για bash #2438"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
26-03-25, 11:32 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2439
Διάβασες το μήνυμα του hammered, έτσι;
Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες, τα directives που πρότεινε θα έχουν ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά. Αφενός έθεσε τιμή /dev/null στην μεταβλητή UserKnownHostFile ώστε να μην αποθηκεύονται οι hosts (άσχετο με το ssh αλλά μερικές εφαρμογές δεν λειτουργούν σωστά με /dev/null οπότε μπορούμε εναλλακτικά να θέτουμε τιμές στον κατάλογο /run/user/jimp (ή /run/user/$UID) ώστε να διαρκούν μέχρι το reboot), αφετέρου έθεσε τιμή no στο StrictHostKeychecking οπότε ακόμη και με αποθηκευμένες τιμές, δεν θα σε πρήζει για mitm."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
-
26-03-25, 11:33 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2440
Αυτο ολο δεν θα το σκεφτομουν ουτε αν διαβαζα το man του ssh! Για αυτο θεωρω την προσεγγιση του putty πιο καλη, επειδη ειναι ενα κουμπι μονο. Απο αποθηκευμενους hosts εχω μονο του λαπτοπ που εχει σταθερη ip αρα δεν προκειται να αλλαξει κατι και να πεταχτει prompt για mitm attack.
Btw, ολα αυτα ειναι ασχετα με το προβλημα που ειπα στην αρχη, που ηταν το προβληματικο paste απο το putty στο nano.ديميتريس
-
26-03-25, 11:39 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2441
Δεν σου ζήτησε κανείς να διαβάσεις την manpage του ssh. Την διάβασε ο hammered για σένα και σου απήντησε. Για αυτό υπάρχει το φόρουμ για να ρωτάμε όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί ρωτάς όταν ποτέ δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις αυτό που σου προτείνουν.
Anyway, αφού λύθηκε το θέμα του paste, ας το αφήσουμε, όπως λες, μια και δεν θα βγάλουμε άκρη."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
26-03-25, 11:55 Re: Απάντηση: Ερώτηση για bash #2442
-
26-03-25, 12:20 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2443
-
26-03-25, 12:28 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2444
Οχι, γιαυτο απανταω σε αυτο που ειπες εσυ και ρωτησε και ο imitheos. Με τα λιγα που καταλαβαινω, κανω ενα entry στο ταδε αρχειο που λεει πως οταν θα συνδεομαι στο libreelec.local θα
- χρησιμοποιει το ταδε username
- χρησιμοποιει την ταδε πορτα
- δεν θα αποθηκευει τα ssh keys πουθενα
- δεν θα αποθηκευει την αντιστοιχηση host με ip ποθενα
Αν το κανω αυτο ομως, θα χρειαστει να το κανω για καθε host που εχω και να το κανω και για οποιο νεο host συνδεθω στο μελλον. Πχ τωρα εχω ενα vm με devuan, οποτε θα κανω το entry για αυτο, και οταν στο μελλον κανω ενα vm με arch θα πρεπει να κανω τα ιδια. Καλα τα λεω?ديميتريس
-
26-03-25, 12:39 Απάντηση: Ερώτηση για bash #2445
Μα και στο putty δεν τα αποθηκεύεις αυτά πρώτα;
Ή τα γράφεις κάθε φορά;
Σε κάθε περίπτωση, τα entries στο αρχείο δεν είναι απαραίτητα. Απλά είναι για shortcut και για μόνιμες καταστάσεις.
Αν θες για κάτι temporary τότε τα ίδια directives τα δίνεις και στο cmdline.
- - - Updated - - -
Ή βάζεις generic section στο αρχείο με τα directives για μη αποθήκευση κλπ, τα οποία θα εφαρμόζονται από default αν δεν υπάρχει override είτε στο cmdline είτε με specific τμήμα.Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
Παρόμοια Θέματα
-
Βοήθεια για ένα απλό bash script
Από AddictedToChaos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 34Τελευταίο Μήνυμα: 22-07-11, 01:57 -
bash - matlab
Από simeon.mattes στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-08, 23:00 -
Bash Script help (Αρχάριος)
Από weakwire στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-07, 00:41 -
bash rename (mv)
Από hayzel στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-07, 16:33
Bookmarks