Θα συμφωνήσω σε όλα με τον Σαγανό.
Εμφάνιση 16-30 από 1781
-
20-01-06, 01:51 #16Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 01:53 #17
Μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί φίλε Wantillies, ή απλά δεν είναι κάτι που σε πόρωσε
-
20-01-06, 01:56 #18
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τον @ brwmogazo , και όχι στη βάση του αν είναι καλό ή όχι το overclocking , απλά στο μεράκι και μόνο . Οι λύσεις που έχουν δοθεί από ανθρώπους , που ασχολούνται από αγάπη σε κάθε τομέα της τεχνολογίας και μάλιστα από ερασιτέχνες , που το κάνουν σε βάρος του χρόνου τους και της τσέπης τους συνήθως , έχουν εφαρμοσθεί από τις εταιρίες και όλοι μας σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα .
-
20-01-06, 01:58 #19
@brwmogazos
3.2 @ 5.2 (!!!!) τι λες τωρα????
-
20-01-06, 02:02 #20
Αρχικό μήνυμα από octap
http://www.adslgr.com/forum/showpost...7&postcount=13
απλά πλέον έχω καταλάβει ότι είναι a lot of fuss about nothing.
Τα λεφτά που δίνουν κάποιοι για εξωτικές μνήμες και λύσεις ψύξης, προτιμώ να τα δώσω - και τα δίνω - για αξιόπιστες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις motherboard-chipset-CPU χωρίς συμβιβασμούς.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 02:04 #21
Καμία αντίρηση,
απλά το o/c είναι άλλη μια ασχολία που μπορεί να πορωθεί κάποιος...δεν είναι απαραίτητο να έχει και χειροπιαστά αποτελέσματα.
Το F@H είναι ένα καλο παράδειγμα. Απλά το κάνεις....και αν μπεις για τα καλά μέσα, πορώνεσαι...και κάποιος θα σου πει (πολλοί είναι αυτοι): "και τι καταλαβαίνεις? τζαμπα καίς το pc σου 24/7"
-
20-01-06, 02:12 #22
Φιλε χταποδακο μια μικρη διορ8ωση.
3.4 πρεσκοτ ηταν και ειναι η τελευταια cpu που επαιξα μαζι της και χρησιμοποιω ακομα και ανεβηκε μεχρι τα 5202mhz.
Φιλε WAntilles ειλικρινα αναρωτιεμαι σε τι βα8μο εχετε πειραματιστει με τους υπολογιστες σας στο τομεα του υπερχρονισμου ωστε να απογοητευτειτε η να δειτε πως μια τετοια ενεργεια ΔΕΝ αξιζε τον φοβο και κοπο σας.
Προς 8εου,δεν 8α σας αλλαξω γνωμη.Δεν ειναι τετοια η προ8εση μου.Απλα πιστευω πως για να καταληξουμε στα συμπερασματα μας καλο 8α ηταν καποιος να μας κα8οδηγησει ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι καναμε ΟΤΙ μπορουσαμε δυνατο και πλεον με σιγουρια κα8ορισαμε την γνωμη μας για αυτο το κατι.
Εδω να αναφερω κατι.Δεν ξερω τι μηχανηματα εχετε.Ειμαι σιγουρος οτι κανενας σας δεν εχει P3 πλεον και οτι οταν κανατε την αναβα8μισουλα σας ειπατε ΟΧΙ δεν 8α παρω τον 2.4 πχ 8α παρω τον 2.6 γιατι ειναι πολυ λιγα λεφτα ακομα ακριβοτερος.Γιατι?Αφου τα λιγα επιπλεον μεγκαχερτζ δεν εχουν αξια συμφωνα με τα λεγομενα σας?Η και με τις μνημες μας...8ελουμε CL2 οχι 2.5 και 3 και ας εχουμε αγνοια οτι το RAS to CAS ειχε μεγαλυτερη σημασια σε Canterwood,springdale και νεοτερα chipsets.Ολοι την αναβα8μισουλα μας την 8ελουμε.Δεν 8ελουμε να ειμαστε με το πισι της 5αετιας η και του 1χρονου.Need for speed.Ολοι το εχουμε εμφυτο οσο και αν δεν το πολυπιστευουμε.
Ο περισσοτερος κοσμος Φοβαται πως κατι 8α καει αν πειραξει τασεις, και fsb...οπως και εγω στα πολυ πρωτα βηματα μου.Ειναι κατι λογικο...με τα χρονια...hardware...τεχνικες ερχεται και η εμπειρια η ανεση αλλα και οι προσδοκιες μας απο κα8ε καινουριο hardware που 8α κλοκαρουμε.
-
20-01-06, 02:21 Εκτος απο χομπυ ειναι και αλλα πραγματα. #23
Επισης τα υπερχρονισμενα συστηματα ειναι απολυτως σταθερα οταν η ολη δουλεια εχει γινει απο εναν σωστο overclocker. Αυτα που δεν ειναι σταθερα ειναι τα ετοιματζιδικα συστηματα με την μαπα μητρικη, μνημες για πεταμα και τον κραχτη τον επεξεργαστη να διαφημιζεται.
Ο σωστος overclocker δεν υπολογιζει κοστος και δεν ειναι σωστος αν το αποτελεσμα του δεν ειναι τελειο και σταθερο.
Σημειωτεο οτι ασχολουμαι με επεξεργασια βιντεο και την εποχη που ειχα τον PIII600E η αυξηση σε @1020 ηταν παραπανω απο διπλασια.Λειτουργησε ετσι για 4μηνες -ωσπου αναβαθμισα επεξεργαστη- και με WindowsME EN. Ποτε δεν ειχα κρασαρισματα στα Millenium την ωρα που αλλοι δεν ειχαν σταθερα ουτε τα W2K. Ο λογος ειναι οτι τα Millenium δεν συγχωρουν λαθακια και απαιτουν σταθερο υλικο.
Ακομα η πληρως τροποποιημενη μητρικη με το χαλασμενο bios και εκεινα τα Millenium λειτουργουν αψογα. Απο αυτο σερφαρω τωρα με ΧΡ και ενω ειναι σε 24/7.
(εννοειται οτι παντα λειτουργει υπερχρονισμενο)
Το αλλο συστημα που εχω ειναι ενα P4C800-E DELUXE, 3.2E D0 218FSB 1:1 2.5 2 3 και ειναι απολυτα σταθερο αλλα περιορισμενο απο μνημες.
Η μητρικη ειναι το 99% της επιτυχιας ή αποτυχιας ειτε στην σταθεροτητα ειτε στον υπερχρονισμο, οι μνημες κατα δευτερον και τελευταιος ερχεται ο επεξεργαστης. Βαλτε εναν κακο κοντρολερ δισκων και καταστραφηκε η σταθεροτητα.
Οι μνημες που ειχα αναφερει πιο πανω ηταν κατα 3 φορες ακριβοτερες...
Η μεγαλη διαφορα δεν φαινεται στα benchmarks αλλα σε σοβαρες εφαρμογες οπως video-editing, photoshop+illustrator ταυτοχρονα και αλλα. Τα benchmarks ειναι απλα ενας αποδεκτος τροπος συγκρισης ανομοιων συστηματων και τιποτε αλλο. Τωρα αν συγκρινετε χρησιμοποιωντας το Word, web surf, cd burning δεν θα δειτε διαφορα απλα επειδη υπερκαλυπτει και ενας 500Mhz επεξεργαστης.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 20-01-06 στις 02:27.
-
20-01-06, 02:23 #24
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
για hobby καλό είναι αλλά όχι να κάτσεις να φάς τόσες ώρες να μάθεις τί κάνει το κάθετι για να μπορέσεις να τα ανεβάσεις όλα ανάλογα για ένα χ αποτέλεσμα.
brwmogazos ο υπολογιστής που έχεις υπερχρονίσει πόσο καίει? (ΔΕΗ) απλά απο περιέργεια. full load k idle σε watt αν το έχεις ψάξει. Ή καλύτερα πες μας ο επεξεργαστής και η ψύξη του πόσο καίει μόνο γιατί ο καθένας μας έχει άλλα γούστα.(άλλος πολλούς σκληρούς άλλος δυο 7800 άλλος όλα μαζί!)
προσωπικά κάθομαι και το ψάχνω το θέμα κάθε 2-3 χρόνια όταν έρχεται η ώρα να συνθέσω ένα υπολογιστή. ύστερα τίποτα.απολαμβάνω ησυχία και αξιοπιστία.
το θέμα είναι πως αν το κάνεις απο hobby δε πρόκειτε να το μετανιώσεις ότι και να γίνει. αν το κάνεις μόνο και μόνο για να κερδίσεις για να έχεις καλό αποτέλεσμα(ΚΑΙ αξιοπιστία) θα το μετανιώσεις στο τέλος.
-
20-01-06, 02:23 #25
Αρχικό μήνυμα από brwmogazos
Netburst.
Σαν να μην υπήρξαν για σένα ποτέ οι πλατφόρμες AMD K7 και ειδικότερα η AMD K8.
Δεν θα το σχολιάσω παραπέρα.
2. Barton (2500+ ξεκλείδωτος) -> 200x10 -> 2.0GHz σε DFI LANParty NF2-Ultra-B (nForce2-Ultra-400-MCP-T)
3. Celeron Coppermine 1.0GHz σε Abit BX6 r. 2.0 (Slot-1, Intel 440BX)Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 02:26 #26
Update
Φιλε WAntilles βλεπω πως εχεις ασχολη8ει σε καποιο βα8μο με τον υπερχρονισμο.Απο benchmarking ασχολη8ηκες οταν εκανες τα βηματα σου αυτα σε υπερχρονισμο?Καποια tasks μεσα στο λειτουργικο σου δεν γινονταν πιο γρηγορα αποτι πριν?Δεν νομιζω να ξοδεψες ενα σωρο λεφτα τοτε για να πειραματιστεις λιγο με τα fsb σου?
Οταν υπερχρονιζουμε δεν σημαινει πως αν τα αποτελεσματα μας ΔΕΝ ειναι extreme, καναμε μια τρυπα στο νερο.Με τις μαμα ψυχτρες μπορουμε πολυ ευκολα να ανεβασουμε την ταχυτητα μας.Χωρις να ανεβασουμε Vcore,Vtt,Vddr και τα σχετικα.Τσαμπα μινι αναβα8μισουλα για πολλους.Το να χρησιμοποιεις εξτριμ συστηματα ψυξης γινεται μονο και μονο για την προσωπικη σου ευχαριστηση...350 χιλιαρικα για φρεον δεν ειναι λιγα λεφτα, αλλα και τα λιγα ευρω για μια αξιολογη ψυχτρα δεν ειναι κα8ολου πολλα.
Ο περισσοτερος κοσμος παιρνει υπολογιστη..δεν κανει ποτε bios update η firmware updates σε σιντι ρομς του πχ, αγοραζει μνημες cas 2 και τις τρεχει 2.5 και ενα αλλο σωρο slac timings γιατι εχει αγνοια.Πολλοι δηλαδη δινουν χρηματα για καποια αξιολογα κομματια του υπολογιστη τους και δεν τα τρεχουν ΚΑΝ στις εργοστασιακες τους ρυ8μισεις αλλα σε πολυ χειροτερες.Υπαρχουν πολλα tweaks για να κανουμε το συστημα μας πιο γρηγορο.Αλλοι 8ελουν νευρο στο πισι τους και αντι να παρουν εναν σκληρο δισκο με χαμηλα access δηλαδη 15χιλιαρο scsi πχ πανε και παιρνουν 200 μεγακυκλων γρηγοροτερη cpu...
-
20-01-06, 02:37 #27
Μία παράκληση. Μετά από κάθε κόμμα ή τελεία, άφηνε σε παρακαλώ πολύ ένα κενό. Καθιστά τα γραφόμενά σου πολύ πιο ευανάγνωστα.
Και το "θήτα", εάν έχεις την καλωσύνη.
Τώρα στο θέμα μας.
Όπως είπες και συ έχω ασχοληθεί τόσο λίγο που με θεωρώ από άσχετο έως τελείως ρούκι στο θέμα.
Το μόνο που έχω κάνει κατά καιρούς όπως βλέπεις, είναι να ανεβάσω το bus μέχρι το μέγιστο που αντέχει χωρίς όμως να βγει εκτός των επίσημων specifications. Από εκεί και πάνω, δεν θέλω να το κάνω.
Επίσης multipliers και λιγάκι voltage δεν με ενοχλεί να δώσω στην CPU. Δυστυχώς όμως - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - τα τελευταία χρόνια οι multipliers είναι κλειδωμένοι.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 02:47 #28
Δεν ηθελα να ερθει το θεμα σε αντιπαραθεση AMD-Intel αλλα αφου προκειται για overclocking....
Αν και ασχοληθηκα με εναν Athlon1200 με ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστη -τοτε που τους εδινε ετσι να δελεασει τους οβερκλοκερ και αργοτερα που ηθελαν "μολυβακι"- τα αποτελεσματα ηταν τραγικα...δεν ηταν σταθερο το συστημα ουτε με υπο-χρονισμο.
Ολο κατι δεν πηγαινε καλα, ολο παραπονιοταν και εμοιαζε σαν αμοιρο PIII συστημα βασισμενο σε VIA chipset μητρικη.
Ναι ο Athlon1200 σε VIA (μονο VIA και AMD υπηρχε διαθεσιμο) @1400 ηταν πιο γρηγορος στα benchmark απο τον PIII1000EB@1250 αλλα σε real life ηταν πολυ πιο αργος αφου δεν τελιωνε μια δουλεια ουτε και νορμαλ. Μετα εκανα αυτο που κανει ο ελληνας...εψηνα φιλους να παρουν και να δω τι κανει σε αυτους...
Υστερα με αυτη την πικρα απλα παρακολουθουσα τι προβληματα παρουσιαζονται στις μητρικες για AMD επεξεργαστες και δεν ειδα να φτιαχνουν ποτε τα πραγματα μεχρι και πριν ενα χρονο.5 χρονια και δεν ειδα απροβληματιστο συστημα...δεν κανει για μενα.
Προτιμω να ψαχνομαι με ανεμιστηρακια και ρευματα παρα με bios/driver/patches και ενα σωρο μπας και δουλεψει.
Τελος οποιος παιρνει υπολογιστη χωρις να ψαξει το chipset ειναι καμενος απο χερι ή τυχερος. Σε Intel ποτε αλλη μαρκα chipset και ψαξιμο ακομα και σε αυτην για τα μοντελα της. Δεν ειναι τυχαιο οτι προτιμησα να παρω s478 την ωρα που ηταν διαθεσιμα τα s775 για τους ανωτερω λογους. Πρωτα ειμαι χρηστης και μετα οβερκλοκερ.
-
20-01-06, 02:49 #29
Αρχικό μήνυμα από Patentman
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 02:57 #30
Δεν προλαβαινω τα ποστ σου και ποσταρω τα δικα μου κατοπιν εορτης.
8α η8ελα να σχολιασεις παραπερα αυτα που γραφω
Να σου απαντησω και εγω λοιπον.
Στο παρελ8ον εχω ασχολη8ει με AMD.με thundy 1.4 και το απλο ξεκλειδωμα με μολιβι....XP 1500+ οταν πρωτοπατησαν στην αγγλια τα "πινς" τους 1700 και 1800αρη...
Δεν νομιζω να χρειαζεται να σου αναφερ8ω για τον τροπο ξεκλειδωματος τους για τα L1 bridges και τα laser cut pits που χρειαζονταν γεμισμα πρωτα και μετα ενωση με silver conductive paint για να εχεις ολα τα multipliers ξεκλειδωτα...ουτε για ABIT KG7 RAID+KR7A R που εδινα 180 λιρες αγγλιας για να ειμαι ενας απο τους πρωτους που 8α τους αποκτησει....Και δεν λαμβανω υποψιν μου τους υπολογιστες φιλων που πειραζα αλλα αναφερομαι στα δικα μου hardware...
Ασχολη8ηκα με AMD και κλοκαρα αλλους φιλων μου.Δεν αξιζε ομως το ολο προβλημα στα8εροτητας που ειχαν τα κωλο VIA chipset τους με τα scsi μου και αλλες ασυμβατοτητες που ειχαν ακομα και με plextor αντιγραφικα ωστε να κα8ομαι να παιδευομαι με τις ωρες.Για να μην αναφερω τα core τους που σκαγανε και εσπαγαν ακομα και με ψυχτρες φτιαγμενες ωστε να ειναι safe...
Απο εκει και περα μονο ιντελ...αλλωστε γιατι να δοκιμασω τους πιο τελευταιους οταν οι ιδιοι ειχαν χαλια memory bandwith?
Με socket 939 δεν εχω ασχολη8ει ακομα παρολο που ειχα φτιαξει το Vcore mod gia SK8V και FX 51 επεξεργαστη για φιλο αγγλια παρολο που με επρηζε για καιρο.8α σου αναφερω ομως πως πριν κλεισει η Nventiv αγορασα socket 939 cpu head kit για το mach 2 ωστε να μπορω να παιξω μαζι τους.μεσολαβησε στρατιωτικο ομως και τελος σπουδων οποτε δεν υπηρχαν χρηματα για καινουρια παιχνιδια...γιαυτο και εχω ακομη τον 3.4 D0 απο το προ προηγουμενο καλοκαιρι...Η προτιμηση σε ιντελ την εποχη που ακομα ημουν αγγλια μεγαλων clocker οπως hipro, macci, holicho κατι δειχνει...
Μου αναφερεις πως εχεις ακομα coppermine απο την στιγμη που ο κυριος υπολογιστης σου ειναι X2 4400+...Μου λες πως ειναι waste of money η εξτριμ ψυξη και εχεις δωσει 200 ευρω παραπανω αποτι ενας 3800+ για παραδειγμα και μην μου πεις οτι τον πηρες λογο 1MB L2 cache...Τα 200 ευρωπουλακια εξτρα 8α προτιμουσα να τα μαζεψω η να δοκιμασω υγροψυξη η δεν ξερω εγω τι αλλο...
Παρόμοια Θέματα
-
OTE horror stories
Από Kiriakos_4 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-08, 14:29 -
Rock Stories
Από blend στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκιΜηνύματα: 82Τελευταίο Μήνυμα: 26-07-06, 11:56
Bookmarks